Mamici de septembrie - octombrie 2007 (13)
Raspunsuri - Pagina 27
ony_2025 spune:
Georgi_ana25 si Marushka multumesc pentru urari!
Stie cineva ceva despre carnetul de gravida? De unde se ia? Mi-l cere la serviciu insa e prima oara cand aud... Voi aveti asa ceva?
Anely spune:
Buna fetelor!
N-am mai scris nimic si nici nu v-am citit macar, din lipsa de timp :(
Eu sunt acum in 12 saptamani. Totul este in regula. Mi-au trecut greturile, a inceput sa se vada deja burtica.
Si am facut pana acum 2 ecografii simple 2D, la ultima mi-a zis ca are 44 mm si k e totul in regula.
Urmeaza sa merg pe 16 aprilie sa fac ecografie morfofetala 3D, la care probabil imi va spune si sexul copilului.
Intrebarea mea este daca voi ati mai facut alte ecografii, alte analize importante. Pentru ca am citit si eu de ecografie nucala, triplu test, ecografie Doppler....sunt o groaza si as vrea sa fac tot ce trebuie ca sa fie totul OK.
Anely
9+
http://bd.lilypie.com/pIZkp2.png
Liana30 spune:
La Multi Ani! alyx si Piccaflor
picoooo sa fii iubita si fericita!!!
Ale,Roxana va tin pumnii!!
Sabina mama io te stiu fata dashteapta asa ca nu merita sa bagi in seama orice gunoi
si uite ce zic io o straina si pe deasupra si olteanca
io ma bucur mamaaaa ma bucurrrrr ca il faci si pe al doilea..na!!na!!sa moara babaciunea de necaz..na!!![]()
aniast io imi doresc invers
in leg cu vit io am luat de la inceput elevit,vitC,magne B6,pt ca asa mi'a zis unguru
tin pumnii pt rezultat..va fi bineee..
tomasa am 11 saptamani..sa mai crestem si te anunt daca te'ai inselat![]()
Nana ma bucur ca te'au mai lasat greturile..
Vreti sa faceti ceva? 5 euro pentru o viata!!
Putin cu putin se aduna marea...
"Nimic nu-i imposibil!"
11

Nasica
ony_2025 spune:
Anely, eu am facut pana acum 3 eco. Prima am facut-o la 7 saptamani ca sa imi confirme sarcina si pentru ca aveam o sangerare
, a doua dupa o saptamana de verificare... a treia am facut-o acum doua saptamani (la 13+). Nu se vedea sexul:(
Urmatoarea va fi cea morfologica la 21 de saptamani cand sper o sa pot vedea si ce este, desi nu conteaza foarte mult. Sanatos sa fie! La recomandarea doctorei o voi face si la ea si la Dr. Herghelegiu. Din cate am inteles este una dintre cele mai importante.
Cat despre analize, am facut tot setul pentru sarcina in saptamana 9... iar acum 2 saptamani am facut testul de sange pentru depistarea sindromului Down... Cam atat pana acum... Eu cred ca este suficient...
Depinde acum si de doctori. Fiecare cu tabieturile lui:)
Ony
15 +
tomasa spune:
Roxana, Ale, na ca mi-a venit ideea. Daca tot va intalniti asa de aproape de zona in care lucrez eu, nu vreti sa va vedeti si cu mine? Ca tare as vrea sa va cunosc pe amandoua! Poate dupa eco, daca mai aveti timp si chef de hoinareala.
Bafta! Va tin pumnii stransi la amandoua.
Liana, pai negresit sa ma anunti. Oracolul e curios...
. Apropo sa stii ca m-am interesat si cica n-ar fi asa cum banuiam. Nu prea conteaza nr. asta de batai, am primit destule contraexemple.
Ony, asa sa fie! 
mama de BAIAT
(9 ian. 2005)
12s fix
Annuska spune:
Vreau sa vin si eu alaturi de voi pe lista de gravidutze!
annuska ***UM 25.12.06 ***DPN 01.10.07 ***Dr. Tutunaru / Elias / Bucuresti
data nasterii 08.12.1979
Multumesc si bine v-am gasit! Sarcina usoara tuturor mamicilor!
tomasa spune:
Anely, cu o singura eco, cea de 13 sapt. sa zicem, le poti rezolva pe astea: faci si doppler si-ti masoara si translucenta nuchala, la acelasi medic si acelasi aparat. Cand vei merge pe 16 aprilie la 3d sunt sigura ca ti le face pe toate astea si cel mai probabil iti spune si sexul bebelusului. Ca analize de sange eu mi-am facut cele uzuale (hemoglobina, hematocrit, calciu, etc.), toxo, listerya, CMV, chlamydya, herpesii. Apoi sumar de urina, secretie si cultura col uterin. Din secretie se mai fac mycoplasma si ureeaplasma. De asemenea testul papanicolau. Ecografie morfologica+doppler (dintr-o singura lovitura) la 20-22 sapt. Si cam atat....
Eu triplul test nu-l fac, nu l-am facut nici la prima sarcina si nu-l fac nici acum ca nu vreau stres degeaba.
mama de BAIAT
(9 ian. 2005)
12s fix
ancasilv spune:
Buna fetelor!
La multi ani sarbatoritelor de azi si felicitari mamicilor de fetite!
Eu astept cu nerabdare sa merg azi la dr. si vreau sa fac si o eco ca am multi pitici pe creier (adica m-am speriat f tare de ce s-a intimplat cu alte fete). Apropos, pe voi va mai dor sinii? Ca eu nu mai simt nici o tensiune, nici o durere, nimic, liniste si pace. Si colac peste pupaza, m-am mai procopsit si cu o durere in partea dreapta, exact cam pe unde s-a prins prichindelul...numai buna la gindurile mele negre. Mai trece cineva prin asa ceva? Ca poate daca mai aud la altii ma calmez si eu.
Va pup si succes fetelor la analize si ecografii.
Poze nunta...
anca
+10
Anely spune:
Draga Tomasa,
Iti multumesc mult pentru informatii.
Mi-ai fost de mare ajutor, credeam ca am sarit peste ceva important...
Cu toate ca am foarte mare incredere in d-na dr. la care merg.
Felicitari tuturor mamicilor!
Incerc sa ma pun la curent cu noutatile scrise de voi.
Deocamdata atat.
Va pup,
Anely
13+
http://bd.lilypie.com/pIZkp2.png
Annuska spune:
Anca, si eu am fost racita dar mi-a trecut cu Oscilococinum, care este un tratament homeopat si nu are contraindicatii in timpul sarcinii. Sunt ca niste granule de zahar care se tin sub limba pana se topesc. M-am simtit mai bine din prima zi cand am luat si in 3 zile mi-a trecut de tot.
In plus, vitamine, fructe si lichide multe.
Insanatosire grabnica!