Bebei cu alergii (4)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by Dorsilia

Spuneti-mi va rog, si-a crescut vreuna dintre voi copilul sugar cu lapte HN (Humana) timp de cel putin cateva luni de zile?

intreb asta in conditiile in care a mea fetita de la 3 luni (acum are 4 si o saptamana) nu mai accepta/tolereaza alt fel de lapte

merci
lia

PS. Flavia, eu personal nu stiu nimic rau despre laptele de soia, daca l-ar accepta. Se vorbea despre soia modificata genetic dar cred ca laptele pt copii se face din soia controlata, cultivata special. Am auzit si citit si despree laptele HA ca efectele administrarii (ce urat suna!) unui asemenea lapte nu sunt cunoscute pe termen lung dar ca folosirea lui se poate asocia cu tulburari in dezvoltarea intelectuala spre deosebire de copiii ce consuma formula normala sau lapte matern.

Si cazul tau e superfericit, ca l-ai alaptat 18 luni. Ar fi fost colosal sa o pot face si eu macar jumatate de an dar....

La noi diversificarea timpurie (cel mai tarziu la 5 luni) dupa parerea unor medici consultati, se impune pt ca momentan se hraneste exclusiv cu lapte dietetic HN care dupa pareea lor nu-i asigura tot ce are nevoie pt crestere, desi deocamdata greutatea ei este ok, deci creste.

Eu mi-am luat si lapte HA, as incerca si cu el, sa vad daca il bea si nu are reactii dar deja mi-e mila de biata fetita cat am sucit-o si rasucit-o dupa atatea formule. Abia am gasit laptele asta HN care-l bea fara probleme, cu placere si are si scaun normal, zilnic.

Lia,
Eu am dat fetitei mele(5ani acum) lapte HA Aptamil de la Milupa.Pur si simplu asta mi l-a recomandat doctora pt a feri copilul de alergii,sotul meu e alergic ls o gramada de chestii si a fost f bine,a crescut mare si sanatoasa,nu am avut nici un fel de probleme,oh,nici poveste de tulburari intelectuale,Doamne fereste.
Eu citisem la vremea respectiva mult despre laptele asta si peste tot,gasisem numai aprecieri pozitive,deasemenea doctorii pe care i-am intrebat mi-au confirmat din experienta lor de zeci de ani.
Singura diferenta de formulele celelalte:laptele asta are cantitati extrem de mici de proteina din lapte(asa se cheama?-Milch Eiweiss ii zice in germana).Aptamil HA de la Milupa are LCP = Long Chain Polyunsaturated fatty acids pe care multe formule nu-l au.

Daca ai posibilitatea,da-i linistita laptele asta.
Laptele HN(Humana)stiu ca nu se administreaza decit maxim 2 saptamini.Nu stiu exact de ce,nu l-am folosit dar dr fetei mele mi l-a recomandat o singura data cind a avut o viroza digestiva(avea fiica-mea aproape 3 ani)dar probabil ca nu are toate componentele formulei normale si care sustin cresterea.

Dar de unde stii ca e alergica sau are intoleranta la proteina din lapte?Daca ti-au confirmat vreo alergie,stiu ca diversificarea se incepe tirziu,dupa 6 luni.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Pepsi sper ca sinteti bine acum. I-a trecut si lui Alexandru, cred ca a fost o simpla viroza.
Eu am scos formula si e bine acum. Ii dau iaurt si cottage cheese, la astea vad ca nu e problema. Cine sa mai inteleaga ceva?

Nastasika, sinteti niste frumosi! Papusa mea sta pe olita cind vrea ea, mai degraba imbracata. Problema e ca nu o deranjeaza deloc daca are pipi sau cachit in scutec, deci nu stiu cind se va invata fara. Cu Alex a fost simplu, ca nu suporta sa aiba scutecul murdar.
Intr-adevar, si constipatia poate fi simptom de alergie.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Alina, nimeni, nici un medic nu mi-a confirmat nimic, desi am consultat o gramada pot zice. Ideea e ca la 3 luni, dupa o saptamana de antibiotic a facut diaree, apoi nu a mai tolerat laptele normal, il refuza si inainte dar acum direct face scaune acide si cu mucus d ela el, e agitata, il scuipa, nu-l agreeaza si nici fizic nu mai pare sa-l tolereze. Pe cutia de la Humana Hn scrie foarte clar ca NU se recomanda copiilor cu intolerante la lactoza sau proteina laptelui de vaca, DAR EA IL TOLEREAZA F BINE, si fizic deocamdata ii prieste.

Am cumparat Humana HA, dar nu stiu despre lantul acela Long Chain Polyunsaturated fatty acids... cum pot afla? Eu am mare incredere in produsele Humana. Desigur as putea incerca si Aptamil, dar in farmacii aici nu il au, deci trebuie comandat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisicuta si matei spune:

Salutare!

Gama felicitari pentru bb mic din burtica.Sper sa ai o sarcina usoara si sa nu te chinuie prea tare dintii.Si bb mic sa fie sanatos si voios.Noi suntem in regula,Matei se dezvolta bine,a mai crescut si in inaltime si in greutate-am depasit si noi in sfarsit 10 kg si in rest este un nebunel fara pereche

Nastasika iti urez cu intarziere pt Stefanut.Sa fie sanatos si frumos sa te poti bucur de el.Am vazut si pozele si sunt bestiali micutii.Imi place tare cum ii sta cu ochelari de soare

Poze noi cu noi;Pozici cu noi
"Cronometrul" lunilor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns light spune:

La multi ani Nastasika, cu intarziere, si din partea noastra, sa fii sanatoasa si la fel familia ta!As vrea sa va intreb si eu, ca daca a incercat cineva produsele pe baza de aloe de la Forever, am tot citit ca sunt bune pentru diverse alergii. Dar nu sunt prea hotarata sa cumpar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daphna spune:

DORSILIA,da-i fara probleme formula HA de la humana sau nestle adik nan ha,dk ii plac.urmareste cu atentie scaunele caci nefiind legate e cu siguranta intoleranta la lactoza.si eu am probleme cu fetita mea ,are 4 luni si ii dau nan ha.mi-a luat f bine in greutate si a scapat de bubitele pe care le facea si cu sanul si cu milumil 1.si iti mai spun ca nici ei nu prea ii placea nan ha ,de nu stiam ce sa mai fac.de pe la 3 luni si un pic i-a revenit pofta de mancare si mananca acum f .bine.iti doresc numai bine!
m-am bagat si eu aici la voi ,oficial ca sa zic asa,ca de citit va citesc mereu,sper sa ma primiti!va pup

georgiana mami de Elisa(15.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by Dorsilia

Alina, nimeni, nici un medic nu mi-a confirmat nimic, desi am consultat o gramada pot zice. Ideea e ca la 3 luni, dupa o saptamana de antibiotic a facut diaree, apoi nu a mai tolerat laptele normal, il refuza si inainte dar acum direct face scaune acide si cu mucus d ela el, e agitata, il scuipa, nu-l agreeaza si nici fizic nu mai pare sa-l tolereze. Pe cutia de la Humana Hn scrie foarte clar ca NU se recomanda copiilor cu intolerante la lactoza sau proteina laptelui de vaca, DAR EA IL TOLEREAZA F BINE, si fizic deocamdata ii prieste.

Am cumparat Humana HA, dar nu stiu despre lantul acela Long Chain Polyunsaturated fatty acids... cum pot afla? Eu am mare incredere in produsele Humana. Desigur as putea incerca si Aptamil, dar in farmacii aici nu il au, deci trebuie comandat.

Hai ca incep sa ma luminez.Scuze,m-am uitat pe siteul nemtesc al Humanei si laptele asta HN are si formule care se pot da nelimitat,de la primul biberon,in cazul copiilor cu o sensibilitate a tubului digestiv(sindromul de dispepsie la sugari,de ex).Uita-te aici la www.humana.de/de/produkte/heilnahrung/index.html" target="_blank">HN(heilnahrung).Unele se vind doar in farmacie.Formulele astea HN scrie ca sunt fara gulten si cu o cantitate minima de lactoza.

Din cite povestesti tu,nu prea pare a fi alergie daca face diaree,e agitata,nu-i prieste.Pe cutia de Aptamil HA scria ca are LCP.

Sincer,cred ca mai degraba ii dai o formula HN decit HA.

Succes si rabdare!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

Alina, please, vad ca tu esti din Germa, eu nu stiu, nu mai stiu adica germana ca lumea si nu as vrea sa traduc gresit...deci care este tipul de Humana Hn care se da pe perioada lunga de timp? In Romania am vazut DOAR Humana HN Heilnahrung cu prebiotice (are pe langa faina de orez si piure de banane in compozitie)....te rog, din suflet, lumineaza-ma si pe mine care dintre formulele HN sa-i fac rost puiutei. Ca daca e cazul ma urc in autocar si plec pana in Germania sa-i cumpar ce are nevoie, numai sa-i fie bine. Si scrie clar ca se poate da pe lunga durata? xxhttp://www.humana.de/de/produkte/heilnahrung/heilnahrung.htmlxx
uite asta o avem noi acum acasa

PS. Da, ca simptome asa a prezentat pana acum, la introducerea fie si treptata a formulei normale in formula HN:
- in prima instanta scuipa imediat, intoarce capul de la biberon desi ii e foame, impinge si cu manutele sticla de lapte
- daca-i dau HN in amestec cu formula normala sa zicem 3 la 1, nu ajunge imediat la diaree, incepe prin a avea scaune cu mucus, 2-3, ceea ce e neobisnuit la ea care are 1 scaun numai pe zi, fara mucus, miros normal si consistenta normala spre usor constipat, dar daca ii dau numai formula normala dupa 2 biberoane de lapte face scaun diareic si cu mucus, miros specific, acru
- cand o razbeste foamea rau bea dar in sila si numai cat sa isi astampere foamea la majoritatea meselor (50-80 ml), printre plansete, daca-i dau in somn bea si 150 ml numai ca asta inseamna maxim doua biberoane pe zi, urmate de scaun cu mucus si miorlaieli, agitatie, are o mina nelinistita, nu mai zambeste, adoarme greu, se foieste in somn. Ii dispare apetitul, sa ca nu mai cere de mancare. Dureaza ~ o zi pana isi revine la normal
- Humana HN bea fara probleme (pana acum), la 4-5 ore, si cate 200 ml odata, in medie 750-850 ml pe zi, are scaun zilnic, normal, doarme bine, nu e agitata, e si vesela si are fetisoara pe care io cunoastem noi ca o are cand e ok

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

of, dr homeopat mi-a spus sa nu-i mai dau produse ce contin soia!
pentru ca toata este modificata genetic! indiferent ce scrie pe ambalaj...

asa ca...adio lapte si iaurt de soia!
ramane doar laptele de orez pt noi...

Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

am vazut ca ati discutat despre imposibilitatea de a da copii la gradi...
nici eu nu stiu ce o sa fac, pentru ca nu gasesc nici una care sa mi-l primeasca de la 10 la 13, adica in intervalul dintre micul dejun si pranz...

Eu
stau pe tarm si-sufletul mi-e dus de-acasa.
S-a pierdut pe-o cararuire-n nesfârsit si nu-si gaseste
drumul înapoi. (Lucian Blaga, „La Mare”, 1919)

Mergi la inceput