Alaptatul-Help Line-(4)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ramohd spune:

Buna mamicilor! m-am hotarat sa scriu si eu dupa ce v-am tot citit (si sunteti toate foarte simpatice) si sa va cer ajutor. Baiatul meu a implinit in 26 aprilie 3 luni, pana acum l-am alaptat doar la san...problema este ca in ultima luna nu a mai pus in greutate cat trebuie. in prima luna a luat 1200 gr, in a doua 1100 gr iar in a treia abia 550 gr. Si eu, la fel ca si Adyella (care a scris ca se confrunta cu aceeasi problema) ma necajesc foarte tare si nu stiu ce sa fac. Asistenta mi-a spus sa-i introduc supliment pt. ca laptele nu mai e consistent, dar ma intreb eu, daca laptele nu mai e bun n-ar trebui sa planga de foame? el mananca ziua la 4 ore, noaptea se trezeste o data, maxim de doua ori, nu plange intre mese, e activ si doarme bine.
Ce parere aveti? unii mi-au spus sa nu ma mai consum pt. ca fiecare bebe are ritmul lui propriu de crestere....

mami de chitaiala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Felicitari Ramohd pentru bebe si bine ai venit in familia !

Laptele tau este foarte consistent. Dovada este fapul ca bebelusul tau a luat in greutate mai mult decat trebuia in primele 3 luni (in mod obisnuit creste cu 750-1000 gr/luna).
Asa cum ti-ai dat singura seama bebelusul tau este foarte fericit cu cat suge si nu are nevoie de supliment (chiar este neindicat pentru ca exista riscul confuziei de tetina, adica sa se leneveasca si sa mnumai vrea sa suga).
Stai linistita, alapteaza-l in continuare la cerere (daca are nevoie mai mult el va stii sa iti ceara sa suga mai des), numai pleca urechea la asistente cu sfaturi invechite si eronate, si nu il mai cantari asa des.
E posibil sa fii fost o perioada de crestere in lungime (nu imi explic de ce dar baietii mei de cate ori au avut un puseu de crestere in lungime numai luau asa de mult in greutate).

Riscurile suplimentarii in perioada asta sunt multe: pierderea laptelui, aparitia colicilor, risc de diaree si aparitia intolerantei la lactoza, plus ca s-ar putea ca bebe sa iti refuze formula.
E plin forumul de mamici disperate din cauza ca bebelusii lor (hraniti artificial) refuza formula sau dezvolta diverse intolerante.
Sanatate multa!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramar spune:

Buna sunt o mamica de o fetita care are o saptamana o alaptez la cerere mananca si doarme f. bine ,problema mea e ca ma dor tare rau sanii sunt mai grei,ar trebui sa-i mulg? am prea mult lapte? ajutati-ma va rog

laurafericita de Arianna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

Florentina uite citeste ce am mai raspuns eu legat de pb ta:

"Laura, felicitari pt fetita.alaptatul nu doare.daca te dor sanii sigur ceva e in neregula.acum nu stiu ce ai tu.posibil sa treci prin furia laptelui.eu aveam sanii cat capul meu, pardon cate un san cat capul meu.sambata la 6.30am am nascut,a papat fata colostru imediat.marti deja aveam sanii cat banitza grei si nodurosi.m-am masat usor cu apa calduta pe san(nu rece-infunda canalele galactofore).in timpul asta poti sa te mulgi un pic cat sa se elibereze teniunea din el.faci la fel cu amandoi.apoi te masezi usor,nu cu prea mult sarg,cu miscari circulare cu crema de galbenele.pui bb sa suga des la san zi si noapte.sa nu o lasi sa doarma toata noaptea de acum e prea mica.trebuie sa se regleze productia de laptic acum in functie de cat are nevoie bebelusha.
pt sani umflati f eficiente sunt comprese cu traista ciobanului(remediu din cartea Mariei Treben,Boli specifice femeilor):
se pun 2 mani pline din plante maruntite intr-o sita suspendata deasupra unei oale cu apa care fierbe.datorita vaporilor fierbinti plantele se incalzesc, se immoaie, isi lasa suc, fac un fel de "decoct sec".
cotinutul sitei se rastoarna pe o panza curata de in/bbc si se aseaza pe sanii umflati.pt pastrarea caldurii se acopera compresa cu un prosop moale si cald.
eu asa am scapat.zi si noapte mi-am pus comprese.dormeam noaptea cu niste improvizatii facute fasa in jurul corpului.deci dupa procedura masajul apa calda si apoi galbenele urma compresa.vrea bb sa suga,e ok nu trebuie sa te speli de nimic.eventual stergi bine mamelonul cu un prosop curat si gata.bagi compresa cu plantele intr-un prosop sub perna sa fie calda.cand a termintat mai poti sa te mai masezi un pic cu galbenele sau si cu apa intai daca ai sanii prea umflati.pui compresa la loc si gata.daca s-a racit incalzeste-o un pic la micro.stiu ca suna complicat,dar o sa iti treaca.

e imp sa ii dai sa suga alternativ(o masa un san,apoi urmatoarea masa din sanul celalalt)sa vina laptele in amandoi.
sa nu iti pui frunze de varza pe sani, dezumfla sanii dar si scade drastic productia de lapte.varza e buna cand intarci doar.

sa ne spui cum esti."

de piticotu' uriash

m-am facut maricica

POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by lauramar

Buna sunt o mamica de o fetita care are o saptamana o alaptez la cerere mananca si doarme f. bine ,problema mea e ca ma dor tare rau sanii sunt mai grei,ar trebui sa-i mulg? am prea mult lapte? ajutati-ma va rog

laurafericita de Arianna

Laura, felicitari si bun venit pe lume Arianna.
din pacate, asa e la inceput, mai cu dureri, mai cu ragade, se mai infunda si-un canal cateodata, dar o sa treaca totul in curand si o sa fie bine. poti sa mulgi, daca vrei sa stochezi lapte. altfel, nu are rost. productia de lapte o regleaza bebe prin supt; daca vei baga pompa, vei produce mai mult decat papa bebe. plus ca sanii vor fi tari ca acum mai multa vreme.

mami de Sonia Marie

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ramohd
Ce parere aveti? unii mi-au spus sa nu ma mai consum pt. ca fiecare bebe are ritmul lui propriu de crestere....
mami de chitaiala

Bun venit, ramohd.

fetele deja te-au sfatuit excelent. nu te panica dejeaba, ca de la 4 luni in sus un bebe nu mai pune cate un kilogram pe el. inchipuie-ti cat de mare ar fi la un an :-)) creste mult si repede in greutate in primele 3-4 lunisoare, dupa aia o ia mai usor asa.

daca il fortezi acum sa ia completare de formula, atata vreme cat bebe se satura bine merci cu cat suge, nu faci decat sa il programezi pentru obezitate mai tarziu.

mami de Sonia Marie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramar spune:

Multumesc pt. raspuns fetelor.Deci nu ma dor sanii cand alaptez ci cand ma trezesc dimineata pt. ca noaptea nu suge asa de mult ci doarme.M-am muls ieri putin sub dus si a fost mai bine,probabil am prea mult lapte,masaj mi-am facut ,despre rani le tratez cu garmastan dar nu prea apuca sa se vindece ca ea ziua suge f. des si adoarme la san si iar ii da drumu si tot asa.....despre acele comprese cu traista ciobanului nu stiu cum se numeste planta in engleza si nu stiu cum sa cer aici poate nici nu au......astazi am sa cumpar niste protectoare de silicon pt.sani sa vedem daca ii plac.Multumesc inca o data de sfaturi

laurafericita de Arianna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

quote:
Originally posted by ramohd

Buna mamicilor! m-am hotarat sa scriu si eu dupa ce v-am tot citit (si sunteti toate foarte simpatice) si sa va cer ajutor. Baiatul meu a implinit in 26 aprilie 3 luni, pana acum l-am alaptat doar la san...problema este ca in ultima luna nu a mai pus in greutate cat trebuie. in prima luna a luat 1200 gr, in a doua 1100 gr iar in a treia abia 550 gr. Si eu, la fel ca si Adyella (care a scris ca se confrunta cu aceeasi problema) ma necajesc foarte tare si nu stiu ce sa fac. Asistenta mi-a spus sa-i introduc supliment pt. ca laptele nu mai e consistent, dar ma intreb eu, daca laptele nu mai e bun n-ar trebui sa planga de foame? el mananca ziua la 4 ore, noaptea se trezeste o data, maxim de doua ori, nu plange intre mese, e activ si doarme bine.

mami de chitaiala

Bine ai venit! Sa iti traiasca baiatul!
Din proprie experientza te rog mult sa nu renunti la alaptat. Te rog muuuuult! In situatia ta am fost si eu, si daca cedam la insistentele mamei mele (a mamei , da!) o treceam pe lapte formula!
noroc cu fetele de pe forum, mai ales cu Gabi K care mi-a deschis ochii: poate ai cintarit-o dupa ce facuse kk, si atunci a avut mai putin....
Eu o cintaresc lunar, pe data de 14 si imi notez greutatea in notes.
uite iti trtimit greutatea Cristinei la diferite virste:
la nastere: 3,000 kg
la o luna 3,950 kg
la doua luni 4,750 kg
la 3 luni 5,300 kg
la 4 luni 5,850 kg
la 5 luni -peste 2 sapt:)
Nici fata mea nu da semne ca nu s-ar satura, asa ca asculta-ti instinctul de mamica! si alapteaza in continuare!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lauramar

Multumesc pt. raspuns fetelor.Deci nu ma dor sanii cand alaptez ci cand ma trezesc dimineata pt. ca noaptea nu suge asa de mult ci doarme.M-am muls ieri putin sub dus si a fost mai bine,probabil am prea mult lapte,masaj mi-am facut ,despre rani le tratez cu garmastan dar nu prea apuca sa se vindece ca ea ziua suge f. des si adoarme la san si iar ii da drumu si tot asa.....despre acele comprese cu traista ciobanului nu stiu cum se numeste planta in engleza si nu stiu cum sa cer aici poate nici nu au......astazi am sa cumpar niste protectoare de silicon pt.sani sa vedem daca ii plac.Multumesc inca o data de sfaturi
laurafericita de Arianna

Laura, nu mai stiu unde am citit ca la inceput productia de lapte este stimulata noaptea mai mult ca ziua, deci nu-mi amintesc nici explicatia. asa e normal, sa te trezesti cu sanii mai plini si, deci, mai tari. da copilului sa suga alternativ la ambii sani dimineata, ca sa nu ti se infunde canalele. adica 10 minutele la unul, pauza de ragaiala, inca 10 minute la altul, iar ragaiala si tot asa, pana ii goleste egal si iti regleaza si productia.

cu ragadele, asta e, ce sa facem? mie mi se facea rau de durere, plangeam pana imi secau lacrimile, dar nu am renuntat si acum e ok. incearca si cu protectoarele, poate functioneaza la tine. secretul este sa iti dai cu lanolina si sa stai cu sanii neacoperiti, sa se usuce ranile. treaba e ca dupa aia trebuie sa alaptezi si, de regula, se deschid. alte fete au adoptat metoda pompatului dintr-un san pana trece rana si alaptat din celalalt. am incercat si eu asta si acum am probleme sa o alaptez de la cel cu pompatul, ca il refuza daca e treaza. o alaptez numai noaptea dintr-ala, ca nu baga de seama diferenta, noaptea toate pisicile sunt negre :-)) dar tie poate nu ti se intampla asta.

daca ai nevoie de suport, incurajari, info, etc apeleaza cu incredere la mamicile de aici, sunt tare inimoase si foarte informate.

mami de Sonia Marie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coraly spune:

Cred ca noaptea se secreta prolactina in cantitate mai mare. Eu mai stiu si ca laptele de noapte este mai bogat si hranitor comparativ cu cel de zi.
Pentru ragade, stai cu sanii descoperiti de cate ori poti, da-te cu garmastan - e foarte bun. Daca nu il gasesti, roaga pe cineva sa-ti trimita.

Coraly si Sergiu (3 ian 2005)

poze

Mergi la inceput