*** Mamici de Mai - Iunie2007 *** (45)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns florina spune:

Ancamari, am gasit in articolul de pe site (cerclajul si sarcina:http://www.desprecopii.com/info.asp?id=936) ca :
"Cerclajul se face la inceputul celui de al doilea trimestru de sarcina sau in momentul in care medicul descopera deschiderea prematura a colului. De obicei, cerclajul se efectueaza intre saptamana a 12-a si saptamana 21-a." Eu de aici inteleg ca se recomanda pana in saptamana 21 dar in caz de necesitate, se poate face si mai tarziu...
Daca dr nu ti-a facut cerclaj cred ca e un semn bun - cerclajul nu era absolut necesar in cazul tau.
Ai sau ai avut sangerari? Cat de lung sau scurt e colul tau?
Al meu are in jur de 3 cm dar era deschis spre exterior si de aici sangerarile...
Sper sa se opreasca...
Nu vreau sa va sperii dar am vazut in spital gravidute in 29, 30, 32 de saptamani internate pana la nastere...pentru acte de vitejie, col deschis, monitorizare fat etc. Nu mica mi-a fost mirarea sa vad ca nici in spital nu aveau stare, se plimbau intre saloane, pe holuri...
N-aveau treaba, parca de-abia asteptau sa nasca si nu pareau sa constientizeze cat de greu e sa ai un copil nascut prematur.
In forumul dedicat mamicilor cu copilasi nascuti prematuri exista o lista facuta de ele cu motivele ce au determinat nasterile lor premature, v-o recomand. Nu dati cu pietre , doar ca nu-mi vine sa cred ca iesiti la cumparaturi cu colul scurt!
Eu sunt ingrozita de ce mi se intampla, nici pana la bucatarie nu am curaj sa ma duc... inainte de a ma ridica din pat ma gandesc de 3 ori daca chiar trebuie si ce as putea face cand ma ridic astfel incat sa nu ma mai ridic curand...

Week-end placut si sanatate multa tuturor ,
Florina 25+ Teodora si Tudor (5 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary_lou spune:

florina,eu am facut cerclaj in sapt 21,pot sa-ti spun ca imediat dupa ce m-am dus in salon am avut niste dureri groaznice,am crezut ca nu o sa rezist,dupa 3 ore m-am dus acasa si de atunci aproape tot timpul in pat.Pot sa-ti spun ca am avut si eu mici sangerari cam 2-3 zile dupa,deci nu te ingrijora!
Acum sunt ok,cateodata am contractii nedureroase,o scurgere care o tratez si cam atat,astept sa merg sapt viitoare la analize...
Vali,multa bafta la spital[pup
Weekend placut!

poze cu noi si bebe

Mary 26Patrick

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankaa spune:

Buna dimineata burticute.N-am mai scris de cateva zile,in schimb v-am citit zilnic.De cateva nopti nu pot dormi,asa ca bantui pe net.Bebe e f activ,chiar si la ora asta si il simt mult mai jos in ultimul timp.Am avut si ceva contractii nedureroase.Am citit ca voi luati No-spa pt asta.Eu am pe acasa,dar fiole.Sunt bune?
Sa aveti parte de o zi frumoasa si linistita

ankaa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELTEKA spune:

Ia uitati ca s-a trezit si eleva de serviciu (la noi e 3 dupa-masa oricum)

Foarte utile sfaturi ati postat, fetele! Aproape ca mi-am facut iar curaj sa infrunt magazinele japoneze in cautare de chestii "care seamana cu..."

Chris27-buna treaba cu mierea pe cusutura, nici nu-mi trecuse prin cap, dar am verificat-o la arsuri, de exemplu, si a facut minuni!

Zic arsuri de la oale fierbinti, ca de alea de stomac am si eu de nu mai poci...De vreo 2-3 saptamani NON STOP, orice-as face, nu mai trec cu absolut nimic!!! (nici macar cu plantele pe care mi le-a dat doctorita sub forma de otrava ) Asa ca raaaaaaaaaaabd...

Arthurana, eu am avut un inceput de ulcer si am luat ranitidina (Rennie, ca tot aia contine), dar pe termen lung da depresii

Flore Roman, eu am mai putine saptamani ca tine (deci poate are mai mult loc), dar bebe se muta de pe stanga pe dreapta. Atunci cand se muta e dureros, ii vad spatele prin burta, mi-e frica sa nu iasa afara ...Cand adoarme (cred eu...) se lasa greu in josul burtii, parca am un bolovan...nu mai pot sa merg..

Andrada, si pe mine ma pocneste in col...Insa ma gandeam ca da cu capul Cu mana...e cam prea puternica lovitura, nu? Barem al tau poate fi berbec..dar el meu ...

Florina, tu n-ai folosit port bebe inainte de a-si tine capul sau deloc-deloc?

Eu ma gandeam sa-l folosesc ca am primit cadou unul de la cineva care l-a folosit la maxim, si avea acelasi gen de viata ca mine (foarte activ, hop cu bebe la purtator si alergat la supermarket peste drum, nu mai statea sa aranjeze carucioare, desfacut, depliat)...In orasul asta mare e si greu sa te mobilizezi singura, cu tot harnasamentul...

Arata asa:

www.babybjorn.com/Archive/Documents/Instruktioner/swf_en/carrier/start.html" target="_blank">http://www.babybjorn.com/Archive/Documents/Instruktioner/swf_en/carrier/start.htmlmarsupiu[/text]

si are un spate inalt, foarte solid, care tine gatul la bebe, dar se pliaza in jos cand bebe tine capul singur (atunci poti sa-l si pui cu fata spre lume , altfel doar cu spatele).

Ei zic ca se recomanda de la nastere, si a luat numeroase premii pentru siguranta, practicabilitate etc.

Eu l-am vazut folosit cu succes, insa cred ca depinde de fiecare(stil de viata si preferinte). A, si e foarte bun la alaptare, se lasa pe o parte, fara sa-l scoti pe bebe din el! Imi placea ca la fosta proprietara nici nu se vedea ca alapteaza, parea ca il tine pe bebe culcat in brate (ea zicea ca ii e si mai usor, ca toata greutatea era in marsupiu).

Daca tot l-am primit, eu il testez sigur si va zic. Si ma stiu pe mine cum imi pun papucii si alerg pana la magazin, n-am pace... Japonezii astia au construit coridoare foarte inguste, multe etaje...o adevarata complicatie sa te dai jos cu caruciorul daca vrei sa mergi numai "peste drum". Dar cred ca sunt si un pic cam exagerata cu beneficiile (psihologice) ale teoriei contact mama-bebe (incepand de la pus la san imediat si asa mai departe)...

Michigan, nu te-a durut? Ma bucur pentru tine! Mie mi-a zis din start c-o sa ma doara...Desi japonicile astea asistente (arata de 16 ani ) au niste manute si sunt atat de finute si amabile...de mai mare dragul sa te lasi pe mana lor...

Pepsica, mi-ai dat sperante cu PegPerego si zapezi, asa ca daca eu nu gasesc aici in Japonia, am sa imprumut unul micut de al lor cat mai stau pe aici, si cand merg in Europa iau PP. Ma duc la 6 luni de zapada pe an, si imi faceam probleme cand ma uit la carucioarele din jur. Ma bucur ca tu l-ai testat pe asta la zapezile de Canada si merge!

Asa creste bebe
Si asa creste burtica mea
Poza minunii mele/Viata in formare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vali5 spune:

Buna dimineata!

M-am trezit si eu si fiind singurica acasa, hop pe DC. Inca imi este somn, dar nu mai pot dormi, nu stiu de ce...
Ma apuc sa mai citesc din urma.

Valentina 33+ Andrei
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

Elteka am o mare rugaminte la tine, pentru ca in continuare nu pot deschide acel site: poti sa imi trimiti pe PM cateva exercitii de acolo, te rog?! Ma gandesc ca daca au avut ceva efect la tine, poate m-ar putea ajuta si pe mine.
Multumesc mult.

Madi +

Asa creste bebe!

"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vali5 spune:

Fetelor, de cand trebuie sa se intoarca copilul cu capul in jos, aveti idee?

Si inca o intrebare: aveti idee cat costa Bephanten si Garmastan?

Valentina 33+ Andrei
Poze

Mergi la inceput

Madi, ti-am trimis PM dar am senzatia ca nu ia si pozele, doar textul... Ia incearca si aici:

http://rehabengineer.homestead.com/carpalexcersise.html

Intre timp, tot cautand dupa exercitiul asta, am mai gasit altele M-apuc sa fac si-ti mai spun. Nu stiu cat conteaza asta si cat e optimism, dar pe mine ma apucase disperarea ca nu-mi pot folosi cum trebuie mainile, asa ca mi-am pus in cap c-o sa se amelioreze treaba

Am mai observat ca nu e bine sa dormi pe maini, ca se acumuleaza si mai multa presiune...Azi noapte am dormit foarte rau si nu am fost atenta, asa ca acum sunt ca de "metal", dar macar le pot indoi...

Masajul cu apa calda imi face foarte bine (unii zic sa si alternezi).
Spune-mi ce poti deschide si ce vezi sau nu din ce ti-am trimis.

Vali5, in cartile mele scrie ca dupa saptamana 24, oricand! Insa, daca e mic bebe, se mai intoarce si inapoi

Cioaca zicea ca la 28 de spatamani ei i-a spus doctorul ca bebe e prea mare sa se intoarca. Apropo, cum mai esti, Cioaca????

La ultimul control mie mi-au zis ca la 32s pana la 25% de bebei mai pot fi neintorsi. Eu cred in marturii de pe internet cand mamele zic ca aveau programata cezariana si bebe s-a intors - hop, in ultimul moment!

I-am trimis Cioacai si niste linkuri la pozitii/exercitii (am o fixatie, nu? ) pe care e recomandat sa le adoptam peste zi, ca se intoarca bebe daca e cazul.

La tine cum sta treaba? Cand ai fost al control si cum era?

Asa creste bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bogalina spune:

Buna dimineata,burticute!Va salut cu drag si sper ca ati avut o noapte linistita!
Pt.fetele care si-au luat scutece de finet,ATENTIE:cele din comert au dimensiuni mici asa ca e mai bine sa la confectionati singure.Eu,la prima sarcina le-am cumparat degeaba pt.ca baietelul meu a fost un lungan si nu incapea in ele.
ella 74,
Chiar daca camasutele ti se par antice si invechite,sunt cele mai potrivite mai ales pt.primele luni de viata ale nou-nascutului.Body-urile sunt de fite.E adevarat ca sunt mai frumoase dar nu sunt practice(la inceput)si sa-ti spun de ce:nou-nascutului nu-i place sa-i atingi fata sau sa-l tii prea mult dezbracat si daca ai "norocul" sa ai un bebe care nu sta la imbracat,nu stiu sincer cum te vei descurca.
Pepsi,
Multumesc pt.sfat dar nu vreau sa iau Hidrocortizon in nici un caz.In general da reactii adverse si nu este bine tolerat.
Alyna24,
Mersi pt.suport!
mica0307,
Eu fac drobul de obicei din 1 punga ficatel pui,2 pungi inimi si pipote pui.Mai ai nevoie de ceapa verde,usturoi verde(daca iti place),multa verdeata(patrunjel,marar),oua,sare.Ficatelul se fierbe separat,la fel inimile si pipotele.Dupa ce se racesc,se dau prin masina de tocat.Ceapa,usturoiul,verdeata se taie si ele.Daca vrei,poti cali un pic ceapa dar eu prefer s-o pun cruda(mai ales ca cea verde este proaspata si nu ramane tare).Se amesteca ingredientele,se pun ouale(reteta spune 4-5 oua dar mie mi se par insuficiente si drobul iese uscat asa ca eu pun cam ..10).Compozitia trebuie sa fie fluida,omogena.Pui sare,eventual putin piper alb si se baga la cuptor.Eu am o tava Tefal care nu lipeste si nici nu e nevoie sa o ung.Sper sa va placa!E usor de facut si nu-ti ia mult timp iar de aspect ,nu mai vorbesc!
alynta27,
te pup!
Alina 30+ cu Teodor si lui Alex

Mergi la inceput

Madi, uite ca i-am dat de sursa (exercitiul fusese elaborat de Academia Americana a Chirurgilor Ortopedici) ca sindromul asta apare in sarcina, dar si la persoane care isi folosesc mult mainile (de ex. fiidca lucreaza pe computer)

http://www2.aaos.org/aaos/archives/acadnews/aaosnews/exerci.htm

Ankaa, hai ca-ti raspund eu pana te trezesti (sper ca ai dormit mai bine noaptea asta, ca eu nu ): dar de ce vrei tu sa iei No-spa? E normal sa ai contractii Braxton-Hicks, ca se pregateste corpul - dar daca n-ai dureri, nu vad de ce ai lua pastile... Iti pun un linkulete care nu zice nimic de pastile in cazul unor contractii "rare, care apar cu neregularitate si in general nedureroase" (asa zice site-ul, ca sa le poti deosebi de contractiile de la nastere si de alte probleme care au fost diagnosticate anterior, ca de exemplu un uter "agitat" ):

http://www.babycenter.com/refcap/pregnancy/childbirth/156.html

Noua aici nu ne da nici o pastila decat daca e o problema serioasa si de durata, altfel asteapta sa vada cum reactioneaza corpul (e adevarat ca eu nici n-am avut dureri, decat cand se intindeau ligamentele, dar e normal), insa vezi ce iti mai raspund si fetele cand se trezesc

Asa creste bebe

Mergi la inceput