Copiluti de mai-iunie 2005 (29)
Raspunsuri - Pagina 18
fran spune:
Buna !
Noi am fost azi sa o mai vada un psiholog pe Iepu. La cabinetul de langa voi Monu, cel despre care vorbisem la tel...
E intr-un apartament de bloc si cum am intat ne-a luat pe sus o tanti si ne-a dus intr-o camera de joaca-apoi a venit psiholoaga si mi-a zis sa ies eu si sa o las pe Iepu' cu ele. I-am zis ca nu cred sa stea singura din prima-adica fara mine-ea a insistat asa ca am iesit din camera pe sestache...iar a venit dupa mine si a zis sa stam de vorba cat se joaca Iepu cu tipa cealalta...In fine, am vorbit noi ce am vorbit-mai mult ea
-si apoi hai ca sa o vada si pe Iepu. Iepu il inhatase pe bunica'su si iesise demult din apartament, i-am adunat de pe strada...mai si plansese...In fine, tipa a zis ca s-a jucat "normal" dar cand s-a prins ca am disparut a inceput sa plnga si a iesit din camera. Mie mi s-a parut normal dar cica e mult prea atasata de mine...In fine sa nu o mai lungesc, ceva nu e in regula, probabil e hiperkintica si are deficit de atentie. Si ne-a trimis la o prietena a ei care e psihiatru. Cam zmucita si aia din cate am vorbit la tel...O sa mergem si la asta sa vedem ce zice, oricum mai avem deja facute 3 programari la alti psihiatrii...
Devine distractiv...
Faza cea mai tare e ca Iepu a inceput sa zica "pisa" la pisici...tot incet-incet, abia ne-am prins...noi ii ziceam "miau-miau" si ea "pisa-pisa"![]()
Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut
monu spune:
Fran, oricum nu a pomenit nimik de autism. Eu zic ca e de bine.
Parca si vad ca Iepu se va face psiholog
cand va fi mare.
mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
simona_filipas spune:
asa cum am promis
Paine....ma apuca nervii numai cand ma gandesc.Daca l-as lasa pe Dragos sa manance numai ce vor muschii lui apai numai paine ar manca ca la altceva nu se inghesuie.Si nu o face civilizat.Baga toata felia in gura de nici nu-si poate inchide gura si dupa ce mesteca(n-am habar cum poate manca asa)si-si face un pic de loc mai baga daca mai vede in raza lui vizuala
.Clar ca daca vreau sa-i bag si eu o lingurita de mancare n-am unde ca-i plin de paine
.
Eu sununt pusa de fapte mari de azi.Daca nu-l pot dezvata de biberon(sau nu-i inca pregatit) am zis ca macar sa-i schimb laptele de la amiaza si sa il dau dimineata si seara.A fost ok dimineata, l-a baut si a si ciugulit ceva pe langa.In schimb, la amiaza era obisnuit cu lapticul...Dupa vreo 30 min de urlat a adormit si ofteaza in somn.Mi se rupe sufletul dar n-am incotro.Am zis sa-l obisnuiesc sa-l bea dimineata inainte de a pleca la gradi ca acolo nu o sa-i mai dea nimeni lapte la pranz...si parca n-as renunta la lapte.La gradi se practica o metoda destul de barbara dupa parerea mea...copiii mai mari rad (pusi de educatoare)de cei mici care merg cu biberonul dupa ei si uite asa nu stii de ce iti refuza copilul laptele.Am un exemplu concret la gradi unde o sa mergem si noi...de cand au ras copii n-a mai vrut lapte nici din biberon nici din cana.
O sa dureze 2-3 zile de plans, nervii mei facuti pane dar macar bea laptele acasa.
Si tare ma bate gandul sa vad daca tine figura si cu pisu la olita.Mamaaaaaaaa ce ganduri mari am
Fug ca am mancarea pe foc.
Nimic nu este imposibil pentru o persoana perseverenta
Simona si
Dragos Octavian
ioanailincam spune:
Salutare!
Sunt plictisita total, am niste clienti gretosi zilele astea, din cauza carora a trebuit sa stau pana la 10 noaptea la birou (asta dupa ce toata ziua cam frecasem menta si chiar imi faceam planuri ca pe la 7 plec), iar azi sa vin la 8, iar acum iar mi-au pis gand rau ca cica ma suna dupa 4 sa imi spuna ce facem maine (parca vad ca suna la 7 si vor cine stie ce hartoage).
In orice caz, simt aerul de sarbatoare, mai ales ca noi lunea si martea viitoare suntem liberi; abia astept sa plecam la Bacau, desi voi avea oroarea sa conduc singura dus-intors intrucat barbatul inca nu are carnet. As vrea sa plecam de vineri, dar daca putem pleca mai devreme, sa prind mare parte din drum pe lumina, daca nu, plecam sambata si am terminat povestea.
Vad ca vorbiti de olita, la noi pana si bona a abandonat misiunea pentru moment; din cand in cand Ana ia olita din baie, o pune in mijlocul casei si se urca pe ea pe post de jucarie. Dupa ce va veni caldura poate avem rezultate mai bune (tot la insistentele bonei, precis).
Fran - pai pana acum parca asta era problema, ca nu prea o intereseaza oamenii; nu mai inteleg nimic, dar vorba ta, devine distractiv.
Miki - eu tot pozele vechi le vad.
Mikkyyy - felicitari pentru examen! SI bafta sa gasesti clienti cand vei dori sa profesezi!
Nelia - eu nu am luat acid folic pana la urma (dr a zis ca nu e cazul), dar am luat Materna astea, insa numai dupa ce a miscat bb, mai devreme zice ca nu e recomandat
Simona - pupam sa sparga mai repede dintii si sa scapati de chin.
De dimineata am constatat ca Ana iar a racit
. Ma capiaza copilul asta, nu alta. Nu inteleg cum a reusit, probabil iar in week-end pe tura noastra (poate cand am fost la Baby Expo cu ea ca era cam frig afara sau duminica la tara, cam am stat toata dupa-amiaza afara). Cert e ca de dimineata ii curgea nasul (mi-a lasat si mie o dara pe pantaloni
) si parca era si cam fierbintica, plus azi-noapte a cam tusit (deocamdata sec). Deocamdata suntem pe Nurofen, vedem cum evolueaza, sper sa nu avem probleme, mai ales ca vrem sa plecam.
Cu somnul ce sa mai zic, e varza (si noi suntem la fel): se trezeste noaptea pe la 1.30-2, incepe sa urle si indiferent ca ma duc eu la ea in pat sau o aduc la noi incepe foiala pentru cate 2 ore (ce se intampla: pica in somn profund cate 15-20 minute, timp in care scapa suzeta, dupa care isi da seama ca nu o are, plange, se ridica in fund, eu trebuie sa o caut, dupa aceea nu-si gaseste locul si tot asa
). Abia spre 4 se linisteste, moment in care eu sunt deja un car de nervi ca stiu ca nu mai e mult de dormit. Bineinteles ca la 7.30, maxim 8 e in picioare fresh. SUnt cam zombi dupa ultimele zile, recunosc ca imi trebuie o cura de somn. Of, oare cand scapam de suzeta asta nenorocita ca 99% e vina ei.
No, amu' mi s-a facut pofta de ceva dulce, cred ca ma duc pe afara sa vad ce pot gasi (o prajitura gretoasa, ceva). Va pup si sa stiti ca va citesc din umbra, chiar daca nu apuc sa scriu mereu. O zi buna!
Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
Ana - dupa 1 an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii
Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...
babygirl spune:
Fran, ti-am trimis PM
Sa inteleg ca fiecare psi pe care l-ati consultat a avut alta parere?
Sa stii ca si Ema este foare legata de mine. Cand isi da seama ca dispar o apuca plansul, dar in 10 min este ok daca este in compania celor cunoscuti.Inca cu necunoscuti n-am lasat-o, ce-i drept, dar cred ca s-ar pune zdravan pe plans si ar striga "mama-mama". Eu nu vad in asta decat o problema de dependenta care trebuie rezolvata, dar nimic mai mult.Succes si tine-ne la curent!
fran spune:
Adina-merci de PM si materiale. E vorba de un psiholog sau un psihiatru? Ca tipa de azi-psiholog-ne-a zis ca neaparat sa puna diagnosticul un psihiatru si apoi poate sa inceapa sa lucreze cu un psiholog...
Da, toti cei care au vazut-o pana acum -2 psihologi si un psihiatru au avansat alt diagnostic. Azi nu s-a mai pus problema cu fetzele umane si contactul vizual pentru ca se holba la toti cand am intrat
, apoi din fata cand ii atragea atentia se uita la psiholog dar din spate nu a vrut sa-i raspunda(de fapt se cam ferea de ea si dadea si sa planga...)asa ca nu s-a pus la socoteala. Nu a intors capul nici la batut din palme, nici la clopotzel...nici la batut pe umar. Vroia doar sa plece de acolo, asa ca s-a presupus ca e ok, dar ne-au recomandat o audiograma-oricum suntem programati pe 22...mai la Gr. Alexandrescu. Alta chestie care e ciudata si ne-au atras atentia-si asa e-suntetele pe care le scoate in "pasareste" nu sunt prea articulate-si asta e semn de auz deficitar.
E a treia persoana de specialitate pe care o intreb de ce spune cuvintele cu sens mai incet decat restul si tot nu primesc raspuns...
Monu-nu s-a mai pus problema de autism, ne-a zis ca ea "vede cate 4-5 copii cu hiperkinetism /zi si unii chiar cu autism, DD fereste...". Sterotipii nu a observat la ea, desi Iepu a facut gestul deja celebru cu degetele(inchide aratatorul cu degetul mare de mai multe ori), dar intindea in acelasi timp mana spre o jucarie la care nu ajungea...eu tot zic (si cred ca asa a presupus si tipa-ca nu a intrebat nimic) ca e gestul ei prin care cere ceva la care nu ajunge...
Iepurete mititel
Iepurete a crescut
elisor spune:
Mi-a cerut Bianca teletubbies!!! Nu am inteles din prima ce-mi cere ca le cam poceste numele, dar cand m-am prins a fost tare incantata, acum danseaza in fata tv.
Ralwka cum se mai simte iulia?
Ioana da-mi voie sa-ti contrazic medicul, eu stiu ca acidul folic este foarte important pentru o viitoare mamica cu atat mai mult pentru graviduta, este vitamina care ajuta la inchiderea tubului neural, evitandu-se boli cum ar fi spina bifida.
Sanatate lui Mogo!
Fran pot sa-mi zica toti psihologii din lume ca nu e in regula sa fie atat de atasata, eu stiu clar ca e normal sa fie asa avand in vedere ca sta aproape numai cu mine, ca mama, iar dupa 2 ani se va estompa. Asa era si Andreas pana la 2-3 ani, urla dupa mine cum ieseam din incapere, sa-l vezi acum cata nevoie mai are de mine ![]()
Si psihologii astia...am vazut la emisiunea lui maruta (concurs de mamici cu pitici) o pshiho care mi-a facut o impresie destul de proasta, facea afirmatii de genul "asa stiu si eu", "cam asa e".
Simona eu o consider o metoda in genul alora cu "la varsta asta mai poarta scutec?". Tu ca mama merge sa-i zici copilului tau, dar sa sensibilizezi un copil in public mi se pare lipsa de...etica, profesionalism, cunostinte.
Eli cu Andreas (17.08.1998)
Bianca (13.06.2005)
www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, foto 2
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"
gabitzam spune:
Elisor, si Andrei e fericit cu teletubbies, tot repeta dupa ei "eee-oooo". I-am tras de pe net si in engleza si in franceza si in italiana si in evreieste (cred, dupa cum suna). Dar pentru el oricum nu conteaza ![]()
Miki, am vazut pozele proaspete cu Luca. Imi vine sa-l musc de obrajori ![]()
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
fran spune:
Am uitat sa va zic: pana la 2 ani sa o dezvatatm categoric de bibe, sau de dormit cu unul din noi in pat. Alaptarea dupa 6 luni e o mare prostie intretzinuta de pediatrii care nu le explica mamelor ca fac mai mult rau copiilor. Nu parea maritata si nu cred ca avea copil propriu.
Adina-dependenta de mine e legata de faptul ca eu inteleg cel mai bine ce vrea ea, deci tot legata de limbaj e pana la urma. Dar sta bine-merci fara mine daca e cineva cunoscut cu ea. Chiar si parinti ai prietenilor ei nu mai zic de Paul sau bunici.
Iepurete mititel
Iepurete a crescut
Danelutza spune:
Am intrat sa salut si eu pe ziua de azi.
Sint plina de nervi/draci/de toate minunile. Sint nervoasa, nu mai rezist psihic, Isabella e de o energie care depaseste puterile mele. De cind cu noua ora, se trezeste la 2 de noapte, apoi la ora 6, iar la 7 deja de drepti
. Asta n-ar fi nimic, daca nu s-ar trezi si tat'su din ora in ora, sa manince
. La prinz vine, se asaza la televizor, nici macar nu binevoieste sa faca o plimbare cu Isabella prin gradina. Il cred, il doare spatele, ca a avut coloana rupta cind a cazut in munti, dar 5 minute pentru linistea mea de unde iau
. Am mai auzit la televizor, de o tipa, care de la stres si nervi a omorit copilul
, asa ca am mai tras un urlet. I-am explicat soatei, ori doarme in camera la parter si ma lasa sa doarma noaptea, ori se implica si el cit de cit in cresterea Isabellei, ori ii sparg capul
. Colac peste pupaza, mi s-a ars aspiratorul, era mare cu vapori de apa si costa doar vreo 1.300 de euroi. 
Am mai auzit tot la televizor, pe Romania international, o psiholoaga, spunea aia ca trebuie sa dai lapte la copil sa suga pina la 6 luni, ca altfel nu se dezvolta psihic. Mama, ce-mi venea s-o iau si pe aia la bataie si s-o las cu Isabella macar jumate de ora, sa vada daca e ritardata mintal, ca are mai multa energie decit un om mare, e smechera de crapa pielea pe ea, face ce vrea, pricepe tot. Ufff, nu ma bagati in seama, n-am scris nimic coerent, dar macar mi-am descarcat si eu energia pe tastatura. [/size=2]
[/font=Georgia]