Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (29)
Raspunsuri - Pagina 6
bebyta spune:
ruxandra sb multumim mult!si noi din aceleasi motive am ales sa plecam pentru Matei sa creasca cat mai sanatos inca din primele luni de viata ,pacat ca nu putem ramane mai mult desi nu cred ca asi putea trai aici definitiv nu ma pot rupe de familie prieteni si de tot ce-i frumos in tara.
1luna 2luna 3luna 4luna 5luna
ruxandra_sb spune:
Donia, multumim. Asa frumos ne-ai laudat ca m-ai facut curioasa, ma duc sa ma uit iar pe pozele... noastre...
Aha, deci boier Cristi concureaza cu conu Grigore. Curat boieri!
Pupam boierul mai mititel pt escaladarea Everestului lui de bb mic si scump.
Si da, te aprob din toata inima:si leneveala asta trebuie s-o faci cu metoda, altfel praful se alege de ea. Textul asta ar tb facut litera de lege. Am zis.
4 luni
Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore
Ajuta-i pe bb nedoriti sa traiasca. Cu o simpla semnatura le poti salva viata!
roxanica2006 spune:
Buna dimineatza de duminica!!!
Ce stare de bine poate sa-ti dea primavara !!! Imi rade sufletul de fericire cand ma trezesc cu soarele-n pleoape, cu David gangurind in patutz si cu tati langa mine! Doamneeee cu cat drag am asteptat vremurile astea si uite ca acum le traiesc din plin!
Dandusica, bine ai revenit! un maaaaaaaaare pentru fata mea draga, care mereu gaseste un cuvant de incurajare pentru mine! Pofta mare Crinutzei!
Donia, iti multumesc si tie pentru cuvintele frumoase si felicitari pentru escaladarea Everestului mana in mana cu Cristi al tau!
mss, bie ai venit!! ce nume frumos are pustiulica ta! hai, brasoveanco, povesteste-ne despre voi!
Yagmur, sunt ferm convinsa ca Luca va fi un baietel sociabil si tare prietenos, ca mami lui! E foarte bine sa se obisnuiasca asa, cu mai multa lume, stiu copii care plang de fiecare data cand sunt lasati cu alte persoane in afara de parinti. Petrecereaaaaaaa continuaaaaaa!! [bis
Alexandra, sa savurati impreuna ziua asta!!
Bravo Karei, fata desteapta, isi recunoaste numele! Am incercat si noi, dar suradem la toate numele posibile si imposibile!
Dia, si david sughite dupa o repriza de ras in hohote! Foarte precoce Oana!! Poate ajunge gimnasta mititica!
Ruxandra, am vazut pozele cu Grigore, dar ce mare s-a facut boierul!!! Creste foarte bine puiul tau, chiar nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi cu faptul ca mananca mai putin, stii si tu cum scrie in toate cartile de specialitate: "Daca unii copii plang dupa 1000 ml pe zi, altii se multumesc cu 600 ml" .Si Grigore seamana perfect cu tine, iar Matei cu tati, v-ati impartit frateste trasaturile! Foarte frumos puiul tau! Si burtica prospera ii tradeaza statutul de boier!
despre noi: NE-AM ROSTOGOLIT PENTRU PRIMA OARA DE PE SPATE PE BURTA!
Am 4 luni !!!
ROXANA si DAVID MIHAI (20.11.2006)
poze David Mihai
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">David si prietenii lui
Ariadna30 spune:
Buna, fetelor!
V-am citit pe diagonala, ca nu-mi permit altfel.Din pacate, nu pot scrie atat de mult cat as vrea eu pt. ca bebe zici ca simte cand ma apropii de calc. (cu toate ca e in cealalta camera), imediat se trezeste si-mi solicita atentia.:)S-a invatat cu narav, doarme maximum o ora, dupa care vrea in brate si, dupa vreo 5-10 minute, pot sa-l pun la loc in patut sau pe pat.Daca-l las sa doarma doar cele 40 de min. sau, in cel mai fericit caz, o ora continuu, e marait si nu ma mai inteleg cu el.Asa ca, sunt nevoita sa-l adorm din nou.
Multumesc celor 2 fete care mi-au raspuns ieri.N-am mai reusit sa scriu ieri pt. ca am avut o dupa amiaza grea.Cand se apropiase ora de somn, am vrut sa pun puiul la san ca sa pape, dar a refuzat categoric.A trebuit sa ma mulg si sa-i dau din sticluta laptele....si uite-asa a mai trecut o ora si ceva.Se facusera 4 ore de cand era treaz copilul si devenise super nervos, a plans vreo 40 de minute si nu-i mai intram cu nimic in voie.Plus ca in sani nu mai aveam laptic....asa ca la un mom. dat ma gandisem sa-l iau in bucatarie, in carut, ca sa-i pregatesc o masa de formula....crezand ca iar ii este foame.Dar acolo, surpriza : a adormit imediat, fara sa-l legan.:)) Bine, n-a dormit el prea mult...si a trebuit sa-l mai tin in brate peste vreo jum. de ora....dar macar n-a mai plans.A dormit cam o ora si trei sferturi in total.Un pic mai tarziu i-am facut baita, a adormit....dar n-aveam loc la calc. din cauza sotului.:D Si uite-asa, cand puiul adormise bine (se mai trezise intre timp) si cand vroiam sa ma apuc de scris pe forum, am constatat ca zmeu` imi inchisese calc. Asa ca, nu l-am mai deschis, ca era destul de tarziu...mai ales ca mi-a luat vreo ora sa fac putina ordine si sa spal gresia (la 12 noaptea).:D
aelita, nu-i mai da formula copilului!! Daca ai atata lapte, e pacat sa-i dai lapte praf.Eu am apelat la formula doar in situatiile de criza, la masa de seara.De exemplu aseara, dupa ce bebe mi s-a tot trezit pana in jurul orelor 23.30, sanii imi erau aproape goi si ma gandeam ca bebe nu e satul si ca, daca se trezeste din nou, o sa se enerveze ca nu prea are ce sa pape si ca o sa am probleme.Intre reprizele de facut curatenie, i-am preparat un biberon din Milupa HN.Am terminat ce aveam de facut, m-am bagat in pat si...asteptam sa se trezeasca.Bineinteles ca imediat am adormit, iar bebe....s-a trezit abia la 4:45.:D
Nu-i mai inteleg pe bebicii astia....o noapte mananca din 2 in 2 ore, alta se trezesc la 4 ore....si altadata dorm si 5 ore sau chiar mai mult fara sa pape!.:)
Vad ca ati vb. de targuri...Din cate am inteles eu, undeva in Bucuresti s-au petrecut toate astea.Eu sunt din C-ta si, chiar sa se organizeze astfel de targuri, nu am posibilitatea sa particip...pt. ca mai tot timpul sunt singura acasa, tati e la munca.Apropo` de tetine....baietelul meu mananca in 15-30 de minute 100-120 ml.O fi tetina de vina?? Habar n-am ce fel de tetine sunt, pt. ca le-a cumparat zmeu` din farmacie.Stiu doar ca una din ele e "pt. ceai" si cu aia ii dau Milupa HN25 atunci cand e nevoie.O manca asa greu pt. ca e prea mica gaurica tetinei??Daca e asa, imi vine sa ma strang de gat la gandul ca-mi chinui bebele.:D Nu mi s-a parut sa se schinuie sa traga din tetina, de asta nu mi-am facut probleme in privinta asta pana acum.Insa, citindu-va mesajele, am aflat lucruri noi.
Ariadna30 spune:
Aaa....inca ceva.Ieri puiul meu, pt. prima data, a studiat ofertele Penny si Carrefour, pana le-a desfiintat pe jumatate.Se incrunta la ele si tipa de ziceai ca s-a si apucat sa-i critice sau sa faca vreo comanda, mai stii...:) Iar aseara, tati il lasase putin rezemat de perna, in fundulet si, in cateva secunde...cat s-a uitat el la calc., puiul s-a rasucit pe burtica si parea tare incantat de asta.Bineinteles ca azi s-a repetat faza de mai multe ori.Ne-am amuzat copios de gesturile si gangurelile lui.:)Bineinteles ca il incurajam in toate astea.
bebyta spune:
ariadna 30 ce varsta are puiul tau? si puiul meu la fel facea inainte cu somnul pana am consultat pediatrul aici si mi-a zis ca bebelusii dorm din doua reprize adica prima :30-40 min dupa care da semne de trezire dar daca ne ducem linga ei ii mangaiem fara sa le vorbim doar sa ne simta alaturi sau eventual le dam suzeta celor obisnuiti cu ea atunci creerul lor primeste inpoi comanda de somn si pot dormi incontinuare total pina la 2-2.30 ore trezindu-se foarte veseli si bine dispusi de joaca .Incearca si tu la mine functioneaza si dormim de multe ori si 3 ore.succes!!!
1luna 2luna 3luna 4luna 5luna
Ariadna30 spune:
bebyta, pe 29 martie implineste 4 luni.Procedez mereu asa cum m-ai sfatuit....si asta dupa ce am observat ca e foarte marait daca-l las doar cu cele 30-40 de minute de somn.Din pacate, la mine nu merge cu magaierile, pt. ca puiul meu s-a invatat sa adoarma numai leganat in brate.Asa ca, nu merge nici metoda cu suzeta, daca nu e luat in brate.Oricum, dupa cele 30-40 de minute de somn, nu mai trebuie sa-l legan pt. a-l adormi.Adoarme doar tinandu-l in brate sau, eventual, dupa ce suge 3-4 minute.
Scriu in graba pt. ca mi s-a trezit bebele si nu e prea bine dispus (dupa 2 ore de somn).As mai avea multe lucruri de adaugat si de povestit, dar nu e posibil acum.
Multumesc pt. sfat si pt. acele informatii, bebyta.
daphna spune:
ARIADNA ,parerea mea e sa schimbi tetina,de aia dureaza asa mult o masa.asa am patit siu eu.
BEBYTA ,cum se comporta puiul in avion,mai ales atatea ore???da-ne amanunte!!!
pupici...
georgiana mami de Elisa(15.12.2006)
cristina1974 spune:
Buna, fetelor!
In primul rand, felicit sarbatoritii pe care i-am scapat, de cand nu am mai intrat pe forum.
Ma bucur sa vad ca bebelushii fac progrese.Si Georgia mea se intoarce de pe burtica pe spate, prinde jucariile cu manuta si incearca sa le treaca dintr-o mana in alta( insa nu ii reuseste, deocamdata).Vrea sa stea in picioare,si face mare scandal daca o las prea mult culcata.A inceput si ea sa pape orez cu lapte pentru bebei, si a mancat din prima 210 ml, fara sa se strambe.Ieri i-am dat cu lingurita o feliuta de banana,pe care a ras-o repede,repede.E grea ca plumbul, si colaceii la piciorute ii cresc de la o zi la alta, insa nu am apucat sa o cantaresc.
Suntem inca in Dubai, e soare mult si e bine.Azi cred ca sunt vreo 30 de grade afara.Georgia mea a reusit sa se si arda un pic pe piciorute,insa i-a trecut acum. Nu am crezut ca o se intample asta, insa are pielea sensibila, ca orice bebe, si ,uite asa,a prins-o soarele mai mult decat trebuia.
Aelita, imi pare rau ca ai problemele astea.Incearca asa cum a zis Dia parca,scoate laptic din sani inainte de masa, si in felul asta, ramane pentru Sophia lapticul gras.te invidiez ca ai atata laptic.Eu m-am bucurat mult la ionceput, cand aveam si eu la greu, insa storcand mereu cu pompa,si intrand in ritmul asta de munca dracesc,laptele s-a pierdut,iar acum ea papa numai laptic praf si cereale.
Dandusa,imi pare rau ca sotul tau trebuie sa plece iar,si inca pentru zece luni.Timpul o sa treaca repede, ai sa vezi, mai ales ca o ai pe ingerasa ta cu tine.Iti urez sa fii tare, si sa filmezi tot, ca sa ai ce sa-i arati lui Claudiu cand vina acasa.
As mai scrie multe, insa am treaba si trebuie sa plec. Ce n-as da sa am timp din nou, asa cum era atunci cand eram graviduta, sa stau mai mult pe forum, sa fiu la curent cu ce se intampla pe aici,sa scriu mai mult.
Pupici la toate si la toti si sa aud numai de bine de la voi.
Cristina, Iasmina si Georgia
cristina
dianocica spune:
intrebare intrebatoare cu iz de tema.... ati renuntat la landou? sau, altfel spus, cand treceti la caruciorul sport?
_
diana si david din 03.12.06