Copiluti de mai-iunie 2005 (29)
Raspunsuri - Pagina 24
simona_filipas spune:
Olga multi
tie si lui Tony.Sanatate multa.
Nimic nu este imposibil pentru o persoana perseverenta
Simona si
Dragos Octavian
elisor spune:
Olga ma sperii! Nu ma refer la tine ca tu esti puternica si stii exact ce ai si se va rezolva chiar de treci prin chinurile iadului, ci la Tony. Sper sa fie ce poate fi mai putin rau dintre toate, stiu la ce te gandesti ca am trecut prin asta cu Andreas pe la 3 ani. La fel ca tine mi-a fost greu si sa pronunt (ca asa sunt setata, daca nu spun cu voce tare e mai putin grav), m-am trezit ca are ganglionii mariti, am sperat sa fie de la varicela ca tocmai facuse sora-mea, n-a fost varicela. Nici pana in ziua de azi nu stiu cum au aparut, cert e ca pediatra mi-a spus ca poate fi ereditar, sa nu aiba nimic doar ganglionii mariti. Asa am si eu ca doua boabe de fasole care se misca in causul lor (mie-mi placea sa ma si joc cu ele, inainte sa stiu cat de periculos poate fi un ganglion).
Sper sa nu fie nimic periculos si sa te linistesti,
pentru tine, ca le duci pe toate cu stoicism! Si sa te faci si tu bine!
Eli cu Andreas (17.08.1998)
Bianca (13.06.2005)
www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, foto 2
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
ralwka spune:
Tocmai am pierdut un mesaj luuuuuuung
!
Asadar....
Laura,
si multumesc mult pt raspuns. M-am gandit sa-i mai dau si eu insa mi-e teama ca e prea mult, intr-un timp foarte scurt... Ma lupt in continuare cu dezinfectatul a tot ceea ce pot din ce atinge Iulia. Pe langa mirosul de Domestos acum mai miroase si a usturoi
, e o combinatie...
Eli, e bine sa "lucrezi" la temerile Biencutei. Noi avem un pekinez pe care l-am cazat la nasi inainte sa nasc, asa ca Iulia e obisnuita cu galagia de nedescris pe care o face catelul cand ma vede mai ales. Acum chiar o necajeste(e femela), o calca pe coada, ii spune foarte categoric "taci" cand latra, se amuza cand Cookie(asa o cheama pe catelusa) sare pe ea... Nu stiu sa spun cum sa faci, eventual sa incercati sa va jucati cu un catel d-asta galagios, s-o determini sa-l atinga singura, sa-l mangai tu...
Fran, ia fa o pauza de o luna macar cu cititul si urmaritul copilului. Ocupa-te in mod normal de ea, dar nu o mai testa, nu o mai urmari. Acum vreo cateva luni ma ingrijoram (putin) ca Iulia nu se joaca cu papusi mai mult, se plictisea repede de ele. I-am sortat jucariile, le-am pus pe "caprarii", i-am aratat ce contine fiecare punga/cutie si am pus-o sa-si aleaga cu ce vrea sa se joace. Dupa cateva zile si-a luat papusile si a inceput sa le hraneasca, sa le legene, sa le cante "nani, nani, puiul mamei" si mai mult ma trezeam ca vine cu ele si ce credeti ca ma punea sa fac... sa le alaptez, parca eram...
Cu copiii nu pot spune chiar ca se joaca, am observat si eu ca ii plac mai mult copiii mai mari, dar si pe langa cei mici sta.
In ceea ce priveste testarea, am fost curioasa (ma carcacterizeaza asta!) dar nu m-a influentat nicicum. E interesant testul, dar nu concludent. Asa cum am spus, fiecare copil e unic, se dezvolta fiecare in felul sau, e absurd sa comparam "performantele" lor. La fel, sunt contrariata cand aud ca "trebuie" sa faca sau sa nu faca anumite lucruri...
S-a trezit pisoiul...
Revin.
Raluca si Iulia-Maria (26.05.'05)

ralwka spune:
Olga, sanatate multa va doresc din suflet amandurora! Va asteptam cu vesti bune, cu siguranta asa vor fi. Am mai auzit de astfel de lucruri, chiar nepotelul meu a avut, n-a fost nimic grav, s-au retras, iar de cate ori avea o raceala mai zdravana apareau si ei. Am inteles chiar ca e normal insa la unii copii sunt mai vizibili.
Eli, metoda asta pentru mancat cred ca o voi adopta si eu, mai ales ca instinctul vad ca functioneaza bine si incep sa nu ma mai ingrijorez. Cand a fost cazul, chiar daca nu parea ceva grav, eram ingrijorata, acum insa nu-s. Evident, nu sunt indiferenta!

nelia spune:
OlgaT, sanatate multa! M-am speriat cind am citit de ce are Tony, sper din tot sufletul sa fie bine! M-am tot gindit ce ar putea fi, dar nu-mi amintesc sa fi citit vreodata despre asa ceva. Nu stiu ce sa-ti spun, decit sa-ti urez tie sanatate multa, ca sa poti avea grija de Tony si sa scapati cu bine si din incercarea asta. Te pup si sint alaturi de tine, de voi, cu un gind bun macar.
Eu am tiparit testul, Portage, l-am citit, la prima vedere am avut senzatia ca fetele mele fac totul pentru virsta lor
- poate mai putin Tudora la capitolul vorbit, dar desi nu vorbeste cam spune ce trebuia sa spuna pe acolo - nu scrie daca ceea ce trebuie sa pronunte trebuie sa fie clar sau se pune si daca e un pic pocit), asa ca nu am mai calculat nimic. Si chiar daca n-or face chiar tot, au puncte unde fac clar peste medie, dar asta pentru ca au invatat (de exemplu, scrie la 5-6 ani ca trebuie sa patineze 4m - pai Agata patineaza si intr-un picior un patinoar intreg - deci eu cred ca depinde si de aptitudinile copilului si daca traieste intr-un mediu in care ai posibilitatea sa i le pui in evidenta, sa-l ajuti sa si le dezvolte). Dar mi s-a parut bun testul ca, la o prima citire chiar, iti dai seama cam ce ar trebui sa stie un copil la o anumita virsta si daca nu stie, poti sa-i arati tu. Eu am primit de la Agata de la scoala citeva foi pedagogice, in care imi spunea pe ce planuri trebuie lucrat cu Agata, ce ar trebui sa stie din mai multe puncte de vedere si cum ar trebui sa lucram cu copilul ca sa invete ce nu stie. Imi place ca aici totul se face prin joc, mai ales pina la o anumita virsta. Si repet, asa cum a spus si Elisor, nu inteleg de ce graba asta in a invata copiii sa stie tot. Adica imi place sa le invat pe fete, dar daca e ceva ce copilul nu prinde, atunci aminam si revin peste un timp.
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
andutzy spune:
Simona,
, noroc ca imi aduci aminte sa mai si scriu, nu doar sa citesc o data la 2-3 ore...Nu prea am noutati, asta e adevarat, Dragos si iar Dragos, mai o mancare, mai o cearta cu sotul pe tema soacrei, nimic nou. Nici D nu are noutati, nu vorbeste prea multe dar nu-mi fac probleme, mi-am facut in toamna prea mari pt presupusa semipareza si acum imi pare rau ca am crezut toate bazaconiile alea (aviz Fran care acum trece prin cosmaruri asemanatoare). ne pregatim pt botezul finutei mele, voi fi o nasa rotuuuunda tare de tot1 Cam atat deocamdata, va pup!
Andra
Sapt22 cu
Horia Andrei si
Dragos Alexandru
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)
fran spune:
Olga-si eu zic ca e timida...da' nu ma asculta nimeni. Cu semnele nu avem proleme ca a inventat ea...de ex daca vrea lapte scutura un bibe ca asa facem cand amestecam laptele praf cu apa...nici nu face crize ca nu intelegem ce vrea...ca intelegem tot
Multa sanatate tie si lui Tony. Si Iepu' are o galma la cap, la noi a aparut dupa roseola si ne-au zis ca e ganglion(se misca) si avea si alti ganglioni. LA eco insa s-a vazut ca nu e ganglion si acum nici nu se mai misca deloc. Se presupune ca e un chist sau un hematom(e plin tot cu un lichid).
Ralwka-peste o luna incep serviciul de asta o tot duc acum pe la dr, ca dupa aia salut-naveta scrie pe mine...si asa pentru audiograma o sa trebuiasca sigur sa lipsesc cumva pe 22 mai-ca o adoarme ca sa-i poata face, e destul de complicat am inteles...
Elisor-nu esti impotriva curentului cam ce zici tu zicem toate. Da' testul e interesant zau
...nu sa-ti dea de gandit, mai degraba idei...
I-am luat lui Iepu' o papusa de la miniblu, frumoasa foc. Zice si "mama-papa" clar...Pacat ca inainte de a zice plange...si Iepu' da sa planga si ea...
Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut
ralwka spune:
Nelia, am vazut filmuletele, sunt superbe... cata gratie ... si cata munca. Bravo Agata! Felicitari si tie!
Fran, acum am inteles de ce atat graba. Cat despre audiograma, n-am stiut ca trebuie adormita, e singura metoda? Iar papusa... explica-i ca este bebelus si plange pentru ca ii este foame si nu stie sa vorbeasca, sa ceara papa. Faptul ca da sa planga cred ca e iar un semn ca este sensibila, timida poate.
un iepuras sensibil.
I-am facut iar clisma Iuliei.. nu va puteti imagina ce/cat a putut sa elimine... Nemernicii, ii distrug 

!

ralwka spune:
Fetelor, dormiti? Eu vreau s-o culc pe Iulia dar tati se amuza copios cu ea ascultand de vreo 30 minute "jaga" si "savarina"... m-a disperat, cred ca doar savarine si jaga voi visa!