Mamici de iulie-august 2007 (34)
Raspunsuri - Pagina 20
ghinetz spune:
Si noi am iesit destul de repede afara. Pe Stefan l-am nascut in martie, dar ningea si era rece. Dat fiind ca 7 zile am stat in spital, cam la 2 zile dupa ce am ajuns acasa am iesit cu el 10 min afara, in brate si pazit de vant. Apoi, progresiv, am marit perioada. Disper cand vad mamici cu bebelasi cu batiste pe fata, cu fular de nu i se mai vad nici ochi, nimic.
Ca sa nu mai spun de o prietena care a nascut in decembrie si nu a scos copilul decat in martie afara

. Cica statea cu el la geam.
Oana
22+
si Stefan-Vladimir
4ani+
poze
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
Chriszta spune:
Luna
si eu am aceleasi intrebari si dileme cu BB.
In toate cartile noi de specialitate spune ca BB trebuie sa fie imbracat ca si parintii. Daca parintele are bluza at si BB va purta doar o bluza nu si pulover. Oricum se banuieste ca una din cauzele mortii subite la BB este faptul ca nu-si poate regla temperatura corpului si incalzirea lui excesiva poate fi daunatoare. Oricum am inteles ca in camera lui BB trebuie sa fie cam 20-22 grade. Noi stam la 22 de grade, deci aceesi atmosfera ca la adulti.
Mamica Anya ne ajuti? E bine ce am spus?
Cristina
23+ si
Eva Alexandra
ghinetz spune:
Pentru burticile de bb2...cum v-ati pregatiti sanii pentru a avea sfarcuri formate? Asta a fost principalul motiv - cred eu - pentru care Stefan nu a reusit sa suga. Desi ma chinuiam cu o seringa taiata inainte de alptare, nu am reusit. Lapte matern i-am dat, ca m-am muls, dar a fost cam greu. Pe cand avea Stefan 3 luni un medic observase ca avea pielita de la limba cam apropiata si a spus ca si asta ar fi putut fi un motiv ca nu a supt. Oare asa sa fie? atunci in maternitate cand vedeau cat ma chinui...de ce nu au spus nimic?
Oana
22+
si Stefan-Vladimir
4ani+
poze
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
Anya20 spune:
quote:
Originally posted by Luna1
Anya mersi. Eu incerc sa culeg ce e mai bun din cele doua siteme (englezesc si romanesc) aici iti zice ca pti sa-l scoti unde vrei tu din prima zi, normal e bine sa-l feresti de aglomeratie insa poti sa il scoti in parc, in curte etc. Chiar radeam cu soacra-mea ca zicea ca pe sotul meu cand l-a adus acasa (aici iti da drumul din spital in aceeasi zi sau a doua zi daca n-ai complicatii) l-a plantat direct in curte ca era frumos si cald afara si cand a venit moasa sa-i faca un control a intrebat-o sfios "dar copilul unde e?"
Dar asa e in Romania cand l-am scos pe fiu-miu afara la 5 zile (3 am stat in spital) mi-au sarit toate babele in cap plus prietene de varsta mea cu copil ca nu vad cat de mic e? Si ce l-am scos asa dezbracat? Erau 35 grade afara (3 august) iar fiu-miu era in landou doar in body cu maneca scurta, pampers si sosetele si cica trebuia sa-i pun caciula in cap si pantaloni pe el.
Pai saracu' lui nu ii era cald? Pe dr lui nici n-am intrebat-o atunci ca nici nu stia de existenta lui, am facut totul de capul meu
Dar ce mi-au auzit urechile, ca omor copilul, ca nu-mi pasa...
Luna20 sapt+ Cosmin 30 iulie 2001
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">uite cum cresc
asta vara tin minte ca era si prietena mea valen in tara si tineam fetele in pampers in carucior, pt ca era o zapuseala cranceana. in timp ce alte mamici prin parc ii tineau cu caciulita, pantaloni si maneca lunga...ti se rupea sufletul...
Alina
Arina Ilinca si Anya Ioana
brazuca25 spune:
Si ce o sa ne facem la vara in august cele care stam la bloc? Eu deja imi fac griji cu asta pt ca mi-e groaza de cat de cald o sa fie si cat o sa se chinuie bebe! Cum asigur 22 grade in casa cand afara sunt 40??
22+
David Gabriel
poze
X-ray spune:
anto si nikole ma bucur de vestile bune!sa dea DD sa auzim tot asa!
da anya imi aduc aminte de faza cu scosul afara
.eu cred ca o sa o scot afara de a doua zi.am o gradina f fain amenajata,cu mult gazon si o casuta de lemn,o sa va pun poze.acolo vom petrece noi diminetile si dupa-amioaza in parc,sau pe malul muresului.
eu am mai auzit una ,nu-i voie scos afara pana dupa botez....
eu asa stare naspa am azi....toata ziua am stat in pat....
alina
22+ cu bb Elisa
Anya20 spune:
chriszta, asta cu infofolitul e mare boala pe la noi. cum inveti copilul asa il ai. daca il tii de mic imbracat lejer, hai sa zic cu o hainuta in plus fata de tine in primele 6 luni, cand sistemul imun nu este bine antrenat, nu ai probleme cu el. copilasii transpira mai mult decat noi, pierzand multa apa, iar la ei proportia de apa din organism este mai mare ca la un adult. de aceea pierderile sunt f grave pt ei. pe timp calduros trebuie mare grija la vestimentatie. decat sa transpire, mai bine sa aibe manutele reci.
ghinetz, se poate ca bebelusul tau sa fi avut frenul lingual prea scurt si atunci i-a fost greu sa suga. sanii nu au nevoie de pregatire inainte de nastere (desi ai sa vezi ca multi recomanda asta, dar nu are nici un suport stiintific!). stimularea mamelonara mai ales in ultimele luni de sarcina poate duce la o declansare prematura a lactatiei, care e destul de neplacuta sau mai rau la nastere prematura, pentru ca este stimulat reflexul ocitocic, care produce contractii uterine. in cele mai frecvente cazuri nu se intampla asta, dar s-a demonstrat ca pregatirea, frecarea mameloanelor cu prosopul aspru dupa dus si alte asemenea proceduri, nu aduce nici un beneficiu (ba chiar traumatizezi inutil mamelonul si pot aparea fisuri, infectii...care nu sunt de dorit). suptul bebelusului nu se compara cu nimic si daca e sa faci rani imediat dupa nastere, tot le faci. el iti va forma mamelonul cu gurita, atunci cand va suge.
Alina
Anya20 spune:
alina, imi pare rau ca nu te simti bine...una dintre placerile sarcinii
.
am auzit si eu varianta cu scosul dupa botez
. sau, si mai rau, copii scosi la plimbare cu o batista pe fata...sa mori si alta nu! adica sa respire copilul tot dioxidul de carbon pe care il expira...curat murdar! sau...mamici care nu ies din casa pana nu fac molifta. sau ...nu striga copilul pe nume pana la botez...dar astea deja nu mai au legatura cu medicina ![]()
brazuca, eu am aer conditionat si l-am folosit cu succes. nu bate spre noi, ci este indreptat cumva in sus si intr-o parte. alta solutie chiar nu aveam. vara e mai greu, dar am avut avantajul ca anya nu pata hainutele, pentru ca o tineam numai in pampers ![]()
si eu stau la bloc si va invidiez pe cele care aveti curte si puteti beneficia de avantajele astea.
Alina
Luna1 spune:
Brazuca eu cu cosmin vara imi petreceam toata ziua afara iar noaptea lasam geamul deschis iar cosmin imbracat sumar (doar in body).
Luna
20 sapt+ Cosmin 30 iulie 2001
Luna1 spune:
Alina 
Asta cu botezul am auzit-o si eu si cu molifta dar eu nu am tinut cont de nimic. Am srigat copilul pe nume, am fost prezenta la botez si l-am tuns inainte de mot, va garantez ca e un copil sanatos.
Ghinetz si eu probleme cu sfarcurile, am mameloane ombilicate dar Cosmin n-a supt din lipsa de laptic. Acum vroiam sa-m iau ceva de scos sfarcurile in afara insa am decis sa vad atunci daca vine laptele pun copilul si se va descurca el cred.
Luna
20 sapt+ Cosmin 30 iulie 2001