Tinuta bisness
Raspunsuri - Pagina 2
Roxana Claudia spune:
Draga dicirstea eu nu confund magazinele intre ele. Stiu ca La Femme este un magazin distinct dar spun ca acolo se gasesc si costume marca Cristina Nechita la preturi mai mici. Eu de acolo mi-am cumparat cateva costume frumoase la reducere, marca amintita mai sus.
Roxana si
Catalin (5 iunie 2006)
Gabbriela spune:
poze cu tinuta business nu pune nimeni undeva pe un album...
si ce culori sunt permise - sa nu ziceti doar negru, gri si bej ca si mor daca trebuie zi de zi asa ceva... imi place rosu, roz, morv, albastru, verde... sunt ceva mai deocheata... daca tot vb de asemenea tinute... machiajul lejer si subtil... dar unghii - alea cum le purtati.. 99% ale mele sunt maro, verzi, albastre, rosi, galbene, foarte rar incolore... merge sau nu merge cu tinuta business nuanta unghilor?
De exemplu un costum rosu pantalon si sacou, pantofi albi, camasa alba si unghi rosi?....
Sanatate si numai bine 
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
ionica spune:
bis-ness,mey da bisness mai sunteti!
Ionica Mama de Sophia 06 septembrie2006
http://groups.msn.com/LeDumontauCostaRica/pictures
anamaria spune:
eu trebuie sa fiu imbracata 'decent- spre buisness' la job. asa ca port fusta + bluza si pulover, atentza doar ca decolteul sa nu fie exagerat, cam orice culoare.
mai rar sacou+ fusta/ pantalon, nu ma simt asa comod - neaparat insa daca am vreo sedintza, intalnire, conferintza samd.
iarna am zile in care iau blugi + un pulover mai elegant.
asta depinde insa si de pretentiile firmei, cat de 'office' accepta ei vestimentatia.
ungiile le fac manichiura frantzuzeasca, sau roz/ auriu/ argintiu. cand se asorteaza, maro sau grena. cred ca daca nu tii neaparat sa le vopsesti verde albastru sau alte asemenea e ok...![]()
vara iau si sandale, nu e problema, si cand sunt defii plecatzi chiar si papuci... 
_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb
Bogdan - 04.07.2000 si
Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai
)
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery
Mara76 spune:
quote:
Initial creeata de margas2005
De la 1 aprilie incep sa lucrez intr-un loc unde este obligatorie tinuta bisness.In linii mari stiu ce presupune,in fiecare numai cotume negre.....As dori sa-mi dati alte sugestii.Ex. de culori.
Felicitari pentru noul loc de munca! Presupun ca limba engleza nu a fost conditie la angajare?
Ca sa raspund la subiect eu sunt adepta Yokko. Madame are preturi prea mari de la o vreme, iar modelele pur si simplu nu-mi mai plac. Cristina Nechita mi se par cam batranesti... sau poate asa s-a nimerit in cele 2-3 dati cand am intrat in magazin. Ar mai fi de mentionat Dika, sunt bunute costumele lor, la preturi relativ normale. Unghiile nu mi se pare ca merg colorate prea extravant, la fel cum si machiajul si coafura trebuie sa fie cat mai naturale.
country girl spune:
Ar trebui sa fac intai precizarea ca exista o deosebire intre tinuta office, de altfel cea mai des intalnita si tinuta business mult mai restrictiva.
Tinuta office tine de cultura firmei si de semnalul care vine de la managament. La ora actuala, eticheta stricta a ramas doar in mediul financiar-bancar, in care atmosfera este una conservatoare.
Pentru tinuta office conservatoare:
- taior cu fusta sau cu pantalon, sobru in ceea ce priveste culoarea, tesatura, croiala, tipul de rever. Este de preferat sa se evite culorile tari, cele indicate fiind tonurile neutre. Culorile recomandate sunt negru, bleumarin, gri.
- nu bluza decoltata; se poarta bluza sau camasa alba sau culori pastel, in niciun caz culorile aprinse.
- dres de culoarea piciorului (nici macar negru).
- pantofii in culoarea deux-pieces-ului cu toc nu mai mare de 6 centimetri.
- parul prins in coc daca este lung, iar bijuteriile presupun doar un ceas si cel mult un lantisor cat mai putin vizibil, eventual cercei sau clipsuri mici.
- geanta lipsita de orice ornamente.
- machiajul evident minimal, natural, niciodata ruj rosu
- nu se recomanda excesul de bijuterii, culorile stridente pentru lacul de unghii, bratarile de glezna, unghiile foarte lungi.
- eticheta impune doamnelor sa poarte ciorapi subtiri, fini, chiar si vara.
Tinuta business propriu-zisa are alte reguli, dar nu cred ca acest caz se incadreaza aici. Mai degraba la tinuta office.
Bineinteles ca depinde si de pozitia ocupata in cadrul firmei. de exemplu in strainatate exista o regula nescrisa in dress code, dar respectata de toata lumea: intotdeauna cei din posturile mai mici trebuie sa fie atenti cum se imbraca superiorii si sa nu depaseasca aceasta linie. Chiar daca pot sa aiba de acasa o situatie materiala mai buna decat sefii.
country girl spune:
off topic: lasati "rautacismele" legate de ortografia limbii engleze!![]()
fata cerea sfaturi legate de vestimentatie nu cursuri de engleza de afaceri
Mara76 spune:
Care erau "rautacismele"? Faptul ca am sugerat sa fi scris in romana daca nu e sigura de scrierea corecta in engleza e rautate? Plus ca i-am dat sugestii legate de subiect... dar ma rog!
giani spune:
Excelenta descriere Ina. As mai adauga fara parfum, ori foarte putin, lacul de unghii sa fie transparent, rimelul de foarte buna calitate, sa nu fie pus in straturi multe.
country girl spune:
quote:
Originally posted by Mara76
Care erau "rautacismele"? Faptul ca am sugerat sa fi scris in romana daca nu e sigura de scrierea corecta in engleza e rautate? Plus ca i-am dat sugestii legate de subiect... dar ma rog!
Nu e rautate, e "rautacism" [citat din Hagi
].Altfel si eu am ramas client Yokko. De-abia astept sa mai dau o tura prin Bucuresti dupa costume de primvara-vara.