Bebei cu alergii (4)
Raspunsuri - Pagina 19
Ramona J spune:
Fetelor, am gasit intr-o revista un articol interesant, despre ceea ce ei numesc "marsul alergic".
Este vorba de progresia bolii alergice, de la colicii de la nastere care sint insotiti de otite repetate - pina la astmul de mai tirziu.
Acest mars alergic se manifesta de regula in felul urmator:
- in primii doi ani de viata copiii alergici au de obicei dermatita atopica, wheezing recurent, probleme gastrointestinale.
- intre trei si sapte ani predomina manifestarile gen sinuzite, rinite, otite repetate sau conjunctivite.
Marsul alergic culmineaza cu astmul, care de obicei se manifesta intre 7-15 ani.
Simptome ale alergiilor:
mincarimi
oboseala
stranut
congestie nazala
ochi inlacrimati (scuze, nu gasesc o traducere buna)
tuse persistenta
wheezing
otite repetate
durere de cap
eczeme
crampe
diaree
voma
Articolul e de fapt despre diferitele metode de testare, dar mi-a placut cum au explicat progresia bolii.
Bineinteles ca nu toti copiii se manifesta la fel, nu vor avea toate simptomele.
Ideea din articol era ca de multe ori racelile repetate, micile simptome ale alergiilor trec neobservate de catre parinti si medici. Cu cit intervii mai repede si mai hotarit, cu atit se reduce riscul de astm si aparitia unor noi alergii mai tirziu.
Am citit aici pe forum despre copii bolnavi si in citeva rinduri cind am intervenit si mi-am dat cu parerea mi-au sarit mamicile in cap. Copilul lor nu are alergie, nu are astm. Asta desi copilul are asemenea raceli repetate, primeste tratament antialergic si antiastmatic etc. Nu inteleg reticenta parintilor, desi si sotul meu face parte din categoria - "copilul meu nu"! A fost mai greu sa lupt cu el decit cu alergia!
Imi pare rau sa vad cum se chinuie parintii "running around like chickens without heads" - imi place expresia asta a americanilor. Simptomele sint clare in fata lor si ei se tot intreaba ce o fi.
Ma rog, scriu si eu pe aici de cite ori mai aflu cite ceva. Cine vrea sa citeasca si sa deschida ochii. Mai mult nu stiu ce sa fac.
Eu am cautat cu disperare informatii si nu a avut cine sa-mi deschida ochii. Ba chiar si doctorii (multi) pe la care ne perindam se uitau la mine de parca eu nu eram sanatoasa!
The best thing you can do for your children is to love your wife.
pisicuta si matei spune:
Ramona am remarcat si eu problema asta a parintilor care se invart in jurul cozii si chinuie copilul cu tot felul de antibiotice si sunt disperati ca ce are copilul ce are copilul si apoi nu fac nimic. Si mai ales nu inteleg cum cei care au dermatita atopica se gadesc la tot felul de creme care mai decare cu mai multe medicamente in ele in loc sa incerce sa descopere la ce are alergie. Pur si simplu nu inteleg cum naiba este posibil asa ceva
.Oricum eu ma bucur in fiecare zi ca nu sunt un parinte tipic
.
Interesant procesul de care ne vorbeai. Recunosc ca nu as fi facut legatura intre repetate otite si alergie, foarte interesant si sper ca noi sa nu trecem prin asa ceva![]()
Multi
la toata lumea.
Poze noi cu noi;Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor
Ramona J spune:
A, da... Sint subiecte intregi despre tot felul de creme, fara nici o aluzie la cauza eczemelor. Apoi sint cele despre rinite, sinuzite, copii care iau tratament specific antialergic, chiar antiastmatic, dar ai caror parinti refuza sa vada "the big picture".
Sint semnale de alarma, din pacate sint si multi (poate cei mai multi) medici care nu fac legatura intre simptomele astea si alergii sau astm. Din pacate am vazut pe pielea mea, sau mai degraba pe a lui Alexandru...
Pepsi spune:
pisicuta, merci mult de urari, da, dominic ii place tare mult de david
ramona, merci mult de urari,asa e e mare david, si dominic e innebunit dupa el.ajutoarele au plecat, au avut doar 3 saptamini de concediu, din care una am prins dupa ce am nascut! asa e in pozele de la spital paream tare energica, desi eram dupa nopti de nedormit ca a stat la lampi ca mi-a facut o forma urita de icter, stai sa vezi acuma o poza cu mine, dupa 2 saptamini de stat acasa singura cu 2 copii mici.....dar sint fericita, sint sanatosi! vai cita dreptate ai in ce spui....sa stii ca asa e, al meu a facut dermatita atopica si otitele.
va pup
Flavia mamica fericita de David 22 iunie 2007 si Dominic 17 mai 2004
albumele de familie
Ramona J spune:
Pepsi, te cred ca e greu. Sper ca tati e de ajutor. Cumva cu al doilea copil parca e mai usor. Cred ca al treilea creste singur! Nu stiu, eu nu vreau sa aflu...
Numai bine, sa ne mai scrii despre copilasi.
gama spune:
BUna ziua tuturor, FELICITARI nou nascutului, doamne ce grasun ai putut sa faci, matei a avut la nastere 3,750kg si mi-a fost suficient!!!!!Sa fiti sanatosi, sa cresteti mari,mari!!!
Noi avem probleme cu insectele, frateee, suntin Herastrau niste namile de tantari si altele......periodic are bube, de fapt reactii alergice la diverse muscaturi, si face multe pe picioare si maini, aproape simetrice, si fac lichid si trec greu, e cam neplacut!!!!
Vorba sotului, las`a ne mutam noi departe, departe de Herastrau, si printre frumoasele blocuri in frumosul cartier periferic nu mai sunt tantari din astia...
(preferam parcul aproape!)
Flavia, soacra mea este in Canada in ac.saptamana la Olimpiada Internat.de Genetica!!!!
si Matei(2.aug2004)
Ramona J spune:
Si noi ne luptam cu tintarii si cu tot felul de alte insecte. Pe mine m-a intepat o "fire ant" (o furnica mica, dar rea!) si am facut o reactie alergica. In primul rind ca a fost dureroasa zona, s-a facut tare, rosie... M-a tinut vreo saptamina chestia asta. Unii cica fac soc anafilactic la intepaturile astea.
Tot cumpar chimicale si dau prin curte, sa scapam de ele. Asta e, n-avem de ales. Din cauza climei sint tot felul de creaturi de soiul asta.
Anul asta a plouat mult si e plin de tintari. M-am bucurat ca avem verdeata in curte, dar si-au facut tintarii cuiburi la umbra si cum iesim din casa...hat! Aratam ca vai de noi, toate zonele descoperite sint ciupite. Mi-e teama sa tot dau pe noi cu chimicale anti-tintari, sa nu ma trezesc ca avem alte probleme.
Eu pun mixtura mentolata ca sa se linisteasca pielea. Va dati seama cum arata copiii, cu ciupituri rosii si pete albe de mixtura... Asta e!
eryteea spune:
Pepsi multe ,multe felicitari ptr bebe mititel .sa fie sanatos ,sa pape mult si sa creasca mare ca mamy si ca taty.
Ramona faci foarte bine ca scrii pe aici si ne dai informatii utile ,multumim.
Cit priveste problema mamelor cu ochi inchisi la aspectul alergii ,ai dreptate Ramona ,mi-am dat si eu seama ca sint foarte multe mame care cer informatii despre ce creme si sampoane sa foloseasca impotriva dermatitei si cind eu pun intrebarea daca au facut teste ,imi raspund ca nu se poate (in marea majoritate a cazurilor ) ptr ca e copilul prea mic .Eu am facut primele teste cind copilul avea trei luni(cutanate )
Chiar am o amica aici care la fel copilul avea dermatita cind era mic (acum are 3 ani) si cind o intrebam daca i-a facut testele ,imi spunea ca o sa le faca ,dar ca copilul nu mai are aproape nimic dar daca te uitai atent la copil ,era plin de bubite si se scarpina incontinuu .Eu de cite ori o intilneam ii puneam aceeasi intrebare si-i faceam teoria chibritului despre ce si cum si ea aproape ca se irita cind ii vorbeam .Acum ca are trei ani copilul a avut de vreo 10 ori otita si nenumarate raceli si cum eu o bat de zor la cap cu testele ,mi-a spus ca copilul nu mai are bubite si ca nu are rost sa le mai faca si ca totul se datoreaza faptului ca merge la gradinita si ca este normal sa raceasca asa de des ptr ca i-a de la alti copii.Imi vine sa-i trag cu ceva in cap
(ma scuzati ) ca poate asa ii vine mintea la cap .Mai vreau sa adaug ca avem aceeasi pediatra si la intrebarea despre ce i-a spus pediatra ea imi raspunde ca nu a sfatuit-o sa faca teste ptr ca nu era chiar asa de grav.Ce minciuna !Incerc sa-i explic,oameni buni (ca mi-e mila de bietul copil) dar nu intelege

ea spune ca nu poate sa-i scoata copilului din alimentatie anumite alimente ptr ca nu se mai desvolta bine 
.....si daca ati vedea copilul ,saracutu,ce slabut este .
Stim cu toatele ca nu este usor cu dieta la un copil alergic dar asta o facem ptr sanatatea lor.....eu cred ca ea vrea sa aiba bataie de cap cu doctori si diete si de asta ignora totul.
Ma scuzati daca am scris prea mult despre respectiva ,dar m-am infierbintat numai cit mi-am adus aminte
Va pup si numai bine !
Ingrid amore di mama
Ramona J spune:
Te inteleg. Ma simt si eu neputincioasa uneori, cind ma lovesc de asemenea situatii (mamici).
eryteea spune:
Fetele lamuriti-ma si pe mine ,cum se manifesta alergiile la picaturilr de tintari ?
Ingrid amore di mama