Mamici de iulie-august 2007 (33)
Raspunsuri - Pagina 20
samadhi spune:
ALINA - am pierdut un mesaj nu stiu de ce a fost eroare acum reiau din nou ce am scris..... sau cate imi mai amintesc.
Imi pare rau ca suferi de o astfel de boala la fel tu cat si celelalte fete poate mai sunt si altele...... Sora-mea a aflat dupa o extractie dentara, de hepatita B, si totusi a nascut normal. Aflase de boala cu jumate de an inainte sa ramana insarcinata si a nascut normal, la fel fetita primise vaccinul in cele 24 de ore, si nu a avut nici o problema apoi.
Ma gandesc si eu ca pe plan medicinal ar trebui sa se gaseasca mai multe acum...... cel putin sa se faca simplu la nevoie si gratiut in spitale cum se fac si aici. Asta poate sa ne zica ESTECRI mai bine dupa ce se intereseaza.......
18+
estecri spune:
samadhi si alina bebele meu va avea la timp acest vaccin pentru ca deja am inceput sa ma interesez de el. Am inteles ca trebuie tinut la o anumita temperatura deci am cumparat si frigider de masina ...iar sotul meu se pregateste sa faca un drum in Germania(de acolo a luat o cunostinta de-a noastra care a avut exact aceleasi probleme). Medicul mi-a spus de la bun inceput ca nu se gaseste in Romanaia...daca voi fetele stiti vreo farmacie care l-ar aduce v-as fi recunoscatoare pentru ajutor(altfel la pretul vaccinului se adauga si drumul pana in germania si suntem bugetari si eu si sotul)
Eu ca analize de ficat mi-a recomandat medicul sa fac viremia
(analiza care mi s-a parut destul de scumpa 100 si ceva de dolari doar ea)...care din cate am inteles a iesit in limite normale. Nu mai pun celelalte analize: tansaminaze, etc. pe care le fac din 3 in 3 luni acum iar inainte de a ramane insarcinata le faceam de 2 ori pe an.
va pup dulce
sorina
21+ 
poze1
poza2
samadhi spune:
ESTECRI - ma bucur sa aud asta, sper sa faceti rost de el cat mai repede si poate se gaseste si in Romania, poate stiu fetele...... daca nu de unde o fi trebuie cumparat ca sa fie bine pentru tine si pentru bebe.
Ma bucur ca te-am putut ajuta macar cu sfaturi.
18+
Luna1 spune:
ALina si Sorina imi pare rau ca suferiti de asa ceva, imi dau seama ca este dificil pentru voi sa traiti cu frica pt bebe.
Vreau si eu sa va intreb ceva, ce poate insemna daca la un copil de 2 ani si un pic se gasesc transaminazele marite? Cosmin a facut o analiza de sange (doar sa vedem cum mai este) si nici pana in ziua de azi nu situ ce a vrut sa spuna pediatra lui. Mi-a zis ca le-a gasit marite, m-a intrebat daca am avut hepatita i-am zis ca nu insa tatal lui da, m-a intrebat daca a facut vreun tratament recent (facuse ceva antibiotic cu vreo 2 sapt in urma) si apoi a zis ok. Si a ramas asa. Mereu m-a macinat chestia asta, inca ma mai macina insa sincer n-am facut nimic sa aflu, am mai intrebat-o pe pediatra inainte sa plecam din Romania daca nu ar trebui repetata analiza, mi-a zis ca e ok sa stau linistita. Ce poate sa fi fost?
Luna
19 sapt+ Cosmin 30 iulie 2001
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">uite cum cresc
X-ray spune:
estecri pcr adn-ul viral e aia scumpa
.stiu ca si pe mine m-a durut inima cand am dat 4700000 pe ea acum in februarie.pai daca val sunt ok poti sa nasti si normal draga mea,sa alaptezi nu e o problema.la mine a crescut dar nu fff mult,probabil este pe fondul scaderii imunitatii in sarcina.si si asa nu s-a pus problema sa nu alaptez.daca ai o cunostinta care lucreaza la farmacie poti sa o rogi sa ti-o comande in timp util.eu asa am inteles ca se poate.daca nu din ungaria cu reteta e mai aproape.eu asa te inteleg,astea sunt griji care chiar nu ne lipseau pe sarcina!sa ne ajute DD sa trecem cu bine si peste asta!si daca transaminazele sunt ok(ele caracterizeaza starea de sanatate a ficatului)atunci poti sta linistita.la mine au fost tot timpul ok.defapt eu nun m-am simtit niciodata rau,daca nu vroiam sa donez sange habar nu aveam,aflam acum pe sarcina probabil.
alina
22+ cu bb Elisa
Simo78 spune:
Luna tranzaminazele sunt indicatori pentru ficat impreuna, separat pentru mai multe. Daca le avea marite dupa tratamentul cu antibiotice se datoreaza faptului ca ORICE medicament trece prin ficat (adica chiar orice bagam in gura), oricum, acolo sunt "procesate". Medicamentul in sine este o substanta starina organismului, care produce schimbari, deci este o solicitare in plus pentru ficatel. De asta nu s-a ingrijorat pediatrul, pentru ca tocmai facuse tratament cu antibiotice si dureaza pana sunt eliminate total din organism.
5 zile...
Simona
20+
Matei Hisham
Nunta_2005 Dubai_2006 Burtica_2007
X-ray spune:
luna nu cred ca poate fi vorba de hepatite,cred ca acolo se vaccineaza copii impotriva tuturor hepatitelor.poate fi o reactie de la antibiotic,dar poti sa le repeti pt linistea ta,sa vezi daca sunt aceleasi valori.pot fi alte cauze in care sa creasca transaminazele,dar daca nu au fost valori ingrijoratoare nu cred ca ai de ce sa-ti faci griji.
da intr-adevar m-a preocupat si ma preocupa mult hepatita asta...e grija mea mare...si culmea e ca la 28 de ani am aflat ca o am de la nastere cel mai probabil,mama a luat-o din spital la ultimul control,la 5 sapt de la nastere avea deja boala manifesta...pe mine m-au trimis acasa ca nu am nimic,cred ca facusem o forma fara icter.mami nici acum nu stie ca am si eu ca ar inebuni.si la ea s-a cronicizat.am incercat sa o menajez,e genul de persoana depresiva,lucreaza in italia,e singura acolo,cred ca ar plange non stop sa stie.dar gata cu astea triste.va pup ca parca ma incearca un somn
alina
22+ cu bb Elisa
Anya20 spune:
quote:
Originally posted by Luna1
ALina si Sorina imi pare rau ca suferiti de asa ceva, imi dau seama ca este dificil pentru voi sa traiti cu frica pt bebe.
Vreau si eu sa va intreb ceva, ce poate insemna daca la un copil de 2 ani si un pic se gasesc transaminazele marite? Cosmin a facut o analiza de sange (doar sa vedem cum mai este) si nici pana in ziua de azi nu situ ce a vrut sa spuna pediatra lui. Mi-a zis ca le-a gasit marite, m-a intrebat daca am avut hepatita i-am zis ca nu insa tatal lui da, m-a intrebat daca a facut vreun tratament recent (facuse ceva antibiotic cu vreo 2 sapt in urma) si apoi a zis ok. Si a ramas asa. Mereu m-a macinat chestia asta, inca ma mai macina insa sincer n-am facut nimic sa aflu, am mai intrebat-o pe pediatra inainte sa plecam din Romania daca nu ar trebui repetata analiza, mi-a zis ca e ok sa stau linistita. Ce poate sa fi fost?
Luna19 sapt+ Cosmin 30 iulie 2001
www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=2623" target="_blank">uite cum cresc
transaminazele pot creste nu numai in caz de hepatita virala, ci si postmedicamentos, dupa o infectie virala cu ecou hepatic (o reactie a ficatului la o mononucleoza infectioasa, de pilda sau chiar la o raceala "banala"), in urma expunerii la un mediu toxic, in boli hepatice congenitale, in alte afectiuni ale organismului. depinde ce valoare aveau (o valoare de 50, sa zicem, cand maximum este 42, este nesemnificativa). nu mai vorbesc de laboratorul la care s-au facut, de reactivii folositi, de contextul in care au crescut (daca ccc copilul acuza ceva, avea vreun simptom...).
o simpla valoare crescuta poate sa insemne orice sau nimic.
daca vrei, poti sa le repeti, dar eu as sta linistita in locul tau.
Alina
Arina Ilinca si Anya Ioana
estecri spune:
Alina si samadhi multumesc din suflet pentru sfaturi .
Luna , din cate stiu transaminazele la ficat pot sa cresca si de la faptul ca bei cola(am o cunostinta care a baut o sticla de cola de 2 litri ...va dati seama! si apoi s-a dus sa-si faca niste analize si inchipuiti-va ce valori mari au iesit la transaminaze.)Mie mi-au spus medicii ca transaminazele pot sa creasca de la o infectie (de ex de la o masea) , de la o raceala , de la un tratament(avand in vedere ca toate pastilele pe care le luam trec mai intai prin ficat). Eu zic sa stai linistita si nu te speria . Virusul existent in sange este buba(eu ma chinui cu el de la 18 ani ...m-a pocnit exact cand dadeam examen la facultate...probabil din cauza stresului.. deci am pierdut in acel an si admitere si tot). Acum nu ma mai deranjaza cu nimic doar faptul ca stiu ca e acolo...sper ca nu pentru mult timp ...
. Asa ca fetelor mare atentie la stomatologie cand mergeti tanti sau nenea doctoru' sa foloseasca instrumente sterile , nu va mai duceti la manechiura si pedichiura fara propria dvs forfecuta, in spitale aveti grija mai ales cu urcatul pe mesele de ginecologie nesterse calumea (sa nu radeti sau sa dati cu pietre ...eu cand am pierdut prima sarcina ma punea nesimtita aia de doctorita sa ma sui pe o masa nestearsa...facuse chiuretaj la alta inainte)...
va pup dulce
sorina
21+ 
poze1
poza2
Simo78 spune:
quote:
Originally posted by estecri
(sa nu radeti sau sa dati cu pietre ...eu cand am pierdut prima sarcina ma punea nesimtita aia de doctorita sa ma sui pe o masa nestearsa...facuse chiuretaj la alta inainte)...
va pup dulce
sorina21+
poze1
poza2

5 zile...

Simona
20+
Matei Hisham
Nunta_2005 Dubai_2006 Burtica_2007