Bebei cu alergii (4)
Raspunsuri - Pagina 10
savarina spune:
Buna, acum v-am descoperit, am si eu un baietel (1,6 ani)cu o fetisoara mereu rosie si cu bubite mici mici pe fata ca niste cosurele albe rozii . Eu sunt alergica la praf , puf si polen. Iarna asta a racit de 3 ori , la distanta de 2-3 saptamani. I-am recoltat sange si exudat faringian pentru analize. Si vreau sa ii fac si testul care va determina la care dintre cei mai comuni 30 de alergeni e alergic si asta tot din sangele recoltat deja. La noi in IAsi costa 140 ron dar tot pe forum am citit ca l-a facut cineva din Bucuresti la bebe si costa 200 ron.
Babyyy poti recolta la copil si din degetul de la picior fiind asa micut si poti face testul basic 30 , costa ceva dar merita pentru ca se testeaza 30 de alergeni cei mai comuni ( scuze daca m-am repetat).
Astept cu nerabdare sa vad daca copilasul mneu ma mosteneste in ceea ce priveste alergiile pentru ca un teren alegic exista dar sper sa nu se manifeste.
Foarte multe informatii am aflat de la voi si va multumesc pentru asta.
Am si o intrebare : stiti cumva daca exista crema sau ulei cu luminita de seara care se mai numeste si primula de seara sau evening primrose ca eu nu gasesc pe net decat capsule si stiu ca e foarte buna pentru eczema atopica si as vrea sa il dau pe fata pe bubitele astea buburuzate ca am impresia ca se extind.
PUPIci si rabdare va doresc !
Dorsilia spune:
citind prospectul de la Humana HN am vazut ca NU se recomanda copiilor cu intolerante la componentele laptelui de vaca, galactozemiei, etc...atunci a mea cum de-l tolereaza bine de o luna totusi?
si ma intreb de ce nu ar fi mai indicat sa folosesc Humana HA ( formula hipoalergica) in loc de SL (formula pe baza de soia indicata in cazul intolerantei dovedite), pana ne dumirim despre ce fel de intoleranta sau dezechilibru digestiv e vorba (ceea ce am aflat ca e irealizabil in Timisoara, nici un laborator nu face teste, singura solutie ar fi biopsia de colon, care este exclusa din cauza duritatii metodei pt un bebelus)
ar mai fi Nan fara lactoza, insa daca tolereaza HN cu lactoza...ma duce gandul la ideea ca nu prea are de a face cu lactoza.
Ce este cert e ca nu ii place gustul si nici consistenta Milumilului 2. Unde mai pui ca dupa 2 mese de milumil 2 iar a facut un scaun moale , nu diareic dar cu miros specific....poate trebuia sa insist sa vad daca chiar dadea in diaree
sunt complet in ceata cu formulele astea.
Ramona J spune:
Fetelor, intru din nou cam pe fuga.
Pepsi, multumesc pentru informatii. Cred ca laptele era de vina totusi.
Cred ca e OK cu spray-ul, incearca sa-l folosesti cit mai putin. Sper sa treaca repede.
Dorsilia, daca fetei ii merge bine nu conteaza ce formula ii dai. Sa aiba scaune bune si sa creasca. Daca ii si place e perfect!
The best thing you can do for your children is to love your wife.
monaraus spune:
Pepsi, noi am facut si analizele pentru alergeni si nu a iesit nimc. Se poate sa fie alergica la ceva chiar daca analize sunt ok? SI cum descoperi la ce anume este alergica?
Dorsilia spune:
da, numai ca e vorba de lapte dietetic pt cazuri de diaree, boala celiaca si alte dereglari digestive, cu continut redus de grasimi, si nu stiu daca acest lapte ii va asigura aportul nutritiv optim pt o crestere armonioasa, fara carente...
Ramona J spune:
Incearca si alte variante de formula, dar macar stii ca ai gasit unul pe care poti conta.
Cind introduci solidele mai poti ajuta si cu alte alimente.
Monarus, la analizele din singe poti sa ai rezultat negativ si daca e alergic copilul. Daca nu a venit in contact cu alergenul inainte de recoltare, IgE poate sa iasa normal.
Dorsilia spune:
sa amestec formula normala cu HN oare? sau sa incerc direct si cu soia sau HA ?
Eu intreb medicul si ridica din umeri, deci va dati seama ca sunt pe dinafara cu chestia asta:(
Ramona J spune:
Eu n-as amesteca. Incearca intii variantele mai putin dietetice, care crezi ca au varianta nutritiva mai mare. Dupa mine criteriul de baza e totusi reactia organismului la aliment. Degeaba are valoare nutritiva daca dauneaza pe de alta parte, sau nu se absoarbe bine in organism - tot nu asimileaza. Deci eu tot zic sa-i dai alimentul care nu provoaca reactii. Dar ca sa stii exact care e ala e mai bine sa nu faci amestecuri.
Dorsilia spune:
ieri la examenul de bilant de 4 luni, am constatat ca de la 3 la 4 luni buburuza mica a luat cca 680 de grame, are 65 cm, ... tot n-am AJUNS LA 7 KG :( (deci nu ne-am dublat cum scrie la carte greutatea de la nastere- 3710 gr), partea buna e ca totusi a luat in greutate..., ce vreau sa zic este ca, iata, de 20 de zile bea lapte dietetic special pt cazuri de diaree si alte tulburari digestive.
de maine incep cu supica crema de legume pt ca la noi baza o sa fie in mancare nu in lapte, vad ca laptele e greu de nimerit ala bun si acceptat si hranitor si frumos mirositor
, si de bagat in spital pt teste de durata eu una n-o bag pe post de cobai. N-o fi Humana HN nutritiv, insa ea il prefera cert, are scaun zilnic, normal, si nu-i da gaze, colici, diaree, agitatie, bea regulat, cantitati constante, fara urlete, fara suspine, fara insistente, asa ca, sa ma ierte D-zeu, daca o subnutresc/malnutresc, eu mai bine de atat nu stiu ce sa-i fac, caci nici medicii nu stiu se pare, ceea ce e scandalos totusi
iata istoricul ei medical si cum a luat ea in greutate de la nastere:
la nastere - 3710 grame, 51 cm, icter prelungit pt ca au avut nepasarea sa n-o puna la lampa ultravioleta la timp si pt ca nu si-au dat silinta s-o hraneasca grozav, in conditiile in care a fost greu de hranit din start, nu i-a placut formula iar eu lapte nu aveam decat cat sa satur un pui de soarece
la externare- 3530 grame
0-1 luni- 800 grame, 55 cm, infectie urinara cu E. Coli, colectata din maternitate, pe fond imunitar debilitat, sterilizata cu antibiotic
1-2 luni- 1100 grame, 60 cm
2-3 luni- 600 grame, 63 cm, iarasi infectie urinara, recidiva, sterilizata cu antibiotic, la o saptamana dupa antibiotic diaree, trecut pe Humana HN
3-4 luni- 680 grame, 65 cm
asta e...
gama spune:
BUna ziua, bine v-am regasit pe "veterane" si nu numai!!!
Asa este, se poate sa aiba o alergie si sa iasa analizele negative, titru de anticorpi poate fi "mic" ptr.a fi depistat in acel mom.
Pepsi, vad ca ai ajuns "departe"mai ai un pic, si acum sa ma laud, am luat-o pe urmele tale, numai ca sunt muuuult in urma, 7 saptamani.
Dorsilia, ce tot iti faci atatea ganduri negre, copiii nostri au crescut cu soia si altii privati de multe alte bunatati...si eu i-am dat baietelului humana sl de la 3 luni, pana la 2 ani, si-a crescut f bine, iar in primele luni nici el nu a pus cat la carte, ba chiar in luna 2 avea mai putin ca la nastere.....
Noi papam ventolin de ieri din cauza unei viroze prelungite cu tuse si iar tuse......
Pisicutza, ce mai face Matei?Natasika????
si Matei(2.aug2004)