Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (27)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dandusa spune:

LA MULTI ANI, A-DEJU!!!
sa fii sanatosa ,sa ai parte numai de bucurii ,muuulte floricele,la fel de vesela sa ramii,pooopam tare mama motana...
ERIC,m-a rugat sa-l ajut sa-ti faca o surpriza de ziua ta...,o poti viziona aici

MARINELA F,AKA,PANAA,ROXANICA,
sa va traiasca puiutii,sa creasca mari si sanatosi ,sa va aduca numai bucurii

DIANOCICA,
am vazut mindrete de baiat,mai,da' ce frumos este,mai...,offf,ce ochi are...,m-a terminat...,de fimea nu-ti mai zic...,i-ar cam place...,frumos foc rugbystul lu' mama...

VirstaCrinuta, 1, 2, 3, 4 5

Poze Dandusa
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Cei mai frumosi fulgi de nea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

buna!

voi scrieti 9 pagini pe zi, dragi mamici, ceea ce e coplesitor, abia reusesc sa le citesc, cand ajung la a 9-a uit cui vroiam sa raspund...

oricum vremea e superba, superba a fost si sambata cand am crestinat-o pe Andreea, a fost f cumintica in biserica, n-a plans deloc, a privit in toate partile, a fost si impartasita, a luat tacticoasa si lingurita cu vin si painica, chiar daca suntem pe antibiotic inca, pana maine...ITU again

luna asta a 3-a a luat in greutate doar 600 de grame. N-am introdus inca nici supa nici sucul ca nu ne da liber pediatra, desi eu tare as vrea.

In prezent ma rog Domnului s-o ajute sa scape de ITU , si sa nu mai recidiveze. Oricum as vrea sa o duc la un urolog sa vedem cum se prezinta rinichii ei, sa descoperim de ce face infectia asta asa mica fiind, si cu toate regulile de igiena respectate.

(cu papatul am lasat-o moale, are un program cam la 4 ore, cand suge un "cocteil" de Humana cu Bebelac, in medie 110-120 ml). I-am cumparat si Topfer dar astept sa terminam cutia de Humana si tratamentul.

Multumesc Diei pt ideea cu ceaiul...a dat roade din prima si e si f ieftin Babycalm- ul, spre deosebire de Babydrink.

Am ramas impresionata de ceea ce povestea mamica lui Rares....despre premergator deja, de faptul ca sta deja in sus asa batzos...e tare, ce mai!

am mai vazut si poze noi, dulci puiutii mici :)

As vrea sa va rog sa-mi spuneti cele care alimentati NUMAI artificial:

1- ati inceput diversificarea in functie de kg copilului sau de varsta? de exemplu a mea a implinit 3 luni....sa mai astept oare? are 6120 gr si avanseaza greut de ~2 saptamani
2- cat beau pe zi puiutii biberonari de 3 luni?
3- cat au luat in greutate de la 2 la 3 luni ?

vad ca Andreea mea e singura fulgusoara cu ITU din grupulet, deci despre asta n-am cu cine ma sfatui

sanatate!
Lia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marinelaf spune:

a_dejeu
Ana Mihaela de panaa
David Mihai de roxanica2006
Antonio de crykett
Maria Cristina de aka
si pentru puiutul meu drag Rares Bogdan
DorsiliaRares maninca de 2 zile 150 ml cam 3 mese pe zi si restul 120 ml sau mai putin. E drept ca el cere mincare cam la 3 ore dar noapte nu mai maninca deloc.Cu citeva zile in urma minca maxim 120 ml la o masa. Dar crede-ma ca de 2 zile maninca mai bine si deja se vede ca are si el obrajori. De cintarit l-a cintarit pediatra la 2 luni si il mai cintareste la 4 luni. Eu acasa nu-l cintaresc. Alte alimente incerc sa le introduc cit mai tirziu, ma gindesc pe la 5-6 luni daca nu-mi spune pediatra ca trebuie mai repede, o sa trec pe formula nr 2 la 4 luni ca ma gindesc ca trebuie sa contina aceasta tot ce are nevoie bebe. Daca nu ia in greutate o sa-i introduc si eu cereale.
Eu va citesc cu mare placere si rid aici singura la multe din mesajele voastre dar eu stau destul de prost cu imaginatia asa ca va scriu cu limbajul de lemn invatat in vremuri apuse.
Multumim fetelor pentru urari si multiici la toate.
Noapte buna si linistita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Vai ce ma oftic, dupa ce ca sunt obosita moarta, mi-am zis sa mai stau sa mazgalesc si eu vreo doua cuvinte pe aici si apoi am sters din greseala mesajul!!!
Nee, nu mai am energie, apas aiurea pe taste... e in zadar.
Doua vorbe inainte de a lasa scutecul pe metereze.

chinico si dianocica, mi-am zis ca opritoare aia o sa impiedice cupilu' sa se rostogoleasca in somn si sa ramana adormit cu nasul in saltea... cel putin pana o sa fie si vanjos si o sa fie mai expert la rostogoliri. Si in loc sa stau sa-l pazesc noaptea sa nu se sufoce mai bine sa ii pun opritoare. Ei? Dati-va cu parerea, are vreun sens ce zic eu aici?
chinico, ramane intre noi... Si eu l-am vazut pe omuletul de dmic, e un dulcic si-mi place cum doarme cu o pofta...!

a_deju, La multi ani si din partea mea... ce la multi ani... La multe vieti! ca asa se pune problema in neamul vostru pisicesc. Sa te bucuri de sanatate si sa iti traiesti fiecare viata cu zambetul pe buze, ba sa continui sa imparti veselie si in jurul tau, cum o tot faci si pe aici la noi!

Felicitari mamicilor si La multi ani bebicilor Ana Mihaela, David, Antonio, Maria Cristina, Rares

A, si sa nu uit. Eu nu ma bag la cura de slabire, ca astept sa slabesc in mod natural. S-au dus pana acum 17 kile, alea 9 care au ramas s-or duce si ele candva. Mai am o pereche de pantaloni plus una de blugi plus vreo doua bluze care imi vin de cand am mai fost mai grasa (acum 3 ani, cand am venit in Canada, m-am ingrasat vreo 10 kile - da mai apoi le-am dat jos), asa ca inca nu sunt disperata.
Dar o sa urmaresc cu interes eforturile voastre si mai ales biciurile pe spinare.
Deci chibiti primiti?

Mai, eu sunt terminata de oboseala. Daca plecarea soacrei ma darama in halul asta (cand ar trebui sa ma inalte ), cum o sa ne descurcam sa plecam in Romania cu doi copii mici dupa noi?

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

salut tuturor, mamici si bebici!

sunt chioara de somn, dar a sunat ceasul si nu mai pot adormi.

dorsilia noi am inceput diversificarea dupa criteriul varsta. a facut 3 luni, gata, e pregatita fata pt schimbare cica. drept care am introdus morcovul la ora 10.
alexandra a luat 900 de grame in luna a treia. acum, spre 4 luni, mananca 4 biberoane a cate 220-240 ml/zi. dar astea sunt niste date pur informative, fiecare bebe cu metabolismul lui, conteaza f multi factori.

in legatura cu opritoarea: sunt 2 teorii referitoare la pozitia optima a bebelusului pt a evita pericolul de inec. unii de moda ceva mai veche spun ca pe laterala, altii ca pe spate. dupa capul meu, e mai simplu sa verse si sa se e;ibereze caile respiratorii daca sta pe laterala. pe spate stand, cred ca i se va intoarce lapticul de unde a plecat, ceea ce nu mi se pare prea grozav. asa ca am folosit cu spor opritoarea ca sa o tina pe lateral. acum insa a mai crescut si se rasuceste cu picioarele spre cap, iar opritoarea nu prea mai e de folos.

mai trebuia sa scriu, dar poqate mai incolo, cand imi si amintesc ce doream sa scriu.

chris + alexandra
varsta alexandra
poze bebe alexandra

bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

ca sa incepem cum se cuvine... deea la multi ani, putine kg si o gramada de carlionti pe motan!
si pt sarbatoritii zilei si un mare pt david si ana

acum: donia jap jap. concentreaza te. cine a zis ceva de cura? e vorba doar de mult bun simt...
deci: mancam orice dar in cantitati adecvate: n o sa stau sa balesc la o ciocolata sa ma gandesc numai la aia...dar nici sa mi fac provizii ... a deju e voie si cu tort dar doar dimineata si sa nu te scapi... dulciuri numai dimineata, seara cat mai lejer, fructe sau legume. si in loc de rontait fursecuri, biscuiti cu miere sau alte ciocolatele si nebunii ...niste fructe sau salate...sau amandoua eu am inceput! am mancat lapte cu fulgi in dimineata asta. sa vedem ce urmeaza...

tocmai aud ca vor sa i ridice statuie lu' mutu la pitesti. foooarte tare...

in loc sa ma culc dupa modelul pisoiului...eu frec dudutza pe forum. hai, doua palme si la culcare...doar ca a adormit in scoica...ce fac, il las asa? ca daca il pun in pat se trezeste...iar doarme cu mana pe genunchi, obosit tare...

_
diana si david din 03.12.06

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aka spune:

Buna dimineata.
a_deju
Ana Mihaela, David Mihai, Antonio, Rares Bogdan
Maria Cristina, minunea din viata mea.

a revenit lapticul. Multumesc Ruxandra si Donia . De doua zile se trezeste copilul meu la 6 dimineata si nu se mai culca decat pe la 9 vreo ora. Si mie imi e un somn...
Vreau sa ne spuna mama si tata, dar nu stiu cum o sa le spuna la mamele noastre. Una o sa fie mamaie iar alta bunica. Dar ce te faci ca amandoua vor "titlul" de mamaie. Imi dezorienteaza copilul.
Hai Dianocica cu dieta si execitiile.
Eu nu tai cuticulele, abia tai unghiutele, pe cele de la picioare nici nu am reusit pana acum.
Dolores condoleante, sa fii puternica pentru ca Davidut are nevoie de tine .
Parca as veni si eu in IOR dar din Berceni pana acolo...Si inca nu imi permit sa circul cu taxiul. Dar daca va mai intalniti in weekend ne inscriem si noi.
Panaa bafta maine la vaccin .

Nu mai stiu cui mai trebuia sa raspund. Ma duc sa mai citesc.

Monica de Maria Cristina (20.12.2006)

Maria Cristina luna 1, luna 2, luna 3

printesa noastra
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">site fulguleti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marani spune:

Buna dimineata fetelor!

Incep mesajul prin a-i ura lui A_deju toata sanatatea si dragostea din lume! Parerea mea e ca arati foarte bine, cate kg ai?

Luciaro, botezul va fi la schit la Dochia, mergem cu Jeep-ul ( de la serv ) pana la Stanile ( 1500 m alt ) si de acolo cu fata in rucsac ( special pt dus bbii ).

Dianocica, ce bunica ai.....imi pare rau!
Cat despre reactie copilului la ochelari, si eu am avut emotii, am ochelari cu rama mai subtire dar sunt heliomatici. Ieri am fost la doctor si i-am tarat dupa mine. Cand am venit acasa am mers la fata cu bicicleta pe nas. Nu a avut nici o reactie urata, la fel s-a comportat. Persevereaza! Se va obisnui, glasul si mirosul raman aceleasi!

Gina, nashul ( vitorul ) fetei e chirurg pediatru. Cand am avut problema cu buricul ei, si nu-i mai trecea cu nitrat de argint si betadina, mi-a zis ca merg la spital la el ca-i pune banut legat de pansament. Nu am mai fost caci se vindecase, ideea e ca nu tre sa puroieze. Sanatate multa bbului prietenei tale!

Angi, sunt sigura ca citesti, am uitat sa-ti multumesc din suflet pt site, pt cate ai facut pt noi, chiar nu am sesizat ca nu ai mai scris. Ai o familie frumoasa, fetita ta e dulce tare ( al meu barbat s-a indragostit pe loc ), nu pleca, te rog...

Dorsilia, la 3 luni Ana Maria manca in jur de 900 ml in 24 h ( uneori 880, alteori 950,etc ). A luat in greutate de la 2 luni pana la 3 luni 1400 g, asta ca sa-ti raspund la intrebari, parerea mea e ca nu trebuie sa-ti compari copilul cu altii, fiecare are ritmul lui de crestere, poate puiul tau nu au luat suficient in greutate dar a crescut in lungime. Sanatate multa va doresc!

Eu scriu mai rar caci cu vremea asta mi-e imposibil sa stau in casa, mai mult de atat au inceput lucrarile prin bloc ( unul isi pune centrala, altul isi bate femeia ( cred, ori fac amor ), altul scapa cuie pe parchet, etc...)mai mult de atat se incep lucrarile de asfaltare ( chiar sub gemaul meu), nu stiu ce-o sa ma fac la vara ca pe la munte nu pot sta 3 luni.....

Am fost ieri la ginecolog, sunt bine, ovarele arata bine, "aparatul" e pregatit pt bb nr. 2, am o mica rana dinainte de sarcina pe care o tratez acum. Mi-a facut deosebita placere sa-mi revad doctorita!

Va doresc o zi minunata!

mamica de bubamara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Neata fetelor, haideti la .
Sunt verde de furie fiindca nu am apa de nici un fel de azi noapte iar administratora inca nu e treaza sa o intreb ce si cum...noroc cu solutia de sterilizat la rece si cu aia de curatat pe maini (inspirata am fost ca le-am achizitionat!!!).
La multi ani! pentru puiutii:
DAVID MIHAI de ROXANICA2006
ANTONIO de CRYKETT
MARIA CRISTINA de AKA
RARES BOGDAN de MARINELAF
ANA de PANAA
si inca o data La multi ani! A-dejulesa ne traiesti, sa fii fericita si iubita si mai ales sa ramai la fel de haioasa ca sa ne mai inveselesti si pe noi astea cu tendinte dese de cazut prin butoaie!
Desiree imi pare tare rau ca te-ai supararat, eu nu am venit la odisee decat la sfarsit, fiindca atunci v-am descoperit si-mi pare tare rau ca era super...asa ca ai dreptate! dar si aici la scutece e bine, sfaturile voastre sunt aur curat, si asta conteaza cel mai tare...Cu unghia, eu am patit-o acum 2 ani, m-am dus la pedichiurista care m-a curatat si mi-a pus un praf cu antibiotic. O durere crancena, nu am putut sa conduc cateva zile...Tin pumnii sa treaca repede!
Laura, felicitari pentru rostogolire...am mai spus...abia astept sa se intample si la noi!
Marinela felicitari pentru crestinarea lui Rares. Si Rares al meu a fost super cuminte la botez, dar si dupa aia...a dormit neintors noaptea cat eram noi la distractie...Pune pozici sa va vedem!
Felicitari Dorsilia pentru crestinarea micutei Andreea, valabil si pentru tine...pune pozici sa vedem cum a hapait vinul!
Dandusa vazut pozicile...mai tare frumoase sunteti voi !!! Cate grade erau la Constanta ca erati cam gros imbracate?
Panaa, noi mai avem pana la vaccin, te asteptam cu detalii. Bafta multa!pai sa vb cu fetele sa vedem cand organizam noua intalnire.
Donia, interesant device-ul ala. O sa ma uit la targul pt copii...poate au si aici...Am bagat la cap si ce ai zis tu Chris, asa ca o sa ma duc la targ, studiez problema si vad eu...
Angi, hai inapoi la noi ca te asteptam sa ne mai povestesti de Iulia!
Kokorino, pune masca mama ...sau e deja tarziu acum? uite niste sa treaca repede!
Asa e Veronici, Rares al tau e baiat mare deja, vad ca e nascut in august! si voua!
Ma duc dupa administratora sa vaz ce-i cu apa asta de-a secat asa fara nici un notice!

Danutz, mamica de bebic Rares (14.12.2006)

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank"> fulguleti
varsta rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

buna fetelor,
un mare pentru toti sarbatoritii zilei de ieri cu pentru intarziere.
Inca un mare pentru sarbatoritii zilei de azi.

scriu si eu repede - pana nu se trezeste piciul.

DORSILIA eu ti-am mai raspuns o data - NU-TI MAI COMPARA fata cu alti copii. Vrei bataitza? Unde-i chestia aia cu biciul???
Iote ici:
aici ai sa vezi doar bebei care papa bine si frumos.
Asa ca asculta la baba - ca are fata de categoria musca - m-am uitat special in caietul Karei si la varsta de 3 luni avea si mese de 550 - dar si mese de 490. Asa ca - e ok fata ta. Creste - si creste bine - uite ca noi suntem cu mai mult de o luna in fata ta si avem doar 5575 - si nu ma panichez - fata e proportionata - e bine mersi sanatoasa , vesela - papa si ea cat poate si cu asta basta.
Nici nu are cu cine semana grasa - tata-su se chinuie de ani buni de zile sa depaseasca 70 kg - tot la 68 se poticneste - asa ca ... pe cine sa semene bulanoasa???

Mai voiam sa raspund Dandusei si lui Alex:
am o idee pentru ceea ce vreti voi sa faceti. Sa ne organizam a.i. pe mailul comun de yahoo sa trimita fiecare mami ce poze vrea cu copilul ei pentru albumele ce se vor crea. Albumul cu bb-ii dormind il va prelua o fata, cel cu bb-ii zambind/razand il va prelua alta si tot asa ... odata pusa poza in album - mailul se va sterge - pentru a nu abuza de spatiu. Pe pagina I a fulguletilor sa apara albumele si in dreptul lor - cu caractere mici sa apara persoana responsabila cu pusul pozelor in acel album.

Toate aceste poze puse odata in album - inseamna ca mama este de acord sa fie preluate si pentru site-ul comun - asta daca se va indura Angy sa revina printre noi. imi garanteaza cineva ca Angy va reveni???

Angy - stiu ca ne citesti - hai inapoi - noi ne certam - noi ne impacam. si o sa ne treaca - ai sa vezi.

Dianocina mai sunt putin suparici - dar foarte putin - o sa-mi treaca - ideea e ca ieri nu am avut timp sa scriu - dar de citit am facut-o. la d MIC.

fug sa pun la sterilizat biberoanele

P.S. AZI NOAPTE A DORMIT SI ZANA MEA CU LUMINA STINSA. Am cumparat de la bb tau o lampa cu senzor de miscare - si la un zgomot minim de 2 secunde aprinde o lampa care sta apoi 5 minute aprinsa daca nu mai detecteaza nici un zgomot. A fost super - in sfarsit se odihneste si retina fetitzei mele - implicit si creierasul.

v-am -acit

Miro si Karina Ioana (3 noiembrie 2006) I,II,III,IV,V, - filmuletze Karina www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20061127&ctime=132700" target="_blank">1,www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20061201&ctime=005102" target="_blank">2,www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20061204&ctime=132558" target="_blank">3,www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20070120&ctime=122902" target="_blank">4,www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20070121&ctime=010305" target="_blank">5,www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20070122&ctime=123722" target="_blank">6,www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20070213&ctime=123710" target="_blank">7,www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20070312&ctime=071228" target="_blank">8,www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20070313&ctime=123239" target="_blank">9,
am o nepotica talentata, o burtica in amintire, si o BB-lina zbenguita

Mergi la inceput