Mamici de iulie-august 2007 (29)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jeni71 spune:

Olgutzza si eu sunt racita cobza stau vesnic cu nasu-n batiste si deja am coji la nas de cat mi l-am suflat. Nu destul imi era infundat nasul de la sarcina noaptea, acuma mai imi si curge. Offfffffff !
Bine macar ca imi sunt bune analizele, ma duc luni la cabinet la ginecolog sa mi le citeasca si sa discutam, ca asa m-a rugat.
Si deja m-au sunat de la servici ca luni ma trimit la un control la un agent economic. La naiba !
Revin mai pe seara !

Jeni 18+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns taedi spune:

Este obligatoriu 42 de zile pt lauzie restul adica 84 zile se pot lua prenatal.Eu am intrebat aseara dr gine. si mi-a calculat si pot intra in prenatal la 1 Mai (am DPN pe 22 iulie),calculati 84 zile inainte de dpn.

edith21+5 si Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorinaoo1 spune:

Taedi in textul legii nu se mentioneaza daca sunt zile lucratoare sau luam in calcul si sambetele si duminicile. Tie ce ti-a spus dr?

Lavinia-nasica de moflea
burticaLorina Maria 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucapio spune:

Buna burtici,

Ca tot s-a deschis, din nou, subiectul concediu pre si post natal, din cate m-am interesat si eu, si au confirmat si fetele pe forum doar 42 de zile sunt obligatoriu sa ti le lasi dupa ce nasti, restul poti sa le imparti cum vrei. Deasemenea pentru fetele care au salariu destul de mare (de la 15 milioane net) si binenteles daca rezista pot merge la munca pana inainte de nastere iar toate zilele de concediu (126) sa le ia dupa ce nasc, astfel ma repet, din cate mi s-a explicat si mie (eventual poate stie cineva sigur), banii pe care ii primesc ar fi 85% din salariul brut fata de 8 mil care i le da statul.

Sper ca intelege cineva ceva ....

15+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

Lavinia, tot dupa litera legii calculasem si io. si in mod cert e vorba de zile calendaristice, nu doar lucratoare. treaba cu internarea dupa terminarea CM chiar n-o stiam...multzam!
Edith, io am DPN 19 iulie, deci tot pe la-nceput de mai (chiar sfarsit de aprilie) as intra in prenatal. astept saptamana viitoare sa ma lamureasca medicul de familie.
Jeni, si io cu nasu la fel: pana acu, mi-era infundata doar o nara (dreapta) de la sarcina; acu, le am infundate p-amandoua noaptea, iar ziua curg de zici ca-s robinete!

www.youtube.com/watch?v=wsTVfwWlfy4" target="_blank">22+ www.youtube.com/watch?v=9vNE-mRdkBk" target="_blank">

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

De la nunta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Simo, ce fain, cautati masinuta, bafta sa gasiti ce va place!

Vreau sa va povestesc despre IR-uri marite semnalate de Iosup si nastere prematura la 32 s. S-a intimplat unei mamici de pe forum, din Olanda, care are baietel de-o seama cu Miruna. Nu stiu exact ce valori i-au iesit la Iosup, dar a atentionat-o foarte clar asupra riscului. Ea a nascut la Amsterdam, si cei de la spitalul de acolo l-au sunat pe Iosup sa-l felicite pentru ca a anticipat problema ei (a facut HELLP syndrom). Din fericire copilul este foarte bine - dar problema IR-urilor mari chiar nu e de ignorat.

Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Vreauuuu si eu concediuuuuu!

Eu voi lucra pana la sfarsitul lui iunie, adica de la 1 iulie nu mai vin!

Fetelor asa am chef sa ma apuc ca lumea de cumparaturi pentru bebe! Zici ca am dat startul aseara!

Luna 18 sapt+ Cosmin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Anto.
Lorina, din pacate se numara si simbetele si duminicile, sint zile calendaristice.

Ioana, mama Mirunei (25.08.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olguttza spune:

IR-urile...cvasi-necunoscute pt. mine (ca uitasem de ele!)... nici nu le-am auzit pomenite la vreun control, nici nu apar pe vreun buletin ecografic...poate pt. ca nu merg la ecografisti celebri...habar n-am!

www.youtube.com/watch?v=wsTVfwWlfy4" target="_blank">22+ www.youtube.com/watch?v=9vNE-mRdkBk" target="_blank">

Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.

De la nunta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

ca vorbeati despre incopatibilitatea de grup...am sa aduc niste completari.

in cazul in care apar anticorpi anti-grup la mama, efectele asupra bebelusului nou-nascut pot fi absente sai minore, in functie de titrul de anticorpi (adica face icter mai mult sau mai putin pronuntat). nu da efectele pe care le poate avea incompatibilitatea Rh. in sarcina se poate urmari titrul de anticorpi in dinamica, insa nu se poate interveni in nici un fel. fiind considerata o afectiune minora, multi medici o ignora si nu trimit pacientele sa-si faca dozarea, asa cum ar fi normal (aici depinde de tipicul fiecaruia: unii sunt mai panicosi, altii mai interesati de stiinta...altii nu . este exact ca si cu restul analizelor: unii recomanda triplul test, listeria, chlamydia sau mai stiu eu ce...altii nu).

mamele care au grupa de sange O, pot dezvolta in mod spontan, independent de vreo sarcina, anticorpi antigrup A sau B. ei vor fi anticorpi vechi, de tip IgG, care strabat placenta, de aceea efectele asupra fatului pot aparea inca de la prima sarcina (spre deosebire de incompatibilitatea Rh). acest lucru se intampla f rar in cazul celor care au grup de sange A sau B, care pot dezvolta anticorpi antigrup numai in cazul unei sarcini, iar acesti anticorpi vor fi de tip IgM, nu vor putea strabate placenta si atunci eventualele efecte pot aparea la o a alta sarcina ulterioara, cu fat de grup diferit.

eu, de pilda, am O si sotul B si am un titru de 1/8 al anticorpilor antiB, care este un titru minim. este clar ca bebelusa mea are grup de sange B. o sa mai fac o dozare in jur de 32 de saptamani, doar ca sa vad rezultatul, pt ca oricum nu se poate interveni in nici un fel. daca titrul va creste, cel mai probabil va avea un icter mai pronuntat la nastere.
la anya nu am avut anticorpi si s-a dovedit ulterior ca intr-adevar si ea avea grupa O.

Alina Arina Ilinca si Anya Ioana

Mergi la inceput