Alaptatul-Help Line-(4)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramohd spune:

Multumesc mult pt. urari si raspunsuri...stiu ca dupa primele 3 luni bebele nu mai ia asa mult in greutate, insa eu m-am necajit pt. ca in luna a 3-a nu a luat asa bine, cand normal ar fi fost intre 750-1000 gr dupa cuzm spunea si Sheannamp. In fine, am observat TomaLavinia ca si fetita ta in a 3-a luna a luat 550 gr, asa ca m-am mai linistit. De cantarit l-am cantarit 1 data pe sapt. si am constatat ca intr-o sapt. ia in greutate si in alta nu. Am hotarat sa nu-l mai cantaresc asa des, ca fac cu nervii. In plus, luna trecuta am experimentat si proba suptului de cateva ori, doar ca sa constat ca uneori cantarul imi arata 150 gr. in plus, alteori doar 50 gr. asa incat nu mai stiu ce sa cred.
Mai nou,domnisorul meu imi face alte probleme: face nazuri la san, cred ca a intrat in greva sugarului pt. ca are momente ale zilei cand nu vrea sa suga si urla intruna, iar mie imi vine sa .Asa ca degeaba vreau eu sa alaptez ca nu vrea el sa suga. Deja i-am dat de 2 ori lapte praf cu bibe pe care l-a acceptat fara sa comenteze. Am inceput sa ma mulg si sa pun la congelator si apropos de lapte congelat e OK daca il decongelez in apa fierbinte si apoi dau la bebe? am citit ca trebuie decongelat cu o noapte inainte in frigider si apoi incalzit.
Lauramar si eu imi simteam sanii plini si grei dimineata, asta deoarece in timpul noptii (cred eu)se produce mai mult lapte decat ziua cand organismul este solicitat de diverse activitati. Oricum, dupa cum spunea Conchita va mai trece o perioada pana ce nu vei mai simti sanii tari. Eu, in prima luna dupa nastere am folosit pompa dupa aproape fiecare supt..eu zic ca m-a ajutat.

mami de chitaiala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by ramohd
apropos de lapte congelat e OK daca il decongelez in apa fierbinte si apoi dau la bebe? am citit ca trebuie decongelat cu o noapte inainte in frigider si apoi incalzit.

laptele se pune la frigider daca il folosesti in intervalul de 48 de ore. daca vrei sa il pastrezi pentru mai mult de 2 zile, il pui la frigider 30 de minute, si abia apoi la congelator. cand il dezgheti, fie ca e de la frigi, fie ca e de la congelator, il pui sa curga apa calduta de la robinet pe recipientul in care l-ai stocat pana ajunge la temperatura camerei (il testezi pe interioriul incheieturii de la mana). nu se fierbe, nu se decongeleaza tinut in castron cu apa fierbinte, nu se pune direct la temperatura camerei.

cand bebelusul tau urla ca nu vrea san, zici tu, i-ai verificat scutecul? ca se poate intampla sa planga din cu totul alte motive si noi credem ca e legat de san. eu m-am obisnuit sa verific si alte posibile cauze cand plange la san: scutec, ragaiala, pozitia corpului, eventuale zgomote inconjuratoare, temperatura ei sau a camerei, etc. dar daca tot nu vrea sa suga, inseamna ca e satula si chiar nu insist. de obicei, ii dau o pauza (ne jucam, plimbam, cantam, etc) si dupa aceea accepta sanul fara probleme, semn ca altceva o deranjase. desigur ca nu e regula generala pentru toti bebeii, iti zic si eu ce merge la noi, poate te inspiri si merge si la voi, poate nu.

mami de Sonia Marie

Mergi la inceput

Mersi Conchita de informatia legata de laptele congelat. Cat despre urletele lui Andrei as vrea sa cred ca atunci cand refuza sanul e satul, dar dupa ce a stat nemancat 4 ore si plange de foame dar plange si mai tare cand il apropii de san, ce sa cred? Chiar acum de 20 min am vrut sa-l pun la san, bineinteles ca a inceput sa urle cu toate ca la ora 3 p.m a supt de la san, asa ca i-am incalzit biberon cu lapte muls si a supt 140 ml pe nerasuflate. Am incercat, sa stii sa nu-l fortez si l-am luat in brate, ne-am mai plimbat s-a calmat si nu plangea dar cum il apropiam de san, cum urla...sper sa fie doar o perioada trecatoare
daca mai aveti sugestii, sfaturi, idei sunt binevenite...ma duc sa ma mulg

mami de chitaiala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

ramohd, si eu am primit diferite sfaturi, cum ar fi acela ca "laptele meu e prea subtire" si sa-l trec pe lapte-formula, cand am fost in romania in vacanta, cu copiii, caci intr-adevar amandoi sunt mai slabutzi sa zic decat media, dar eu inca il alaptez pe baietel si are 1 an implinit in ianuarie, deci nu abandona...intr-adevar unii copii asa sunt mai slabutzi, poate bagajul genetic, poate au "salturi" la luatul in greutate, cine stie, insa ar fi pacat sa-l privezi de laptele matern.

mary,
mamica de ilse (3 ani) si sven(1 an)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Ramohd
Mie mi se pare EVIDENT de ce plange copilul. Poate nu stii, dar prin bineron ii vine de cel putin 3-4 ori mai repede laptele.
Uite, ca sa nu zici ca vorbesc fara sa stiu, iti dau exemplu propriu.
La 2,5 luni, pt ca nu crestea bine in greutate, am zis, hai sa suplimentez cu biberon. Zis si facut. Dupa o saptamana de 1-2 bibe supliment pe zi, ghici ce s-a intamplat???
Domnul bebe refuza sanul, adica vorba ta, dupa 4 ore de nemancat, cand il puneam la san urla de mama focului, zici ca era fript, nu mai vroia sa traga. Daca ii dadeam bibe, repejor il termina. Deci situatia era mai mult decat clara, era o putoare care a dat de bibe si nu mai avea chef sa suga, da ce, era prost?
Asa ca, daca nu as fi stiut prea multe despre alaptat, ziceam ca nu am lapte, ca nu ii place, texte si texte, bagam biberonul si intarcat scria pe el. DAR! Eu am vrut sa alaptez, am stiut ca pot si si normal ca eram mai desteapta decat el. Asa ca timp de 2 zile, ne-am chinuit amandoi, adica el urla si io plangeam de nervi, ziua tinea sanul in gura si eu il storceam ca sa-i curga laptele, pana la urma inghitea ceva. Noaptea sugea normal, ca era prea adormit sa faca scheme, asa ca dupa 2 zile de razboi, a vazut ca degeaba urla ca bibe nu mai capata si s-a apucat iar de supt. Vreo 4 luni nu a mai vazut bibe la fata, si cand l-a vazut nu mai stia sa suga din el

Asa ca, e la latitudinea ta daca mai vrei sau nu sa continui alaptatul.

Coraly si Sergiu (3 ian 2005)

poze

Mergi la inceput

Draga Coraly
evident ca ai dreptate si imi dau si eu seama ca bebe al meu a devenit un lenes..asa ca am aplicat metoda: plangi pana nu mai poti..ca biberon nu capeti. In prezent suge dar face scandal inainte de asta dar sper sa-i treaca in cateva zile, ce sa facem ne chinuim un pic
of, copiii astia..nu mi-am inchipuit ca fac mofturi de la cateva luni

multumesc mamicilor ca mi-ati impartasit din experientele voastre

mami de chitaiala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Ramo, bravo pentru stradania ta!
Eforturile tale o sa fie rasplatite din plin atunci cand copilul tau va creste si va fi sanatos si mai inteligent, poate, decat altii care nu au avut norocul de lapticul mamicilor lor!

Dragele mele mamici, am venit sa ma plang! Si unde pot face asta mai bine decat in locul unde toti vorbim aceasi limba!

Tare mie teama ca va trece multa apa pe Dunare pana cand romancele noastre o sa renunte la ideile invechite despre dezavantajele alaptatului!
Oricat s-ar scrie si s-ar vorbi despre asta (prin reviste, pe forumuri, in spitale) idei precum "am reusit sa-l pun pe bebe la program", "Nu ii mai ajunge lapticul de la san. De fapt lapte e, ca m-am muls si am scos 100 ml din sani dupa ce mancase, dar dupa 1 ora vrea iar. Cred ca nu e suficient de hranitor", "Felicitari ca ai reusit sa-i schimbi programul, asa si trebuie sa manance rapid la o masa, a mea a mancat azi in 12 min 120 ml de la san; cand ii dau din bibe se schimba treaba", "fetele sunt bine si f papacioase...mai am un pic si dau in stresul "am sau nu lapte suficient?". mai ales ca dr mi-a zis ca daca le dau si completare sa le fac 90 ml lapte...pai de la san sigur nu sug ele atat", vad si aud zilnic.
Chiar e atat de greu sa asculti de argumente logice? E adevarat ca varianta populara care sprijina formula si firmele care o produc pare mult mai facila si mai convenabila! Dar nu e!
Tare mahnita sunt!
Ce am putea face mai mult?

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

Sheannamp, stiu ce spui.sunt si eu inca suparata.amortita de suparare.nu mai am parca vointa sa explic si sa mi se dea peste nas.si nu vreau decat ajut.
o idee:putem sa ne punem link la semnatura Alaptatul Helpline.ori poate trebuie sa fie titlul mai comercial sa atragem mai multe mamici.ori poate trebuie sa fim mai duri cu totii si orice subiect legat de alaptare/intarcat ar trebui inchis si trims link aici.ma mai gandesc,am mai avut niste idei,dar am ajuns catre inertie.
am tot pus linkul la Odisee pt ca le-am vazut cum se chinie cu sfaturi rudimentare si totusi nu au venit aici.
experienta bunicii,vecinei,nasei sau asistentei neinformata e mult mai credibila.stiinta,buhuhu.daca chiar am citit si facut ce trebuie pt copilul meu sunt freak.ca dacii si romanii erai sanatosi asa in picioarele goale si din ce neam strasnic ne tragem.ca daca mama mi-a dat lapte cu gris si miere de la cateva luni(chiar mi-a dat si nu o condamn,stie ca s-au schimbat multe de atunci) si-s bine mersi inseamna ca se poate.
m-am mai gandit si la LLL in Romania sau macar in lb ro.
hai mamici brainstorming pt o cauza buna,pt cel mai bun inceput din viata.
Sheannamp, poate daca administratorii ar pune un link sus pe pag cu Alaptatul Helpline am avea mai mult succes.
ma mai gandesc.

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by Sheannamp
Ce am putea face mai mult?

sa continuam, ce altceva putem face. nu le poti intoarce din drum pe cele care si-au pus in cap ca formula e solutia si nu vor sa asculte nimic despre laptele matern, dar putem ajuta mamici care nu sunt inca informate de ambele optiuni in mod egal si care, dand peste discutiile de aici, pot lua o decizie in deplina cunostinta de cauza. adica fiind informate si despre beneficiile extraordinare ale laptelui matern comparat cu formula, dincolo de confortul dat de formula. nu stii niciodata pe cine ajuti, Sheannamp, exista mamici care doar citesc si nu raspund, deci eu asa cred - ca trebuie sa incercam sa fim prezente cu info la fiecare discutie despre alaptare. ca picatura chinezeasca. luam posete dupa ceafa, nu-i nimic, avand in vedere care e trofeul daca facem o mamica sa mearga mai departe cu alaptatul: un bebe sanatos si cu un start bun in viata.

una e sa se treaca pe formula din motive obiective si independente de vointa mamei, alta e sa se aleaga pur si simplu formula, desi exista lapte si metode sa se depaseasca obstacolele in alaptat doar pentru ca o mamica a citit pe forum ca asta e solutia cea mai buna. sa citeasca si ca alaptatul e solutia cea mai buna, nu?

aveti toata admiratia mea pentru munca de pana acum si pentru stradaniile voastre. chiar aici pe topic au fost cateva mamici care au recunoscut ca nu au renuntat la alaptat, desi erau aproape sa renunte, tocmai datorita voua.

Ema are o idee buna cu semnatura, adaug si eu linkul.

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Aveti dreptate!
Buna idee!

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput