*** Mamici de Mai - Iunie2007 *** (45)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

Am intrat si eu repede sa va mai citesc si sa va zic ce-am mai facut azi!

In primul rand, felicitari celor care si-au luat analizele si sunt ok si celor care au fost la dr si sunt ok bebelusii!(adik Bogalina, Mica, Dideip..etc)

Am ajuns azi iar pe la Baby Expo insa mai tarziu de ora 13 cand era intalnirea insa n-am mai intrat acolo!Cum a fost fetelor?Ce s-a intamplat?

Eu am fost dupa carucior insa uitasera sa mi-l aduca si ii astept acum pe la ora 21 sa mi-l aduca acasa!Si pt ca au dat-o in bara cu asta, mi-au dat pt pitik o jucarie bonus!E o zdranganitoare de-aia insa e prima lui jucarie!Sunt asa fericita!
Si daca tot n-am luat caruciorul, am inceput cumparaturile cu sor'mea pt bebe ca n-am putut rezista!
Am luat carusel cu muzica- lumini proiectate pe tavan-diferite sunete etc super misto; 4 scutece din finet cu 6 ron buc;un set cu paturica-body-uri-costumas-manusi-botoseietc cu 80 ron!Va pun pozici maine cu ele!Sunt asa incantata!
Iar pt mine am luat un sutien pt alaptat si un set de chilotei pt dupa nastere!

Si pt cele care nu gasesc camasute , se gasesc la Barza!

Alyna 32+cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alyna24 spune:

Scuzati acele smilies aiurea dar s-a bagat puyu si el in seama cand scriam mesajul si nu a plecat de langa mine pana nu l-am trimis!De' sa se bage si el in seama!

Abia astept sa-mi vad si caruciorul odata!Sunt super incantata de achizitiile facute!Puyu cand a venit acasa nu-i venea sa creada ce ,ult ma bucur!Faceam....parca eram copilas!De'...instinctul de mamica!

Alyna 32+cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ella_74 spune:

quote:
Originally posted by dideip

de unde mai precis ai luat steluta ca imi place mult de tot, si vreau neaparat sa-mi iau Duminica pentru bebelinul meu
Fetele care au fost la BabyExpo, ......asteptam detalii, cum a fost????

Paula33+

poze

poze bebe

Stelutza se gaseste intr-un singur stand, doar cu jucarii, dar nu stiu cum se numeste, in pavilionul mare , pe un rand din dreapta cum cobori scarile.
E facuta de Tomy.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Alyna24, felicitari pentru cumparaturi! Unde ai gasit scutece de finet si paturica?

Anca 30+

poze
bebelusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

quote:
Originally posted by ancamari

Madi,te rog din suflet sa-mi mai spui ceva de carucior pt ca si eu tot din ala vreau dar luat din Germania, ca aici nu-l vazusem pe nicaieri. E cu portbebe detasabil (are si asta niste barete si poti sa cari copilul in el) si din landou se face sport, nu-i asa? Cu ce desene este pe el (dungi, imprimeuri, etc)? De la ce firma si cat a costat? Mai aveau? Ca daca e exact ala la care ma gandesc eu, maine il trimit pe sot la prima ora sa cumpere.
Anca, 31s+ Andrei Cristian
burtica

Ancamariti-am trimis PM.

Madi +

Asa creste bebe!

"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns florina spune:

Am stat vreo patru ore sa citesc tot ce-ati postat in 3 zile...:)
Indraznesc sa-mi dau cu parerea si sa va spun ca, eu cel putin, nu voi mai arunca banii pe fereastra ca la primul copil pe diverse accesorii de care vom avea sau nu nevoie (cantar, port-bebe, tensiometru, popmpa pt san, tetine din silicon etc). Sunt convinsa de utilitatea lor - dar doar atunci cand se dovedesc a fi necesare...
Am avut si noi cantar - dar copilul crestea vazand cu ochii iar noi oricum nu foloseam cantarul cum trebuie, pana la urma ne-am limitat la masuratorile pediatrului pentru ca altfel ne incurcam. Port-bb-ul il poti folosi doar dupa ce isi tine capul. L-am folosit de 2 ori, pentru ca intre timp am ajuns la concluzia ca riscul depaseste beneficiul... De pompa de san nu am avut nevoie decat de 2-3 ori...
Am stabilit sa-mi fac o lista cu modelele recomandate de mamicile cu experienta si in caz ca voi avea nevoie de ceva, imi trimit restul familiei la cumparaturi.
Legat de hainute exista body-uri care se petrec in fata si se prind cu capse in lateral. Sunt excelente pentru primele saptamani, cand nu ii poti trage peste capsor cu usurinta body-urile normale. Aveau la magazinul "Z" cand era Tudor mic. Camasutele nu le-am folosit nici noi, doar body-ul ii tine spatele acoperit noaptea cum trebuie.
In rest, cat mai multe salopete (cu ciorapei)...Nici la noi nu a existat notiunea de "pijama" :). Aveam vreo 10 si le tot roteam.
Ceaiul de chimen cu anason e fenomenal pentru lactatie. E bine sa-l cumparati inainte de a naste si sa vi-l prepare familia dupa ce ati nascut.
Iar acum incep sa scriu bolduit.... Marti mi-am facut cerclajul (la 25 de sapt), ieri m-am externat si azi am inca secretii rosiatice...Va rog, cele care ati facut cerclaj, imi puteti spune cat timp dupa cerclaj ati avut sangerari?
Dupa 3 zile de stat in spital nu ma mai plang de nimic, voi sta nemiscata in pat 15 saptamani si va sfatuiesc sa faceti acelasi lucru cand aveti colul scurtat sau intredeschis...sau orice alt simptom de nastere prematura.
Lasati cumparaturile, le veti putea face si dupa ce nasteti numai sa aduceti copiii la termen...Fiecare saptamana, fiecare zi conteaza enorm pentru sanatatea lor.

A, legat de salariul bonus dupa nastere, am gasit o discutie interesanta la "probleme legislative":
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62989

Va cu drag,
Florina 25+ Teodora si Tudor (5 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancamari spune:

Madi, multumesc, am raspuns la fel.

Florina, mie nu mi-a mai fcut cerclaj pt ca eram deja in sapt 28 cand a vazut doctorul ca s-a scurtat mult colul, dupa 2 sapt de stat in pat (tot timpul) a ramas la fel. Nu stiu daca reusesc mai bine fara cerclaj, am inteles ca daca s-a mentinut trebuie sa continui cu repaosul total. Si eu am incercat sa le explic fetelor care mai au probleme din astea ca nu e tocmai bine sa mergi si sa rezolvi alte probleme in loc sa stai la orizontala, dar depinde si de organismul fiecareia, de cum constientizeaza sau nu pericolul fiecare persona in parte. A mai pus si mama mea (care ma mai si ajuta cu treburile casei) paie pe foc cand mi-a zis ca ea stie ca daca de acum incolo mi se deschide colul, ma tin astia in pat in spital pana nasc. Ceea ce ar fi ingrozitor. Sanatate multa si ne mai tinem de urat pe aici!

Anca, 31s+ Andrei Cristian
burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petit_ange spune:

Uau Andrada cum ai reusit sa vezi atatea lucrusoare pt bebe si sa nu cumperi nimic??? Ai vazut si stelutza muzicala Tomy? Eu m-am indragostit de ea dar sunt cam departe....

Bebe Isabella creste

26+ Isabella

The world is full of wonders if you look with open eyes!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

poohy, felicitari ptr carucior, oricum mie imi plac f mult produsele lor, am testat multe! al meu pliko ajunge perfect la orizontala, te vei descurca sigur, sa-l folositi sanatosi!si e super ca ai comandat si geanta, ai sa vezi ca e super practica!cind l-am nascut pe Dominic mi-am luat monitor ptr bebei si m-a ajutat f mult, si nici eu nu aveam palat, 2 camere. cit era bebe mic nu, ca dormea cu noi in camera, dar la 3 luni cind l-am mutat in camera la el m=a ajutat noaptea, ca era atit de obosita si ei pling asa de usor ca pur si simplu cu usa inchisa nu il auzeam! dar nu da banii imediat acuma, stai sa vezi daca ai nevoie, ca multe lucruri sint luate degeaba!

ancamari, nu stiu in Ro ce creme sint bune ptr cind e deja bebe la supt, e bine sa te interesezi.

paflo, am cautat si nu am reusit sa vad de unde se pot lua in Europa, mai caut si daca gasesc iti spun!

alyna, da sint ff multumita de carucior, si crede-ma ca am incercat multe, tocmai mi-l vind pe cel cu trei roti sport!

didi, , sper s-o gasesti perna de alaptat ca merita toti banii! de ce, fiidca este singura dintre ceea ce eu am vazut, care la interior nu e umpluta cu cirpe, ci cu niste chestii ca pufarinii sint hipoalergeni din porumb, si partea buna cu ei este ca in functie de virsta copilului si de greutate daca e nevoie mai pui inauntru ca sa inalti copilul pina unde trebe, si daca e mai gras sau cind mai creste mai scoti din pufuleti!si cum e cazul meu, dupa ce am folosit-o eu si am imprumutat-o la prietena mea(cam 9 luni o folosesti) s-a mai tosanit, si in loc sa-mi iau alta, mai bag pufuleti, o alta chestie buna ce are este ca se leaga de tine, deci nu aluneca si nu se misca in toate directiile, poti incerca toate metodele, in footbal imi placea mie la inceput, si daca ai gemeni au loc amindoi in pozitia asta pe perna. in plus, sa zicem dupa ce nu mai vrei copii, se transforma in geanta, o pui pe umar si o foloseste copilul pina creste mare si o strica..... in plus este acoperita cu o husa de bumbac care se spala in masina usor.in primele luni nici eu nu reuseam deloc la orizontala, multe rani apar din cauza rau-pozitionarii copilului la sin, e prea jos, pe ceva ce aluneca, la inceput cum stau ei cite o ora la sin, iti amortesc miinile, asa, e super sta pe perna si cu miinile citeam reviste in plus imi adormea pe perna ca in pat, se lafaia nu alta! daca ma crezi pina si sotul meu este mare fan perna de alaptat, a vazut ca era indispensabila, la inceput tot a comentat ca era scumpa, acuma....el o recomanda primul!copii alaptati nu fac otite, noi avem mari probleme cu Dominic cu otitele, dar numa de cind a inceput pe biberon, pina atunci nimic! dar asa e, e bine sa fie putin cu capul mai sus ca sa nu regurgiteze, tocmai asta e fain la perna ca poti s-o botesti cum vrei!si Dominic a facut afte de la supt, albastru de metil ii dau, multi fac in primele luni!bine ca ai schimbat medicul! ai sa fii surprinsa sa vezi cit de rezistent este un perego....am avut unul cu trei roti, dar nu se compara cu perego! trebuiau trei oameni sa-l bage in masina, si-mi era jena prin magazine ca dadeam totul jos, mare, greu de manipulat! iti dai seama ca iarna asta am testat peregoul la iernile canadiene, si a rezistat de minune, tre doar sa-i blochezi rotile din fata! in plus, se spala f usor husa, se da jos de tot, si copilul e tare bine inauntru, noi l-am luat ptr Dominic cind el avea 2 ani, fiindca pina atunci din lipsa de bani am tot testat de toate, pina cind am ramas din nou gravi si sotul a zis ca-l pot lua sa fie si ptr al doilea!(e scump aici , cel mai ieftin carut este 60$ unul bun este cam 150$ si noi am dat pe perego 350$ +sacul de scutece 60$, dar merita toti banii.....Dominic are aproape 3 ani si cind mai mergem undeva si vrea somn, inca mai doarme in el, incape mai greu cu picioarele de tot sus, dar e inca bun de el!te pup, sper ca nu ti-am facut capul calendar!a, se pare ca avem acelasi termometru!

alynta, iti doresc sa-ti iasa reteta!

mica, nasterea lui DOminic a durat muult prea mult +24h! am impins 4 ORE de la 10 cm dilatatie, si m-au chinuit si cu ventuze, etc, de nu-mi mai trebuia copil! asta pina a doua zi, cind eram gata sa o iau de la capat!cu termometrul cel mai bun este cel rectal pina la copil de 2 ani, fiindca este cel mai fiabil! cel de ureche nu se recomanda la copii asa mici fiindca ei au conductul auditiv mic si diferit ca si inclinatie de aia aparatul nu intra cum trebuie! in plus intre temp rectala si cea de ureche sint +/- 0.4-0.5 C diferenta, ceea ce este primordial ptr un nou nascut! ce spun e din experienta mea, ca le am pe amblele, pe cel rectal care e f important sa aibe virful flexibil ca ei se misca si sa nu-i ranim, si il am pe cel de ureche de la Braun de la 2 ani de care sint f multumita, fiindca cu virsta nu mai stau sa le bagi in fundulet!

florentina, tin pumnii sa iasa reteta!

confirm ce spune didi cu baile, nu e voie sa fie prea calde, aburul nu e bun la respiratie, si apa calda nu e buna la piele! mai ales daca veti avea probleme cu dermatitele.si eu am postat la subiectul ala cu ce ati cumparat si nu ati folosit! cum e pudra de talc, total proscrisa, interzisa!!!sau uleiul de bebei, e mult mai bun uleiul de masline ptr gatit!aceeasi parere tot ca si didi cu body-urile sint super bune, bumbac sa fie si atit, in rest mineca scurta lunga, si sa se deschida de tot ca sa se dea mai usor!

dianalaura, multe mamici cu cezariana alapteaza, ai perfecta dreptate nu poti sa-l ai in prima ora,copilul nu maninca mult in prima zi de viata fiindca are in intestine de eliminat meconiumul, si are inca rezerve din viata intrauterina, suge de consolare si de contactul cu mama, ca e speriat! vei reusi fara probleme, poate laptele vine putin mai greu la cezariana, in cel mai rau caz ii dai formula cu seringa, fara biberon, ca daca bebe se obisnuieste sa ii cada muran-gura laptele din biberon nu se va mai obosi sa suga! devine mai lenes, nu e o problema alaptarea cind ai avut cezariana, vei reusi!

chris, mai putin si-ti tii puiul in brate! si eu m-am uns pe cicatrice cu crema de galbenele si inca ceva era am sa ma uit pe cutie!of eram tare trista cind am vazut ce scri de mamica aia, si de lipsa de sprijin a cadrelor din Ro ptr alaptat!

pauly, fara sa te supar, ti-as spune sa nu faci incredere totala in medic, sint si ei oameni si se pot insela, fara sa vrea! intra putin la subiectul durerea pierderii unei sarcini si te vei lamuri! tot timpul e bine sa citesti singura, sa cauti info, sa pui intrebari la medic, si cind un medic iti spune nu stiu trebuie sa ma informez, fii sigura ca ai gasit medicul bun! nu e legat de calciu ce spun eu, e doar sa nu ai incredere oarba in medici ca sint si ei oameni si se mai inseala, de ex, copilul meu e alergic la lapte cu soc anafilactic, si un medic mi-a dat ptr diareea lui gelule de iaurt! ii zic de 4 ori sinteti sigur ca e ok ptr alergia lui, zice da, n-are nimic!la farmacie intreb din nou, anunt ca e alergic, si-mi zice pai e facut din lapte praf medicamentul, cum de vi l-a dat medicul??, asta doar sa-ti zic ca nu crede tot ce-ti zice un medic, verifica!intreaba si farmacistul si citeste pe unde si ce poti!

arthurana, si eu am contractii, si mie imi zice ca sint normale si nu iau nici un tratament, sint zile cind sint obosita si chiar ma supara, dar beau un suc rece si stau in pat! contractiile astea sint normale!la prima sarcina le-am simtit tare tirziu, acuma f devreme, dar acuma l-am si simtit miscind la 14s!

bogalina, in general dermatita nu trece decit cu tratament de hidrocortizon, trebuie vazut la medic cum e cu femeile gravide, poate iti poate da cel care se da la bebei, al meu a primit la 3 luni crema de disocort ff slab. o cremea care face minuni este Glaxal Base http://www.brandmeds.com/glaxal_base.html nu stiu daca o aveti in Ro, nu are nimic medicamentos, ci doar ptr hidratare!

spor la cumparaturi fetelor!azi bebe meu a fost super miscaret....s-a intors sefa din concediu si m-a cam frecat!!weekend placut sa aveti!

Flavia 28+ David si mama lui Dominic 17 mai 2004
albumele de familie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns michigan spune:

chris 27, cristalina
ramanem deci impreuna
la bine si la greu
suuuuper
noi am avut musafiri toata dupa-amiaza
cand nu vine nimeni
cand se umple casa...
am papat putin, sa nu care cumva sa incetinim ritmul alert de ingrasare