Ai nostri, ca brazii! ian-feb2005 ( 43)LMA
Raspunsuri - Pagina 19
monalac spune:
bubu,condoleante pt bunicul sotului tau.la multi ani pt sotul tau!la multi ani si celor care azi si au aniversat ziua onomastica!crinuta,e f dulce baiatul tau.iar cu cola ai f mare dreptate,noi de cand cris cere,evitam sa mai cumparam sucuri acidulate....insa daca merge undeva si cere,n am cum sa nu i dau,pt ca urla,efectiv,daca l refuz.in plus,ma gandesc ca pofteste,e totusi copil....el prima data a cerut cola dupa ce a vazut reclama la tv.din pacate,mi se pare ca nu ne mai intelegem deloc cu cris,in sensul ca plange f tare at cand nu i convine ceva,cand nu i faci pe plac...deja nu ma mai tin nervii,azi am urlat efectiv la el.asta pt ca nici apostrofarea,nici explicatiile,nici pedepsitul cu//treci in camera cealalta//nu au efect.plange intruna si daca l intreb//ai tacut?//zice//nu//si plange si mai tare.copiii vostri tot asa fac?ca eu deja nu mai suport,plus ca n as vrea sa fie asa plangacios si mai tz....
crinuta spune:
Merci pentru urarile de azi si pentru complimentele la adresa lui Rayan.
Pestele e foarte simplu de facut, daca ai o tava din aia gen grill, sau o plita/tabla ( eu aveam una mare, rotunda in Saudi) de genul celor pe care se coc vinetele.
Intr-o punga se pun cojile de tarate, iar pestele curatat ( de solzi nu trebuie curatat perfect) se introduce in punga, dupa, care se misca punga pana cand pestele este acoperit de acele tarate.
Tava grill se pune pe flacara mare, nu se pun unt sau ulei, ci pestele direct pe o parte, dupa care se tot intoarce.
Nu va speriati ca se innegresc taratele alea, adica cojile, asa e nomrmal.
Aaaa, inainte deschideti bine geamul din bucatarie, ca va face o fumegaraie de nu se poate, dar ce conteaza atata vreme cat are un gust de lesini.
Pana este gata dureaza cam 30 de minute, timp in care il intoarceti de pe o parte pe alte de vreo 4 ori, va orientati voi, si in functie de situatie mai puneti pe peste coji de tarate.
Il incercati cu cutitul sa vedeti daca e gata, dupa care pregatiti o tava cu folie de aluminiu si puneti pestele acolo.
Abia atunci se presara cummin peste el ( la o adica se poate si inainte, dar eu asa am invatat, ca nu se pune nimic inainte) si se pun si felii de lamaie. Se acopera cu folia de aluminiu vreo 10 minute si apoi se serveste.
Evident dati la o parte coaja aceea innegrita.
Gustul e de extraordinar!
Atentie: e nevoie de pesti mari, gen Fitofag, Salau. Si cei mici se pot pregati asa, dar cei mari sunt mai buni.
Noi am devenit fani Fitofag, si la gust si seamana cu un peste pe care il mancam noi in Saudi.
Crinuta si
Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
bubu05 spune:
Mmm, Crinuta, am citit si imi ploua in gura, pe bune! Noua ne place mult salaul, dar mi-e groaza de fumul din bucatarie. La mine geamul da in balcon si nu prea se aeriseste asa bine. Poate o sa incerc o data!
Mona, la noi merge excelent faza cu explicatul, Vlad este f. atent cand vorbesc cu el si ii explic de ce nu e bine sa faca aia sau sa bea cola de ex. I-am spus ca e mic, nu are voie, il doare burtica si gata discutia! Nici noi nu luam prea des, dar de pofta tot mai cumparam cateodata. Acum cateva zile am luat o Fanta din asta pink, de gref, sa vedem cum e si a cerut si el. I-am pus intr-un pahar si se uita la bule si zicea ca e "shampanie". Ne-a bufnit rasul si acum stiti ce cere? "suc de shampanie oz" (adica roz) 
In seara asta ne-a anuntat si bona ca are piciorul in ghips
. De vineri o durea un picior si era umflat si rosu si azi s-a dus la doctor si are o ruptura de ligamente. Trebuie sa stea o saptamana in pat. Noroc cu mama, i-am rapit-o surorii mele, ca altfel trebuia sa stau eu acasa si am ceva important la serviciu si nu as fi vrut sa lipsesc.
Oana si
Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz
BESTUTZA spune:
Am intrat si noi sa uram toate cel bune Florilor!Sa traiti si sa va bucurati de toate ale vietii!
Crinuta ,cojile de tarate sunt tartele obisnuite din care se face bors,nu?
Simona,multumim de urari si sustinere!..Deocamdata sunt in stadiul de inceput...Eu spatiul pt gradinita il am ,dar tr reamenajat..Deocamdata,suntem in faza de credite ,arhitecti ,strucuristi si alte alea...A inceput sa se contureze locul de joaca a lui Tudor!
http://community.webshots.com/user/BESTUTZA
Shobo spune:
Simona, multumim de intrebare, deocamdata nu am vazut nimic nelalocul lui cu bona noua, si ne tot uitam la ea pe camera, doar azi dim l-a lasat incaltat pe Codrin prin sufra pana s-a imbracat ea sa iasa afara si apoi a intrat si ea incaltata sa-l ia... o sa-i zic cumva si asta ca sa nu se prinda ca o vedem pe vreo camera
. in rest sper sa fie ok, o sa mutam camera si in bucatarie sa vad cum e la masa cu ea, cum ii da sa pape.
Bubu, condoleante pt bunic! LMA sotului!
crinuta, ce bine ca papa peste, Codrin nu vrea, l-am incercat dar fiindca nu i-am mai dat deloc de pe la 1 an cred ca n-a prins gustul, vom vedea mai incolo.
Mamica lui Codrin din 21.02.2005
"Te iubesc nu doar pt. ceea ce esti, ci si pt. ceea ce sint atunci cind sint cu tine!"
crinuta spune:
Bestuza, spre rusinea mea nu stiu daca da sau nu, deoarece eu habar nu am sa fac bors, dar cred ca da.
Shobo, da, Rayan mananca cu placere pestele.
Ieri i-am facut creveti cu sos de smantana si a devorat tot.
Crinuta si
Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
danielai spune:
Mona - am nascut pe 25 ian. am stat in spital 24-28, intr-adevar la saloanele cu plata. Am nascut cu cezariana, mandra mea statea singura in salonul de copii cu cezariana, dincolo erau mai multi copii, dar n-am intrat.Eu, cel putin deocamdata, nu mai vreau sa fac alt copil.Dar am avut mare incredere in dnul doctor, ma duceam cu hartiunta si "repetam" intrebarile inainte sa intru in cabinet si mi-a raspuns intotdeauna. Iar daca raspunsul era mai monosilabic ma duceam pe internet si daca aveam vreun dubiu il mai intrebam o data, mai tintit, si imi explica. E f ocupat, dar eu am nascut cu cezariana, deci am stiut din timp. Iar in sarcina am mers la Medsana unde am abonament si mi-am facut programari si a fost civilizat.
lbelciug spune:
Un mic "update" pt cine intereseaza:
Matei e mai bine de cand i-am schimbat tratamentul. Am vb cu o alta pediatra care mi-a indicat Hidrasec, Biotics si antibiotic Ciprinol. Imbunatatirile sunt vizibile pe toate partile: scaune normale, pofta de mancare, toleranta la alim noi, stare generala buna.
Doamne ajuta sa-si revina si la greutatea avuta anterior acestui episod urat.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si
30s cu baby-boy2
Forum despre Flori Presate (3)
BESTUTZA spune:
Liviana, Slava Domnului!Ciprinolul e un antibiotic cu spectru larg,dar e folosit in special pt infectiile urinare..Sper sa nu vorbesc prostii...S-ar putea sa fi fost o infectie combinata sau ceva ff rezistent !
http://community.webshots.com/user/BESTUTZA
monalac spune:
liviana,ma bucur pt ca baiatul tau e bine.iar ciprinolul,intr adevar,e pt inf cu e coli.eu chiar acum am primit trat cu ciprinol,pt inf cu e coli pe care o am in col.multa sanatate in continuare!