Mamici de iulie-august 2007 (34)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Stefania legatul ca sa aiba picioare drepte e o aberatie. Aici exista anumite...chestii ca un fel de cearceaf mic de infasat insa motivele infasatului (oricum n-am vazut pe nimeni sa o faca) sunt altele, motive terapeutice la colici, uneori bebeii tac daca sunt nelinistiti daca ii infesi, pentru ca au aceeasi senzatie ca in burtica. Insa eu nu am facut-o nici la fiu-miu nici la acest bebe nu o voi face. Picioarele drepte sunt mostenire genetica in mod normal iar daca copilului i se stramba piciorusele este semn de carenta in vitamina D in general. Cumnata mea are putin picioarele in X (putin doar) si desi nepoata mea a primit vitamina D are acum la 7 ani aceeasi forma a picioarelor ca si mama ei.

Luna 20 sapt+ Cosmin 30 iulie 2001

www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">uite cum cresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

alina poate vi in vizita. eu asi vrea tare sa ne intalnim.

19+ 21.07.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

nma cand avea Cosmin 5 zile l-am dus sa-l vada soacra (cea de atunci caci am spus ca sunt la a doua casnicie) si cand l-a vazut in hainute normale nu mi-a zis mie nimic ci i-a zis lu' fiu-su'. Cand am ajuns acasa mi-a facut fiu-su' capu mare ca o sa aiba copilul picioarele strambe din cauza mea. Eu i-am zis ca astea sunt aberatii insa trei zile mai tarziu am mers sa-l inscriem la pediatru. Si acolo se trezeste taticul sa intrebe "da' nu trebuie legate picioarele sa nu fie strambe?" S-a uitat pediatra la el, s-a mai uitat o data si cand a inteles ca e serios a inceput sa rada si l-a intrebat "ai discutat cu mama ta de curand si ti-a povestit de babisme stravechi?" Nu m-am putut abtine sa nu rad.

Luna 20 sapt+ Cosmin 30 iulie 2001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns X-ray spune:

nma numai dupca botezul lui lisa... am o armata de rude tare dragi mie,nu voi putea sa le chem pe toate la botez(la nunta am inchiriat o pensiune intreaga pt ei)asa ca trebuie sa arat prima nepotica!pana acum verisorii mei primari au numai baieti,elisa va fi prima fetita (suntem 11 verisori primari din partea mamei,am in valcea o familie siciliana).iti dai seama ca te sun sa ne vedem cu fetele la plimbare!
stefania legarea picioarelor lui bb nu a demonstrat nici un beneficiu pt ei.asa ca de ca sa-i chinuim?la noi a ramas un fel de sfat de la tara....

alina 22+ cu bb Elisa

Mergi la inceput

luna eu am avut noroc ca al meu sot pe atunci mai citea despre copii cate ceva, acum nu mai are timp, iar copilul l-am crescut noi doi asa cum am considerat ca e mai bine. am facut si greseli, dar speram sa nu se mai repete. soacra a comentat mereu, dar acum e tare incantata de ce copil a rezultat. avem insa norocul ca sta destul de departe si nu pe capul nostru.
alina eu nu prea am rude in valcea, dar am multi prieteni si se compenseaza. suntem o gasca de 5 familii cu copii de varsta lui alex. din pacate la vara nu mai naste nici o prietena si va trebui sa bat zavoiul singura, daca nu apare cineva intre timp. banuiesc ca tu nu vei sta foarte nult asa ca nu ma bazez pe tine, decat pt cateva plimbari. abia astept sa ajungem in parc. acum imi amintesc cum era cu alex. incep sa visez cu ochii deschisi.

19+ 21.07.2003

Mergi la inceput

acum trebuie sa imi iau pustiul si sa merg la o prietena ce are o fetita de varsta lui. ea ne tine contabilitatea si mai avem de discutat. sper sa reusesc sa intru si maine.
pup toate burticile

19+ 21.07.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo78 spune:

quote:
Originally posted by Ioana75

Noi ne intilnim periodic cu copiii cu 2 familii cunoscute pe forum (aici sint niste poze de ieri de la mine). Asa ca intreb de pe acum, sint mamici in zona Vitan doritoare de impins caruciorul impreuna la toamna?

Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)

As veni io, da este un MIC impediment geografic

2 zile...

Simona 20+ Matei Hisham

Nunta_2005 Dubai_2006 Burtica_2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo78 spune:

quote:
Originally posted by Luna1
Simo drum bun, sa te distrezi mult (adica sa te relaxezi in special) sa gasesti lucruri frumoasa le bebit si sa intri sa ne tentezi cu o cafea dimineatza.

Luna 19 sapt+ Cosmin 30 iulie 2001

Ei sunt cu o ora inaintea Romaniei, deci cred ca o sa-mi beau cafeaua cu fetele din Japonia.

2 zile...

Simona 20+ Matei Hisham

Nunta_2005 Dubai_2006 Burtica_2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

stefania, ai citit ce au scris fetele despre infasat si au dreptate.
am sa adaug doar ca infasatul poate face mult rau. in sensul ca poate accentua o posibila displazie luxanta de sold a bebelusului pe care o poate transforma intr-o veritabila luxatie. in primele luni, bebe trebuie sa stea cat mai "cracanat", tocmai ca sa preintampine aceasta problema. cu atat mai mult, daca este fetita. (poate ai auzit ca in cazul displaziei luxante de sold se pun sugarului 2 pampersi, pentru ca picioarele sa stea cat mai desfacute).

Alina Arina Ilinca si Anya Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jeni71 spune:

Buna seara !
Am tot citit ce ati scris:
-referitor la infasat-e o tampenie ramasa din babe, eu pe roxi am pus-o in pampers din prima zi, si citeam la vremea aia (in 1996) ca e chiar indicat sa poarte pampers pt ca previne fractura de centura pelviana;
-apoi, despre iesitul afara, la roxi am stat ca proasta in casa 6 sapt pana am fost la biserica si mi-am facut preotul molifta-o tampenie am facut; acum nu mai am de gand sa repet asta, voi iesi afara cat de repede voi putea, ma duc la biserica imi citeste preotul si apoi voi scoate copilul afara il voi tine la umbra in curte; cand era roxi mica (prima iarna, pana sa aibe 6 luni) o culcam imbracata bine pe bal;con in carucior; ieseam dimineata afara si la pranz o imbracam iar si pe bal;con infofolita o puneam si dormea cate 4-5 ore, si e sanatoasa tun; ana la gradinita nu am stiut ce e aia febra de raceala (mi-a facut febra doar la vaccinuri);
In alta ordine de idei, am ajuns la mijlocul sarcinii, am 20 de saptamani.
Iar apropo de arusi e sinistru, nu imi trece cu nimic, Maaloxul il iau degeaba, stau si rabd, dorm in fund, e cumplit, basca acele dureri de cap de care nu scap. Dar singurul lucru care conteaza e sa fie bebe sanatos !
Pupici la toate fetele, si povestim maine.

Jeni 20+

Mergi la inceput