Alaptatul-Help Line-(4)
Raspunsuri - Pagina 11
TOMALAVINIA spune:
quote:Stai linistita ca ma altur si eu! Cristina ma trezeste tot la 1-2 ore noaptea asa ca am luat-o linga mine in pat.(avem 5 luni pe 14, cum sa se lase la MARUCA
Originally posted by cucuoancea
Se scoala tot la o ora, doua (in cazuri fericite), dar ziua papa ponderat (noaptea o apuca o foame......)E, ne facem noi mari. Deocamdata rezistam si daca vad ca au mai rezistat si alte mamici(Mamacangur), atunci chiar prind forte pentru inca o noapte si inca o noapte...
Marina, mamica Anei (21.05.03) si a Marucai (29.09.06)
Va

si sa cresteti mari!!!!
Gabi_K spune:
fetelor, dupa doi ani jumate de alaptat noaptea si treziri din ora in ora, acum ce n-as da ca fiica mea s-ar trezi macar odata pe noapte... (sa faca pishu)
Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
Totul despre alaptat!
TOMALAVINIA spune:
quote:Sa -ti traiasca baietzii! Si felicitari si tie ptr perseverenta! Nu e usor dar merita!
Originally posted by dodod
sal si felicitari mamicilor care isi hranesc bebei la san
sunt o mamica a carui bebe(doi)are 7 luni si jumatate. spun bebe (doi ) pt ca mai am un copil de 4 ani si jumatate.
pe primul copil nu l-am alaptat la san pt ca s-a nascut "fara instinct de supt" ii bagam degetelul in gurita si nimic nu sugea. am incercat si duap 3 saptanani de incercare a tr sa-i bag biberonul pt ca a scazut mult in greutatate si exista posibiliattea de internare si perfuzii. deci nu mai aveam ce sa fac si am trecut la treaba" la muls". m-am muls pana la 6 luni si ii dadea lapticul meu
la cel de-al doilea abia am asteptat sa nasc si sa-l pun la san.
am fost ffffffffff fericita cand l-am avut pt prima data la san imediat dupa nastere . ceream cu disperare sa imi aduca copilul sa-l pun la san.bucuria nu a tinut mult pt ca bebe a facut un icter prelungit si nu apuca sanul cum trebuie. am luptat pt ca lapte aveam din belsug. dar stresul oboseala si-au spus cuvantul si la trei saptanani am ramas fara lapte sanii erau moi, goi ce sa mai spun.....
am inceput cu disperare sa caut ceva pt stumularea lactatie.
am consumat mult ceai de anason, fenicul, chimen, soc, coriandru, tinctura de marar , galactogil, homeopaticesi tot ce auzeam incercat... si mult "muls"
bebe este nascut pe 25 sep deci are 7 luni si jumatate si inca il alaptez masa fara completare seara, noaptea si dimineata la 6 apoi la 10 san +fructe, 14 san + supita si pireu de legume, 18 iaurtel si seara san
daca imi ajuta D-zeu si mergem asa pna la un an eu sunt fffffffff multumita.
vad mamici care au timp si intra mai des cu sfaturi le multumesc fffffffff mult chiar daca nu sunt o mamica activa la scris sa stiti ca va citesc sotul imi spune ca sunt "dependenta de voi"
supea o mamica ca ar fi f bine daca sa-r traduce site-ul LLL si kellymon cred ca ar fi fantastic pt ca nu toate mamicile stiu limbi straine.
ma numar si eu printre mamicile fara cunostinta de limbi straine.
au mai tradus ceva unele mamici si a fost f incurajator.
eu am descoperit un sit www.iubire.md
este un sit moldovenesc dar am gasit lucruri interesante care pe mine personal m-au ajutat f mult.cand eram in pc critice intram si il reciteam si imi spuneam tr sa reusesc si eu sa-l alaptez pe bebe la san si tot asa am ajuns pana azi.
sper sa fie cat mai putine mamici cu pb si bebei cat mai mancaciosi de "san"
sanatate si la mai multe luni de alaptat
ma repet daca sunt mamici care pot sa traduca sa o faca ca sigur o sa foloseasca la cineva.

TOMALAVINIA spune:
mamacangur, imi pare tare rau ca ati fost bolnaviori!Multa,multa sanatate!Nu iti face griji, va recupera repede kg date jos in diaree.
Ma tot gindeam daca e bun laptele de la sin in caz de diaree.Ca si acesta contine lactoza(ma informez, ca sa stiu daca va fi cazul de o enterocolita virala)!Citisem pe forum ca sunt pareri pro si contra a alapta copilul cind are diaree.Poate imi spuneti voi.
Va pupam si revin cu date despre greutatea Cristinei la 5 luni!![]()
mamacangur spune:
Draga Tomalavinia am trecut cu bine peste probleme(e a doua diaree, prima se pare provocata de un virus) si n-am oprit alaptarea; din contra.Pana si doctorita m-a incurajat sa continui, nu ca m-as fi oprit eu...Stiu ca in 'Mama si Copilul' se recomanda sa se continue alaptatul in caz de diaree si am mai citit si pe site-uri straine.Previne deshidratarea si asigura substantele hranitoare intr-o forma f. usor de digerat si de asimilat.
Evident, in caz de varsaturi se asteapta putin panase'linisteste" stomacul...
http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)
mamica fericita!
emaaimee spune:
Lavinia,alaptatul este esential atunci cand copilul nu se simte bine.laptele matern este singurul aliment compatibil 100% cu sistemul digestiv al bebelusului.asa va trece cu bine peste o enterocolita.unii copii pot sa refuze orice alt aliment,chiar si substantele de rehidratare.noi am trecut cu bine si repede de enterocolite.i-am dat Oanei doar Smecta si san.tot asa si la un an si ceva.iar alte mamici cu copii pe formula s-au chinuit sa le dea la copii fel si fel de alte chestii.
mamacangur, nu are nimic daca ii dai la bb sa suga dupa ce a vomitat.asa si trebuie.eventul se precriu de catre dr picaturi antivoma si gata.musai trebuie hidratat bb ca e tare periculos sa se deshidrateze.
Magda, nu pot sa cred ca inca mai recomanda pediatrele asemenea gogomanii.of si cate mamici le asculta.
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
emaaimee spune:
fata mea e bolnavioara fir-ar sa fie.a avut 40 de gr temperatura vineri dimineata.am fost la urgenta(iar analize si raze la plamani) si e de natura virala.numai ca ieri s-a pricopsit si cu 4 scaune diareice.de pe 25 tot trag cu ea:febra mare rau,mai mult de 3 zile,urgente,raze plamani,analize urina,glucoza sange de vreo cateva ori.a fost deshidratata,apoi ca o leguma adormita la propriu din cauza febrei.infectie in urechi si un pic mai jos de amigdale.a luat antibiotic.control iar la spital.s-a intremat cateva zile si acum iar o luam de la capat.
Magda, Oana a avut 3220g la nastere, cand am iesit din spital avea 3090g si apoi a luat asa:1 luna-4220g, 2 luni-5330g, 3 luni-6030g, 4 luni-6500g, 5 luni-7020g, 6 luni-7320g, 7 luni- 7660g.e f bine bb al tau.
normal ca nu sunt toti bb la fel.si o sa varieze dimensiunile.
"A, iar legat de forum, pe SuperEva se vorbea ieri, alaltaieri despre carii. E, ce credeti ca a debitat o "mama perfecta" (cum se prezenta acum vreo 4 luni...cand mai activa pe la "bucurii"): ca nu stiu carei fetite i-au cazut dintii fiindca ma-sa o adormea la tzatza"
Marina,e un pic de adevar in ce spune ea.peste tot am citit:nu lasati copilul sa adoarma la san/biberon.de ce?pt ca dintii nespalati se cariaza indiferent ca e formula,san sau suc.
de la nastere trebuie sa le periem gingiile si limbuta cu peria degetar si cu putina apa dupa masa.imediat cum au bbii dinti se trece la periuta cu peri moi si apa.la fel ii spalam pe dintisori dupa mese, f imp seara si inca o data macar pe parcursul zilei(dupa ce papa,inainte de somn).dupa 18 luni se poate folosi un graunte de pasta pt copii care contine 500mmp flor(asa trebuie sa scrie pe pasta de dinti).
si dra mea adormea la san si sugea de n ori noaptea.stiam ca nu e bine
ALAPTATUL HELPLINE
de piticotu' uriash m-am facut maricica
POVESTEA MINUNII
aelita spune:
Bine v-am gasit !
Fetita mea are 4 luni jumate si numai vrea sa suga.Lapte am destul,trebuie sa scot si sa bag la frigider si sa o mai pacalesc ziua cu biberonul.
Suge doar noaptea,de cand a implinit 4 luni ,ziua refuza si plange daca insist cand ea scoate limba.
Se trezea la 2-3 ore noaptea,acum suge doar o data -de doua ori si spre dimineata,se repede in san,trage de doua ori si cand se prinde de figura se trage,eu o pun la loc si incepe sa planga.cedez dupa o juma de ora de roaga,si ii dau biberon.
cnd a inceput asa am incercat si metoda "las-o sa ii fie foame rau si va suge" si nu a mers,o puneam la san si au trecut asa 10 ore si nu manca,disperasem ,mai ales ca nu lua bine in greutate si asa..
Ii dadeam completare pt ca nu luase bine in greutate,desi inca era in grafic.
Acum e mai bine cu greutatea,dar refuza sanul si eu care ma gandeam sa ii dau cel putin un an,la cat lapte am..
Azi mi-a venit ciclul pt prima oara,ma gandeam ca si asta sa fie un motiv,dar totusi nu de azi nu mananca ea,ci de acum doua saptamani.sa aiba vreo legatura cu atata timp inainte?
am scos iar cu pompa ,pt ca mi-e frica sa nu raman fara lapte,daca ea nu mai suge mai deloc.
azi noapte a supt odata,dar doar dintr-.un san(asa sugea si inainte,i-i dadeam pe rand,dar acum randul celuilalt ii vine noaptea urmatoare..).
sa mai sper ca isi va reveni??? au trecut totusi doua saptamani si vad ca mananca din ce in ce mai rar..
mentionez ca nu ii dau legume,fructe ...nu incep diversificarea pana la 6 luni.
S.
principe spune:
desi nu mai alaptez ca bebitul meu care se crede mare acum 11 luni nu mai vrea ,iar eu jintuiesc sa-l mai am la piept ,ma furisez printr_e voi ,si daca pot va invat ce mau sinvatat si pe mine.
megbeng
nu gresesti ai perfecta dreptate.
aelita
poate nu mai accepta titi fiindca o dor gingiutele ,daca mai ales zici ca nu vrea nici bibe,inainte de titi da-i cu o crema ptru gingiute ,nu pot sa-ti dau nume ca eu nu traiesc in ro ,dar si baietelul meu a avut o perioada ca nu stiam ce si cum de nu vroia nimic ,nici titi ,nici bibe ,nici lingurita,
monica mami de print
Eseea spune:
Fetelor, va rog ajutooorrrrrr!! Va citesc din timpul sarcinii pentru ca toata sarcina am visat la momentul cand imi voi alapta bebelina! Fetita mea face maine 4 saptamani! Pana acum totul a decurs perfect!! Chiar ma miram ca nu am facut rani, am lapte destul, nu am facut febra laptelui! Am alaptat inca din maternitate, desi daca m-as fi luat dupa lumea din jur ( inclusiv asistente) as fi renuntat probabil de atunci ( ba ca nu am mameloane, ba ca nu am lapte destul, completare li se dadea la greu bebelusilor - desi ma certam toata ziua cu asistentele, cred ca si-au facut cruce cand au scapat de mine si am plecat acasa
). In fine, de cand am ajuns acasa din maternitate totul a fost perfect. Ba chiar intr-o saptamana luase 300 gr. La sfarsitul saptamanii mergem la dr iar si vedem cat a mai luat in greutate bebelina mea in ultimele 2 saptamani.
Problema este urmatoarea. De 2 zile ne chinuim rau. Pana pe la ora 3 dupaamiaza totul merge perfect. Mananca cam la 3 ore ( desi cred ca isi va scoate masa de noapte curand, se trezeste din ce in ce mai tarziu), se satura, adoarme fericita. Ei bine, de la ora 15 incepe chinul. Nu mai doarme decat f putin pana seara si e agitata rau. Vrea numai la san continuu, pare ca nu se mai satura, siu normal ca daca vrea din jumate in jumate de ora, lapte nu prea mai e in sani, se agita la san, plange, tot tacamul. Dar lapte am. Noaptea si dimineata ud patul efectiv daca nu-mi pun sutien si tampoanele de sani. Fac balta in pat, iar laptele pur si simplu tasneste din sani. Aseara am crezut ca inebunesc. De la 15 la 22 a fost asa. In sani nu mai era lapte deloc, plangea rau, nu dormea deloc. Lapte praf nu am in casa si nici NU VREAU sa-i dau. Dupa baita a adormit, CULMEAA, fara sa mai ceara san si uite doarme si la ora asta. ( a scancit un pic pe la 5,30, a supt de 2 ori si a adormit la loc. Poate ca nu-i era chiar asa foame, nu?? Daca doarme de atatea ore linistita. Cred ca s-a si smecherit un pic si cam vrea in brate si plimbata ( aseara, daca ne plimbam cu ea in brate prin casa, atipea, cum ne asezam, cum plangea rau). Ce sa fac, ce sfaturi imi dati??
Acum, daca am vazut ca nu mananca, sanii erau plini si durerosi, m-am muls si am scos 130 ml. E bine oare cat am scos?! Ma gandesc sa pun biberonul la frigider pana diseara. In caz ca incepe iar scandalul dupaamiaza, sa-i dau biberonul. Daca nu, il pun la congelator. E ok asa? Sa-l tin la frigider cate ore maximimum inainte sa pun laptele la congelator? Desi SINCER, nu vreau sa-i dau biberon, nici chiar cu laptele meu. Mi-e frica sa nu se obisnuiasca. :(( Dar ce sa fac? Ca nici de foame nu pot sa o las sa planga. Aseara m-am simtit groaznic, aproape ca am plans si eu, cand o vedeam cum vrea laptic si eu nu mai aveam. Offfff.....
Ce sa fac, cum sa fac? Please, help! Nu inteleg ce s-a intamplat, pana acum nu a facut deloc asa. Ea e un copil ff cuminte, plangea doar de foame si cand trebnuia schimbata. Am citit ca ar fi un puseu de crestere la 6 saptamani, dar la 4 nu! Ma doare sa stiu ca am lapte ( am si facut tot ce trebuia facut- ceaiuri, muls, etc, ba chiar ieri mi-am cumparat si Galactogil)dar ca ea plange dupaamiaza de foame. Iar lapte praf NU VREAU sa-i dau!! Desi in ultima instanta ce as putea face?!
Scuze ca m-am lungit, dar sunt chiar disperata. Vreau sa alaptez in continuare!!
Edit : nu cred ca sunt colici manifestarile ei, nu pare sa o doara burtica, nu strange din picioruse. Doar cauta sanul disperata, isi mai baga pumnul in gurita, etc....
my baby, Lara