Mamici de iulie-august 2007 (33)
Raspunsuri - Pagina 5
andutzy spune:
Anya si alte fete care sunt la al doilea copil, hai sa va mai oripilez putin.
Medic neonatolog, tanara, maxim 30 ani
(deci ar trebui cu idei moderne), profeseaza in Elias si ia 1 mil pentru o vizita acasa. Daca puteti sa credeti sfaturi ce da: "daca nu se satura bebe(si oare cum poti afla asta?) da-i draga lapte praf, completare, doar nu trebuie sa renunti si la alaptat daca ii dai lapte praf
. Sau "da-i suc de fructe la 2 luni si jumatate
daca-i copilul constipat...
. Sau "aaaaa,copilul nu a luat in greutate cat scrie la carte, poate e laptele tau insuficient de hranitor, da-i lapte praf"...si lista continua! Fina mea este pacienta acestei minunate doctorite si cand ma suna maica-sa si-mi povesteste ca da un milion sa-i abereze aia asa ceva la ureche...ma ia cu friguri. BIneinteles ca la 2 luni a intarcat-o...
Cat despre biberoane in maternitate, stiu sigur ca si in Cantacuzino si in Elias se folosesc cu drag si spor, inca in Cantauzino ma rugam cu cerul si pamantul sa obtin unul din ora in ora ( cu cativa ml de lapte), pentru ca lapticul meu nu prea venise si fetele de la copii erau niste jegoase...desi le dadeam mereu ce trebuia!
Andra
Sapt21 cu
Horia Andrei si
Dragos Alexandru
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)
Irinusha spune:
Luna, cred ca avea 9-10 luni cand a "cerut" ... in sensul ca atunci a inceput sa faca primii pasi tinut de manute ... si tot cerea, nu-i ajungea sa mearga de-a busilea. Evident ca-i important cat timp il lasam in premergator ... ca daca il "uitam" acolo, e clar ca nu poate fi bine.
Aveti grija daca nu-i dati suzeta, sa nu-si suga in schimb degetul ... e f. daunator!
Dar e culmea, mai e o groaza pana apar bb-ii si noi deja ne "batem in opinii" :)
Numai bine!
Irinusha cu
Cris ( 3 Mai 04 ) &
"Gogoasa infuriata" ( DPN: 2 Iulie 07 )
www.cristian.in-guide.de" target="_blank">albumul lui Crisulica
stefania_97 spune:
Referitor la suzeta va pot spune ca spre rusinea mea am folosit suzeta pana la 5-6 ani.
Saraca mama zicea ca daca o prindea noaptea fara suzeta isi putea lua adio de la somn.
A incercat sa dupa 7-8 luni sa nu imi mai dea lapte dar nu a scapat de mine pana pe la 1 an.
Simo- imi poti pune un carucior roz?

stefania sapt.20
Simo78 spune:
Ce ma bucur, alina.a!! Si eu tot la Dr Novak sunt .... si tare as vrea sa nasc acolo, dar am imaginea stupida in minte cu nasterea pe drum si cu sotzul meu care ma asista in masina...Dar o sa ma hotarasc curand.
Oricum, am auzit numai lucruri bune de Szeged .... si nevasta lui Falca tot acolo a nascut. Te felicit pentru decizie! E mult mai bine decat in Arad. Am prietene care au iesit cu probleme foarte mari din maternitatea noastra (atat ele cat si copilul)asa ca...mai bine nu riscam! MIILLYY
Alina, nu stiu daca ai vazut mesajul.
Irinusha
...nu ne batem in opinii, ne dam civilizat cu parerea. Eu nu cred ca s-a ofensat cineva. Mai bine sa vb acum, ca dupa ce vine BB o sa fim cu nervii prasthie (apropo de asta pe unde-i OLGUTZA????) si nu o sa mai putem discuta asa frumos, nu? 
6 zile...
Simona
20+
Matei Hisham
Nunta_2005 Dubai_2006 Burtica_2007
Luna1 spune:
Andutzy sunt multe care dau astfel de sfaturi. Si bebeului meu i-au dat bibe din maternitate insa el saracu sugea si la tzatza (il puneam mereu cam 10 minute inainte sa incerc sa declansez lactatia, o data chiar am stat la pompa de muls electrica vreo 30 min si cand a venit asistenta m-a gasit plangand si mi-a zis ca vine el laptele pana la urma, nici macar un drop, nimic) si nu protesta sa suga insa se plictisea ca nu iesea nimic si incepea sa planga...
Eu cu diversificarea am avut noroc ca pediatra era o tipa cu ideei destul de moderne poate mama de Anya a auzit de ea o cheama Ivascu! (are cabinet in Aviatiei).
Luna
19 sapt+ Cosmin
Simo78 spune:
Anya are ceva daca clefai intr-una orbit?
6 zile...
Simona
20+
Matei Hisham
Anya20 spune:
Irinusha, despre suzeta si deget am mai scris chiar pe ultimele pagini ale capitolului trecut. in primele luni e firesc sa-si suga degetele, e un momet de autocunoastere. suptul degetului pana in copilaria tarzie, cu deformari ireversibile are insa alte radacini si nu are legatura cu faptul ca ii dai sau nu suzeta. poti citi, ca sa nu mai revin sa plictisesc fetele.
andutzy, cunosc bine clinica de neonat din Elias. si ma abtin cu greu sa nu dau nume sau detalii. nu ma mira ce ai scris. exemple ca asta gasesti acolo cu carul.asta este unul dintre motivele pentru care ma feresc cat pot de elias. prietena mea valen ar avea ce sa-ti povesteasca din experienta personala, din pacate.
dar ai sa razi: doctorite care fac astfel de recomandari sunt foarte cautate. pe mine cand ma intreaba mamicile daca sa treaca pe lapte praf ca bb a crescut "doar" 800g intr-o luna, le spun sa insite cu alaptatul ca e f bine. si uite asa le contrazic si cad in dizgratie...![]()
alina, ma intrebai de valen. sunt bine fetele (si sarah si burtica
). doar ca gabi e ocupata cu ccc cursurile de franceza, iar sarah cu...gradinita.
Alina
Arina Ilinca si Anya Ioana
Anya20 spune:
quote:
Originally posted by Simo78
Anya are ceva daca clefai intr-una orbit?
6 zile...
Simona20+
Matei Hisham
n-are nimic...numai sa nu ti se faca foame...ca mie dupa mestecat guma ...imi vine sa mananc tot frigiderul
Alina
Arina Ilinca si Anya Ioana
Simo78 spune:
Anya oricum ma ia cu foame din 2 in 2 ore, ca un bebelush...ma gandeams anu faca rau lui BB ceva din compozitie.
6 zile...
Simona
20+
Matei Hisham
Luna1 spune:
Mami de Anya un mesaj mai in spate te intrebasem daca o stii pe pediatra lui Cosmin dar nu cred ca ai vazut. Mersi.
Stefania si restul fetelor eu fac parte dintre cele alaptate pana la 1 an si 7 luni.
Luna
19 sapt+ Cosmin