Copiluti de mai-iunie 2005 (29)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simona_filipas spune:

Elisor perfect de acord cu tine dar "super educatoarele" considera ca-i cea mai eficienta metoda.Deh ce drac poti sa le zici.Nu-mi permit ca numa'n gura le-as da eu lor.Metoda nu o aplica numai la biberon ci si la scutece(ele zic ca-i gradinita si daca nu-mi convine sa-l dau la cresa)si la multe altele.Chiar acum mi-am adus aminte ca de fata cu mine au aplicat metoda asta cu o fetita care nu stia o poezie(din cate spunea mama ei fata n-a invatat nicio poezie in 3 ani de gradi...or avea dreptate si educatoarele).Oricum noua ca mame(sau cel putin eu)ne este este greu si orice ni se pare deplasat.

Nimic nu este imposibil pentru o persoana perseverenta

Simona si Dragos Octavian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simona_filipas spune:

N-am baut nimic...sa nu dati cu pietre ca nici romaneste nu mai stiu sa vorbesc.

Cuscra multi de la noi pentru tine si Isa iara pentru soatza ia de aicisi da-i cat poate duce ...pai asta-i viata?tu cu toate iara el?

Nimic nu este imposibil pentru o persoana perseverenta

Simona si Dragos Octavian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Fran vin si eu sa indes randurile celor care zis de atasamentul copilului fatza de mama...Delia este lipita de mine de cand intruin casa pana ma culc...plange daca plec,nici in baie nu pot sta prea mult...cu mine doarme,cu mine mananca cu mine merge cu masina...cred ca asta nu ar trebui sa conteze foarte tare,mai ales ca tu ai stat cu ea mereu...
Delia cand pronunta un cuvant nou ei il spune o perioada in soapta...apoi dupa ce il stapaneste bine capata curaj sa strige...lui taica-su ii spune pe nume...la inceput intelegeam BAU asa de incet vorbea...apoi dupa ce a vazut ca ceea ce spune are corespondentza a inceput sa urle la el PAU...

Elisor delia deschise usa si daca-i inchisa cu cheia,iese si se duce la usa vecina sa-l strige pe vecinu care-i de-o varsta cu ea...de coborat singura nu coboara...numai de manutza cu mine...sta in capul scarii si striga la pisicile pe care le vede pe geamul scarii

Mihaela aseara ma uitasem la poze ...la cea din fata numai bust zici ca-i o fetita bucalata si creata...e mortal

Delia de cand a scapat de paraziti,asa-mi place mie sa cred,mananca cu trei guri...vineri atata a mancat pana a vomat...cere canee intr-una (carne),apoi bunu( danette doua sau iaurturi) o da cu sandwich,apoi mai ciuguleste cereale,bi (biscuiti)...nu-i sta falcile deloc...dar cane este pe primul loc...nici gat numai are de atatea falci...sa dea Domnu sa nu-mi raceasca acuma ca o da inapoi...

Loreen cu BIANCA si DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Daniela aplica principiul nesimtirii aparente... eu cand m-a satur si ajung la conlcuzia ca oricum vorbesc la pereti atunci imi iau frumos masina siplec fara nici un cuvant...dupa mine potopul ca-mi inchid si telefonul si sa se descurce frate ...

Loreen cu BIANCA si DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Miki l-am vazut pe Luca pentru prima data, ce grasunel e, dulce si cretofolin si are niste ochi , seamana cu tine, cel putin zona ochilor, format.

Simona stiu ca e greu sa-i dezvatam de biberon, suzeta, scutec, san (ordinea e aleatoare) dar sa-l faci de rusine in public mi se pare o "chestie comunista", imi amintesc o intamplare din generala cand nu mai stiu ce boacana facuse un coleg si diriginta l-a pus sa se dezbrace in fata clasei, bine, n-a mers pana la ai expune goliciunea, dar a vrut sa-l faca de ras. Daca asta e metoda, atunci mai bine sa m-arate cu degetul ca al meu kupil face la scutec.

Daniela pana-si intra toti ai casei in noul ritm parerea mea e sa lasi balta totul si sa-ti faci programul tau dupa al Isei, cand doarme ea pune si tu capu' jos, altfel vei avea parte doar de nervi si frustrare.

Gabitza las'ca stiu eu ca vrei sa-l faci poliglot

Eu nu inteleg cum de psiho sunt mai destepti in materie de alaptat decat pediatrii.

Edit: Laura pai n-ar avea cum sa descuie usa ca folosesc incuietoarea de la nivelul de sus.

Eli cu Andreas (17.08.1998) Bianca (13.06.2005)

www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, foto 2

"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Dormiti?

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babygirl spune:

Eu nu dorm. Acum am culcat papadia. Nu facem un chat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bolgiumiki spune:

Buna fetelor!!Sunt terminata fizic!Am facut curat in camera in care doarme Luca si m-am cocosat.Mai am sufrageria si gata am terminat.M-a ajutat si puiut azi.A avut grija sa imi ia toate carpele de praf si sa mi le bage in galeata cu apa.Cand terminasem si eu si imi indreptam spinarea cocosata hop si Luca imi scoate jumatate de sifonier in mijlocul camerei.A fost si cam nervos ca nu l-am scos la pranz afara ci de abia dupa masa.Cu mirosul de detergenti in nas nici nu am simtit ca facuse kk pe el si l-am lasat asa mult si bine si el scancea ca se simtea nasol la fundulet,iar eu ii ziceam ca mai am putin si termin si o sa ma joc cu el!!Saracutul!!Dar m-am revansat dupa masa.

Ioana pozele cu Luca sunt in album dar mai pe la coada(nu am stiut cum sa le separ de cele vechi).
Gabitza -de cand s-a nascut Luca a avut falci.De slabit a mai slabit,dar obrajii raman.De abia astept sa se faca mai cald ca sa il pot tunde ca ia crescut o pleata!!
Nelia cum se simte proaspata graviduta?Stii cate saptamani ai?Le-ai spus si fetitelor ca o sa mai vina un fratior?
Acum va las!Mai citesc putin din urma si ma bag la nani ca mai am si maine o zi de munci si gata.Vreau sa il impartasesc si pe Luca zilele astea.
Ce faceti de Pasti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Fran, pai i-o trimit pe Agata s-o psihanalizeze un pic, poate se hotaraste daca e bine sau nu sa alaptezi! Mie mi se pare o prostie ca un psiholog sa emita niste concluzii din astea finale asupra unui subiect care nu il priveste. Imi plac cartile de psihologia copilului, am citit tot ce mi-a picat in mina, dar sincer, cu mina pe inima spun, ca in cazurile de forta majora, tot instinctul meu s-a dovedit ca fiind mai tare... si nu de putine ori sfaturile lor ridicate la rang de lege, universale pentru toti copiii din lumea asta, s-au dovedit a fi nu numai proaste, ci desprinse de realitate. Si nu uitati ca spun asta de pe pozitia unui om pentru care psihologia a fost dintotdeauna o pasiune.
Parerea mea: Mi se pare o mare prostie grabirea asta a lucrurilor: olita, biberonul sau titza (ca eu le pun pe amindoua pe acelasi plan din toate punctele de vedere), suzeta, atasamentul fata de o persoana sau alta, dormitul in pat cu parintii... Asta mai ales in conditiile in care copilul e dezvoltat normal. Acum, daca chiar i se gasesc anumite mici anomalii, eu cred ca trebuie conlucrat mult cu persoana cea mai apropiata de copil si gasite solutii proprii, pentru copilul perspectiv, iar daca una din metodele folosite de la 0 la cit are copilul analizat e gasita aparent vinovata de faptul ca un anumit lucru nu merge asa cum se presupune ca ar trebui... trebuie lucrat mult ca sa poata fi eliminata, cit se poate de treptat. Consider ca un copil este bebelus pina la doi ani si abia dupa aceasta virsta, incet, fara constringeri, cu multa, multa dragoste, trebuie ajutat sa treaca de la etapa de bebelus la cea de copilas, apoi, spre sfirsitul celor trei ani sa fie ajutat sa inteleaga clar ce e aia disciplina si de ce e necesara, ce e aia independenta si de ce are nevoie de ea, ce e ala colectiv si de ce trebuie sa fie intr-unul si sa se conformeze macar regulilor mari de acolo ca sa se poata integra si convietui. Abia in al patrulea an de viata, un copil poate fi considerat un mic adult de la care e normal sa avem citeva pretentii. Nu multe, e totusi un copil mic, dar nu mai sint chiar atit de indulgenta cu un copil de patru ani si ceva care merge numai in carut sau care nu poate sa adoarma decit cu suzeta sau cu degetelul in gura (de titza nu mai spun) sau care inca nu reuseste sa faca la olita sau sa-si controleze cit de cit o parte din iesiri. Dupa 5 ani pretentiile cresc treptat pina la 6-7 ani cind copilul intra la scoala ar trebui sa fie pregatit cam din toate punctele esentiale si necesare pentru viata de copil mare si viitor adult. Eu asa vad lucrurile acum, nu le vedeam asa inainte, dar dupa doi copii nu mi le mai schimba cineva in intregime, decit o informatie utila le poate ajusta pe ici, pe colo.

Nu sint impotriva testarii copilului, mai ales daca instinctul tau de mama iti spune ca totusi, in ciuda zecilor de pareri, Iepu are o problema, desi inca nu stii care. Poate ca e auzul, inainte de a citi al doilea mesaj al tau chiar voiam sa-ti scriu despre asta. Poate ca are o capacitate mai slaba de a se adapta la conditii noi, poate ca e timida (nu cu tine sau cu cei cunoscuti), poate ca nu are sufiecienta incredere in ea... sau poate chiar are o problema medicala, oricare ar fi aia. Dar in lipsa unui diagnostic clar, pus de o persoana competenta si cu profesionalism, ma calca pur si simplu pe nervi toate aceste presupuneri pronuntate cu ton de diagnostic. La urma urmei, scopul este de a ajuta copilul sa creasca si sa se dezvolte, nu de a etala principii si reguli, crezind ca ale tale sint cele mai bune. Si eu cred, instinctiv, ca daca pentru a mari increderea in ea, Iepu are nevoie sa fie atasata de tine, atunci sa fie si trebuie doar solutiile care vor face desprinderea mai usoara, chiar daca va dura mai mult decit la alti copii.

Hai, ca m-am intins, dar am simtit cum iau foc la ce a spus psiholoaga aia, dar mai ales cind am citit despre educatoarele de la gradinita Simonei. Cum e posibil asa ceva!?! Dar de ele cine ride? Ca sint niste incompetente si in loc sa ajute copilul sa se integreze in colectiv, il indeparteaza de acesta... De fapt ce ris, ar trebui batute. Ar trebui invatati copiii ca la prima greseala pe care o fac sa rida in cor, tare si sa le arate cu degetul... Si vecinii, si sotii, si copiii lor... ca poate asa or simti pe pielea lor ce le fac copilasilor. Asa ceva trebuie reclamat, se incalca si se calca in picioare lucrul cel mai de pret: respectul fata de altii si fata de tine! Unde locuiesti? Moaaammaaa, ce as veni pina acolo sa le spun vreo doua!!!! Sa nu accepti sa-i faca asta lui Dragos! Aici i se da lapte copilului cind vrea, cind e obisnuit, si dimineata si la prinz. Nu alte prostii, dar laptele nu are interdictie (decit in cazuri exceptionale). E drept ca dupa trei ani (sau chiar cu putin inainte), este incurajat sa renunte la biberon si sa bea din cana (si toti o fac, fiecare in ritmul lui).

Hai, ca atit de tare m-am aprins, ca am uitat ce am mai citit. Am niste nervi... nu ma mai recunosc. Sint pur si simplu la pamint din punct de vedere hormonal. Aseara mi-a spus Agata ca nu-i place ce i-am dat sa manince si am aruncat cratita (cu totul!) la gunoi!!! Abia terminasem de gatit... Sint nebuna!

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Miki, tocmai am spus mai sus cum ma simt! Explodez! Ma enerveaza orice, nu mai sint toleranta la nimic, sint ca o bomba. Eu oricum sint extrem de temperamentala ca fire, numai bunul-simt ma ajuta sa ma controlez, dar acum sar calul! La copii inca nu am tipat, cu sotul nu vorbesc de aseara ca nu a vrut sa-mi dea o cutie de rosii din frigider ca avea alta treaba (facea exercitii!)... am preferat sa tac, ca sa nu i-o arunc in cap! Ma rog... deci, nu ma simt prea bine!

Desi, motive as avea: am luat 83% la examenul de revizie de saptamina trecuta, 85 la celalalt si astazi am facut cred ca de nota maxima la test. A iesit partidul liberal (cu care am votat ieri), in casa e aparent ordine, mincare am facut ieri si chiar cu cea aruncata tot imi ajunge pina joi, fetele sint bine... dar tot imi vine sa crap capul cuiva.

Nu, nu le-am spus fetelor, singura careia i-am spus dupa voi e Carmen, nasa Tudorei. Nu am spus la nimeni in tara si nici nu sint pregatita de emoticonul de graviduta, mi-e teama ca sparg monitorul daca il vad in dreptul meu. Si nu voi fi pina nu aflu toate rezultatele la analize, ecografie etc. Am totusi 39 de ani si trebuie sa fac o gramada de teste (cel putin aici asa se fac). Daca scap cu bine de primele 12-13 saptamini... si cei din jurul meu, atunci ma voi da mare ca sint gravida. Si tot atunci ii voi spune si Agatei. Dar am sondat terenul, ca s-a ivit ocazia ieri dimineata - si am intrebat-o pe Agata daca ar mai vrea un bebelus. Si a sarit in picioare de bucurie: daaaa, un bebe baietel! Cind!?! Si o intreaba pe Tudora: vrei si tu un bebe? Iar Tudora raspunde repede si clar: Daaa, bebe! O intreb si eu pe Tudora: vrei si tu un bebelus? Daaaaa! Da-da! Deci, am acordul lor! Si am de gind sa le pregatesc diplomatic pentru marea veste, iar cind le voi spune, totul va veni ca si cum e rezultatul discutiilor cu ele!

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput