Alaptatul-Help Line-(4)
Raspunsuri - Pagina 10
mamacangur spune:
Si eu ma tot intreb um pot unele mamici sa cada asa usor in plasa si sa renunte la laptele lor pt.formula! Dar poate disperarea , teama sunt mai puternice...
Am putea incerca sa traducem site-ul LLL si kellymom, evident avand permisiunea lor.Ar fi f. folositor pt. multi.
http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)
mamica fericita!
matahut spune:
of, of! e greu sa lupti cu comoditatea...sau cu ..dar mai bine ma abtin.
Zilele trecute vorbeam cu o prietena care abia a nascut (pe cel de-al doilea baietel) si care mi-a spus ca daca cumva il apauca ca pe Maruca mea sa se scoale la o ora, doua toata noaptea, ii baga biberonul de nu se vede. Si cred ca asa va face, fiindca si cu primul a facut la fel. I-am trimis tot felul de linkuri...dar cred ca degeaba.
A, iar legat de forum, pe SuperEva se vorbea ieri, alaltaieri despre carii. E, ce credeti ca a debitat o "mama perfecta" (cum se prezenta acum vreo 4 luni...cand mai activa pe la "bucurii"): ca nu stiu carei fetite i-au cazut dintii fiindca ma-sa o adormea la tzatza

Sheannamp, tu stii cate discutii au fost si la "bucurii" si cat de scarbita si de descurajata m-am aflat si eu. Nu stiu, pana la urma am ajuns la concluzia ca binele cu sila nu se poate. Cred ca putem traduce si LLL si tot degeaba. Ori nu vor citi, ori vor citi si vor spune: "Ph, prostii". Nu stiu, poate sunt eu mai pesimista acum. Of, si cand vad cum unele se chinuie sa isi opreasca lactatia pe la 5,6 luni desi copilul creste perfect, e sanatos, fericit...doar asa...ca asa vrea muschiul lor imi vine sa
A, dupa care se plang ca copilul refuza BUNATATEA de formula 
Hai, ca in loc sa incurajez asistenta...eu...ma lamentez pe aici.
Noi suntem bine, Maruca are 7 luni si 10 zile, a inceput sa pape mai binisor legumele, mai ales cand ii pun galbenus. Morcovul o constipa rau si carnita
Am scos morocvul din piure, carnita totusi a ramas ca e necesara. Incercam sa contrabalansam cu pere, mere si multaaaaaaaaaaaaaa tzitzi
Azi dimineata pampersul ei cantarea 440 gr!!! Se scoala tot la o ora, doua (in cazuri fericite), dar ziua papa ponderat (noaptea o apuca o foame......)E, ne facem noi mari. Deocamdata rezistam si daca vad ca au mai rezistat si alte mamici(Mamacangur
), atunci chiar prind forte pentru inca o noapte si inca o noapte...
Marina, mamica Anei (21.05.03) si a Marucai (29.09.06)
Sheannamp spune:
Marina, un
mare pt MARUCA si ANA!
Iar pentru tine
!
Ai mei numai vor sa suga decat de 3-4 ori pe zi maxim. Nici sa bea alte lichide nu vor. De mancat maninca ei 3 mese de solide pe zi (in medie 150ml/masa). O fi bine nu o fi bine nu prea am cum sa ii conving sa fie altfel!![]()
PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
matahut spune:
quote:
Originally posted by Sheannamp
Ai mei numai vor sa suga decat de 3-4 ori pe zi maxim. Nici sa bea alte lichide nu vor. De mancat maninca ei 3 mese de solide pe zi (in medie 150ml/masa). O fi bine nu o fi bine nu prea am cum sa ii conving sa fie altfel!
Dar de 3, 4 ori pe zi la varsta lor e foarte bine, nu? Eu citisem pe undeva ca dupa 6, 7 luni nu ar trebui sa mai pape mai mult de 600ml de lapte, fiindca altfel va refuza papaica. Nu stiu cat e de adevarat. Iar in privinta solidelor...Maruca papa in medie 100gr/masa. Nu e mult, dar atat vrea. Cateodata ii impart masa de legume in doua si atunci baga per total 160, poate chiar 180gr. Dar eu zic ca e ok!
Marina, mamica Anei (21.05.03) si a Marucai (29.09.06)
mamacangur spune:
Marina draga tot inainte! Noi tocmai am reusit sa trecem cu bine peste rubeola+diaree+iesit dinte(toate in acelasi timp)cu laptic de mami, singurul la care nu intorceam capul!Asa ca uite inca un motiv sa nu ne oprim la 1 an cu alaptarea... si cum ne iese un nou dinte noaptea o petrecem tot...la titi cum vad ca-i spuneti voi!
Asa mai apuc sa dorm ca sa pot invata ziua.
Cat despre descurajare o inteleg si eu ma lupt cu ea de dragul mamicilor care sunt totusi receptive si vor sa alapteze.Facem ce se poate pt. cine vrea, e concluzia la care am ajuns.Si vad ca exista totusi mamici carora o mana de ajutor le-a prins f. bine si asta ma bucura si cred ca va bucura si pe voi restul. Asa ca ... nu avem de ce renunta!Informatia e absolut necesara si incurajarea la fel!
Sheannamp dac.a cei 2 piticoti sunt multumiti inseamna ca sunteti un trio perfect. Maria(1 an si 2 sapt.) suge oriand o pun la san , adica f des, ca sa pot si scrie la calculator
, si mananca solide cred eu destul de bine.Deci...fiecare cum ii spune instinctul matern.
Succes tuturor si anuntati-ma daca si cand incepem munca de traducere.![]()
http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)
mamica fericita!
Gabi_K spune:
Fetelor, va spun din propria experienta ca pofta de mancare la 6-7 luni si dupa) nu neaparat re legatura cu cantitatea de lapte. Fiul meu manca ziua de se speria lumea de cantitati, laptic numai dimineata si seara si noaptea, dar un litru nu era de ajuns!!! Din pacate el n-a supt decat pana la 7 luni fiindca am ascultat si eu de "desteptii" care favorizau diversificarea si formula, insa lapte a consumat la greu in continuare.
Ceea ce am observat, fiica mea care a supt mult mai mult decat fiul meu, e muuult mai "lipicioasa" decat fiul meu.
Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
Totul despre alaptat!
dodod spune:
sal si felicitari mamicilor care isi hranesc bebei la san
sunt o mamica a carui bebe(doi)are 7 luni si jumatate. spun bebe (doi ) pt ca mai am un copil de 4 ani si jumatate.
pe primul copil nu l-am alaptat la san pt ca s-a nascut "fara instinct de supt" ii bagam degetelul in gurita si nimic nu sugea. am incercat si duap 3 saptanani de incercare a tr sa-i bag biberonul pt ca a scazut mult in greutatate si exista posibiliattea de internare si perfuzii. deci nu mai aveam ce sa fac si am trecut la treaba" la muls". m-am muls pana la 6 luni si ii dadea lapticul meu
la cel de-al doilea abia am asteptat sa nasc si sa-l pun la san.
am fost ffffffffff fericita cand l-am avut pt prima data la san imediat dupa nastere . ceream cu disperare sa imi aduca copilul sa-l pun la san.bucuria nu a tinut mult pt ca bebe a facut un icter prelungit si nu apuca sanul cum trebuie. am luptat pt ca lapte aveam din belsug. dar stresul oboseala si-au spus cuvantul si la trei saptanani am ramas fara lapte sanii erau moi, goi ce sa mai spun.....
am inceput cu disperare sa caut ceva pt stumularea lactatie.
am consumat mult ceai de anason, fenicul, chimen, soc, coriandru, tinctura de marar , galactogil, homeopaticesi tot ce auzeam incercat... si mult "muls"
bebe este nascut pe 25 sep deci are 7 luni si jumatate si inca il alaptez masa fara completare seara, noaptea si dimineata la 6 apoi la 10 san +fructe, 14 san + supita si pireu de legume, 18 iaurtel si seara san
daca imi ajuta D-zeu si mergem asa pna la un an eu sunt fffffffff multumita.
vad mamici care au timp si intra mai des cu sfaturi le multumesc fffffffff mult chiar daca nu sunt o mamica activa la scris sa stiti ca va citesc sotul imi spune ca sunt "dependenta de voi"
supea o mamica ca ar fi f bine daca sa-r traduce site-ul LLL si kellymon cred ca ar fi fantastic pt ca nu toate mamicile stiu limbi straine.
ma numar si eu printre mamicile fara cunostinta de limbi straine.
au mai tradus ceva unele mamici si a fost f incurajator.
eu am descoperit un sit www.iubire.md
este un sit moldovenesc dar am gasit lucruri interesante care pe mine personal m-au ajutat f mult.cand eram in pc critice intram si il reciteam si imi spuneam tr sa reusesc si eu sa-l alaptez pe bebe la san si tot asa am ajuns pana azi.
sper sa fie cat mai putine mamici cu pb si bebei cat mai mancaciosi de "san"
sanatate si la mai multe luni de alaptat
ma repet daca sunt mamici care pot sa traduca sa o faca ca sigur o sa foloseasca la cineva.
megbeng spune:
quote:
Originally posted by Sheannamp
Felicitari Ramohd pentru bebe si bine ai venit in familia!
Laptele tau este foarte consistent. Dovada este fapul ca bebelusul tau a luat in greutate mai mult decat trebuia in primele 3 luni (in mod obisnuit creste cu 750-1000 gr/luna).
Asa cum ti-ai dat singura seama bebelusul tau este foarte fericit cu cat suge si nu are nevoie de supliment (chiar este neindicat pentru ca exista riscul confuziei de tetina, adica sa se leneveasca si sa mnumai vrea sa suga).
Stai linistita, alapteaza-l in continuare la cerere (daca are nevoie mai mult el va stii sa iti ceara sa suga mai des), numai pleca urechea la asistente cu sfaturi invechite si eronate, si nu il mai cantari asa des.
E posibil sa fii fost o perioada de crestere in lungime (nu imi explic de ce dar baietii mei de cate ori au avut un puseu de crestere in lungime numai luau asa de mult in greutate).
Riscurile suplimentarii in perioada asta sunt multe: pierderea laptelui, aparitia colicilor, risc de diaree si aparitia intolerantei la lactoza, plus ca s-ar putea ca bebe sa iti refuze formula.
E plin forumul de mamici disperate din cauza ca bebelusii lor (hraniti artificial) refuza formula sau dezvolta diverse intolerante.
Sanatate multa!
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
ah, vroiam si eu sa postez, dar vad ca RAMOHD are FIX aceeasi problema ca si mine..bebele meu a luat in prima luna 960g (de la scaderea fiziologica), in a doua 900 iar luna asta, a treia, doar 500, DAR a crescut mult in lungime (4 cm) si 5 cm luna tructa, in total 12 cm de la nastere..ieri pediatra ne-a recomandat nu doar supimentare cu lapte praf dar si...DIVERSIFICARE!!!! cu ..tineti-va vine: fiertura de morcovi+telina+pastarnac+dovlecei..si de la 3 luni si 3 sapt...CEREALE!!
va dati seama, a fost ultima vizita la pediatra respectiva...
eu nu sunt asa ingrijorata, si sper ca bine fac, pentru ca bebe e activ, nu plange dupa supt, nu isi suge pumnuletul..termina suptul din initiativa lui sau adoarme imediat dupa..uneori ma mulg dupa ce suge el si mai e laptic...deci cantitativ e....iar eu in povestea cu "nu e laptele consistent" nu cred...
sper ca nu gresesc, nu?
Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

TOMALAVINIA spune:
Bravo megbeng! Mergi in continuare cu alaptatul! Asa patisem si eu acu doi ani cu Maria! Cica nu e bun laptele, ca nu ia copila in greutate, sa fac proba suptului, sa introduc sucul de fructe la doua luni......si eu am ascultat, iar apoi
am avut probleme serioase cu Maria. Doua episoade de enterocolita in decurs de 4 luni.Asa ca ne-am schimbat medicul de familie. Noroc ca nu se mai da lapte praf gratis ca altfel si asata ne trecea de mult pe formula!(acum alaptez exclusiv)
Dar de data asta eu am fost documentata si cu voi mare noroc am avut:))si am in continuare!

si sa cresteti mari!

!