Piticodromul de sept-oct 2005 (174)
Raspunsuri - Pagina 12
oaana spune:
buna fetelor,eu nu prea am mai avut timp sa intru dar zi am citit tot.
vreu sa va spun ca baietelul meu iar nu vrea sa pape,ciorba e o amintire veche,branza la fel,ma chinui cu carnita si peste...dar nu poate manca doar atat,nu stiu ce sa-i fac,nu vreau sa-l oblig.Iosua cand nu vrea ceva strange buzele si gata,daca pronunt cuvantul carnita,deschide gurita,dar azi nici carne nu a vrut,si inafara de laptele cu cereale dimineata si seara,in rest e jale-specific ca are 13 kg,si inainte manca bine.i-am facu analiza coprop,dar nu a iesit nimic.aveti si voi copii asa mofturosi ca al meu?
sanatate pisorilor bolnavi
A,si am o reteta de branza topita facuta in casa:
1kg branza vaci,mai scrupoasa
1 pachet unt sau margarina unirea
sare dupa gust
1lingurita bicarbonat
se freaca branza cu bicarb si sarea , se pune untul sa se topeasca la foc mic,se pune amestecul intr-o cratita pe care sa nu se prinda mancarea,si se fierbe la foc mic pana se topeste..apoi se da la rece,ori in forme ori asa.
bineanteles ca e bicarbonatul,dar oricum nu contine ce contine branza topita din comert si e buna la gust...
voiam sa va intreb pana cand dati voi vigantol?
va doresc o zi buna.
oana
mami lui Iosua(5 oct. 2005) bb2 21+
[url=http://new.photos.yahoo.com/oanavpopa/albums
"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"
Meme1 spune:
Oana, pai are super 13 kg...al meu stagneaza pe la 11.5 kg de nu stiu cate luni incoace....si nu pot sa spun ca nu mananca, dar la cat alearga in timpul zilei, cred ca ccc consuma tot....
Pupici
Meme, mami de Andrei (01.10.2005) si AnaMaria (15.10.2006)
norina spune:
Oaana, sa stii ca si Teodora are tot 13 kg si de ceva vreme e f mofturoasa la mancare. Ea inainte manca orice si destul de mult. Acum trebuie s-o fugaresc cu mancarea si mai ales la masa de dupa amiaza e chin mare, nici nu mai stiu ce sa-i dau.Oricum sper sa fie doar o perioada si sa revina la obiceiurile normale.Sanatate bebeilor muciosi, sa treaca repede raceala!Teodora Sara (norina)poze
Meme1 spune:
Apropo de greutate, voi cand stiti ca ar trebui sa ne punem semne de intrebare legate de greutatea copiilor? Ca eu citind asa aiurea ieri pe net am gasit un articol care spunea ca la peste doi ani, daca ccc copilul este in grafic la peste 80% atunci este considerat gras, iar la peste 90% obez.....
Vecinii nostri cu baietelul de aproape 2 ani il indoapa ca pe curcani, nu stiu unde baga copilul ala atata mancare, seara baloteaza doua cine....si cred ca per total peste zi bea cam un litru de lapte de vaca...plus doua mic dejunuri, pranz si gustare dupa-amiaza....iar vecinii sunt tare mandri cand le spune lumea ce bine dezvoltat e copilul. La check-up-ul de 18 luni (pe care l-a avut la 19 luni) cantarea imbracat peste 14 kg...iar asta in graficul din carticica lui il situeaza la peste 80%.....
Poate Alina ne lamureste mai bine ce si cum....
Voi ati da de mancare copiilor non stop daca ar cere???? Eu nu stiu zau cum as face.....Pe de o parte as fi incantata sa il vad ca mananca bine, pe de alta insa m-as gandi daca e bine asa.....Chiar nu stiu....
Editez: am uitat sa scriu ca mie mi s-au parut cam aiurea estimarile alea....adica cum copil gras sau obez la doi ani? ca nu e ca si cand ar cantari 20 kg deja....
Pupici
norina spune:
Meme, eu cred ca depinde de constitutia copilului si de metabolism. Ce spui tu ca mananca baietelul vecinilor mi se pare super-mult, cred ca nici eu nu mananc atat De ex Teodora are 13 kg imbracata in trening, dar zau ca nu manaca mult( 2x 250 ml lapte_dim si seara, mar cu biscuiti dimineata + 1 felie de cascaval, un castronel mic mic de mancare la pranz si un iaurt sau cereale seara) + 100 ml suc de portocale. Mie chiar mi se pare ca mananca putin, dar cred eu ca pt varsta ei e suficient.Dar sta bine cu greutatea pt ca nu e un copil super activ, e chiar linistita si probabil ca si asta conteaza plus metabolismul.Am vazut pe aici meniuri de 3 ori mai mult decat al ei si chiar ma gandeam ca ar fi obeza cu atata mancare.Eu cred ca si ei mananca in functie de cat au nevoie si cum le cere organismul.Anyway, asteptam asa cum zici si tu parerea Anyei.Teodora Sara (norina)poze
Anya20 spune:
eu am mai spus-o pe aici: feriti-va sa aveti copii grasi! adica indopati. stiti ca fiecare are un ritm propriu si nu trebuie comparati.
la un an, o greutate normala ar fi de 9 kg, iar la 2 ani de 12 kg. dar sunt numeroase exceptii (in plus sau in minus), pt ca se ia in calcul mostenirea genetica, inaltimea, conformatia, dezvoltarea neuropsihica a copilului, basca obiceiurile alimentare.
Anya are 11 kg si pare grasuta, iar eu me feresc sa ii dau fainoase pe cat pot (asta nu inseamna ca le evit complet, pt ca trebuie sa aibe o alimetatie echilibrata).
Alina Arina Ilinca si Anya Ioana
andreeeea spune:
Ca sa fim in trend, si noi mofturoase la mancare si mucioase!
La pranz, de ex. a luat o singura lingurita de ciorba, apoi gata. Desigur ca eu ma enervez f tare la cat timp am pierdut gatind etc, dar incerc din rasputeri sa raman calma si sa nu incerc suplimentarea pranzului cu compot, biscuiti si altele, asa cum ar vrea ea... Si astept sa-mi ceara ea de mancare si sa si manance ce as vrea eu.
Voiam sa va intreb ce unguente credeti ca ar fi indicate pt eczema, la varsta asta, pt ca a reaparut un punct pe ceafa Mariei, loc in care se tot scarpina.
Andreea, mami de MARIA (5 oct 2005)
andreeeea spune:
Maria, la cele 12,5 kg imbracata, pare pufoasa, dar nu e grasa deloc. Si mie mi se pare chiar ca mananca putin- cam la fel ca Teo-, dar cred ca e suficient pt varsta ei ;si eu evit fainoasele...
Andreea, mami de MARIA (5 oct 2005)
Meme1 spune:
Anya, .
Eu nu pot sa ii inteleg pe vecini...intre baietelul lor si Andrei e o diferenta de aproape 5 luni...eu nu il compar pe Andrei cu al lor, dar am impresia ca ei il compara....orice ar face Andrei, Sean face de doua ori mai bine....sa ii vedeti ce incantati erau acum juma de an cand lumea le spunea ca Sean arata a doi ani plus si el n-avea decat un an si jumatate.... Si mie mi se pare ca mananca mult, dar nu vreau sa ma amestec....am observat ca obiceiurile culinare sunt muuuuuuult diferite de ale noastre. De exemplu, aici nu exista nici un fel de interdictie la mazare, fasole....etc...pai Sean mananca fasole boabe de la 10 luni....iar mie mi se face parul maciuca ccc cand ii aud povestind pe ai lui de cele doua mic dejunuri, pranz, gustare, doua cine plus lapte cat cuprinde peste zi....
Mai este adevarat si ca ai lui parinti sunt maaaaaaaari la dimensiuni...eu insa il vad luand proportii pe asta mic din zi in zi....
Nu va mai zic mandrie la ai lui parinti de ce picior mare are Sean si ca vai ce picioruse mici are Andrei.....
GAta ca acaparez tot forumul...
Pupici