Mamici de septembrie - octombrie 2007 (13)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aniast72 spune:

Ale, acum m-am uitat in masuratorile mele...asa sunt mai burticosi. Eu am facut echo morfo fetala la 13 sapt si 6 zile si am avut masuratori si de 13 sapt si 3 zile (in special la picioruse) dar si de 14 sapt si o zi, acel AC care te-a speriat pe tine. Eu am facut echo la Iosup si nici mie nu mi-a spus ca ar fi ceva in neregula...asa ca pls, nu te mai nelinisti.

Andreea 15+ cu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

OOof, Ale, nu stiu ce sa-ti zic :(, poate ca totusi trebuie sa stai acasa, macar sa fii tu linistita ca ai incercat si asta....
iti tin pumnii.

Roxana, stiu ca ti-e greu cu testele alea...dar si pe mine ma intereseaza rezultatele din cauza ca nu stiu la ce centru sa il fac.Oricum la genetic Lab e si cu un milion mai ieftin, dar nu voi avea eco recenta.
De pe 22 martie deja am liber la facut testul,ca asa mi-a zis, 22-29 martie.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Neata si de la mine. Am ajuns mai tarziu, era un trafic nasol. Dar am profitat pe drum sa mananc vreo 15 ridichi. Alex e bine, maine la gradi cu ea. Eu am mari emotii azi pentru eco de diseara la Albu. Vreau sa discut mai mult cu el si despre TT si despre eco si despre chisturile alea, pentru ca am inteles ca el are specializare in genetica. Maine la Herghelegiu si mai vedem. TT iese azi la Medicover si sper ca maine la Medlife. La Unirea cica dureaza si dupa scandalul de data trecuta nu cred ca imi vor mai da rezultatul asa devreme. Dar uite ca dau un telefon ca sa verific.

In plus astept la pranz un telefon de la prietena mea cu BB cu intarziere. Am emotii si pentru ea, desi ma gandesc cu drag ca maine e posibil sa isi tina in brate fetita dulce si sanatoasa. Si eu mai am multe luni de griji...

Nene dar ati scris ceva, eu nu am mai stat aseara ca mi s-a facut cam rau. M-a luat cu lesin si o durere de cap si la 9 si ceva eram in pat.

Liana, si visul meu a fost sa am gemeni pereche, dar acum ca am facut fetita urmeaza si baiatul, sunt multumita.

Picca, Alex e bine multumesc. Ma gandeam la greturile tale si cum sporesc ele in sarcina, sa nu fie de la altceva. Poate preseaza stomac sau ficat ceva.

Irina C, secretie mai apare in sarcina, nu prea ar trebui sa fie galbuie. Insa cica culoarea mai apare de la nu stiu ce bacili sau bacterii anaerobe, asa ca nu strica sa faci un examen de secretie. Cat despre dop, zau daca l-am vazut la prima sarcina, insa nu cred ca e cazul la tine.

Teodora, ce expozitie mai e?

Annisia, eu am cautat scobutil la farmacie si mi-au zis ca nu au si mi-au dat Uscosin ca inlocuitor, spunandu-mi ca e aceeasi substanta. Tot asa citisem prospectul si nu l-am luat, insa nucred ca ar fi fost probleme.

Adimercedes, ce bine ca ai scapat de grija cu TT.

Tomasa, pai eu consideram ca Alex a fost grasa la nastere. Dar cam atat, ca dupa a crescut destul de lent. Multi au zis ca din cauza ca a fost mai mare, insa pana la urma asa e felul ei, ca acum am un manechin de fetita.

Cecilia, si mie imi era mai rau seara, mai ales de la oboseala. Cat despre directoare, nu te necaji. E decizia buna pentru tine.

Cecilia si Sabina, legat de TT refacute situatia e cam asa. Am refacut 4 teste: CMU, Medicover, Medlife si Genetic Lab. La Genetic Lab primeau eco vechi de maxim 5 zile. Deocamdata a iesit numai test de la Genetic Lab care e negativ. Azi pe la pranz iau test de la Medicover, ieri nu fusese gata. O sa sun si la celelalte sa vedem ce se intampla cu ele.

Ale, te-am lasat la urma ca sa te dadacesc ca nu stai linisitita si nu dormi. Aseara m-am culcat ca imi era rau, ca de obicei stau pana mai tarziu pe net, mai ales ca imi pun laptop in pat langa mine. Imi pare tare rau pentru problema cu hematomul, ma rog sa fie bine si iti tin pumnii sa nu se mai repete. Dar draguta mea trebuie sa te linistesti. Nu imi zice ca ai munca de birou, ca si eu tot asa, zac pe scaun. Insa suna telefonul mereu, vor intalniri, sunt tot felul de discutii, conflicte, probleme si nervi, incat ma agit destul de rau.
Legat de stomacel, m-am uitat si eu la valori la 16 sapt si 2/3 zile. La o eco era 10,38, la cea de la Iosup evident mai mare (ca toate celelalte dimensiuni) de 11,16. In orice caz si la mine stomacul e mai "evoluat" cu 3 zile fata de restul. Insa nu cred ca e nici o problema.

In legatura cu placenta, voiam sa va spun ce am remarcat eu. Nu ca as avea ceva cu Iosup, desi sincer cred ca eu caut un vinovat pentru problema mea si mi-a cam picat pata pe el, insa obiectiv toate fetele cu eco la el au placenta grad 2. Eu am facut eco la 13 sapt si ceva si era grad 0 (facuta la CMU) si apoi la 16 sapt cea de dinainte de Iosup era grad I. E cam aceeasi situatie cu pliul ala, e totusi o diferenta. Asa ca daca Ale ar avea vreo problema cu grad II, apoi atunci avem toate ca pana acum la toate a zis grad II.

Rox 16+si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Alé, draga de tine, prin cate treci.
Iti tin pumnii sa fie totul ok la medic si te astept sa vii cu vesti bune. Si serios, daca trebuie sa stai in pat, fa asta, macar pentru cateva zile. O sa vezi ca o sa-ti prinda bine.
Multi pupici si multa sanatate, , iar ptr bebe din burtic: bebe, las-o pe mami sa se bucure de perioada asta frumoasa de sarcina, nu-i mai da emotii!

Nana, 14+
In asteptarea lui
Bubu la 12 sapt si 3 zile.
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!

Mergi la inceput

TT la Medicover este gata dupa ora 14. La CMU e gata in calculator, iar nu vor sa mi-l dea fara stampiluta, urmeaza sa ma sune ei sa imi zica daca e ok sa il ridic azi. La Medlife din pacate nu este gata, cred ca o sa mai sun iar la ei la Genetica sa insist. La Medlife mi-au zis sa revin pe vineri.

Rox 16+
si Alexandra Maria (10.02.2004)

]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandarinutza spune:

Ale, draga mea imi pare tare rau prin cate trebuie sa treci, succes la spital si sa fie totul bine, si eu cred ca ar trebui sa stai putin acasa macar cateva zile pana te linistesti. O fosta colega de-a mea a avut f. multe probleme in luna a 4-a, se ducea la spital pentru perfuzii in fiecare zi, a stat o luna acasa si s-a odihnit si din luna a 5-a era radioasa, se simtea foarte bine si a venit la servici pana in ultimele saptamani. Cum crezi tu ca e mai bine.

Eu am foarte mult de lucru la servici si in fiecare zi stau cateva ore peste program dar nu cred ca mai rezist mult. Trebuie sa ma gandesc la bebe si sa o las mai moale cu implicarea in toate proiectele de la job. Macar in weekend ma relaxez, am fost si eu la Sinaia si mi-a prins bine aerul curat.

Teodoran, eu iau 1 tableta Elevit pe zi la recomandarea medicului si cred ca e suficient.

referitor la secretii, eu am in fiecare zi pentru ca iau si utogestan din saptamana a 5-a si voi lua pana la saptamana 20. Ale mele sunt albicioase, mi-am facut saptamana trecuta analiza de secretie si mi-a iesit gradul 1, adica foarte bine. Doctorita mi-a zis ca e neasteptat de bine pt o gravida si secretile sunt ceva obisnuit in sarcina.

Roxana, ce ma bucur ca a iesit negativ TT de la genetic Lab, succes la celelalte teste.

15+ Mandarinutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crishtina spune:

Fetelor din It care sunteti prin preajma si va intereseaza pe 31 martie si 1 aprilie este la Roma, la fiera de la Fiumicino, Bimbinfiera. Cred ca e interesant si poate reusesc si eu sa ajung. Mai multe detalii pe www.bimbinfiera.it

Va pup pe toate :)

Roxana G, madarinutza, aveti dreptate cu munca asta de birou, si eu ma gandeam pana acum, stai pe scaun si nu muncesti fizic, nu are ce sa ii faca rau la bebe. Dar am observat si eu ca vrei nu vrei exista situatii cand te stresezi si ii faci rau la bebe, vineri am avut si eu o zi de asta plina cu de toate, cand tre sa le rezolvi pe toate si toti trag de tine. Of, eram si obosita dupa toata saptamana si am si plans o bucatica. Bine ca am adormit la 8 jumatate si m'am odihnit din plin. De acuma sper sa nu ma mai stresez asa si sa ma gandesc mai mult la puiut.

14+

Mergi la inceput

Pai se poate christina sa plangi asa? Mie mi se pareau toate o grozavie pana sa ma necajesc cu TT, si acum ma gandesc ce fraiera eram. Treaba mi-o fac constiincios, dar am lasat-o mai moale cu atitudinea "nu se poate rezolva fara mine".

Rox 16+

]

Mergi la inceput

Azi sunt tare agitata, nu sunt deloc in apele mele. Nu ma pot gandi la nimic decat la testele alea si la eco.

Am citit o multime despre chisturile de plex coroidian, am gasit multe articole interesante si de bine:

1) 1-2% din ecografii la 16-18 saptamani arata prezenta acestor chsituri
2) Nu au nici o semnificatie decat ca moment al dezvoltarii creierului. In 2% din cazuri insa sunt legate de Trisomia 18 si amniocenteza ar calma spiritele
3) In 95% din cazuri se resorb pana in saptamana 32 de de sarcina.
4) In rarele cazuri in care raman dupa nastere, in afara Trisomiei 18, nu au nici o semnificatie, nu afecteaza dezvoltarea psihica, nu au legatura cu gandirea si dezvoltarea. Ele se pot resorbi singure si dupa nastere. Exista si adulti care au astfel de chsituri si nimeni nu stie ca le are.
5) Inteleg ca ar fi o problema legata de CMV si chisturile acestea, nu am inteles prea bine, nu am gasit in nici un articol insa am citit discutiile memicilor despre asa ceva. Nu am primit nici o explicatie clara legata de asta.

Rox 16+

]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carpatina spune:

quote:
Originally posted by mandarinutza
Teodoran, eu iau 1 tableta Elevit pe zi la recomandarea medicului si cred ca e suficient.

Si eu tot 1 tableta pe zi, seara (il am pe noptiera, langa crema de noapte... asa imi e mai usor sa nu uit sa-l iau )

11+
Vestea noastra!

Mergi la inceput