Copiluti de mai-iunie 2005 (29)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ati facut chat pina la urma? Poate facem miine, ca eu voi fi acasa dupa 11.30!

Gabitzam, vreau si eu Teletubbies, in primele trei limbi! De udne le-ai luat? Eu nu am cum sa le iau, dar am un prieten care ar putea sa o faca. Si de desene mai aveti pentru pitici? Tudora e pur si simplu innebunita dupa Baby Einstein (dar nu Little), ar sta toata ziua sa se uite, mi-e teama ca indoctrinez copilul! As vrea sa-i mai schimb, dar din desenele Agatei nu o atrage nimic.

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Cuscra, Laura, Elisor multumesc, m-am mai calmat, sper.

Vreau sa va intreb ceva, copiii vostri va lovesc ? Isabella a intrat intr-o perioada cind ma loveste daca nu execut la timp dorintele ei.

Daniela si micuta Isabella
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena de sus , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmuletze

Mergi la inceput

Danelutza, da, Tudora da in mine, da in toti, dar mai ales in mine cind nu-i convine ceva. Ii spun frumos de fiecare data ca ma doare, ca nu-i frumos ce face si ca mami se poate supara daca o mai bate. Inca nu am certat-o prea tare, o cert doar cind da in Agata, i-am explicat ca Agata e sora ei, ca e si ea un copil mic si ca nu e deloc frumos sa o loveasca. In alti copii nu am prins-o sa dea si nici de la gradinita nu s-au plins. In schimb, parca s-a mai potolit cu tipatul. Tot mai tipa, dar nu asa ca acum o luna.

Adinaaa, ce ati mai facut!?!

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Nelia nici Isabella nu loveste copiii, doar pe noi a inceput sa loveasca, dar rau de tot, de ma face citeodata sa pling. Si tipa si urla, pe urma loveste. In seara asta ii explica sotul, ca nu-i frumos s-o loveasca pe mami, drept pentru care ... s-a intors si i-a dat si lui o palma. Daca spui ca Tudora urla mai putin decit acum o luna, avind in vedere ca acusica implineste doi ani, eu trebuie sa mai suport o luna, ca-i abia la inceput. Am vazut ca i-ai scris lui Fran, despre psihanaliza Tudorei. Eu vazusem astazi o emisiune pe Romania International, unde psihiatra spunea, ca daca, alaptezi copilul mai mult de 6 luni, nu se dezvolta psihic. Pai i-o trimit pe Isabella, sa vada ce dezvoltata este Aaa, mai spunea ca biberonul sa-l foloseasca pina la un an, cind... incepe sa faca la olita. O fi vorba de aceeasi doftoreasa, de care spune Fran.

Laura si Isabella papa carnita la greu, piine nu vrea, deh tine la dieta, dar carnita dispare in doua secunde in burtica ei. Mai nou, au inceput sa-i placa crenvurstii, papa doi dintr-o lovitura, bineinteles ca sint micuti.

Cuscra -ici lui ginerica. Care dintisorii ies acum de-l doare atit de tare ?

Daniela si micuta Isabella
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena de sus , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmuletze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralwka spune:

dupa atata timp...
Nu ma mai plang de lipsa de timp pentru ca stiti si voi la fel de bine ca si mine cum este cu timpul cand esti acasa doar tu si copilul, iar cand vine tati e ca si cum n-ar fi (asta apropo de cat e Iulia de atasata de mine) ca tot pe mine ma solicita, tot cu mine vrea sa se joace, tot dupa mine se tine. Si cand iesim pe afara toti 3 (destul de rar se intampla) Iulia doar pe mine ma vrea alaturi (foarte rar il solicita pe tati), doar la mine in brate vrea ... A stat foarte putin doar cu alte persoane, perioade scurte de timp, a fost ok, a intrebat de mine dar in momentul in care ma vede nu mai accepta pe altcineva. Eu consider ca e normal sa fie asa, ea asa stie ca trebuie sa fie, cu mama alaturi, chiar m-as ingrijora daca n-ar reactiona nicicum cand ma vede ca plec.
Despre noi ce sa va zic... si rele si bune... n-am scapat de oxiuri (nu i-am refacut analiza dar i-am vazut si lipsa poftei de mancare e iar evidenta) iar acum am racit si noi prima data. Nu-mi explic cum s-a intamplat, cert este ca joi si vineri a avut febra 38, nimic altceva, poate putin ragusita, am mers la pediatru, mi-a zis ca are putin rosu in gat, mi-a dat sa-i dau sumamed (1,25ml/12h - ceea ce e foarte putin fata de cum am vazut pe prospect ca se administreaza) a observat si raguseala... Nu i-am dat decat de duminica, am incercat initial cu ceaiuri, vitamina C dar mi-a fost teama cand am auzit-o duminica tusind, acum e si mucoasa (cu ocazia asta am cumparat si noi batista bebelusului care e chiar o minune la casa omului), sper sa-i treaca curand ca sa ne reluam programul de stat ore intregi pe afara. N-am dus-o deloc zilele astea in parc pentru ca se joaca in preajma altor copilasi si nu e deloc placut sa imparti si altora asa ceva (tuseste foarte rar, in general cand rade sau plange). Sunt cat se poate de ingrijorata in ceea ce priveste alimentatia ei pentru ca de vreo saptamana n-a mai pus gura pe fructe si legume (erau preferatele ei), carne foarte putina, in schimb a mancat (nici astea foarte bine) paine si lapte. Azi, de exemplu, a baut doar 3 biberoane cu lapte .

In ceea ce priveste vorbitul, invatatul, ma uimeste cu fiecare zi ce trece. N-am avut ce face si i-am desenat (zilnic ma pune sa-i scriu si sa-i desenez) alte figuri geometrice. Acum stim asa: punt(punct), ninie(linie), cec(cerc), patat(patrat), tiunghi(triunghi), omb(romb), cub, con, didindu(cilindru), amida(piramida). Numaram in romana si in engleza pana la 10 (in engleza sunt momente cand se incurca putin) si in franceza pana la 5. Si stiti cum a invatat? In timp ce fac mancare, pentru ca nu sta decat max 2 minute singura, vine si plange sa merg si eu dincono(dincolo) si pentru ca n-am cum, o pun in fund pe masa si in timp ce toc legumele numar, cant... pentru ea, sa stea linistita... si asa m-a surprins c-a invatat sa numere si in engleza. Ieri, cand incercam s-o culc la pranz, si-a aruncat suzeta ca sa traga de timp stiind ca merg s-o spal ... Nu m-am dat jos din pat, singura nu se duce sa si-o ia, asa ca o aud: "mami, te og mumos, idica sa pei (ridica-te sa speli) suzi pentru Iuia" si am putut s-o refuz? Acum cred ca suntem pe ultima suta de metri cu renuntatul la suzeta (n-am s-o fortez, i-am tot explicat ca nu mai are nevoie de ea, ca e pentru bebelusi) si din 5 suzete a mai ramas cu 1, restul le-a spart (si-a infipt dintii in ele) si le arunca pentru ca nu-i mai plac, asa ca astept sa vad cand apare vreo fisura pe ultima suzeta care-i va fi reactia.

Am scris despre noi... si tot n-am spus tot ce aveam pe suflet. Dar mai sunt zile si poate asa voi reusi sa scriu si eu mai des.

Pentru ca n-am mai scris de foarte mult timp, nu voi aminti nimic de filmuletele si pozele pe care le-am vazut, va spun doar ca le-am vazut cu mare drag pe toate, imi place foarte mult sa le vad, unele chiar le-am revazut, sigur as omite pe cineva si n-as vrea sa se supere sau sa se interpreteze cumva.

Eli, , esti o draguta, ai intrebat de noi, de Iulia acum... mereu ai cate un cuvant bun pentru fiecare!
Nelia, ma bucur foate mult pentru tine, am asteptat asa emotionata rezultatul testului tau, parca era al meu . Bucura-te de ceea ce ti-a dat Dumnezeu impreuna cu minunata ta familie, cand vei fi pregatita da marea veste tuturor cat se poate de natural, de fericita, astfel vei evita comentariile care sa te indispuna. Pana la urma in pat ati fost doar voi 2 si nu trebuie sa dai explicatii nimanui, nu?
Danelutza, pe cat de tandra si iubitoare a fost Iulia cu mine, de vreo luna a inceput sa ma loveasca (destul de rar se intampla, de cele mai multe ori ne intelegem) dar la modul cel mai serios, cu o precizie... Adica atunci cand vrea sa ma loveasca, daca am luat-o in brate s-o spal de exemplu, se intoarce ca sa ma loveasca peste fata, nu e suficient sa dea oricum si oriunde. Dar e o alta faza peste care trebuie sa trecem impreuna, mamici si pitici, cu cat mai mult calm si intelegere. Si mie mi-au dat lacrimile duminica, asa tare m-a plesnit. Tati i-a spus ca nu e frumos, mami trebuie iubita si mangaiata, i-a exemplificat si asa tare a deranjat-o asta incat mi-a mai tras una, dar am avut timp sa ma feresc cat de cat. sa-ti treaca durerea si supararea.
Laura, te rog, trimite-mi-o pe Delia poate se ia si la fii-mea pofta de mancare. La noi am vazut humana junior (eu ii dau Milumil 3)... punem o vacuta cu humana la pachet pt constanta? Serios, daca vrei...
Clara, cred ca 26 mai e ziua manechinelor, d-aia nu papa mandrele noastre.
Oana C, mi-am amintit prin ce ati trecut... Am plans... Mi-am imaginat-o speriata, nemancata, ingrijorata, singurica fara mami langa ea, neajutorata... Ma bucur ca e ok, n-a afectat-o in ceea ce priveste relatia voastra.
Miki, spor la treaba! S-ar putea dupa Paste sa ajung prin Ploiesti, te anunt oricum.
Fran, la cat de multe am vrut sa-ti spun de cate ori scriai cate ceva despre controalele la care ati mers, acum nu mai stiu ce sa spun. Tu ai in general un ton optimist, te admir mult pentru asta, azi insa te-am simtit mult mai linistita. Trebuie sa-ti spun de testul Portage, l-am facut si eu pt Iulia dupa ce ne-ai spus despre el...

Trimit acum ca trebuie sa-i dau medicamentul Iuliei si nu se stie ce e dupa. Revin ori acum ori dimineata (ori bunicul ori bunicul - ce m-am amuzat!)

Raluca si Iulia-Maria (26.05.'05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralwka spune:

Se foieste Iulia, ma apucasem sa scriu si am pierdut mesajul asa ca revin dimineata... sper! Pastrati-mi si mie o cana de cafea!
Va pup de va zapacesc (hehe, asta e o expresie pe care o foloseam des acum vreo 10 ani, cred ca de atunci n-am mai folosit-o)!

Raluca si Iulia-Maria (26.05.'05)

Mergi la inceput

Ralwca, dar ce vorbeste Iulia!!! Bravo, felicitari!!!

Da, pai de aceea nici nu vreau sa le spun acum, ca am o mina de ca si cum asta imi mai trebuia acum si s-ar simti. Asa, in mine, am inceput sa ma linistesc, adica ma fortez sa ma linistesc, deja am trecut pe planul administrativ, mi-am facut programari peste tot, trebuie sa-mi fac analizele si sa vad cum stau, sa repar din mers ce se poate. Sint destul de aglomerata si stresata din cauza prea multor chestii pe care le am de facut si senzatia asta permanenta de rau si de slabiciune nu ma ajuta deloc. Astept sa treaca se termine sesiunea asta, apoi am o vacanta de vreo saptamina in care ma voi odihni si voi mai apta sa fac fata la tot. Si apoi ma stimuleaza mult faptul ca vin in tara, desi am emotii si stiu ca va fi destul de greu, emotia e prea mare ca sa ma mai gindesc la asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Ehe, m-a trezit matza, urla de parca o taia cineva, am leganat-o si cand am zis c-a adormit si incercam sa ies tiptil din camera numai ce incepe iar acelasi urlat ca la taiere.
Normal ca n-a fost chip sa mai plec, m-am asezat in pat si am lasat-o sa vad ce vrea sa faca. A deschis pisiul. pai asa o oferta nu-i de refuzat, plus ca ea a cerut teletubbies, so, hai sa parlamentam, fetele de peste ocean, voi inca nu v-ati culcat.

Lovit- de foarte putin timp (cred ca nu e mai mult de 2 saptamani) a inceput si Bianca sa dea cu palmele sau cu vreo jucarie ce-o are in mana. Ieri seara stateam linistite amandoua in patul meu si la un moment dat poc, m-am trezit cu un ceas in frunte de nu stiam ce m-a lovit si vad ca se intensifica loviturile, se uita cu atentie la mine si asculta explicatiile si apoi poc, inca una de control. Intai a inceput cu Andreas.
De ceva timp, daca nu o las cu ceva (in general cu scosul din dulapuri ca ea scoate si eu pun la loc, doamne fereste sa le stranga ea ) sau o iau cu forta seara din baie, in fine tot ce considera ea ca fac impotriva vointei ei, a inceput sa aiba reactii violente, vine si da plame (am vazut ca exemplele sunt multicele), isi da si ei, se trage de par trage de pe unde apuca ce apuca, isi inclesteaza pumnii pana se-nroseste si da-i si tipaaaaaaaaaa!
Asa cum spuneai si tu Ralwca stiu ca e o etapa si sper s-o depasim cat mai curand, sa "limitam" pagubele.

Ralwka cu atata caldura povestesti, o faci rar, dar esti un balsam...ma gandeam cu iesitul afara, ati incercat sa o scoateti pe Iulia afara doar cu tati? La inceput si Bianca era mai sceptica si maraita daca nu ieseam si eu, acum a ajuns sa-si vada de telul ei: iesitul afara. Nu mai protesteaza ca eu raman in casa, cred c-ar iesi si cu vecinul numai sa mearga in parc (chiar daca m-ar pomeni de nspe ori). Avem un ritual cu imbracatul, vrea afara cat mai repede, dar intai trebuie sa faca niste ture ca eu sa alerg dupa ea s-o imbrac, imi atrage atentia sa-i dau papucii, caciula (cote) si geaca, apoi isi ia galetusa si lopatele (spune ca vrea doua), daca iese fara mine stie ca fug la geam sa vorbim (stau la et.1 si ne conversam pe geam unde merge, cu cine, si ce face in parc).
De cele mai multe ori iesim impreuna afara, dar se intampla sa iasa si numai ei doi (daca a iesit cu mine si dimineata) si atunci am si eu 1-2 h doar pentru mine, un regal!!!
Daca Iulia bea ceai poti incerca sa-i dai ceai de scai vanat pentru tuse, nu are efecte miraculoase (in sensul ca trece instant), dar e un calmant.
Iuliei sa treaca gatul rosu si tusea cat mai repede.

Batista bebelusului am citit numai critici pozitive la dresa ei, dar tot n-as indrazni s-o folosesc, ei e frica in continuare de aspirator (nu chiar frica, dar nu se simte bine cat timp il aude), partea buna ca n-a fost nevoie de interventii majore la nasucul ei, cred ca doar de vreo 3 ori mi-a racit.
Cam cat costa?

Nelia nu cred ca are prea mare importanta limba in care se vorbeste la teletubbies, pentru ca nu prea se vorbeste, mai mult auzi "ooo" si "eeee", oricum sunt simpatici si vad ca-i atrage ca mustele la miere, Bianca imi si cere "lala" si "po" ca pe ceilalti doi ii poceste rau de tot.

Na, ca a adormit pe covor, am pus-o cu grija in patut ca pe-un ou fragil, acum sa inchid toate celea si sa merg in patut la mine, cred ca dimineata voi fi ca dupa o betie cu dureri de cap, ca mi-a sarit somnul bine si ma voi uita la tv.

Eli cu Andreas (17.08.1998) Bianca (13.06.2005)

www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, foto 2

"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Am uitat sa va spun ca am pus pina la urma filmuletele de la repetitia spectacolului de patinaj. Dupa ce le vedeti pe acestea, le sterg si pun restul. Le gasiti www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Nelia la culcarica cu tine, sa te odihnesti pentru samburel

Ralwka, da, si eu am remarcat ce bine vorbeste Iulia si ce de stie, bravos amandurora (am scris corect?)

Anca voi mai sunteti raciti, a trecut otita? Cand naste Sim?

Am zis ca merg la nani, dar se tot foieste si mi-e teama sa n-o trezesc cu...linistea.
Aaaaa, sa-mi lasati si mie dimineata cafea ca sigur voi "intra" mai tarziu.

Ce mai stiti de Raluca (Lucas), Corni, Pisik, Sufletzica, Andreea.a, Iuliana, Mikka, Margott, Elly_B, Mami de gemeni? Sau mai stiti ceva? De ele, de puiuti...lista e lunga rau cu mamicile absente de mult prea mult timp. Sper ca sunt bine fiecare, au puiutii sanatosi, un pentru toti absentii, poate ne vor scrie cate-un rand de sarbatori.

Eli cu Andreas (17.08.1998) Bianca (13.06.2005)

www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, foto 2

"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput