Alaptatul-Help Line-(4)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Essea,
in primul rand felicitari!
daca s-ar putea as face o medalie speciala pentru fiecare mamica ce se lupta din greu cu mentalitatile si preconceptiile ca sa isi alapteze exclusiv beblusul!

In al doilea rand, incearca sa te linistesti pentru ca reactia fetitzei tale este cat se poate de normala!
Nu este din cauza laptelui tau (care este in cantitate si calitatea excelenta), nu este rasfat (apare de-abia dupa 1 an) ci pur si simplu este perioada in care trebuie sa stea foarte mult la san.
Nu are absolut nici un rost sa ii dai cu biberonul, daca incepi sa faci asta, mai devreme sau mai tarziu (din experienta altor mamici, in aprox. 2-3 sapt) vei ajunge sa nu mai vrea sa suga.
Ce poti sa faci? Pai, in primul rand verifica daca o pozitionezi bine la san (buza inferioara trebuie sa stea rasfranta pe san, iar mamelonul si o parte din areola trebuie sa intre integral in gurita).
Apoi, in perioada in care ea vrea sa suga in continuu si in care zici tu ca iti simti sanii goi, poti sa incerci sa ii dai o suzeta (desi, iarasi, nu prea e bine) si sa o tii in brate, incercand sa o adormi.
Apoi, starea de agitatie a ei poate sa fie si din cauza ca laptele ii vine cu prea multa forta si in cantitate prea mare si o ineaca.
In sfarsit, concluzionand, e o perioada mai grea, in care prea mlte lucruir nu ai ce sa faci, decat sa o tii la san cat vrea, sa strangi din dinti si sa rabzi. De trecut, trece sigur, important e sa nu cedezi si sa ii dai completare sau cu biberonul pentru ca atunci exista ricuri (sa iti refuze sanul, sa ramai fara lapte).
Crede-ma, merita 100% sa te chinui putin acum decat un an intreg cu spalat, sterilizat, preparat biberoane.
La mine, perioada asta a durat cam 2 luni (timp in care, intre orele 18-23 stateam in continuu cu ei la san, fie cu amandoi odata fie cand cu unul cand cu altul) dupa care lucrurile s-au imbunatatit si acum (dupa 11 luni) mi se pare, si mie si lor, cel mai frumos lucru din lume.
Sanatate multa si succes!

PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns matahut spune:

quote:
Originally posted by emaaimee

Marina,e un pic de adevar in ce spune ea.peste tot am citit:nu lasati copilul sa adoarma la san/biberon.de ce?pt ca dintii nespalati se cariaza indiferent ca e formula,san sau suc.

Eu nu am citit ca de la san se poate intampla asa ceva. Mi se pare ciudat ca ceva atat de NATURAL sa poate produce "stricaciuni"...Daca gasiti totusi vreun studiu stiintific care sa ateste acest lucru... si atunci sa o stim si noi! Dar eu pe unde am citit, te indeamna sa ii dai noaptea sa suga bebeului...si nu am vazut mentinoat sa il spal pe dinti dupa aia... Fara suparare, chiar as vrea sa stiu cat adevar este in asta!

Marina, mamica Anei (21.05.03) si a Marucai (29.09.06)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

va multumesc pentru sfaturi si incurajari..am decis sa merg "pe mana mea", adica pe instinctul matern si pe notiunile medicale pe care le am.nu am suplimentat, nu am diversificat, am pus copilul tot mai des la san, am luat si galactogil, iar acum imi simt din nou sanii plini intre supturi, bebe e fericit si multumit -dupa cum ziceam nu plange dupa supt niciodata, ci termina de mancat cu o mutrita satisfacuta sau adormind direct.

as vrea sa dau o sugestie mamicilor care folosesc pompa si spun ca desi simt ca au lapte nu iese decat foarte putin..pe langa sfaturile cu comprese calde si dush inainte, la mine a functionat EXCEPTIONAL de bine sa pun perna electrica incalzita pe sani inainte sa mulg..intr-o dimineata desi simteam unul din sani (din care nu mancase bebe) tare, nu am putut scoate initial decat 30 de ml..am pus perna calda si au iesit..140 ml..si eu iesit repede, pe toate canalele!

Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TOMALAVINIA spune:

quote:
Originally posted by emaaimee

Lavinia,alaptatul este esential atunci cand copilul nu se simte bine.laptele matern este singurul aliment compatibil 100% cu sistemul digestiv al bebelusului.asa va trece cu bine peste o enterocolita.unii copii pot sa refuze orice alt aliment,chiar si substantele de rehidratare.noi am trecut cu bine si repede de enterocolite.i-am dat Oanei doar Smecta si san.tot asa si la un an si ceva.iar alte mamici cu copii pe formula s-au chinuit sa le dea la copii fel si fel de alte chestii.

]

Multzumesc ptr informatii. Va pupam!

Mergi la inceput

aelitabine ai venit! Sa-ti traiasca fetitza, sa cresaca mare!
Nu te descuraja, continua sa alaptezi chiar daca ea refuza sinul! Incearca sa ii cinti un cintecel un timp ce ii dai sa suga (la noi functioneaza de cite ori e agitata).

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Eseea

Fetelor, va rog ajutooorrrrrr!! Va citesc din timpul sarcinii pentru ca toata sarcina am visat la momentul cand imi voi alapta bebelina! Fetita mea face maine 4 saptamani! Pana acum totul a decurs perfect!! Chiar ma miram ca nu am facut rani, am lapte destul, nu am facut febra laptelui! Am alaptat inca din maternitate, desi daca m-as fi luat dupa lumea din jur ( inclusiv asistente) as fi renuntat probabil de atunci ( ba ca nu am mameloane, ba ca nu am lapte destul, completare li se dadea la greu bebelusilor - desi ma certam toata ziua cu asistentele, cred ca si-au facut cruce cand au scapat de mine si am plecat acasa). In fine, de cand am ajuns acasa din maternitate totul a fost perfect. Ba chiar intr-o saptamana luase 300 gr. La sfarsitul saptamanii mergem la dr iar si vedem cat a mai luat in greutate bebelina mea in ultimele 2 saptamani.

Problema este urmatoarea. De 2 zile ne chinuim rau. Pana pe la ora 3 dupaamiaza totul merge perfect. Mananca cam la 3 ore ( desi cred ca isi va scoate masa de noapte curand, se trezeste din ce in ce mai tarziu), se satura, adoarme fericita. Ei bine, de la ora 15 incepe chinul. Nu mai doarme decat f putin pana seara si e agitata rau. Vrea numai la san continuu, pare ca nu se mai satura, siu normal ca daca vrea din jumate in jumate de ora, lapte nu prea mai e in sani, se agita la san, plange, tot tacamul. Dar lapte am. Noaptea si dimineata ud patul efectiv daca nu-mi pun sutien si tampoanele de sani. Fac balta in pat, iar laptele pur si simplu tasneste din sani. Aseara am crezut ca inebunesc. De la 15 la 22 a fost asa. In sani nu mai era lapte deloc, plangea rau, nu dormea deloc. Lapte praf nu am in casa si nici NU VREAU sa-i dau. Dupa baita a adormit, CULMEAA, fara sa mai ceara san si uite doarme si la ora asta. ( a scancit un pic pe la 5,30, a supt de 2 ori si a adormit la loc. Poate ca nu-i era chiar asa foame, nu?? Daca doarme de atatea ore linistita. Cred ca s-a si smecherit un pic si cam vrea in brate si plimbata ( aseara, daca ne plimbam cu ea in brate prin casa, atipea, cum ne asezam, cum plangea rau). Ce sa fac, ce sfaturi imi dati??

Acum, daca am vazut ca nu mananca, sanii erau plini si durerosi, m-am muls si am scos 130 ml. E bine oare cat am scos?! Ma gandesc sa pun biberonul la frigider pana diseara. In caz ca incepe iar scandalul dupaamiaza, sa-i dau biberonul. Daca nu, il pun la congelator. E ok asa? Sa-l tin la frigider cate ore maximimum inainte sa pun laptele la congelator? Desi SINCER, nu vreau sa-i dau biberon, nici chiar cu laptele meu. Mi-e frica sa nu se obisnuiasca. :(( Dar ce sa fac? Ca nici de foame nu pot sa o las sa planga. Aseara m-am simtit groaznic, aproape ca am plans si eu, cand o vedeam cum vrea laptic si eu nu mai aveam. Offfff.....

Ce sa fac, cum sa fac? Please, help! Nu inteleg ce s-a intamplat, pana acum nu a facut deloc asa. Ea e un copil ff cuminte, plangea doar de foame si cand trebnuia schimbata. Am citit ca ar fi un puseu de crestere la 6 saptamani, dar la 4 nu! Ma doare sa stiu ca am lapte ( am si facut tot ce trebuia facut- ceaiuri, muls, etc, ba chiar ieri mi-am cumparat si Galactogil)dar ca ea plange dupaamiaza de foame. Iar lapte praf NU VREAU sa-i dau!! Desi in ultima instanta ce as putea face?!

Scuze ca m-am lungit, dar sunt chiar disperata. Vreau sa alaptez in continuare!!

Edit : nu cred ca sunt colici manifestarile ei, nu pare sa o doara burtica, nu strange din picioruse. Doar cauta sanul disperata, isi mai baga pumnul in gurita, etc....

my baby, Lara

FELICITARI!!!CHIAR CA MERITI O MEDALIE, DACA SE POATE DIN AUR!!!:))
Imi aduc aminte cu nostalgie cum erau zilele si noptile mele acum 4 luni, pe cind Cristina avea o luna.La fel ca ale tale! Si eram disperata si nauca de somn, ziua nu dormeam fiindca Maria necesita atentia si preocuparea mea(si era si geloasa un pic) iar dupa amiaza cind venea sotul de la servici, eram prea obosita ca sa adorm! Dar, incet, incet, cu rabdare si cu incurajarile fetelor de pe forum au trecut zilele si noptile grele. mai mult alaptam decit faceam orice altceva:))
Sa nu cedezi si sa nu gasesti o alternativa laptele praf! Lapticul tau e cel mai bun! Si, din propria experienta cu prima fata, cintareste-o o data pe luna!
Posibil sa aiba colici, chiar daca nu se chirceste! Inca putin si va fi bine. Noi am scapat de colici aproape la 2 luni!
Sa cresteti mari si spor la alaptat!

Mergi la inceput

Si pentru ca m-am linistit citindu-va (Maria a taiat bucati amindoua suzetele cu gindul ca le arunca, Dar la culcare a inceput scandalul care a durat 2 ore, si apoi a adormit de oboseala) va dau raportul: la 5 luni Cristina are 6,300 kg. Deocamdata e in grafic( la nastere a avut 3 kg).
Va pupam si sa cresteti mari!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

Fetelor, Ana si Lavinia, va multumesc. Atat pt sfaturi cat si pt aprecieri! Nu e vorba de medalii ci vreau sa fac tot ce e mai bun atat pt ea cat si pt mine ( confortul psihic). Mi-am dorit f mult sa alaptez si sunt f fericita ca pot face asta. Ar fi f greu psihic pt mine sa nu o mai fac, ar fi un mare ESEC personal. :(

De aceea nu am un strop de lapte praf in casa si nici suzeta nu i-am dat. Sper sa mai maresc productia de lapte, desi in principiu e de ajuns. Si cred ca trebuie sa ma odihnesc mai mult si sa mananc ceva mai bine. Lara este o frumoasa si o cuminte, adoarme fericita si multumita la san, chiar daca a avut si cateva zile mai agitate. Putine, din fericire. Pt orice eventualitate, am pus ieri un biberon la congelator si o sa mai pun cateva zilele urmatoare. Asta ma face sa ma simt un pic mai bine pt cazuri extreme.....Nu vreau sa-i dau asa chiar deloc dar ma simt mai bine psihic. E groaznic si sa vezi ca plange ore in sir de foame si tu nu ai un strop sa-i dai. Dar sper sa nu fie nevoie.

Pozitia la san e cea descrisa de tine, Ana, deci cred ca e bine. In 99% din cazuri adoarme la san. Deja nici nu adoarme altfel.Si, aproape mereu, atipesc si eu spre sfarsitul alaptarii. Deci amandoua suntem fericite asa.

Ieri a fost bine, a fost o zi normala. Nu a mai avut starea de alaltaieri. Sa vedem azi.....dar speram sa fie bine, ca de obicei. Oricum, va voi citi in continuare si voi mai apela la voi. Am incredere in sfaturile voastre si ma bazez pe ajutorul vostru, multumesc.

Si apropos de alaptat, si eu alaptez in parc. Nu am vazut nici o privire aiurea dar probabil pt ca nici nu m-am uitat. Nu-mi pasa pur si simplu. Acopar pe bb si sanul meu cu un scutec de finet si...aia e. Chiar si pe o terasa am alaptat.

my baby, Lara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacangur spune:

Eseea se pare ca inceputul e greu pt. toate mamicile.Vestea buna e ca mai tarziu alaptarea devine...un deliciu!
Am trecut prin ce-ai trecut tu;mie dr. zicandu-mi ca nu am lapte destul si sa-i dau completare.Vreo luna(a dua) plangeam si-i dadeam cu lingurita 30 ml si tare rau imi pare.Cam atunci au inceput cautarile asiduue pe net...
Cand venea dupa-masa pt. noi era un cosmar: plansete,agitatie nesomn etc.De fapt copilul era obosit si avea nevoie de alinare plimbat in brate, supt cantat .
Incerc sa scriu si mai tarziu.

http://www.sign2signal.com/sign2signal/index.php?ln=en&show=petitie&id=311 Haideti sa facem ceva pt. COPIII ABANDONATI!!! Validarea semnaturii in email e ESENTIALA! Multumim:)

mamica fericita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Note referitoare la lactatie
DanaR

Pentru cine nu era deja convins de beneficiile alaptatii :
http://www.woomb.org/bom/lactation_ro.html

DanaR si baietii ei : http://www.ealbum.ro/danar/a165

Mergi la inceput