Copilasi de iunie-iulie 2003 (80)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

salutare fetelor!

mai intai, cateva vorbe despre 'excursia' din antalya, cu tot cu vaicareli (atentzie mare, angelica!!! - poate gasesti ceva de care sa te legi, again...)si impresii :

.... vorba colegei mele, a fost cu sigurantza mai bine decat la scarbici ...
doar ca a fost fff obositor, mai ales cele cca 11 ore pe drum (auto+ 2 avioane+ escala de 4-5 ore la istambul); plus ca programul acolo a fost aglomerat, in sala de conferintze de dim pana seara, abia am apucat 1 ora 2 de plimbare prin centru la shopping/ mall, pretzurile erau enorme! (sau cel putzin egale cu cele din mallurile din RO)
cat despre perioada cat am pierdut vremea in aeroportul din istambul, ne pusesem mari sperantze in magazinele duty-free, da idiotzii nu ne-au lasat sa intram in zona resp decat cu 2 ore fix inainte de plecarea avionului. asa ca in graba mare-mare am luat niste jucarii si dulciuletze pt copii extrem de scumpe - da ce sa faci, trebuia sa le aduc ceva... am testat cateva parfumuri, miroseam ca naiba dupa aia, pe o mana chanel si pe alta dior... m-am dat cu niste ruj pe buze dintr-un mostrar dior, costa vreun milion rujul da al naibii era asa de diafan ca nici nu se observa decat cu maaaare atentzie ca imi dadusem cu ruj deci nu se merita sa dau atatzia bani pe el...

cat despre mare, avea o stare subfebrila de 15-17 grade, asa ca nici gand de baie, totusi n-am rezistat ispitei si, in ciuda vremii noroase, m-am descaltzat si mi-am suflecat pantalonii, si am stat cu picioarele in apa fix 2 minute! plaja este plina de pitre si pietricele, nici urma de nisip, tot pietre si in apa, cand intrai - presopunctura gratis, ce sa zic?! nordicii blonzi de varsta a 2-a a 3-a erau, indiferent de sex, extaziatzi de temperaturi (aer/ apa) asa ca umblau imbracatzi in pantaloni scurtzi si sandale, faceau plaja pe sezlonguri langa piscina si baie in mare BRRRRRRR!!!!

hotelul desi avea 5 stele nu arata decat de vreo 3, la noi. mesele au fost in forma de bufet suedez insa fara specialitatzi cum visam noi (homari, somon samd...). mancare buna deci, super-destula, relativ variata - dar fara multe friptane (exact cum imi aminteam din vacanta in turcia); legumicole la discretzie, salate de toate felurile, si turcii mancau marar si patrunjel cu tufa! adica dintr-un manunchi de-ala, mushcau nene precum caprele!

tot apropos de masa, organizatorii rezervasera un salon special in care luam pranzul si cina doar noi, cei de la conferintza - aveau acolo mese rotunde, aranjate dragutz dar nu luxos si mesele din coltz aveau canapele/ coltzare a caror tapitzerie mirosea rau de tot a... pipi de pisica ! nu m-am prins daca era doar o aroma locala apetisanta sau o greseala regretabila - poate inchiriasera respectivele canapele de la vreun pet shop?!

si nu in ultimul rand, trebe sa va povestesc despre cina de adio - 'farewell dinner' - ocazie pt care am renuntat sa-mi pun in bagaj adidasii in favoarea pantofilor cu toc cui + o bluza cu sclipici....
ei bine, cina de adio s-a desfasurat dupa vreo 4-5 ore de drumetzii - ne-au dus sa vizitam doua cascade (f frumoase ), un teatru antic grec si... statzia de epurare... va dati seama ca tinuta obligatorie a fost fix ce nu aveam, adica adidasi! am mers in pantofii fara toc cui, bluza sexy a ramas la hotel, trista... iar eu am regretat adidasii cu care mi-ar fi fost muuuult mai usor sa colind prin magazine asta e o lectzie, data viitoare iau adidasii si ma duc la cina festiva in blugi, orice-ar fi!

una peste alta, nu ca vreau sa fac anti-reclama dar eu una raman fidela Kusadasi, vacantza acolo mi-a oferit amintiri minunate!
cat despre antalya... nu stiu daca gasesc tentanta ideea sa ma duc in vacantza acolo! (cel putzin, nu prea curand...)

scuze daca v-am capiat cu povestile mele lungi, poze nu am apucat sa pun da poate zilele urmatoare va dau un link...

despre copii ce sa zic, tudor tuseste un pic asa, de control. cat sa aiba motiv sa se miorlaie zilnic ca el e bolnavior si trebe sa se duca la mamaica lui, nici vorba de gradinitza... asa ca dimineatza a tras o repriza serioasa de plans, la care am reusit sa stau perfect indiferenta in timp ce ma ocupam de bogdan. se pare ca indiferentza a dat roade, s-a potolit pana la urma
bogdan pare ca ii va iesi un ulcior, asa ca ma pregatesc de un Paste foarte reusit... ma gandesc de pe miercuri incolo sa-i tin acasa, poate totusi nu se agraveaza situatzia prea tare.

cat despre performantzele 'telectuale ale lu' asta micu... nu am observat sa aiba vreo idee de multzimi, in schimb daca il ajut nitzel nimereste numerele si culorile in english... ceea ce mie una mi se pare genial (daca ma gandesc ca io fac limba asta straina de la aceeasi varsta, cu meditatzii particulare si cursuri de perfectzionare in ultimele vreo 6 luni... si mi se pare ca stiu din ce in ce mai putzin... adica mi-a ramas la fel de straina. )
cantecele si poezii turuie cu nemiluita cand are chef si mai ales cand nu e batut la cap sau nu sunt multzi spectatori.

in schimb bogdan ma dispera, a inceput sa fie foarte neastamparat si neatent la gradi, se pare ca el imi seamana ... cumva o reusi el sa faca si facultatea, ca si mie mi-a iesit
misto ideea cu vopsitul oualelor de pasti impreuna cu piticii... o sa-i comunic la socrella mea
by-the-way, mie anu asta mi-au iesit pentru prima data ouale vopsite absolut superb, ca din reviste scoase (le-am cumparat de la metro)

cadourile de iepurash sunt niste hainutze - pe care nu le-am achizitzionat inca in totalitate, pantofi pt tudor, o bicicleta pt bogdan si un cos de baschet de pus in curte reglabil pt copii intre 4 si 8 ani, plus inca alte dulciuletze si jucarioare mai mici.

andra - tot la metro am vazut si niste vopsea la sticlutze pt oua, cica instant. avea un fel de picurator asa si ma gandesc ca ai putea face diferite forme pe oua...

coordonatele lui tudor: 13.5 kg si vreo 105 cm (de Craciun avea fix 100, nu stiu cat o fi acum, nu mai mult de cat am scris, oricum!
si ca sa nu va mai faceti probleme cu copii de nici 4 ani care au 20 de kg, bogdan are la aproape 7 ani 23 kg! NO COMMENT... seamana cu parintzii lui cei supraponderali

_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si Tudor - 13.06.2003

poze cu frumosii mei (si nu numai )
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelik spune:

Nu m-a suparat nimeni ...imi cer scuze daca s-au inteles gresit cuvintele mele. Ma gandeam ca cine altcineva ar putea imblanzi violenta de mansifestare a omului care s-a departat de izvoarele sale ,daca nu gingasia? Cine altcineva ar putea transforma neindurarea, daca nu mangaierea? si cine altcineva ar putea trezi dansul inimii ,daca nu frumusetea? Iar fiinta careia i s-au dat fara limite aceste trei Puteri este FEMEIA!
Femeia ca si feminitatea este unul dintre cele mai adanci mistere ale vietii.MAMA este un poem al Creatiei,un cantec al nemarginirii divine!Nascatoare de gratie,de armonie,de blandete! Nascatoare de tandrete si mangaiere, de iubire si pace ,de frumusete si aspiratii catre inalt.
au fost vremuri cand femeii i se oferea pretuire si cand era constienta de rolul ei sacru,pe atunci ...MAMA "modela" cu degetele ei lumina,"lutul" cald al sufletului uman(care e copilul) si-l pregatea pt ce va urma.Adorata cu respect, onorata cu admiratie si recunostinta, femeia era privita ca reprezentanta puterii care se afla la baza manifestarii, a Principiului etern nascator.....
(acum ..trist e... o preocupa cine duce gunoiul)

Mergi la inceput

scuze, da nici io nu ma poci abtzine!!!

fata asta s-a indragostit de noi, fetelor !
vad ca ii crerste numarul de postari dar numai aici la topicul nostru posteaza...
mie mi se pare pana la urma inofensiva si scrie dragutz, moraliceste, despre ce inseamna sa fii femeie/mama samd...

deci eu zic ca nu ma deranjeaza, atata timp cat nu se ia de mine/ noi cand avem pasa aia proasta si ne apuca vaicareala si ni se pune pata pe barbatzi, pe gospodarie, pe mashina de spalat/ calcat sau pe viatza, in general...

_

DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrueduard spune:

Angelik: te-ai gandit, vreodata, sa pui pe hartie tot ce ne scrii noua aici? Draga mea nu poti trai doar avand la baza ceea ce ne povestesti. Totul s-a schimbat de atunci, din zilele de care ne amintesti tu.

Magda si Alex(3 ani si 6 luni)
http://photos.yahoo.com/magdacorlea
,,Lasati copilul sa vada, sa auda, sa descopere, sa cada, sa se ridice si sa se însele! Nu folositi cuvinte când actiunea, faptul însusi sunt posibile!’’

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andra_ spune:

Buna fetele,

Maadi - m-ai lasat masca cu dimensiunile lui Calin...trebuie musai sa ne pui si o poza sa-l vedem pe uriasul grupului

Romana - bravos, bine ca totusi incepe sa se schimbe ceva, ca era mult mai greu sa inceapa atunci cind incepi tu munca. Ieri Luca avea o muscatura pe mina, la cot; l-am intrebat ce s-a intimplat si mi-a zis ca au un coleg nou, Bogdanel, care l-a muscat . Sint usor ingrijorata, copiii imita foarte usor comportamentele si n-as vrea sa fie initiatorul unui nou mod de "joaca" la ei in grupa, mai ales ca pina acum n-au fost probleme. Ma enerveaza ca nu pot merge eu la gradi sa vorbesc cu educatoarele, i-am dat directiva sotului, dar el nu parea prea impresionat, mi-a zis ca le-a intrebat pe educatoare, ca da, au un coleg nou...si cam atit (de parca daca e nou e normal sa muste). In alta ordine de idei, mi se pare incorect ca acum sa mai largeasca grupa, care si-asa nu e cum ni s-a spus anul trecut pe vremea asta cind am vorbit initial de inscriere, adica deja 18 copii la banii astia mi se pare cam multi

Anamaria si Magda - pina acum a aparut destula lume noua in gasca noastra, si formulele de introducere sint clasicizate si destul de clare...Daca cineva nu le foloseste, mie mi se pare clar ca nu comunicare pe tema copilului de aproape 4 ani cauta aici...Cit despre moderatori, stati linistite, mesajele sint moderate, dar nu sint considerate contrare regulamentului (si nici nu sint, sint doar usor incitante ptr noi). Daca nu vreti sa ajungem curind in premiera la zz, eu va mai rog o data sa nu ii faceti jocul, ptr ca altminteri, inevitabil, "daca te bagi in laturi, te maninca porcii"! Sau, in varianta literara: "zica toti ce vor sa zica, treaca-n lume cine-o trece/.../ tu ramii la toate rece"

pup u,
Andra (AMR 6)

Mergi la inceput

andra - apropos de mushcaturi, din pacate odrasla mea cea mica este 'autorul' unor asemenea fapte abominabile... de cate ori il vedem acasa ori reusim sa omoram 'fapta' din fasha, ori daca totusi o comite, e pedepsit si ii explicam cat de urat este samd... totusi, daca este fff nervos/ suparat, mai ales cand cineva indrazneste sa nu ia in considerare ideile lui il pedepseste cu o muscatura.
pe frate-sau l-a muscat de l-a invinetzit...
la gradi insa a comis-o doar 1 data, se pare ca intr-un fel sau altul educatoarele au reusit sa se impuna si sunt cu okii ca pe butelie, ca sa zic asa.
ca mama a unui asemenea 'exemplar canin'... ce sa zic, te simti super naspa dar chiar nu-mi dau seama ce as putea face mai mult decat fac deja, adica sa-i explic ce si cum de cate ori se iveste ocazia!

in numele mamelor cu copilasi mai mult sau mai putin mushcacioshi, imi cer suze...

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana spune:

Andra: Faza cu mult mai multi copii in grupa nu mi se pare in regula. Sala de clasa e mult prea mica si pentru 15 copii, dapoi pentru 18. Sint curioasa in grupa mica unde e baiatul directoarei citi copii sint in grupa.
Ma enerveaza din ce in ce mai mult stilul din gradinita. SI ma gindesc serios sa-l mult in alta parte. Eu nu sint deloc satisfacuta de ce se intimpla acolo. Sint prea multi copii in toata gradinita, iar preturile sint enorme.
Ma asteptam ca acum in luna aprilie sa fie o reducere ca doar e o saptamina de vacanta , dar nu. Parca totalul de plata e si mai mare decit in martie.
Ma enerveaza cumplit si stilul acesta de a calcula rata de schimb euro - leu dupa bunul plac al lor. Auzi 34.000 lei vechi euro.
La fel de nesimtiti sint si cei de la electrica . Isi pun si ei un curs de schimb total ireal. Fura banii oamenilor. La atita popor li se aduna incasari in plus.

In alta oridine de idei. V-am spus eu mai demult ca vreau sa fac scoala de soferi. Am inceput sa citesc codul rutier. Am impresia ca m-am prostit rau de tot in acesti ani de cind sint cu copiii acasa. Nu reusesc sa le retin. De fapt nu reusesc sa le citesc, cind ma pun si eu cu cartea in mina si cu mincarea alaturi ( pentru economie de timp) sar pe mine copiii si imi trag cartea din mina, imi dau paginile si imi pun tot felul de intrebari. Cred ca o sa fie mai greu decit ma asteptam sa invat semnele de circulatie. Aveti ceva trucuri sau idei?

Ieri eram cu Alin afara si a vazut un porumbel. " hei porumbelule joci totbal?" Copilul asta e mortal. Striga dupa pasarele , vorbeste cu ele.... cred ca vede cam multe desene animate... dar e si o parte buna in asta , e mai vorbaret decit Cristi, are o imaginatie mai bogata si chiar foloseste cuvintele achizitonate.

Maria e o rasfatata.

Apopo de Maria Andra te rog sa modifici anul nasterii din 2004 in 2005, nu de alta dar nu putem sa o nasc asa de repede dupa Alin.

Anamaria: Interesante experiente in Turcia. Dar eu nu am inteles unde in Turcia ai fost.

As mai scrie dar iar se suie Alin pe mine si nu ma mai lasa.

Va pup.

P.S. Angelica : Ne-am bucura daca ne-ai da ceva date despre tine. Citi ani are fetita? De cind ne citesti?
E frumos ce scri tu acolo, dar noi sintem mai pragmatice si ne preocupa ce le pune pe masa in fiecare zi copiilor si sotilor, ce haine le mai cumparam si de unde.
Esti din Bucuresti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madic spune:

Buna fetele,

De rapus nu m-au rapus inca la munca, dar azi mi-a venit si mie randul la mutare, asa ca a fost o intreaga poezie pe-aici. Nici de treaba nu ma plang, slava domnului, dar ma consolez cu ideea ca mai am fix 2 zile si intru in concediu, asa ca rezist eroic.

Mariuca se inscrie si ea in gasca copiilor bolnaviori, cu nas curgator si tuseala , dar acum e mai naspa ca ii curg si ochisorii si nasucul e tare infundat. Prin urmare azi dimineata am dat o fuga la doctorita ei, care ne-a dat antibiotic, desi pulmonar nu se auzea nimic, dar a zis ca are mucoasele cam inflamate. Si pentru ochisori ne-a dat picaturi, asa ca sper s-o pun pe picioare repede. Oricum la gradi n-o mai trimit pana dupa vacanta, ca n-are sens.
Si ca sa vedeti ce fata descurcareata am, azi dimineata am intrat in cabinet, iar Dan ramasese afara, iar eu m-am dus sa-l chem. Pana m-am intors eu, mi-a zis dna. dr. ca fie-mea o pusese in tema ca nu-i mai trece tuseala pentru ca la gradi sint multi copii care tusesc si nu pun mana la gura, dar ca nu are zebra(febra) , asa ca mare lucru nu mi-a ramas de facut, decat cel mult sa-i "multumesc" dnei. dr.

Am apucat sa citesc si ce-ati mai scris voi pe aici si n-am putut sa n-o remarc pe Angelik, dar m-am limitat la atat.

Magda - sanatate multa lui Alex, precum vezi, nu sinteti singurii, cred ca s-a declansat valul doi de viroze.

Anamaria - frumoase impresii de calatorie, mai asteptam.

Andra, Romana - si mie mi se par multi copii (daca ziceti ca sint 18) pt o gradi particulara, la noi, la stat, pe timpul iernii mai mult de 20 n-au fost niciodata (cu exceptia serbarii, cand au fost vreo 25), iar acum asteptam reinscrierea, sa vedem cati raman, ca ne-au spus clar educatoarele ca nu vor ramane toti.

Maadi - chiar si eu sint curioasa sa-l vad pe Calin, ca pare dublu cat fie-mea .

Si pentru ca tot ne-a intrebat Aditzu, Mariuca are putin peste 13 Kg (poate 13.5 - am cantar de-ala de baie) - zice ea bine: mami, cate grame am? , iar ca inaltime, cca 1 m (n-am mai masurat-o recent, dar pe-acolo).

Va pup si promit sa scriu mai des (pana plec in concediu ).

Madi si Mariuca

P.S.: Crisa, Bibi, Bychi, Gio - ati dezertat de tot?

Mergi la inceput

Romana - in Antalya am fost in delegatzie, sorry ca poate nu am specificat...

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisotexa spune:

Din mesajul pe care tocmai l-am pierdut nu mai am puterea sa scriu decat "Paste fericit". Plecam din Bucuresti de aceste sarbatori (abia astept). Ne "vedem" dupa Paste.

Gio, suna-ma si vorbim de fotograf.

Pupa Crisa

Mergi la inceput