Alaptatul-Help Line-(4)
Raspunsuri - Pagina 7

matahut spune:
Mai, sunt multe mamici care cer ajutorul pe celalat forum cu alaptatul (de la bebeicii de 0-4 ani), dar nu le raspunde nimeni. De ce nu se face unul singur? Sau, nu stiu, sa se faca trimitere aici. Sunt mamici care scriu pt prima data, disperate si care nu stiu unde sa intrebe. Din pacate nu le raspunde nimeni.
Marina, mamica Anei (21.05.03) si a Marucai (29.09.06)

Gabi_K spune:
Marina, ideea e buna, la 0-4 ani ar trebui sa se faca un sticky cu acest link.
Cat despre noptile albe... stiu cum e, mai ales cand mergeam a doua zi la servici, eram cam zombie. Cel mai simplu era sa dorm cu ea in pat, se trezea cam de 2-3 ori pe noapte, o alaptam fara sa ma trezesc de tot:)
Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)

emaaimee spune:
quote:
Originally posted by cucuoancea
Mai, sunt multe mamici care cer ajutorul pe celalat forum cu alaptatul (de la bebeicii de 0-4 ani), dar nu le raspunde nimeni. De ce nu se face unul singur? Sau, nu stiu, sa se faca trimitere aici. Sunt mamici care scriu pt prima data, disperate si care nu stiu unde sa intrebe. Din pacate nu le raspunde nimeni.
am tot fost pe acolo si am pus link cu subiectul de aici.nu si la ultima si penultima pag de la sub de la 0-4 ani.si la odisee am fost mereu de vin mamici aici.in principiu sunt aceleasi framantari si raspunurile sunt aici.numai moderatorii pot sa faca un link sticky sau sa uneasca subiectele.ma duc sa le mai invit aici.

m-am facut maricica

emaaimee spune:
quote:
Originally posted by adyella
Va salut mamicilor !!! Sper ca am nimerit bine, e prima oara cand scriu, dar am mare nevoie de ajutor. Fetita mea de 3 luni si trei saptamani nu mai ia in greutate. Eu am alaptat-o din prima zi dupa nastere. Acum insa, probabil din cauza oboselii mele, nu se mai satura si prin urmare nu mai ia in greutate. Va rog ajutati-ma pentru ca stau pe marginea prapastiei. In seara asta aproape ca am facut depresie. De fapt am bocit jumatate de ora ca sa ma calmez. Mi se pare ca am dat-o in bara, mai ales ca Mara refuza cu incapatinare orice incercare de-a mea de a-i da lapte cu biberonul. Asa ca AJUTOR!!!!!!!
aici initial a fost un subiect cu info despre alaptare.la Femina Intim a fost deschis subiectul Alaptatul Helpline in apr 2004, inainte se se deschida acest subiect.acum suntem la nr4.
uite linkul aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=97022&whichpage=1
te invitam la vorba.
o sa pun mes tau acolo sa il vada toate mamicile care iti pot raspunde.
in primul rand nu te panica si citeste likurile date de mine la pag 4(cap4)=daca nu stii engleza spune-ne sa facem un rezumat.daca dupa ce ai citit tot crezi ca nu ai lapte da-ne de stire.
spune-ne de cand nu mai ia bb in greutate?cat a luat in ultima vreme?
nu o compara cu altii copii la masuri.
si de ce sa ii dai biberon, sanul tau e f bun,nu te stresa si spune-ne cum decurge o zi+noapte a voastra.f imp:sper ca suge si noaptea,e inca f mica sa doarma toata noaptea fara papa.
asteptam vesti,linisteste-te totul va fi bine.uneori stressul si panica ne intuneca mintea.odihneste-te si vino cand poti sa ne povestesti despre voi 2 fetele.
mai intru maine de la serviciu daca pot in vreo pauza.

m-am facut maricica

TOMALAVINIA spune:
quote:Poate ca m-am mirat tare ca nu doarme Maruca noaptea!:( A inceput si Cristina mea sa faca figuri de vreo 2 nopti.Se trezeste din 2 in 2 ore, nu vrea sa suga ci doar sa stea linga mine si sa ii vorbesc! Ea gingureste de numa la 2 noaptea! Azi noapte am ignorat-o un pic dar apoi a inceput sa se enerveze si sa miriie, asa ca am luat-o din patut si am plimbat-o in brate pina a adormit din nou.
Da, Lavinia, o alaptez, cum de nu. Si sper sa o pot face inca 2 ani de acum incolo.
Cu noptile e insa la fel de greu, nu sare de 45 de minute de somn decat foarte rar. Toata noaptea trebuie sa sar cu sanul in guritza ei ca sa readoarma. Nu ii ies dinti, nu plange sfasietor de vreo durere, pur si simplu se trezeste, se foieste si...ma cauta. De fapt, nu poate readormi singurica. Asta e problema ei (cred!). Nu stiu la cine sa mai apelez, pe cine sa mai intreb. In afara de Mamicangur nu am mai auzit pe nmeni sa aiba probleme astea. A, ba da, o mamica de "Bucurii" (sept-oct2006) mi-a spus ca are si ea probleme asemanatoare. Of, of.
Cu diversificarea merge binisor, adica papa piureutul de fructe (de mere) deja mult mai bine. Dar trebuie sa ii fie foame (i-l dau dupa plimbarea de dupa masa, ca il papa mai bine decat dimineata, dupa ce toata noaptea a bagat lapte in ea). Saptamana viitoare vom incepe si cu legume, sa vedem cum o merge!
Sper sa nu se repete, fiindca numai nopti albe nu imi lipsesc acum!
Va pupam!

matahut spune:
Lavinia, bebii sunt tare imprevizibili (cel putin eu de din astia am avut parte). Dar asta ne face viata frumoasa, palpitanta, variata...
I-am dat din nou suzi Marucai (noaptea si la somnul de peste zi, doar daca suntem in casa), a inceput sa o mai rareasca astfel cu scularile, adica suge si dupa aia ii dau suzi si doarme cam o ora jumate, dupa aia iar tzitzi, iar suzi...De fiecare data incerc mai intai cu suzi, dar, neeeeeeee, vrea si tzitzi. Incet, incet....si daca ne iarta "neprevazutul" mergem si noi pe un drum bun. Oricum, de cand dorm in "calupuri" de o ora jumate ma simt muuuuuuuuult mai odihnita! Devenise un cosmar sa ma scol la juma de ora toata noaptea! Of, sper sa nu mai trec prin asta si nici o mamica sa nu pateasca ca mine.
Pun aici un link despre copiii care se trezesc des noaptea (fie de tzitzi, fie de suzi, fie de bibe) primit de la un Fulgulet de nov-dec 2006:
www.canadianparents.com/CPO/Babies/SleepBedtimeBabyToddler/2004/08/16/592410.html" target="_blank">despre trezitul des

TOMALAVINIA spune:
quote:Ai dreptate ca sunt imprevizibili! Si Cristina ma trezeste de 2-3 ori pe noapte inca! Posibil sa nu se sature la masa de seara si atunci vrea sa suga mai des.
Lavinia, bebii sunt tare imprevizibili (cel putin eu de din astia am avut parte). Dar asta ne face viata frumoasa, palpitanta, variata...
I-am dat din nou suzi Marucai (noaptea si la somnul de peste zi, doar daca suntem in casa), a inceput sa o mai rareasca astfel cu scularile, adica suge si dupa aia ii dau suzi si doarme cam o ora jumate, dupa aia iar tzitzi, iar suzi...De fiecare data incerc mai intai cu suzi, dar, neeeeeeee, vrea si tzitzi. Incet, incet....si daca ne iarta "neprevazutul" mergem si noi pe un drum bun. Oricum, de cand dorm in "calupuri" de o ora jumate ma simt muuuuuuuuult mai odihnita! Devenise un cosmar sa ma scol la juma de ora toata noaptea! Of, sper sa nu mai trec prin asta si nici o mamica sa nu pateasca ca mine.
Pun aici un link despre copiii care se trezesc des noaptea (fie de tzitzi, fie de suzi, fie de bibe) primit de la un Fulgulet de nov-dec 2006:
www.canadianparents.com/CPO/Babies/SleepBedtimeBabyToddler/2004/08/16/592410.html" target="_blank">despre trezitul des
bravo ca poti sa dormi macar 1-2 ore legate! Stiu, e crunt sa fii tot timpul obosita, eu inca am oboseala acumulata. Dar va trece pina la 2 ani.:)
Va pupam si sa cresteti mari!
Iti scriu pe PM in legatura cu diversificarea>

matahut spune:
Lavinia, merge prost dc-ul. nu pot trimite pm. da-mi emailul tau (vezi ca poti sa imi trimiti email) si iti scriu acolo. Pana la 6 luni nu e cazul sa ii dai altceva decat tzitzi.

Gabi_K spune:
Lavinia, rad sub mustata cand pomenesti de oboseala care trece pana la 2 ani... Dar sper sa ai noroc si sa te lase macar noaptea sa dormi:) Oricum 2-3 supturi / noapte nu-i foarte grav, mai ales ca nu-s mese adevarate, ai sa vezi ca va suge din ce in ce mai putin si se va plictisi!
Poate daca o sa-si dea drumul in patru labe, va obosi mai bine, si ii va fi lene sa se trezeasca, din cauza oboselii:)

TOMALAVINIA spune:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by Gabi_K
Lavinia, rad sub mustata cand pomenesti de oboseala care trece pana la 2 ani... Dar sper sa ai noroc si sa te lase macar noaptea sa dormi:) Oricum 2-3 supturi / noapte nu-i foarte grav, mai ales ca nu-s mese adevarate, ai sa vezi ca va suge din ce in ce mai putin si se va plictisi!
--------------------------------------------------------------------------------
Gabi, nu ride ca la noi asa s-a intimplat. Cind a implinit Maria un an si 11 luni, a fost capabila sa renunte la masa de noapte:)
Si primea doar lapte formula, asa ca preparam lapte dimineata la 4 cu ochii rosii de somn:)))
Acu mai am de recuperat somnul pierdut dupa a doua nastere. Noroc cu CIC-ul, ca de trebuia sa merg la lucru....... era tragedie!
Te pupam toate trei!
Mamica MARIEI(4.11.2004)si CRISTINEI(14.12.2006)