LMA * Ghiocei de martie-aprilie 2006 * (31)
Raspunsuri - Pagina 19
cameliada spune:
Salutare dragelor,
am ajuns in sfarsit si noi , din nou, in "gradina cu ghiocei", dupa o oarece pauza.
am citit in diagonala posturile si m-am bcurat mult sa gasesc sfaturi legate de cum sa gestionezi o criza de nervi la cei mici, mai ales ca de acum in colo cam asta ne asteapta.
Si Tudor vad ca are niste manifestari ce aduc a criza, dar din fericire se potoleste repede daca ii distrag atentia catre altceva. Inainte sa il tundem se tragea de par la nervi, acum observ ca se trage de urechiuse, si mai grav, da palme celui cu care se "cearta".
In rest, a inceput sa mearga tinut de o singura mana, iar cealalta "ocupata" cu o sticla, un pix -vorba lui Micaalsa-, sau, cel mai frecvent, o ghetuta de a lui care i-a ramas mica. Ne jucam cu el foarte mult si acum chiar a invatat sa se joace singur, cu toate ca ma striga in permanenta ca sa imi arate ceva cu care se joaca si trebuie neaparat sa il incurajez
. A invatat sa aprinda lumina, e fascinat de carti si ii place sa ii povestesc si sa ii arat desenele, sa "fac" ca toate animalutele pe care le vede. Ultima achizitie in domeniu este "ali baba si cei 40 de hoti". E incantat si de tot ce are roti, sta minute intregi sa invarte rotile la camion
sau masinute, ii place sa bage obiecte mici in altele mai mari, si, ... a ramas in continuare fascinat sa se priveasca in oglinga ori de cate ori isi pune ceva pe capusor.
fug la pui ca s-a trezit
va pup pe toate
pozele noastre sunt aici!
http://new.photos.yahoo.com/cameliada_26/album/576460762390863603
cameliada si bebe Tudor Bogdan (17 februarie 2006)
alinaalex spune:
Catrinel, pai nu ma dor degetele sa scriu inca o data: ceai de chimen + anason + fenicol (combinate, bobitze de la Plafar), asta bem noi de cand am venit acasa de la maternitate.![]()
Apai nici io n-am vreme de absolut nimica, de aia probabil ma incap si pe mine toate hainele vechi, ba chiar se scurg deja pe mine, stau ca pe umerash. Cred ca-s mai slaba ca inainte. Maine-poimaine ma intrece Marc la kile ![]()
Marc doarme deja de o ora jumate, de ce credeti ca-s pe forum?![]()
se vede ca s-a trezit cu noaptea-n cap ![]()
Dupa ce se trezeste papam si afara cu noi! e un soareeee (desi la meteo s-a anuntat ploaie, iar n-au nimerit-o!) ...iar dupa putina plimbare si joaca, nani feroce in carucior.
pup.
Alina si bb Marc Alexandru (28.03.2006)
poze
ursuletul meu
alinaalex spune:
Cameliada, stai linistita, si mie mi-a tras Marc niste palme la nervi!
ca nu prea are par de care sa se traga...![]()
Alina si bb Marc Alexandru (28.03.2006)
poze
ursuletul meu
Serj spune:
salve fetelor!
scuze, gresesc eu sau Bianca Nicole di Stefanna,e nascuta pe 22 martie?
ca pe lista e trecuta la 22 martie, dar la sarbatoriti nu...
oricum La Multi Ani Bianca Nicole!!!! sa cresti mare, sanatoasa si cuminte !
adar vazut creatiile, Maia e o norocoasa sa te aiba mamica! frumoase si rochita cred ca va iesi super.
alinaalex si eu cred ca de la ceai se trezeste, incearca cu apa, noaptea. 300ml ede lapte??? wow! si mancacios si tot ce vrei ![]()
unde nu ar manca si ambra asa.... cateodata ma vbucur si pt jumatate de castronel mancat. eh... macar noaptea doarme bine.
anamaria multumesc. da, in momentul de fata e cu spiderman (pana apare altceva..
)
vazut noile pozici, cate kg are Iulia? sa stii ca la hainute ma uit la cm. asa stiu ca i vin. din pacate noi nu venim vara, doar toamna sau iarna putem sa ne plimbam ![]()
monica cum e acasa? ce ti fac puiutii?
polixeni frumos party ati avut si voi! cand e nunta exact? sigur ai spus deja, dar eu nu am fost pe faza...
delia vazut pozicile tale, dar asa cum iti spunea si irina, intoarce pozele, ca mi-am sucit gatul dupa ele. Rudy e un frumos, si tie iti doresc sa vina si fetita mult dorita 
fetele care aveti fetite, cand le prindeti parul cu ceva sta cuminte si lasa acolo, sau si le trage? Ambra de la o vreme trage de ele, cu tot cu par
nu tine nimic in cap, nici macar caciulita.
pupici
cristina
[/url]mamica de 2 comori[/url]
Poze din vacanta
catrinutza spune:
Salve...de tun ca poate ma trezesc si eu un pic...
Rocsana...e fff adevarat si ceea ce zici tu si sunt total de acord sa ii lasi sa descopere singuri (e chiar un proverb care spune ca pe om sa il inveti sa pescuiasca nu sa ii dai tu pestele, ca data viitoare o sa moara de foame)...e una din axiomele educatiei pe care incerc s-o aplic si eu (chiar dace e unii care a crescut 5 copii si nu e de acord
)...si eu o las pe Mariuci sa mestereasca la tot ce ii pica in mana, nu o cert daca strica ceva, pentru ca oricum in caputurile lor nu exista asemenea concept si nu o fac din rautate ci din curiozitate ... doar ca uneori e bine sa fii implicat si tu ca sa stie ca daca nu se descurca e ok sa ceara ajutor si sa il primeasca (stii cate persoane, acum adulte, cunosc care desi sunt in kk pana la gat, totusi nu cer ajutor considerand ca e o rusine sau pt ca nu stiu cum??? si sa stii ca din punct de vedere psihologic asta nu e in regula)...plus ca inavata in timp care sunt lucruri la care sa ceara ajutor si la care nu ....nu stiu daca am reusit sa explic ff bine 

Plus ca incerc cat mai mult sa nu il folosesc pe "nu", ci incerc s-o fac sa inteleaga ca isi poate face rau...cred ca are capul plin de iecsplicatii logic sau de tip cauza-iefect...sunt insa situatii in care trebuie sa ma "infing" in ea ca sa nu se intample cine stie ce accident...oricum am constat ca este tipul de personaliate care invata numai daca experimnenteaza...oricum pana acum asa a fost...tin minte ca a fost de ajuns sa isi prinda, de ex, degetele o singura data la sertar; de atunci le inchide cu podul palmei fara sa si le mai prinda...sau s-a fript la soba (desi in permanenta era atentionata si luata si certata ca sa nu se mai apropie)si duminica, fiind intr-o vizita, tipa a bagat ceva la cuptor...curiosul meu s-a dus tinta la cuptorul incins...si efectiv am vazut-o cum a vrut sa puna palma pe geamul incins...la 5 cm de geam, cand a simtit caldura geamului, a retras mana, s-a asezat pe vine si s-a uitat pe geam fara sa puna mana ...no comment

------------------------------------------------------------------------
catrinutza - mamicutza ... de mariuci
varsta Mariucului (28 februarie 2006)
Poz(n)e si www.dropshots.com/new.php?userid=122884&cdate=20060801&cimg=0" target="_blank"> filmuletze cu Mariuca
_
"Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu."
catrinutza spune:
quote:
Originally posted by aalina2003
Mihaser, nu m-am mai intalnit cu Cameliada,voiam zilele astea sa o sun, dar aici s-a pus pe-un vant caruia de-abia i-am facut fata ieri,cu sacosa de la piata cu tot,si nu sunt deloc usurica...
Catrinutza,am vazut si eu ca asa scrie si prin carti..consecventa,dar vorba ta, consecventa sa fie dar sa stie toata lumea..greu de tot,cu bone si bunici,care stii si tu cati copii au crescut si ce bine au facut-o...sa speram ca ne iese pana la urma.
Alina...eu uneori am probleme de "comunicare" inclusiv cu sotzul...care cedeaza ceva mai repede, chiar daca intelege rostul ignorarii...
Poz(n)e si www.dropshots.com/new.php?userid=122884&cdate=20060801&cimg=0" target="_blank"> filmuletze cu Mariuca_
"Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu."
catrinutza spune:
quote:
Originally posted by nshiro
Am revenit. Maria e mai bine. Sper. Luni am fost iar la doctor dupa ce duminica noaptea avuse febra iar. I-a facut analizele la sange si numarul globulelor albe era ridicat plus nivelul proteinelor era foarte mare, peste 9 (cand normalul e 0,5) ceea ce indica prezenta unui virus/ infectie in organism. A spus sa o lasam o zi fara medicamente sa vedem cum evolueaza si marti sa ne ducem iar pt analize. Nu pot sa va descriu in cuvinte prin ce-am trecut 24 de ore pana am facut iar analizele, ce scenarii imi faceam in minte, ce stare permanenta de greata si ditamai pietroiul de moara aveam in stomac. Noaptea de luni spre marti iar a facut febra 38.3 iar marti cand m-am dus sa o iau de la gradi mi-a zis educatoarea ca tocmai avea 37.5. Insa analizele au fost mai bune. Numarul globulelor albe revenise la normal iar al proteinelor scazuse la 8. Pana la 0.5 mai e drum lung dar doct a zis sa nu ne facem probleme ca scade la fel de repede precum creste si cum era mai mic decat in ziua precedenta inseamna ca e in curba de scadere. A zis ca in cateva zile va fi ok sa mergem in continuare asa fara medicamente si daca in caz de ceva sa ne ducem iar jos la control. Faza care ma bucura pe mine e ca nu a mai facut febra asnoapte si sper nici sa nu mai faca.
Catrinutzule eu incerc sa-i vorbesc numai in romaneste desi nu sunt prea optimista ca o sa invete si romana.... e destul de greu atunci cand singurul contact cu limba sunt doar eu. Vreau sa fiu realista si sa nu ma imbat cu apa plata... stiu cazuri de ambii parinti romani si copii care vorbesc doar japoneza. Inteleg ce li se zice dar raspund in japoneza. Aaaa si Maria nu "stie" cuvintele care le spune, e doar coincidenta ca au un inteles in limba japoneza. In romaneste zice apa si caca. Apa stie ce e dar caca nu.... Saru mana pt pontul cu pedeapsa ca sa stiu ce am de facut pe mai tarziu. La faza cu aratatul nu prea tine ca se enerveaza numai la ce nu-i de aratat, cum ar fi suitul pe aeroterma, bagatul in cosul de rufe, de gunoi, deschis sertare , securizate mai nou...O lasam sa imprasie tot ce voia dansa ca asa mai aveam si eu putina liniste dar cand am gasit cuburi de branza in sertarul cu chiloti si sosete in dulapul cu oale am zis ca nu se mai poate si am legat cu sfoara tot. Tot referitor la aratat sa-ti spun o chestie care mi-a placut mie si am retinut-o de la un curs de pedagogie mai de demult. Zicea nenea respectiv, un englez, ca un dascal bun nu e cel care-i invata pe elevi ci cel care lasa elevii sa intete singuri, nu le prezinta lectia pur si simplu ci ii lasa pe elevi sa descopere ce trebuie invatat si cand acestia au descoperit, lectia e deja invatata. El doar le faciliteaza din umbra procesul de invatare. Si a dat drept exemplu un bebelus cu o jucarie in care trebuiesc bagate niste forme (cubul in gaura patrata, sfera in cerc etc) Daca mama vine si ii arata se face asa si asa, hai acum fa si tu, ii ia manuta si i-o duce la locul potrivit, bebeul nu parcurge procesul invatarii, el doar imita ceea ce i s-a aratat, si isi creeaza dependenta de adult de a fi indrumat si de a i se arata de fiecare data si nu va fi capabil sa gandeasca de unul singur pe viitor. De asta se intampla de multe ori ca unii copii de care parintii s-au ocupat in mod excesiv sa fie caractere slabe si sa nu aiba puterea de a se rupe de ei, si cei care-au fost lasati mai liberi (aici eu deja imi imaginam de izbeliste cu cheia de gat prin fata blocului) sa devina caractere puternice independente, capabili sa se descurce singuri. Normal e doar o teorie si e cu multe taisuri dar mie mi-a placut...
Imi pare rau sa aud ca gogosica cu ochii ca bobul de orez a avut problemulte ....

ca sa treaca buba lui Maria-san si pt mamica ei ingrijorata....Si eu care credeam ca deja "cuvanta" in japoneza...dar nu se stie nicioadata cum evolueaza lucrurile...poate gena de romanca o fi mai puternica

Despre toerie am scris mai sus...si intra-adevar orice actiune are doua fetze...important e sa minimalizezi efectele mai putin pozitive...pana la uram ce nu te omoara te intareste, nu????
Poz(n)e si www.dropshots.com/new.php?userid=122884&cdate=20060801&cimg=0" target="_blank"> filmuletze cu Mariuca_
catrinutza spune:
Uitai...LA multi ani!!! Bianca Nicola de Stefanna...sa fii sanatoasa si cuminte si sa asculti de mami si tati...
Kim....e bine ca sta legata...a mea n-a suportat sa stea legata, mai tare se agitata si nu ma intelegeam cu ea...chiar la un moment dat eram disperata ca l-am luat degeaba, uneori ma infingeam si mai tare in ea si o ceratm, dar la un moment dat am ajuns la un progres pe care nu il mai speram nici eu...daca o intreb daca papam si ma vede cu catroneleul in mana, se duce tinta la scaunel...imi intinde mainile ca sa ii pun "pelerina anti-papa" si se bucura cand o pun in scaunel...sta pret de mancat jumatate din castronel, dupa care revine viermuiala...in momentul in care nu mai vrea, inchide gura, da din cap a "nu", escaladeaza masa si intinde mainile s-o iau s-o dau jos....si gata....
Serj...ma bucur sa vad ca ai mai revenit pe la noi...si da, nimic nu zace pe capul Mariucai mai mult de 0,0000000000001 secunde.....asa ca e o chestie bebiceasca....si asta ma dispera si pe mine, pentru ca a trebuit ca la toate caciulitzele sa le pun barete ca le pot lega bine de capul ei sa nu si le mai scoata....macar atat am reusit...
cameliada....si pentru chestia pe care o povestesti tu e exact aceeasi "reteta"...il dai jos din brate si ii intorci spatele si il ignori...am patit-o si eu, dar la mine cand mi se zbate in brate imi mai da si cate un cap in fatza...o cert, o las jos si parasesc camera...refuzi sa vorbesti cu el atunci cand face asa...oricum asta e strategie de comunicare cu oricine...atata timp cat nu participa calm la discutii, se refuza discutia 
....eu mi-am primit 2 palme si in cu totul alt context: a tot vazut-o pe bunica ca ii arata palma si ii zicea na-na cand mai facea cate o pozna (chestie cu care nu prea sunt de acord, dar mai inchid ochii)...si m-am trezit acum vreo 2 zile ca o tineam in brate, imi arata dosul de palma si imi zice na-na si jap 2 palme peste fatza de am intepenit...daca nu as sti ca soacra-mea n-ar da in ea si n-as sti ca o duce capul sa faca legatura as banui sraca femeie ca imi "maltrateaza" cupilu...
Si sa stii ca e bine ca inceput sa invete sa se joace singur...e bine pt mai tarziu....
Catrinel...si eu am temerea cu patul...de asta nici nu folosesc decat extrem de rar patutul ca loc de pedeapsa...ca sta mi-ar mai lipsi...sa iti mai zic ca ieir de obosita ce era a adormit pe pragul dintre camere...sau nu ii mai place patul???!!!

Alinaalex...bine ca iti bea lichide....e fff important, asa cum ti-a zis si pediatra...si ca iti linge sticlele de medicamente...si brava ca nu stii ce inseamna trezitul matinal...dupa Maria poti sa fxezi ceasul...e drept ca extrem de rar o prinde ora 9 seara treaza...dar si in w-e cand e somnul mai dulce sa te trezesti la 6 juma...zau...
Adar, mama...jos palaria ca mai ai timp de dat din andrele...eu am o lene de ma doare...eu tot trag nadejde ca termin goblenul inceput acum 100 de ani...si cand ma gandesc ca nu mai am mult de lucru la el...da' e lene mare plus ca nu imi vine sa ma apuc si sa nu stiu daca peste 5 minute mai pot lucra la el...ca de ala cand te apuci si incepi sa numeri patratelele cat puricii...zau ca nu iti mai vine sa te apuci....
Hai ca fug ca s-a trezit fat-frumos din plop si s-a plictisit de vorbit cu jucariile....
Poz(n)e si www.dropshots.com/new.php?userid=122884&cdate=20060801&cimg=0" target="_blank"> filmuletze cu Mariuca
_
Irina71 spune:
Fetelor,m-am apucat (cu mama) de curatenia de Paste, si nu mai am timp nici sa respir !! Pana acuma am spalat si calcat perdele luuungi si late, din voal, am spalat geamuri, si am facut ordine in camara (ce era acolooo !
)
Sa stiti ca am citit TOT ce ati scris, si am vazut TOATE pozicile, dar cu Andrei calare pe mine, in poala, si batand in tastatura de numa'. 
LA MULTI ANI, Bianca Nicola (Stefanna) ! 

De asemenea, ca poate nu reusesc sa scriu maine, vreau neaparat sa urez : LA MULTI ANI FERICITI ! la 2 ghiocei deosebiti, e vorba de Iulia lui micaalsa si Oana lui Catrinel 

Sa traiti muuulti ani cu sanatate, fetite dulci si scumpe ! Sa reusiti sa aduceti soare si bucurii parintilor vostri, ca si pana acum !! 

(am pus aici 3 zane care insa nu sunt mai frumoase ca voi!) 
Serj, scumpa de tot Ambra !
Felicitari pentru mersul pe jos in picioare ! Am vrut sa te intreb de multe ori, nu e rece pe gresie?, caci stiu ca, copiilor le place sa stea mai mult pe jos si am vazut ca nu prea ai covoare. ![]()
Poate ai tevile de caldura pe dedesupt ? Ca la mine acasa asa e, am tevile de caldura pe sub gresie si parchet, cand spal cu mopul se usuca instantaneu
Si e o calduraaaaa
noi desi inchidem caloriferele tot murim de cald ! Sa nu mai zic de Andrei, care nu suporta deloc caldura (seamana cu taica-sau), e mereu transpirat la cap (chiar daca acum l-am tuns, fetelor sa stiti ca de aia l-am tuns, ca murea de cald !) si sta numai pe jos ....
Cand vad fetele ca tricoteaza veste si pulovere imi amintesc ca si eu i-am cumparat (degeaba !) lui Andrei 2 pulovere ... stau in sifonier .... ca in casa moare de cald in tricou, iar afara luam geaca de fash peste o bluza subtire .... si cand venim suntem transpirati ... 
Catrinel, mersi de intrebare
sunt mai bine cu piciorul, merg fara carje dar merg urat, schiopatez, ma tem sa nu raman asa
Ca sa nu mai zic de aspectul estetic al genunchiului 
Delia, mult succes maine cu FIV-ul ! 
Nu mai stiu ce voiam sa zic si cui
Poate revin, daca ma lasa treburile. Pup tooooaaaata gasca. 
Irina, mami de
Andrei (03.03.06)
www.dropshots.com/Irina71
Multe poze cu mine
aalina2003 spune:
Catrinel, da, Ana suge degetelul mare (nu a acceptat suzeta nici la 2 luni, acum nici atat)cand ii e foame sau somn (tot asa ma bucur si eu ca nu il suge mereu).Probabil se va dezvata greu si va purta aparat dentar, taticutul ei a procedat identic pana in clasa I.
Voiam sa va-ntreb si eu ceva: copilasii vostri musca?, ca Ana mea mi-a invinetit umarul(cand o iau in brate)si in afar deasta ma musca de peste tot.Daca ma vede cu un tricou mai golasa cumva, s-a zis cu mine!E drept ca si eu am muscat-o pe ea (acum nu mai fac)si poate i se pare asta semn de afectiune, dar tot incerc s-o dezvat (cu vorba, cu lasatul din brate, ba chiar mi-au dat si lacrimile de durere, cu palma usurel peste pampers), dar nu se lasa.Poate ii mai trebuie timp, eu stiu?