Mamici de septembrie - octombrie 2007 (12)
Raspunsuri - Pagina 13
mandarinutza spune:
tocmai am aflat si eu rezultatele de ultimele analize efectuate, cele pentru hepatitele B si C si secretia vag. si sunt ok.
Pt dureri de burtica, eu mai iau un No-sap daca dureaza mai mult de 5 minute si isi face efectul imediat. Nu iau mai mult de 1-2 No-sap pe saptamana, dar am inteles ca se pot lua si 4 sau mai multe pe zi in functie de dureri.
Bine ai venit Saphir
Cristina, cred ca la 14 saptamani intri in luna a 4 a.
Roxana
15+ Mandarinutza
cristina85ss spune:
Mandarinuza multumesc ptr raspuns,
fetelor din italia (iar va dau bataie de cap ! ) vreau sa va intreb ceva,mi-e nu mi-a dat doctorita sa fac analiza de citomegalovirus ( CMV) ci doar aceea de toxoplasma,la voi cum a fost? Voua va dat sa o faceti sau ati facut la cerere? Cum se spune ''listerie'' in italiana? As vrea sa fac si analizele ptr listerie dar nu stiu cum se numeste .Stiu ca listeria,toxoplasma si citomegalovirus au cea mai mare ponderenta de ai face rau lui bebe,iar eu am facut numai analiza de toxo..poate imi dati voi un sfat
Cristina 13+
andrruzza spune:
Buna dragelor. De citit v-am citit, de scris ..
Ieri am facut o ecografie in spital cand am fost la control. Sunt suparata, am dezlipire de placenta 12 mm si un nodul fibromatos de 29 mm. N-am avut sangerare, nu dureri. Acum iau utogestan si sper sa fie bine. Mi-am programat o eco la medicover ca in ecografistul din spital nu prea am incredere.
8s
mamica lui Rares(10.03.2005)
http://community.webshots.com/user/andrruzzaR
"Neasteptatul se produce intotdeauna"
Marunzika spune:
Bun venit noilor gravidute!
Felicitari celor care au avut din nou intalnire cu bebeii! Sa creasca voinici si sanatosi!
In De (ori in regiunea unde locuiesc eu) nu se mai face deloc TT, dr mea l-a taiat de pe lista si mi-a spus clar, ca din cauza rezultatelor false nu se mai face, nu e concludent! Am mai scris acest lucru, insa ma repet ca poate asa va mai linistiti cu privire la acest test.
Eu am pe 23.03 intalnire cu bb si iau si taticul cu mine, sa se bucure si el de balaceala lui bb. Oare la 14 saptamani se face eco abdominala, ca nu prea l-as lua cu mine daca e vaginala.
M-am intors de la dr ORL-ist care nu mi-a dat decat apa de mare (spray) pt nas si ceai de salbei (oribil la gust mi se pare) pt gargara. Nu mi-a dat nimic hemeopat - nu era sigur daca pot lua sau nu!
Sa auzim numai de bine!
13+
www.wunschkinder.net/forum/ssticker/sstick/19/09/2007/45/11/255/255/0.png" target="_blank">Wunderbaby
marushka spune:
andrruzza incerca sa nu te stressezi in primul rand ca-i face rau lui bebe, apoi asteapta sa vezi si alta eco de la Medicover. Oricum sa stii ca unele complicatii se trateaza. Sa ai grija de tine si de bb si sa auzim vesti bune!
Marunzika din cate stiu eu se face eco abdominala. Mie asa mi-a spus cand m-am programat pentru eco la 13 saptamani +
Pup la toate si sanatate!
Taniusha 12+
http://bd.lilypie.com/EzQqp2.png
kriss79 spune:
Mi-am adus aminte..am o rugaminte la mamica care se ocupa de listutaPoti trece te rog in dreptul meu numele doctorului cu care voi naste? dr. Mihaila Catalin, Maternitatea Cuza Voda, Iasi
multumesc!
Nunta noastra - 2 iulie 2005;Luna de miere;Finutza Alexandra Ioana;Tunisia(2006);Revelion 06/07
Cristina8+
Happiness_4_us spune:
Marunzica, eu am facut eco la 12 sapt si 3 zile si am facut abdominala, deci si tu mai mult ca sigur tot din asta vei face. Asa ca, ia taticul cu tine ca sa vada si el minunea.
Kriss, trec eu imediat pe listuta datele in dreptul tau.
Nana, 13+
In asteptarea lui
Bubu la 12 sapt si 3 zile.
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!
crishtina spune:
Cristina85ss tot eu ma nimeresc sa iti scriu prima, poate nu te superi. Din cate stiu eu listeria se spune la fel. Dupa cum imi amintesc eu nu am facut analiza asta. Iti transcriu din libret exact ce scrie ca trebuie facut in primul trimestru. Eu altele la cerere nu am facut. Pt mine a fost deajuns ce mi'a dat.
Pap test(puo non essere necessario effettuarlo se eseguito nel triennio precedente)
Gruppo sanguigno e fattore Rh, test di Coombs indiretto(in caz de Rh-), esame emocromocitometrico completo con conteggio piastrine, ALT AST, glicemia, creatininemia, VDRL TPHA, toxotest, rubeotest, HbsAg, antiHCVAb, antiHIVAb, esame urine.
Primi esami dopo l'accertamento di gravidanza. A giudizio del medico alcuni di questi esami possono non essere effettuati se eseguiti in tempi relativamente recenti.
Toxoplasmosi e rosolia: se non protette ripetere alle scadenze indicate, altrimenti depennare.
13+
cristina85ss spune:
Multumesc mult Crishtina cum sa ma supar ptr ca imi raspunzi? Chiar imi face placere. Atunci am facut aceeleasi analize amandoua.Si tu ai facut doar rosolia + toxoplasma.Deci probabil CMV (citomegalovirus) se face mai tarziu,intreb maine doctorita si iti spun si tie,eu as fi preferat sa fac si ptr CMV ca sa stau mai linistita.Dar vad ca nici tie nu ti-a dat sa faci BETA,care reprezinta un test de sange ce demonstreaza ca esti insarcinata..abia astept sa intreb maine doctorul
Cristina 13+
crishtina spune:
Test de sange nu, insa am facut test de urina la ei si iti da foaia de atestare ca esti insarcinata inainte de libret. Cum a spus si o alta fata nu imi amintesc care, ala e primul test care iti spune sa il faci cand mergi la ei si zici ca esti insarcinata. In celelalte trimestre nu am gasit CMV, e posibil sa nu se faca. Din cate m'am informat eu pana acum doar alfafetoproteina plasmatica(se face in sapt 16-17) e pt depistarea de spina bifida la bebe, e singura analiza ca sa vada defecte sau malformatii. Mai sunt cateva in trim 3 care nu stiu pt ce is insa nu cred ca pt asa ceva. Te pup si eu
13+