Retete mincare ptr copiii alergici!
Raspunsuri - Pagina 2
anasol spune:
Ce ma bucur ca ati deschis acest subiect!S i david al meu este alergic la ceva dar inca nu am descoperit de la ce ii tot apar bubite pe manutze si incheieturi.A aparut alergia asta de la un an si singurele alimente ce i-am introdus sunt laptele de vaca si pufuletzii.Acum i-am scos pufuletzii sa vedem dak de la ei e probl,dak totusi mai apar bubitele o sa scot si laptele de vaca si ii introduc iar humana 3.Va tin la curent!Multa lume mi-a zis ca e probabilitatea mare sa fie de la pufuletii,ca de la lapte ma gandesc ca nu are cum ,pt ca inainte de un an,de fapt de la 6 luni i-am dat branzica si iaurt facute de mine in casa din lapte de vaca si nu am avut probleme..........acum io stiu..........
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gogosica_lu_solo/my_photos
anasol si david-andrei(06.01.2006)
monu spune:
Anasol, nu cumva sunt de la caldura? transpira si se freaca de haine? ca si a mea face la fel.
mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia
anasol spune:
monu,nu cred,ca ii trec vreo 2 sapt ,apoi apar iar si nu chiar cald in casa,sau io stiu la asta nu m-am gandit...dar e un fel de prurit ,au cap......
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gogosica_lu_solo/my_photos
anasol si david-andrei(06.01.2006)
nastasika spune:
Herra, multumesc de raspuns. Din pacate eu nu-i pot da biscuiti cu unt, fiind alergic la proteina din lapte...
Anasol, te invit la topicul BEBEI CU ALERGII - http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?TOPIC_ID=96494&whichpage=4 , aici vei putea discuta si cu alte mamici ai caror copii au diverse alergii.
Eu cred totusi ca sunt pe fond alergic acele bubite de care spuneai. Daca sunt de la lapte, atunci este incriminata proteina din lapte si nu rezolvi problema daca ii dai humana, ci trebuie sa-i dai un lapte de soia (daca nu e alergic si la soia) sau de orez. Oricum, te astept sa discutam mai multe la topicul de mai sus pt ca aici, fiind vorba de retete pt. pt bebei alergici, sunt usor off-topic.
Multa sanatate!
light spune:
Eu am gasit in sfarsit un soi de branza topita din soia fara E uri, care sa ii si placa si o folosim in diverse combinatii.Ma bate gandul sa incerc cu lipie arabeasca unsa cu branza asta pe care sa pun legumele preferate.In rest, lapte de soia de toate tipurile cu cereale sau cu gris, sau orez cu lapte, salata de rosii, salata boef.Pepsi multumesc mult pentru subiect. Io venisem pe la "bucatarie" sa ma inspir cu ceva meniuri de Pasti si mare mi-a fost bucuria cand v-am gasit aici.
nastasika spune:
LUCIA MIRELA, spune-mi si mie, te rog, despre branza asta: cum se numeste, unde se gaseste?
Eu am dat-o pe verdeturi zilele astea:
- ciorba cu lobada
- mancarica de spanac cu orez
Mamica fericita de Stef si Anastasia
light spune:
Eu am gasit-o in Metro, arata ca un batonas de branza topita obisnuita, se numeste Branza vegetala cu marar, produsa de firma Iezer, si are pe eticheta fotografia a doua fetite. Sub imagine scrie : Ilincuta si Patricia va indeamna sa va hraniti sanatos.Exista tot ceva similar in forma de baton mai mare, cu ciuperci sau fara sare. Eu nu am vazut ca nu avea sare asa ca nu i-a placut copilului desi am incercat eu sa adaug ceva sare pe ea. Insa batonasul mic e chiar ok si contine sare.
herra spune:
am luat si eu branza din asta - deocamdata pt noi, cand postim.
oare e ok? voi de unde stiti ca nu e soia modificata genetic (am vazut un subiect incendiar aici pe forumul "ZZ", nici nu am vrut sa citesc pana la capat...)?
intrebarea e valabila pentru toate produsele din soia...
Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)
light spune:
Pe eticheta scrie in dreapta pe vertical Non-GM soia nemodificata genetic.Daca nu scrie asta, nu cumpar.
Pepsi spune:
nastasika, imi pare rau ca la voi nu se gasesc produse de soia, nici aici nu sint f multe, dar citeva tot gasesti! brinza aia de soia, si noua ne place, e cu legume si maioneza, se poate unge pe piine ca e ca o crema, iaurturile la fel sint f bune, mai este si smintina de soia, nu f buna, dar in mincare mai da ceva!ca si mic dejun, Dominic mai maninca piine cu margarina si gem(ii place capsuni, caise, mango, etc), sau in loc de piine mai maninca un fel de cozonac, ii zice hala,lui ii place f mult carnea, si mai maninca si salam fara produse lactate, sunca fiarta, pateu.cu margarina e un singur fel si dinaia ce are voie,fiindca toata are produse de lapte modificate! de unt nici nu se pune problema ca e din lapte doar!
herra, si al meu maninca cereale cu lapte cam de 2 ori pe zi!cind era Dominic mai mic faceam iaurt in casa, din lapte de soia, si iaurturi de soia de la magazin ca sa se prinda, apoi le puneam in borcanele si le puneam la aparat, dar nu ieseau asa de bune ca si alea de la magazin, mai puneam gem in ele!din pacate inca nu exista o etichetare corecta a alimentelor si sint enorm de multe modificate genetic, nu neaparat cele din soia, porumbul e cel mai incriminat!legumele care nu sint de sezon, cum sint rosiile iarna, sau altele la fel sint obtinute, e atit de simplu sa modifici genetic ceva, eu, am facut-o la ore in cadrul programului, am amestecat celule de soarece cu tutun!are o amploare atit de mare treaba asta si de complexa, ca nu trebuie sa credem ca doar soia ar fi modificata genetic!
anasol, cam 90% e laptele care da alergia, nu pufuletii, laptele, brinza si alte produse, ai sa vezi la subiectul cu bebei alergici ca sint fete care au descoperit pe la 1.6 ani abia ca au copii alergici la lapte!bubitele de la caldura nu dau prurit.cum spunea nastasika, trebuie scos toate produsele lactate, nu stiu ce-i humana aia, dar daca e din vaca nu e bun!(ptr un copil alergic la lapte)
lucia, si lui Dominic ii plac lipiile alea arabesti, si-i mai plac produsele de la evrei, ca ei, din motive religioase nu pun lapte in produse, spre fericirea noastra, este o fabrica aici a lor, si au produse f proaspete si fara lapte.
Dominic mai maninca bine salata de vinete, chiftelele, de Paste fac drob din carne tocata de miel, ii va placea sigur!a, si-i mai place sosul de dovlecei!(chiar azi fac, se fierb dovleceii cu putina sare si apa, cind scade si sint moi, se pune putina faina amestecata cu lapte de soia sau cu smintina, se da inca la fiert pina se ingroasa putin, apoi opresc focul pun marar si gata. azi mai fac pulpe de iepure cu usturoi, si ficatel de pui!
Flavia 29+ David si mama lui Dominic 17 mai 2004
albumele de familie