*** Mamici de Mai - Iunie2007 *** (45)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

quote:
Originally posted by ELTEKA

Madi, sora mea de suferinta Daca tot am dureri in degete ca tine, sa stii ca nici eu nu mi-l simt pe ala micu'...De ieri fac exercitii de tampesc (nu ma mai opresc de disperare! eu mai am 12 saptamani!!!), si mi se pare ca m-a mai lasat durerea din inelar, dar ieri am zis ca mor...

Uite ce exercitii am gasit eu:

http://www.eatonhand.com/hw/ctexercise.htm

Si ma mai frec pe degete la robinet, sub apa fierbinte, asa mi-a zis japonica asta de doctora...Cica e de la luarea in greutate, acumulare de fluide, proasta circulatie etc. Bleaaaaaaaks.

Elteka multumesc mult pentru sfaturi, insa din pacate mie nu mi se deschide pagina cu exercitii!

Madi +

Asa creste bebe!

"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Se pare ca am ajuns prea tarziu pentru confirmare...
Ma ingroziti cu aglomeratia, eu merg si cu Filip dupa mine ca vreau sa-i iau de incaltat. Noroc ca vine si socrella cu noi ca altfel nici nu m-as fi incumetat.

Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andradap spune:

Amely, ma bucur ca o sa ne vedem acolo... nici eu nu stiam ca vii tu!!! Bafta maine la eco

Si apropos.. .cu KAY si Alyna24 ma intalnesc la Mc la Brancoveanu adik la iesirea din METROU de la BRANCOVEANU
.. .

Dar unde o sa ne intalnim... restul? Chiar acolo? In aglomeratia aia?

PS: Sa nu uitam sa intrebam de D-na Stan Paula

Andrada 32+ cu Antonio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

alyna, mie mi-a trecut in 2 zile de tratament cu canestan.problema e ca mi-a reaparut dupa citeva luni! la fel am avut si in prima sarcina, e din cauza schimbarilor hormonale si a ph-ului in vagin.felicitari ptr carucior, si eu am la fel, aici ii zice Pliko P3, la voi Paramette, e superb,al meu e rosu cu gri, l-am folosit deja la primul bebe!

poohy, nu vei regreta achizitionarea carutului Peg Perego, care model vrei sa iei, eu, il am pe cel Ploko P3, ca e singurul care se plieaza ca o umbrela, f practic! si gravida il ridic super lejer. aici sintem 5 mamici care il avem si sintem toate super multumite! si as mai recomanda si geanta de la Perego ce se agata pe carut, e superba, bine organizata si lucrurile din ea sint super accesibile cind le cauti, si mai are si un recipient special termoizolant ptr biberoane sau apa!

angela, si eu am circei, desi la prima nu am avut deloc!ridica-te in picioare si umbla pe piciorul atins!

didi, si eu am auzit ca pompa de la Avent Isis e buna, acuma au scos si modelul electric da e scump.si asa este poti alapta linistita chiar daca ai febra, repet atenti mare la ce medicamente se iau, mie, in afara de paracetamol nu mi-au dat nimic!ce frumoasa e salata ta! nici prin cap nu mi-ar fi trecut sa le pun asa. se pare ca nici voi nu sinteti scutiti de zapada!as incerca si eu brownis capucino, le gasesc la bucatarie!

carstea, ti-am raspuns la intrebare ai citit?

mica, uite reteta! sper sa fie voie s-o dau aici! si sper ca intereseaza si pe altele! ingrediente inima, ficatul si plaminii de la un miel, o ceapa, 1 morcov, o radacina de patrunjel, 3-4 oua, 4 legaturi cu ceapa verde, marar verde, patrunjel verde, 1 prapur(daca ai, eu am facut si fara, sau am mai folosit foi placinta),
1 felie piine, sare, piper, ulei . mod de preparare! Se pune apa cu un praf de sare sa fiarba si cind clocoteste se pun maruntaiele de miel curatate, spalate si se lasa sa fiarba cu o ceapa, 1 morcov, 1 patrunjel la foc mic, atentie ca nu miroase prea frumos. Cind sint gata se lasa sa se raceasca si se trec prin masina de tocat cu o bucatica de miez de piine muiat in apa(sau lapte ptr a mai lua gustul de miel) si stors. Se amesteca carnea tocata cu ceapa verde tocata cu tot cu codite, cu marar si patrunjel verde tocate fin, cu sare, piper si cu ouale. Se spala bine prapurul. Se unge o cratita cu ulei, se asaza prapurul in cratita, se intinde si pe peretii laterali pina sus, se toarna compozitia inauntru, daca vrei sa arate frumos poti pune in interiorul tocaturi niste oua fierte, se inveleste cu prapurele, se unge cu ulei deasupra si se introduce in cuptor sa se coaca. Cind sint gata, se rastoarna din cratita pe o farfurie, apoi se rastoarna pe o alta farfurie astfel ca sa fie cu fata in sus, se prezinta intreg la masa, apoi se taie felii.eu fac anul asta din cauza mirosului ce il fac maruntaiele cu carne tocata de miel, aceeasi procedura, si nu am prapure, dar pun foi de placinta! pfta mare!a, era sa uit, fiu-miu a avut 4.145kg la nastere, nimeni nu se astepta sa fie asa de mare, am nascut natural cu epidurala......daca al doilea e la fel, cer cezariana!

ancamari, ca sa-ti raspund la intrebare si eu am la fel sinii, o coaja maro, la mine e mai usor ca am alaptat mult pe primul si sfircurile sint formate, dar la primul imi masam sinii dupa dus cu un prosop dur ca sa se obisnuiasca cu senzatia, mai ales in ultimele saptamini inainte de nastere, colostu nu am avut nici la primul nici acuma, si nu e nici o problema!sa nu mai folosesti crema antivergeturi dupa ce nasti si alaptezi ptr ca merge la bebe in gurita!da, se simte capul la tuseu vaginal la bebeu, dar la mine a fost in ultimele saptamini inainte sa nasc, 38s.

bogalina, te citez Un sfat pt.mamicile la prima nastere:incercati pe cat posibil sa va alaptati copilul pt.a-i oferi un bun start in viata.Nu aveti idee cat de mult conteaza.Si nu renuntati oricat de greu v-ar fi! inchei citatul, sint perfect de acord!!!!bafta la medic,unde e localizata dermatita?

chiquitita, se poate sa fie dermatita de contact, astept mai multe detalii, unde exact sint, si daca sint unite in placi rosietice!

kay, confirm si eu ca nu e mare lucru sa fie circulara de cordon, ptr ca ei se mai invirt, si la nastere medicul daca chiar ramine ii degajeaza capul inainte sa ia prima gura de aer!daca nasti natural iti va zice sa nu mai impingi, el verifica si apoi impingi si-l scoti de tot. la cezariana, vede el inainte sa ia prima gura de aer si degajeaza cordonul! cit timp nu respira nu e periculos cordonul nu are cum sa se stranguleze!

a, pina nu uit, apa mareste productia lactata!cind va fi nevoie beti multa!si cel mai mare sfat ce mi s-a dat inainte sa-l nasc pe Dominic, DORMITI!!! cit puteti inainte de nastere, desi la sfirsit aveam mari insomnii! iar cu alaptatul nu are legatura cit colostu este inainte de a naste, eu, nu am avut deloc si am alaptat fara nici o problema 18 luni, si in plus am si o operatie ca am fost suspecta de cancer mamar, chiar si aici unde se sustine fff mult alaptatul nu mi-au dat nici o sansa ca voi reusi sa alaptez datorita taieturii, a lipsei tesutului mamar, si a nodulilor ramasi, dar va zic fetelor cit de motivata am fost cind am auzit ca mame care adopta copii iau medicament ptr productia lactata si reusesc sa-si alapteze copii,am zis, nimic si nimeni nu ma opreste! si asa a fost, am umblat peste tot, am citit tot, eram f bine informata inainte sa nasc pe primul din cauza problemelor ce stiam ca le voi avea!mi-a venit laptele la 4 zile dupa ce am nascut si DOmnic nu a fost pus pe lapte praf, spre norocul nostru, ca este alergic cu soc anafilactic la lapte de vaca!

cristalina, mai putin si-ti tii puiul in brate!

pauly, lapte ai daca si cind va suge bebe, la inceput daca e mai lenes te va ajuta pompa de sin, totul e mecanic, poate ceaiul ajuta dar nu e destul!nu colostrul e secretul, ci ambitia!

elteka, promit ca nu doare deloc!! la inceput va fi buna o pompa manuala(e mai putin dureroasa) dar cind iti faci mina ai sa-mi dai dreptate!

si eu stiam de calciu ca produce contractii, nasteri premature!

a, si mai ceva inainte sa uit, ca vad ca nu a pomenit nimeni, folositi perna de alaptat, va usureaza de dureri de tot felu, il tine bine pe bebe la sin, as scrie pagini, va si recomand una, care o am eu, si la cine am mai recomadat-o au fost f multumite, se gaseste si pe situl Ligii Laleche, se cheama perna de alaptat Calmoment http://www.bbtresor.com/fr/produits/calmoment/mode_emploi.html

iar carucioarele Perego le puteti vedea pe situl lor, http://www.pegperego.com/ alegeti tara, Romania, ca in functie de tara sint alte modele!

va las fetelor ca am scris o gramada si ma dati cu suturi in afara, dar am profitat ca sefa e inca in concediu, de miine.....

Flavia 28+ David si mama lui Dominic 17 mai 2004
albumele de familie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pepsi spune:

fetelor tot eu, uitati un articol super interesant
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=48 e ff important ca sugarul sa fie pus la sin in prima ora de la nastere!!! aici iti spun fara biberon deloc pina se demareaza bine alaptatul, si fara tetina, tot asa pina se demareaza bine alaptatul!(2-3 luni)daca chiar e nevoie de dat lapte praf la bebe, aici il pun pe un cateter lipit de sin cu scoci si o asistenta cu seringa face sa curga lapte, iar bebe suge de fapt ce curge din seringa dar are sfircul mamei in gura!

Flavia 28+ David si mama lui Dominic 17 mai 2004
albumele de familie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vali5 spune:

Buna seara!

Reusesc si eu sa mai intru pe aici. Eh, mai am doar o saptamana si dupa aia o sa fiu zilnic prezenta. Abia astept!

Multumesc la toate pentru raspunsurile legate de lichidul amniotic putin . Eu m-am hotarat asa: sa continui sa beau multe lichide (eu oricum beau aprox 3 litri de lichide pe zi), sa nu ma stresez si sa fiu optimista, si sa fiu mai atenta la miscarile bebicului. Si sunt sigura ca va fi totul bine.

Ma duc sa va mai citesc ca sunt curioasa ce ati mai facut.

Valentina 33+ Andrei
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pauly spune:

alyna24 foarte frumos caruciorul, sa-l folositi sanatosi.

vali5 foarte bine ca esti optimista, esti un exemplu ptr noi toate.

pepsi multumesc de lamuriri in privinta lapticului.

kay un si ptr tine.o sa fie bine, numai sa ai grija de tine.

va pup si va urez somn usor.

28+Riana Alessya

bebelina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Motannel spune:

Buna seara!

Ce mai faceti, fetelor?

Kay, la eco de pe 10 martie si Teodora mea avea circulara simpla! Astazi la eco nu mai are! Eu zic sa te linistesti (desi asta e cosmarul meu ... ma tem ca nu se poate dezvolta cum trebuie daca are circulara) caci si medicul de azi mi-a zis ca bebeii isi schimba des pozitia si scapa de cordon!

Eu iau calciu de vreo cateva zile si tot am facut carcei! Ba chiar fac uneori cate 2 odata la ambele gambe! Am remarcat ca ii fac atunci cand vreau sa-mi schimb pozitia din ghemuit pe o parte ...in pozitia pe spate si intind picoarele ... cand intind picoarele mi se pun carcei! Se trezeste repede sotul meu si-mi face masaj pana ma linistesc!

Astazi la eco mi-a zis ca totul e ok cu Teodora! Ba chiar mi-a zis ca i se vede si parul ca niste ace de vreo 10 mm, deci 1 cm! O fi rezultatul arsurilor mele de saptamanile trecute! Durerea pe care o simt in dreapta jos se pare ca mai serioasa! Nu e nimic inflamator (gen apendicita)insa dr zice ca e problema de coloana, ca sigur preseaza o vertebra pe un nerv care presat fiind imi da senzatia de rece-cald, apoi durerea vie ca reflexie in muschi! Nu afecteaza deloc sarcina dar ma va afecta pe mine din ce in ce mai tare pe masura ce creste Teodora! Dupa nastere trebuie sa vad daca mai raman cu problema pe coloana sa iau niste masuri!

Noapte buna tuturor!

Asa creste Teodora-Iubita

Motannel, 31+, Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns poohy spune:

Buna seara burtici,

Am venit si noi din colindari :) La baby expo sunt reduceri la destule standuri.
Sobi, ti-a raspuns si Kay - Zippy System se poate lua direct de la babyexpo si costa 2100 RON.

Eu mi-am luat pompa, sterilizator (de la avent), cantar, termometru... Si mi-am comandat carucior! Si mie putea sa imi vina ca si Alynei24 maine, dar cum nu avem cum sa ajungem, vine sambata. Tot de la Peg Perego.
Pepsi, noi am ales Uno (verde). Cred ca Pliko P3 si Parameto (sau cum se scrie) exista si aici dar sunt diferite. Am ales una pentru ca Pliko P3 nu ajungea la orizontala si m-au speriat ca nu o sa stea spatele lui bebe bine... Parameto era si el tot un fel de Pliko care se facea umbrela cum ai zis tu. Mie imi place uno, si sper sa ma descurc cu el :)

Fetelor cu bebei, multumim mult pentru sfaturi Sunt foarte utile!

Anca 30+

poze
bebelusa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

iete si www.dropshots.com/day.php?userid=224586&cdate=20070322&ctime=155025" target="_blank">camasutza
Nu stiu cat se intelege dar asa ca idee.

Andreea mamica lui Filip Stefan
Georgia

Mergi la inceput