Copiluti de mai-iunie 2005 (29)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Ralwka-eu nu ma pricep la chestiile psiho dar si Iepu are tot pe acolo IQ, si tot varsta de 1 an la unul din capitole-vorbire evident. Io am stat si m-am gandit, daca si acolo avea 21/2-3 ani scotea un IQ peste 160...adica un geniu, ceea ce in mod sigur nu e. Asa ca eu presupun ca e vorba de o dezvoltare...cam unilaterala daca pot sa zic asa...Si eu sunt chiauna ca mai mult de 4-5 ore pe noapte nu dorm, citesc tot ce-mi cade in mana despre psihologia copilului, dar intelegi tu ce vreau sa zic...
Elisor-eu zic ca trage la copii mai mari pentru ca are pe Andreas de ex-un fel de ideal al ei.

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Fran raman tampa la toate explicatiile date de psihologii astia...daca raportez comprotamentul Deliei la ce spun ei ca a trebui sa faca astia mici inseamna ca Delia are lacune...sta in compania copiilor dar nu as putea spune ca se si joaca impreuna cu ei...adica ea le ia jucariile si ceilalti incep sa urle...cauta copii mai mari probabil in ideea ca acestia o inteleg in ceea ce vrea.Cu Bianca se joaca mai bine decat cu Alex de exemplu...in sensul ca Bianca fiind mai mare intuieste cam ce vrea sor-sa,dar 2 copilasi de aceeasi varsta stau mai mult in companie decat se joaca amandoi cu aceeasi jucarie...dupa parerea mea acest fapt intervine pe la 3 ani.
Obstacolele nici ea nu le sare...trece frumos peste ele...
De multe ori vorbesc singura ca nu ma aude,fie nu vrea fie nu pricepe ce-i spun...imita animalele dar nu-i iese tot timpul..."miau" are cea mai mare conotatie pentru ea,probabil datorita matzelor din casa...nu spune cum o cheama dar stie ca este ea cand o striga lumea Delia sau Deia...
In rest mor pe comentariile de genul "aaaa pai nu fac asta...trebuia", nu face asa...aaa pai neaparat trebuie"...un naiba scrie ca trebuie...dupa care normalitate merg ei in atribuirea aprecierilor pozotove sau negative...am spus-o si o sustin ca aceste comparatii sunt facute pe subiecti din alte zone alte tari alte...alte...
Deja m-am enervat suficient...iti doresc sa ai parte de o opinie obiectiva ca de supozitii sunt satula eu d-apai tu...

Ralwca am vorbit cu doctorita ,i-am explicat ce vad mereu in pampersul ei si mi-a confirmat ce credeam...inca mai are scarbe din alea in stare matura si mi-a spus sa-i mai dau o tura de Vermox...o pastila prima data iar in saptamana viitoare timp de 3 zile cate o jumatate...
La Bianca am scapat mai usor cand era mica ca ea manca usturoi si acritura ...asta mica nu vrea si pace....
Sanatate si ai grija de tine...

Elisor asemeni tie am studiat problema batistei aleia dar nu am curaj sa o iau...acolo citisem ca se recomanda pana la doi ani...acuma la cat raceste Delia chiar nu-mi mai bat capul....unde si sta a mea fata la curatat nasul cu pompita....chiar este extrem de cooperanta...uite aici si la baie chiar nu am treaba cu ea...nu caraie...

Simona si a mea mai bea lapte la pranz si il las...ce-i drept ea nu va merge la gradinitza mai devreme de 3 ani sau 4 pentru ca o tin acasa cu femeia...cat va mai bea lapte cu biberonul nu stiu ...am speranta ca-mi va arata ea cand nu mai vrea
Cu olitza la fel...o pune femeia dimineatza si la pranz,inainte de culcare,eu seara...face dar nu cere...de caca nici nu se pune problema...poate sa stea o zi intreaga ca tot in pampers face...pana la toamna voi duce munca de lamurire cu Delia si vreau sa cred ca ma va intelege in ceea ce-i cer si va fi ca mine nu ca ea...

Tora te inteleg atat de bine...doamne ce-am mai suferit cand am inceput munca dupa tandreturile matinale cu Delia,dupa moliciunea palmutelor ei cand ma mangaia,de plimbarile prin parc...acuma mai profit de ele seara la culcare si in we cand ma imbratiseaza pana ma invineteste...

Nelia nu am reusit sa vad filmuletele...ma scoate explorerul afara...

Loreen cu BIANCA si DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Neata pe la pranz si de la noi.

Tot din umbra va urmaresc....nu mai apuc sa postez deloc....Dar de data asta chiar am citit tot ce s-a intamplat...numai ca mi-a intrat pe-o ureche si mi-a iesit pe alta .
In schimb m-am invrednicit sa-i fac Dariei testul Portage; acu' ori o fi ea un mic geniu, ori o fi ma-sa (adica io ) prea laudaroasa, habar n-am, cert e ca mi-a iesit varsta mentala 32 de luni, adica un IQ de peste 150. Asta din cauza limbajului, unde mi-a depasit varsta de 3 ani (foloseste pronume, timpuri ale verbelor, face acorduri, chiar si fraza scurte) si a motricitatii, ca-i o zvarluga si jumatate, la catarat, sarit, cocotat, n-o intrece nimeni.

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)

Ajuta-ma sa cresc langa mama mea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Sa va zic ce-am patit in parc, ei, un fel de-a spune, se juca Bianca cu lopatelele si a dat peste-un castel de nisip la cativa cm de ea, bineinteles ca n-a gasit altceva mai bun de facut decat sa-l strice. Cand a observat proprietara paguba facuta s-a ratoit la asta mica incat Bianca a inceput sa planga, dar plansul ala de se zgaltaie camasa. Cu greu am imbunat-o dar n-a mai vrut nici cum sa se mai joace la nisip. Imi arata spre fetita si spunea "au".
Alta faza zilele trecute la Mc. Era o fetita pictata pe fatza pisicuta, cred ca cu vreo 2 ani mai mare decat Bia. No, pai a inceput s-o impinga pe fetita spunandu-i "mau" (miau). Fetita cum a prins drag de Bia s-a dus urgent sa se spele, dar Bia a tinut-o minte si din "mau" n-o scotea dar nici nu o vroia in preajma, o impingea sistematic, cu ceilalti copii n-avea nimic dimpotriva radea si ea cand ii vedea pe ei.
Am observat ca a devenit sperioasa, fricoasa cu toate ca e curajoasa de felul ei (urca scari, se catar pe bare, pe pietre, borduri n-are treaba) dar cu animalele a devenit retinuta. De la departare e ok, dar cum se apropie de ea se baga in mine sau fuge in directia opusa. Si nu demult isi baga mana in gura ditamai dulaului (si nu exagerez, chiar m-a surprins gestul ei cand brusc si-a bagat mana in gura larg deschisa a dihaniei, care era si cat casa), iar acum de cand un chitibus de caine a latrat la ea (stiti voi ce voce pitigaiata au cateii astia mici) si a lins-o pe mana nici ca mai vrea sa-i vada de aproape.

Cred ca au inceput temerile, ca altfel nu-mi explic de ce se trezeste brusc plangand si ma striga de mama focului.

Sa vad ce-ati mai scris si revin...

Eli cu Andreas (17.08.1998) Bianca (13.06.2005)

www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, foto 2

"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona_filipas spune:

Elisor ai sarit peste somnul de pranz?Referitor la frica de animale...desi Dragos are in dotare un caine cat un vitel(pe care-l terorizeaza zilnic) exista catei mai mici in cartier de care numai cand ai vede fuge de rupe pamantul

Gabitza ce-i cu tine? Esti suparata?

Andutzy un semn de viata ceva?

Nelia am vazut filmuletele...si ca de fiecare data ma lasi cu gura cascata.Felicitari

M-am trezit cu maimutzica in bucatarie.Mi-a stat inima-n loc cand l-am vazut langa mine.Eu spalam vasele linistita ca-mi doarme copilul si cand colo...

Nimic nu este imposibil pentru o persoana perseverenta

Simona si Dragos Octavian

Mergi la inceput

Ralwka nu eu am pus filmuelete (n-am pus nici unul pana-acum, ca nu stiu cum si cred ca nici aparatul nu m-ajuta prea mult fiind din prima generatie a digitalelor, vechi saracu se cere inlocuit), cred ca de Nelia era vorba.
Bafta cu intrusii, daca se elimina astfel sunteti pe drumul cel bun, se cheama ca trebuie sa-i platiti Florentinei drepturi de autor, nu?
sa te faci repede bine!

Florentina si eu am vazut siteul de dim. si am uitat sa-ti spun. Si eu ca si Ralwka mai vreau sa ma marit o data. Este foarte frumos siteul si bine structurat, daca am nevoie vreodata stiu unde sa apelez, pe bune imi place foarte mult, felicitari, sper sa va aduca profit...

Fran m-am gandit si eu ca e influenta lui Andreas, dar cum spunea si Laura le place mai mult sa-i priveasca pe cei de varsta lor decat sa interactioneze in sensul de a se juca impreuna.

Fetelor, mamicilor va felicit sincer pentru rezultatele obtinute la testarea copiilor vostri, eu una sigur n-am sa-l fac pentru ca nu ma intereseaza nici o evaluare, poate sa fie si ultima din "clasa" ca tot nu-mi bat capul, e un copil absolut normal chiar daca nu face tot ce prevad standardele si are atata timp in fata incat chiar nu vad rostul s-o grabesc cu nimic.
Sper sa nu se supere nimeni ca am indraznit sa-mi expun punctul meu de vedere putin contra curentului.

Mergi la inceput

Simona am lasat balta somnul de pranz, dar prevad ca ma voi culca cu gainile (nu in cotet
Cu greva foamei eu am zis ca refuz sa-mi mai fac griji si sa ma stresez, daca copilul are ceva atunci clar nu-l deranjeaza doar lipsa apetitului, iar insistenta e principala cauza care mentine apetitul scazut.
Citeam in dr. spock ceva interesant si amuzant in acelasi timp, cum ca pofta de mancare a copiluilui e ca un soricel, iar parintii fiind ingrijorati ca nu mananca copilul sunt precum pisica ce goneste soricelul. Cum intoarce pisica capul in alta directie ne asteptam ca soricelul sa fie indraznet si sa iasa din vizuina lui. Nu. Trebuie ca pisica sa-l lase in pace o perioada mai lunga de timp sa-i castige increderea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Fran cum ti-am mai spus personalitatile noastre sunt super diferite. Nu poti astepta ca Iepu sa faca exact ca alti copii. Parerea mea e ca Iepu este timida si mai introvertita ceea ce normal ca se reflecta in felul in care se joaca, in maniera de raportare la oamenii din jur. Nu te mai chinui singura si da-i ragaz sa vezi cum este in continuare. Un diagnostic ferm se pune abia intre 2 1/2 si 3 ani. Ai incercat s-o inveti ceva semne? Stiind cateva semne ( e ideal pt copii nu foarte verbali) elibereaza o groaza de tensiune si se simt mult mai intelesi. De ex Tony stie de mult semne ca lapte, mai vreau, da-mi aia, etc. Ei acum foloseste si cuvintele corespunzatoare dar pt unele face inca si semnul ( pt lapte)

Eu mi-am petrecut week end-ul la urgente. M-am trezit cu o durere crunta de ovar de nu mai puteam sta drept. Am mers si au inceput investigatiile. Se temeau doctorii ca e o sarcina extrauterina. Ei nu a fost, a fost ruptura de chist ovarian la ovarul stang. V-am zis ca am unul frumusel si marisor, ei a explodat. Mi-au dat calmante, antiinflamatorii si m-au trimis acasa ca se resoarbe si daca fac cumva febra sa merg inapoi. Normal ca nu am stat acasa nici o zi. Azi ca norocul incep putin mai tarziu.
Cu Tony umblu de 2 zile la medici, azi mergem iar la o cliniza speciala de copii. Peste noapte i-au aparut doua umflaturi in laterale spre spate ale capului. La atingere simti lichid adunat si multi ganglioni umflati. Doctorii spun ca poate fi orice cu atat mai mult cu cat copilul nu a fost racit, nu a avut otite. Ceea ce zicea aseara ca poate fi de la infectie virala (inclusiv toxoplasmoza) pana la ceva mult mai grav ca nici nu vreau sa pronunt denumirea. Azi mergem si facem cred si analiza de sange sa vedem daca gasesc si ce gasesc.

Olga

I'm a sailor peg
And I lost my leg
I climbed up the topsails
I lost my leg
I'm shipping up to Boston
I'm shipping off
To find my wooden leg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Elisor stai mama linistita ca si eu is in aceeasi barca cu tine... ma bazez atat de tare pe instinctul meu de mama incat prefer sa dau eject la toate informatiile astea...le citesc imi imbogatesc cunostiintele,le depozitez undeva acolo sa pot face apell la ele in caz de nevoie... dar atat...las copii sa se simta copii...or avea timp suficient sa fie incorsetati in toate regulile societatii...

Nu mai pot de fericire...azi sparg toate economiile mele ...m-au sunat de la coccodrillo ca a venit colectia noua si ne-asteapta pe mine si pe Lili...pazea ca venim

Loreen cu BIANCA si DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Simona, nu-s suparata, doar sunt prinsa aici la servici cu un program si am de bibilit si pixulit de-mi ies ochii din cap, vad numai harti, latitudini, longitudini. Ma mai relaxez din cand in cand si citesc aici sau mai bag cate un mesaj pe messanger.

Nici eu n-am de gand sa-l testez pe Andrei, la ce sa ma stresez? Cum zice si Eli, eu vad si simt ca e un copil normal, chiar daca nu vorbeste si nu stie gramatica. Ce dumnezeu, n-are inca nici 2 ani, doar nu-l duc maine la liceu!?

Baietelul fratelui meu a vorbit dupa trei ani, si ei au facut cum zice si Olga, l-au invatat cateva semne din limbajul semnelor, cand voia sa ceara, sa spuna multumesc, si alte cateva. Si-a dat drumul, acum la 4 ani vorbeste normal.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput