Pitici de Ploiesti 3
Raspunsuri - Pagina 19
bety spune:
Buna,
Am mai reusit si eu sa recuperez din ce scrieti, ca abia acum am reusit sa mai intru pe Forum.
Nusicasiely - bebelina mea are 4 luni si juma' si eu diversificarea am inceput-o de ceva vreme. Sucul de mere cu morcov de la 3 luni jumate si piure de mere cam tot de atunci, cate-o lingurita. De la 4 luni deja mananca 125 ml pulpa fructe (mar amestecat cu piersica, sau para sau o bucatica mica-mica de banana, cu 1/2 dintr-un biscuit popular/Petite Beurre) si 50ml suc de mar+morcov. Asta la ora 10. Apoi, la 14 are portia de piure de legume. Am inceput cu morcov (predomina)+patrunjel+ardei + 1/2 dintr-o lingurita mica de ulei de porumb si pe rand i-am adaugat dovlecel, cartof, telina si pastarnac. Ii mixez legumele fierte bine (cam 1 1/2 - 2 ore) cu supa respectiva si mananca tot 125 ml, iar apoi in completare laptic. Cand i-am introdus dovlecelul nu a vrut sa manance sub nicio forma. Acum insa rupe. Azi am introdus pastranacul si telina. Sunt curioasa cum va manca. Conopida, rosiile si ceapa am inteles ca le voi introduce dupa 5 luni, chiar 5 luni juma. Cantitatile sunt mici, iar ce ramane mixat, mananc eu...asa am si eu parte de vitamine. Am incercat portocala la suc, dar s-a umplut de bubite si am renuntat la ea. Am introdus bucatica mica de banana, sa vad cum reactioneaza, ca am inteles ca si ea poate da bataie de cap, dar pana acum nu s-a intamplat nimic.
Ieri i-am dat un borcanas de la Hipp cu piure de caise si abia l-a mancat...nu prea i-a placut, asa ca am revenit la mar.
Cam asta e. Peste cateva zile trebuie sa-i inroduc carnita de pui si cerealele. Eu nu am alaptat-o decat prima luna si din aceasta cauza, am inceput diversificarea de la 4 luni.
Chiar ma intereseaza si alte pareri despre diversificare. De fapt am tot citit despre chestia asta de am capul cat o banita, dar vad ca incet-incet, reusim sa mancam.
"Oamenii buni au parte de lucruri bune."
Beatrice are bebelina mult dorita
Poze dragi
slideshows
Medeea76 spune:
Nusica, ce dulce e papusica ta! Incearca brocoli si dovlecel. Despre brocoli au tot fost discutii pe forum, depinde de fiecare copil cum il suporta, Tea a fost de la inceput innebunita dupa el, fara reactii adverse. Dovlecel poti sa ii dai fara probleme.
Bety, si tu ai o minune de fetita, ce micuta e, am uitat deja cand ca Tea a fost asa mica. Despre diversificare, dupa ce mi-am umplut si eu capul cu informatii, tot instinctul si copilul imi spun ce e bine...
Medeea, mamica de bebe Tea - 17 iulie 2006
Medeea76 spune:
Proiectul Forrest Gump:
Domnul despre care vorbim are 55 de ani, undeva in jur de 1,80-1,85 cm si e slab spre normal (deci nu gras). I-am cerut numarul de telefon de acasa si mi-a spus ca nu il deranjeaza daca il sun. Nu am vrut sa ii dau sperante de nici un fel, pentru ca nu stiam daca vom reusi sa ne mobilizam pentru a-l ajuta.
Eu zic sa facem o lista, fiecare cu ce poate ajuta si sa mergem la el acasa cu haine, alimente si bani.Apoi sa ii tinem pumnii sa castige la Sighisoara (eventual sa-i luam noi biletul pana la Sighisoara si sa-i platim cazarea). Din pacate nu prea mai are putere sa se antreneze, sa alegre zeci de km zilnic, i-a fost rusine sa imi spuna de ce, dar eu cred ca din cauza ca nu are ce manca... Am sunat azi la un mare maratonist de-al nostru, l-am gasit pe net, si am cerut informatii despre omul nostru. Mi-a spus ca in Danemarca (unde au alergat impreuna), dormea pe banci, pe unde apuca. Si ca da, asa e, e castigator la categoria veterani si ca i-am face un mare bine daca l-am ajuta. Din pacate, informatii despre el nu prea am gasit pe net, e pacat ca astfel de oameni dedicati ajung singuri, sarmani si uitati de lume...
Am inceput deja sa apelez la prietenii mei, dar stiti cum se intampla, multa lume promite, m-as bucura tare mult sa il ajutam. Ne putem intalni intr-o zi sa strangem hainele si banii, apoi sa mergem la un magazin sa-i facem ceva provizii. Pana acum s-au oferit sa ajute:
Nusica - haine
Mada - haine
Medeea - haine si ceva banuti (cu sprijinul prietenilor)
Dani77, pe care ati cunoscut-o la intalnire (nu stiu daca a reusit sa se inscrie pe forum cu acest nick) - bani
Am sa continui listuta pe prima pagina, pe masura ce va inscrieti si va multumesc de pe acum, sunt sigura ca ii vom face un mare bine!
clyo spune:
Medeea, o sa ajut si eu cu ceva banuti (nu stiu haine) si mancare; vorbim luni, maine dim plec din tara.
daniella4 spune:
Ardeleanu, multumesc pentru raspuns, am remarcat si eu ca puii nostri sunt nascuti in aceeasi zi!
Nu cred ca ne cunoastem ca eu am nascut in Bucuresti. O sa pun si niste pozici, promit.
La dr. Toma am fost si noi prin septembrie, speram ca la ditamai orasul sa mai fie si alt neuropsihiatru. Diagnosticul a fost de "intarziere in dezvoltarea limbajului expresiv, cu elemente de autism". Ne-a dat sa luam Tanakan si B Complex si, la cererea noastra, o recomandare pt Sf. Andrei (de care ea nu parea prea entuziasmata). Din alte postari ale tale am remarcat ca nici tu nu esti prea mare fan al centrului. De ce?
Pe Alexis l-au primit abia prin ianuarie de 2 ori pe saptamana pt terapie ocupationala si odata pt terapie de grup. Pot spune ca daca, din diferite motive (psihologul e in concediu, sau Alexis e bolnav ..si a cam fost iarna asta) nu face sedinte o saptamana avem un regres.
Cu progresele..nu stiu ce sa spun, suntem oricum destul de inapoiati fata de varsta noastra.
Incerc sa fac maine o programare, inca odata multumesc.
roxana c. spune:
Puffi, mii de scuze, am spus ca-ti dau nr si-am uitat, nici n-am avut timp sa mai intru. Uite-l:526438 . Eu sunam doar in zilele in care avea ea consultatii(marti si joi) ca sa ma programez.
Ma duc sa citesc in continuare.
Medeea, am vazut-o si eu pe doctorita cu fetita, e dulcica foc, si seamana cu ea bine de tot.
Oricum, eu imi mentin parerea buna despre ea, indiferent de ce am mai auzit.
Roxana,
de
Calin(9.11.2006),Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)
POZE
nusicasiely spune:
quote:
Originally posted by bety
Buna,
Am mai reusit si eu sa recuperez din ce scrieti, ca abia acum am reusit sa mai intru pe Forum.
Nusicasiely - bebelina mea are 4 luni si juma' si eu diversificarea am inceput-o de ceva vreme. Sucul de mere cu morcov de la 3 luni jumate si piure de mere cam tot de atunci, cate-o lingurita. De la 4 luni deja mananca 125 ml pulpa fructe (mar amestecat cu piersica, sau para sau o bucatica mica-mica de banana, cu 1/2 dintr-un biscuit popular/Petite Beurre) si 50ml suc de mar+morcov. Asta la ora 10. Apoi, la 14 are portia de piure de legume. Am inceput cu morcov (predomina)+patrunjel+ardei + 1/2 dintr-o lingurita mica de ulei de porumb si pe rand i-am adaugat dovlecel, cartof, telina si pastarnac. Ii mixez legumele fierte bine (cam 1 1/2 - 2 ore) cu supa respectiva si mananca tot 125 ml, iar apoi in completare laptic. Cand i-am introdus dovlecelul nu a vrut sa manance sub nicio forma. Acum insa rupe. Azi am introdus pastranacul si telina. Sunt curioasa cum va manca. Conopida, rosiile si ceapa am inteles ca le voi introduce dupa 5 luni, chiar 5 luni juma. Cantitatile sunt mici, iar ce ramane mixat, mananc eu...asa am si eu parte de vitamine. Am incercat portocala la suc, dar s-a umplut de bubite si am renuntat la ea. Am introdus bucatica mica de banana, sa vad cum reactioneaza, ca am inteles ca si ea poate da bataie de cap, dar pana acum nu s-a intamplat nimic.
Ieri i-am dat un borcanas de la Hipp cu piure de caise si abia l-a mancat...nu prea i-a placut, asa ca am revenit la mar.
Cam asta e. Peste cateva zile trebuie sa-i inroduc carnita de pui si cerealele. Eu nu am alaptat-o decat prima luna si din aceasta cauza, am inceput diversificarea de la 4 luni.
Chiar ma intereseaza si alte pareri despre diversificare. De fapt am tot citit despre chestia asta de am capul cat o banita, dar vad ca incet-incet, reusim sa mancam.
noi am inceput tot la 3 luni jumate cu suc apoi cu pulpa in suc,pana am ajuns ca la 5 luni jumate sa papam cam 130g piure de fructe(mar,banana,caisa piersica-din borcanel)amestecat cu cereale sau branza calcica+120g suc fructe(mar,portocala,morcov),la pranz piure de legume,in special morcov,dupa -amiaza cereale.dimineata si seara si noaptea laptic 150-170g.
"Oamenii buni au parte de lucruri bune."
Beatrice are bebelina mult dorita
Poze dragi
slideshows
Medeea76 spune:
Clyo, multumim pentru sprijin, te-am trecut pe prima pagina, vorbim luni. Servici usor sau distractie placuta?
Roxana,
Nusica, ai vrut sa spui ceva?
Medeea76 spune:
Veste buna, in seara asta am vorbit cu un prieten care o sa plateasca hotelul la Sighisoara pentru doua nopti si echipamentul in care o sa alerge Forrest. Ar mai ramane de platit trenul (nu stiu cat costa inca) si bani de buzunar (pentru mancare pe perioada concursului). In afara de asta, ar trebui sa ne mobilizam sa-i ducem mancare acasa (Clyo
) - ma gandesc la provizii pe timp mai lung si sa strangem haine si bani pentru ajutor. Multumesc tuturor inca o data!
LauraNicole spune:
Cu banuti voi ajuta si eu dar dupa data de 26 .E ok? Si alimente cred ca putem ajuta cu ceva conserve sau...io stiu?
.............................
http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. copiii abandonati!
Prietena mea cea mai buna poate muri!http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=97264