LMA * Ghiocei de martie-aprilie 2006 * (31)
Raspunsuri - Pagina 22
catrinutza spune:
Iulia si faraOana...La multi ani puiutelor...sa fiti sanatoase si frumoase, destepte si norocoase...restul vine de la sine...pupam si mamicile posesoare de asa comori...
Mihaser...spor la predari....
Adar...m-ai ispitit cu site-ul ala cu pernutze cusute...rusine ca mi-ai bagat ispita-n casa...acu' imi vine sa ma infing in goblenul ala...ca si la ce vreme e afaraaaaaaaa...ori sa tricotezi (ca vine iarana) ori sa faci copii (iar vecinul nu mai e disponibil ![]()
)
Alinaalex...si mandra mea daca e superobositra nu ii mai trebuie nimic, mai ales inovatii si nouatti...tie ti-a dat voie pediatrul sa ii dai lapte de vaca???? ...noua oricum ne-a zis sa ii dam milumil pana la 2 ani macar, pentru chestia cu piciorusele...cica ala de vaca are nu stiu ce sau nu are nu stiu ce si da rahitism...acu' nu stiu ce sa mai zic...
DaraR...uelcam bec in gradina cu ghiocei....
Andreea...baga niste poze rapid cu noile achizitii ca sa am la ce visa pana ajungem si noi sa luam...chestia ca la ultimul control ne-au trimis sa ii facem ghetute speciale, ortopedice si cu talonete care sa ii indrepte picioarele si mersul...parca as astepta sa vad cum sunt alea, ca poate le folosesc de model...cum te mai descurci cu bona...vezi ca o sa iti trimit un pm ca sa imi dai niste informatii pt fete la fundatie...
Caludia...merci pt chestia cu Andreea...asa ai facut-o sa ma si sune si sa mai vorbesc cu ea ca tare imi era dor![]()
...cat despre chestia cu leganatul, cred ca e vorba de o faza...citisem la un moment dat in Capraru ca pot sa faca asta, dar daca imi aduc aminte era vorba de cava legat de surplus de energie...din pacate am rasfoit cartea dar nu am mai gasit unde scria (o sa ma mai uit si stiu unde te gasesc
)...ma gandesc ca poate sa te joci ceva mai mult cu el care sa il solicite si pe el sau gimnastica...imi aduc aminte ca si mariuca a avut o faza scurta acum vreo cateva luni cand se sprijinea cu spatele de dulap sau pat si dadea cu capul si se uita la noi...se stramba ca o durea dar nu se lasa...o dojeneam pe moment dar mi se parea ca mai tare facea...asa ca nu am mai bagat-o in seama, dar o atrageam spre alte chestii...si a uitat repede...nu cred ca e vorba de frustare afectiva la un bebe care creste langa mama lui si care nu il neglijeaza ; intre noi fie vorba lucrarea de licenta a avut ca tema si carentele afective la copii si eu zic ca nu e cazul sa iti faci griji ca e frustrat afectiv...si cat de ciudat poate parea, si frustarea isi are rolul ei pozitiv in dezvoltarea normala a copilului...frustrarile de acum ii intaresc pt cele care vor urma in viata de adult, sa stie ca exista limite ale unor lucruri...
Probail ca e o chestie noua, intesanta pt ei (chiar daca ii doare) si cel mai probabil o alta chestie noua ii va lua gandul de la leganat...![]()
si sa stii ca Duracell e al meu, nu spiridusul lui Catrinel...![]()
ori se intampla ceva ce mie imi scapa????!!!!

Iar pt chestia cu muscatul...acum cateva luni am trecut si noi prin faza muscatului...avea doi dinti si trebuiau folositi..am tot certat-o, am tot certat-o dar s-a dezvatat cand am facut eu un gest pentru care m-a durut sufletul, dar l-am facut instinctiv...m-a muscat asa de tare de nas, ca automat mi-au dat lacrimile si n-am mai putut respira...in fractiunea urmatoare i-am dat cu degetele peste gura...a ramas perplexa si de atunci extrem de rar mai musca...oricum a trecut la chestii mai dure: capete in nas, tras de par...daca incearca sa muste, ii dau usor cu degetul peste guritza...se uita la mine, rade smechereste si isi vede de treaba...nu zic ca e un exemplu demn de urmat

------------------------------------------------------------------------
catrinutza - mamicutza ... de mariuci
varsta Mariucului (28 februarie 2006)
Poz(n)e si www.dropshots.com/new.php?userid=122884&cdate=20060801&cimg=0" target="_blank"> filmuletze cu Mariuca
_
"Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu."
Qamar spune:
Catrinutzule, si noua ne-a zis sa continuam cu lapte praf pana la 2 ani
...lapte de vaca ii mai pun in mancare (piure, etc) insa formula mi se pare cea mai potrivita pentru ea in acest moment...
pup Mariuca si sper sa se faca vreme faina in weekend!!
Noe si Anne-Bianca(14.03.2006)
Ce mai citim noi
Pe unde ne mai plimbam
1 an, 1 an+
www.dropshots.com/day.php?userid=198885&cdate=20070317&ctime=110911" target="_blank">dansez!
catrinutza spune:
quote:
Originally posted by carmenpit77
Am vazut ca ati vorbit aici despre schimbarea caracterului sau comportamentului bebelusului cand face 1 anisor. Bineinteles ca ma regasesc si eu in aceste probleme cu fetita mea care a inceput sa tipe de cate ori refuz sa-i dau un lucru cu care nu are voie sa umble. De fiecare data ii explic ca nu are voie si normal ca nu vrea sa inteleaga si dupa aceea incerc sa o iau din acel loc sau sa o fac sa uite aratandu-i altceva. Plange dar pana la urma uita. Intradevar in public este mai dificil, dar voiam sa va rog sa va spuneti fiecare pataniile si rezolvarea lor pt a a vea de invatat toate din asta. Astept raspunsurile si de la mamicile care sunt la al 2 le abb si au mai ulta experienta.
Draga mea...cele mai "minunate" momente sunt cele facute in public...absolut dementiale...cand toata lumea se uiat la voi ca la urs, eventual simti vreo baba care comenteaza ca nu stii sa iti educi copilul razgaiat, tu simti ca iti ai foc fatza de rusine...tu deja te vezi cerand disparata ajutorul lui supernanny...nooooo...trebuie nesimtire curata si sa nu te simta "razgaiatul" ca ti-e rusine...asta e butonul pe care vor sa il apese: rusinea de ce zic ceilalti si automat faci ce zice bebe ca sa taca...pana data viitoare...
E drept ca eu am un curaj jalnic de a o mai lua cu mine pe mandra la cumparaturi, dar pe de alta parte trebuie sa exersam amandoua...
Ultima patanie a fost saptamana trecuta in Cora, cand nu am lasat-o sa isi suga ghetutza pe care si-a scos-o din piciorus...e drept ca era si obosita si cam flamanda, agiatit; deci o data nervoasa...plus ca m-a simtit si pe mine ca fierbeam de nervi din cauza lu' mama socara care credea ca e la plimbare pe bulevard nu la cumparaturi si de abia se misca de imi venea s-o las acolo si sa plec...deci a doua oara nervoasa...si cand s-a vazut cu gheata luata si pusa la loc in picior a inceput sa urle de se auzea pret de vreo 3 raioane...eu eram in culmea nesimtirii, mama socra disperata de rusinea ce-o patza...pana la urma s-a potolit cand o tanti de la raionul de mezeluri i-a pus cremwurstiul in mana...n-am mai stiut ca am copil cu mine pana cand nu a mancat din el pana la deget si cred ca si l-a muscat...am zis eu de multe ori ca nu mai plce la cumparaturi cu mama socra, dar acum zau ca e ultima oara...macar n-am doi copii dupa mine...
Sau s-a suparat in parc cand, dupa ce a ochit o babutza care statea pe banca si i-a luat bastonul, a trebuit sa il "dea" innapoi fortat...urlete si zbiarate..am pus-o in carucior si i-am zis ca plecam acasa daca face asa ...tot drumul n-a mai zis nimic....
In general ea acasa face "crizele" astea... cand nu ii iese ei cum vrea...
A...si inca o chestie: niciodata nu ii spuneti copilului ca e rau, prost, obraznic sau sa il comaparati cu un alt copil (uite cutarica ce cuminte e sau ce face sau nu face)...din pacate tendinta va fi sa se comporte exact asa cum e catalogat ... Rocsana ti-am dat mingea la fileu
Rocsana... ca o completare la ce ti-am zis data trecut cu crearea de copii dependenti...oricat am vrea sa le inoculam independenta, e bine sa stie ca de unele lucruri sunt dependenti de noi ca adulti (adica sa isi cunoasca posibilitatile reale de a face ceva), fara sa le afecteze personalitatea ... fiecare varsta cu gradul ei de independenta ... oricum scoala de cultura anglofona e axata prea exagerat pe chestia cu independenta copiilor...pana acolo incat nici sa iti certi copilul nu prea poti ca deja ai protectia copilului la usa...
Poz(n)e si www.dropshots.com/new.php?userid=122884&cdate=20060801&cimg=0" target="_blank"> filmuletze cu Mariuca_
"Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu."
catrinutza spune:
quote:
Originally posted by Noe
Catrinutzule, si noua ne-a zis sa continuam cu lapte praf pana la 2 ani...lapte de vaca ii mai pun in mancare (piure, etc) insa formula mi se pare cea mai potrivita pentru ea in acest moment...
pup Mariuca si sper sa se faca vreme faina in weekend!!
Noe si Anne-Bianca(14.03.2006)
Ce mai citim noi
Pe unde ne mai plimbam
1 an, 1 an+
www.dropshots.com/day.php?userid=198885&cdate=20070317&ctime=110911" target="_blank">dansez!
Si io sper tare mult...ca am mai cooptat un doritor...si cooptam si pe altii daca doreste sau pofteste....
Poz(n)e si www.dropshots.com/new.php?userid=122884&cdate=20060801&cimg=0" target="_blank"> filmuletze cu Mariuca_
alinaalex spune:

LA MULTI ANI DRAGELE NOASTRE GHIOCELE
OANA SI IULIA!!!
SA CRESTETI MARI SI SANATOASE SI SA ADUCETI PARINTILOR VOSTRI NUMAI BUCURII!
ASTEPTAM POZE SI IMPRESII DE LA PARTY!

Alina si bb Marc Alexandru (28.03.2006)
poze
ursuletul meu
aalina2003 spune:
La multi ani,Oana-faraoana, muulta iubire, sanatate la fel si noroc..cat poti duce!!!
La multi ani, Iulia, somnic dulce pe la gene, sa ai parte de sanatate, dragoste si noroc!!
Acu'm-am linistit ca si voi sunteti muscati (e)...da' la noi,din toata casa, eu sunt cea mai solicitata in sensul asta, ca doar sunt cea mai iubita,nu?Catrinutza, te-nteleg cu palmuta aia..si mie imivine uneori,da'deocamdata m-am rezumat la fundulet..rezultate 0..dar azi a luat-o si peste manutza:incercam sa spal cana ei,razatoarea, cutitul (dupa ce n-a dorit sa manance mar-deci prima oara nervoasa..
si ea dorea foarte tare sa puna mana pe aceleasi lucruri inca murdare,desigur..erau la nivelul ei,nu,nu...degeaba si pac...imi pare rau si acu'da'poate macar nu maiface,eu asa sper...
claudia_d spune:
La multi ani Iulia!
La multi ani Oana Carina!
Sa fiti la fel de frumoase si vesele toata viata,sa veti parte numai de bucurii si de satisfactii!
Micaalsa si Catrnuel sa va fiti fericite alaturi de domnisoarele voastre de un an!
POZE
micaalsa spune:
alinalex, si pediatrii astia-s fiencare in felul lui. Pe mine una ma scot toti din sarite si cred ca am mai zis-o ... n-am incredere in nici unul. Eu nu-nteleg cum naiba pot da sfaturi total altfel unul de altul. In fine ... Esti o norocoasa ca Marc doarme asa bine, mananca asa bine ... ce mai, copilul ideal.
Serj, intr-adevar, Bianca e pe 22 trecuta in listuta. La Multi Ani!! Bianca, sper mamica ta sa ne ierte, a fost sigur o greseala nevinovata. Pupici, sa cresti mare si sa fii sanatoasa.
Cristina, pai Iulia mea are 12 kg. Oricand veniti in tara, daca esti prin zona ne-ar face mare placere sa va intalnim.
catrinutza, si pe tine te pasioneaza goblenurile? Eu am cateva facute, in vremurile mele bune. Inainte sa nasc lucram la unul, foarte fain si asa mi l-am organizat eu incat trebuia terminat pana sa nasc ... ei, socoteala de acasa nu s-o nimerit cu cea din targ si am ramas cu o plansa nefacuta ca a mea cucoana s-o hotarat sa vina mai repede
. Acum nu-i chip sa fac ceva, toata ziua e calare pe mine.
aalina, daaaa, si Iulia musca de-mi vine sa ma urc pe pereti de durere cateodata. Am mai incercat eu sa-i explic ca nu-i voie, am mai certat-o si parca s-a mai lasat de obiceiul asta dar daca ma prinde ma taxeaza. Eu m-am gandit ca din cauza ca-i dor gingiile ... sper sa nu fie doar un obicei prost ca atunci schimb placa.
carmenpit, daca vrei sa o dezveti de baut ceai noaptea da-i apa. Aia sigur n-o s-o bea in cantitati asa mari si in timp n-o sa i-o mai trebuiasca. Asa am procedat si eu ca ma dispera, faceam sticle dupa sticle de ceai toata noaptea. Si a mea nu-si tinea singura sticla, trebuia eu sa stau planton langa ea pana-si termina de baut. Pana m-am 'nervat ![]()
adar, ammicuta harnicuta, ce lucrusoare frumoase-ti ies din maini. Tare-mi place si mie bluzita roz dar si rochita. Si pernitele alea arata tare bine, rabdare sa ai ... pe mine m-a cam lasat.
DanaR, bine-ai revenit, vrem si pozici cu Sebi
Multumim fetelor de urari, vrem si noi sa-i zicem La Multi Ani!!! la faraOana noastra, sa ne fie fetele sanatoase si sa ne bucure tot asa zilele cum au facut-o pana acum.
Eu am o gramada de treaba si nu ma pot aduna inca ... parca nu realizez ca a trecut un an. Mama se agita pe langa mine, sterge, spala, face lista de cumparaturi si eu butonez la calc. si ma mai si 'nervez ca ma intrerupe cateodata
.
De dimineata o trebuit sa trag o tura de nervi pe soacra-mea. ca doara tot m-a batut la cap de aseara sa o duc pe Iulia la impartasit in dimineata asta, eu i-am zis ca nu prea as duce-o ca atunci ea trebuie sa doarma si n-o sa aiba rabdare sa stea etc. ... dar am cu cine? Asa ca am dus-o. Dupa ce am stat 1 ora in biserica ca am ajuns prea devreme
cand a venit memonetul sa-i dea sa pape ce sa-si deschida a mea gura. Nici in ruptul capului. Am iesit de-acolo cu un car de nervi pe soacra-mea ca nu vrea sa priceapa nici asta cand ii spun cate ceva. Pe mine nu ma mai prinde degraba cu ea la impartasit, asta-i sigur. Cand o sa inteleaga si Iulia cum sta treaba cu impartasitul si ca trebuie sa pape din lingurita atunci da, mai incerc.
Gata, m-am descarcat ca simteam ca explodez. Va pupacim si revenim cu poze de la eveniment. Pe duminica ne vin invitatii.
Pozele mele
Anamaria
lui
Iulia (23.03.2006)
alinaalex spune:
Am facut si noi astazi vaccinul...De data asta am zis sa mergem la cabinet, de obicei venea dr. acasa. Marc s-a comportat ireprosabil. A plans 5 secunde, apoi si-a revenit, a fost foarte zambaret si sociabil, dr. s-a si mirat, mai ales ca vaccinul a coincis cu iesirea celor 2 dintisori de sus.
Dr. a zis ca e f. bine dezvoltat, are 12 kg si 81 cm si sanatos tun!
Un barbat adevarat!
I-am povestit de fazele cu ceaiul, mai ales de cat bea el noaptea si a zis sa incerc sa-i dau apa, asa cum mi-ati zis si voi.
Catrinutzo, mie mi-a dat unda verde dr. la lapticul de vaca. Bineinteles facem trecerea treptat. Pai io stau sa ma gandesc ca pe vremea noastra (ehehei...) ne dadea mama de pe la o luna, adica mie asa mi-a dat. Si am fost mandra, grasa si sanatoasa.![]()
Cum noi n-avem vaca
om hali Zuzu.
Numai sa ne placa.
Si io-s pe ideea ca e mai bun Milumilu',mai satios, mai sanatos. Da' acum suntem deja mari.
Alina si bb Marc Alexandru (28.03.2006)
poze
ursuletul meu
catrinutza spune:
quote:
Originally posted by carmenpit77
[red]CAtrinuza citeam ce ai spus tu ca dc s-a fript la soba a doua oare nu mai pune mana.. Chiar azi am dat cu aspiratorul si Ali si-a prind mana in masuta din sufragerie , era chiar langa mine si dupa ce am impacat-o si i-am aspus sa nu mai puna mana acolo ea se ducea sa incerece din nou. La noi de ce nu functioneaza???
Ba o sa functioneze..... dar curiozitatea e mult mai puternica si sunt copii care nu "regreseaza" daca au avut un esec...ci din contra sunt si mai curiosi ....urmareste-o sa vezi cum face urmatoarele dati si o sa vezi cum isi perfectioneza "stilul"....