LMA * Ghiocei de martie-aprilie 2006 * (31)
Raspunsuri - Pagina 17
catrinutza spune:
Salutare....
Incep prin al saluta pe cel mai tanar Schumy....Diana acum trebuie sa ma mai pazesc de un sofer...![]()
... sa il stapanesti sanatoasa si pune o poza cu el cand il "recuperezi" ca sa te credem pe cuvant...
Aida....ce ma mai bucur ca mai e un precoce printre ghiocei intr-ale mersului...felicitari...cred...ca de acum sa te tii...chestia cu telecomanda o sa fie doar o chestie minora pe care o s-o faca ![]()
![]()
...si vad ca si mandra ta are piciorusele un pic curbate, ceea ce ma face sa cred ca e o chestie a "grabitilor" la mers, nu neaparat o problema de rahitism....
Claudia...succes cu compotelul; nu stiu ce sa zic de compotul de ananas...eu incerc s-o tin departe de cat mai multe chestii care au conservanti si alte chimicale...macar acum cat imi permit sa i le fac eu in casa, chiar daca e cronofaga chestia asta...cat despre adresa fabricii de pantofi, am vorbit cu Andreea, deja...saru'mana oricum...dar poti sa imi trimiti pe cea da la fabrica de imbracaminte...sper sa aiba si xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxl-uri....si succes cu induplecatul de sef....
Alorea...ai intrebat medicul care-i treaba cu voma???? nu de alta dar sa nu pape si sa mai si vomite, sa nu se deshidrateze si sa nu fie vorba de vreun virusache pe la burtici, virmisori sau alti "locatari"....pana acum nu am auzit de bebei care sa vomite in stilul asta...e doar o parere ![]()
![]()
![]()
------------------------------------------------------------------------
catrinutza - mamicutza ... de mariuci
varsta Mariucului (28 februarie 2006)
Poz(n)e si www.dropshots.com/new.php?userid=122884&cdate=20060801&cimg=0" target="_blank"> filmuletze cu Mariuca
_
"Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu."
catrinutza spune:
Am vazut ca tot mai multe dintre noi incep sa se confrunte cu "crizele" de plans si de "personalitate" ale bebicilor...vedeti ca in postul pus cu vreo 2 pagini mai in urma i-am scris Rocsanei cum se pot gestiona asemenea comportamente...stiu ca teoretic e usor de zis
...si cel mai important este ca toti sa fie in acord...nu unul hais si unul cea...pana sa faca un an Marutza nu facea asa ceva, dar parca cum a facut anul cineva sau ceva i-a schimbat softul...![]()
![]()
...oricum pregati-va sa va faca si in public chestia asta, dar incercati cat mai mult sa nu cedati, oricat de jena v-ar fi...lumea din jur va vede atunci si gata, o sa comenteze ca asta e rostul lumii dar trebuie consecventa in comportament...cel putin asa ne-au invatat in facultate si asa mi-au zis si psiholoagele de la fundatia unde lucrez ... ca va inchipuiti ca dupa primele episoade ma si vedeam la SuperNanny cu copchilul care se tavaleste pe jos de suparare ca nu facem cum zice el...
Si inca o chestie...va coopera si mai greu daca este obosit si flamand 
...chestie tesatata pe nervii mei...
Si am mai observat o chestie la mandra mea...daca ma joc suficient cu ea, "crizele" nu sunt asa de dese...ceea ce ma duce cu gandul la faptul ca e foarte probabil sa vrea sa fie bagata in seama, in anumite situatii...
Sper ca am fost coerenta....
------------------------------------------------------------------------
catrinutza - mamicutza ... de mariuci
varsta Mariucului (28 februarie 2006)
Poz(n)e si www.dropshots.com/new.php?userid=122884&cdate=20060801&cimg=0" target="_blank"> filmuletze cu Mariuca
_
"Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu."
aalina2003 spune:
Mihaser, nu m-am mai intalnit cu Cameliada,voiam zilele astea sa o sun, dar aici s-a pus pe-un vant caruia de-abia i-am facut fata ieri,cu sacosa de la piata cu tot,si nu sunt deloc usurica...![]()
Catrinutza,am vazut si eu ca asa scrie si prin carti..consecventa,dar vorba ta, consecventa sa fie dar sa stie toata lumea..greu de tot,cu bone si bunici,care stii si tu cati copii au crescut si ce bine au facut-o...sa speram ca ne iese pana la urma.
nshiro spune:
Am revenit. Maria e mai bine. Sper. Luni am fost iar la doctor dupa ce duminica noaptea avuse febra iar. I-a facut analizele la sange si numarul globulelor albe era ridicat plus nivelul proteinelor era foarte mare, peste 9 (cand normalul e 0,5) ceea ce indica prezenta unui virus/ infectie in organism. A spus sa o lasam o zi fara medicamente sa vedem cum evolueaza si marti sa ne ducem iar pt analize. Nu pot sa va descriu in cuvinte prin ce-am trecut 24 de ore pana am facut iar analizele, ce scenarii imi faceam in minte, ce stare permanenta de greata si ditamai pietroiul de moara aveam in stomac. Noaptea de luni spre marti iar a facut febra 38.3 iar marti cand m-am dus sa o iau de la gradi mi-a zis educatoarea ca tocmai avea 37.5. Insa analizele au fost mai bune. Numarul globulelor albe revenise la normal iar al proteinelor scazuse la 8. Pana la 0.5 mai e drum lung dar doct a zis sa nu ne facem probleme ca scade la fel de repede precum creste si cum era mai mic decat in ziua precedenta inseamna ca e in curba de scadere. A zis ca in cateva zile va fi ok sa mergem in continuare asa fara medicamente si daca in caz de ceva sa ne ducem iar jos la control. Faza care ma bucura pe mine e ca nu a mai facut febra asnoapte si sper nici sa nu mai faca.
Poli a iesit super petrecerea lui Nick! Am vazut pozicile si mi-au placut tare mult. Nici eu nu-mi imaginez cum ai reusit sa mai si gatesti. "Tortuletul" de care ziceai pare ditamai tortoiul. Foarte frumos si cred ca a fost si tare gustos. Si prajiturica pt biserica arata tare bine. Asa or sa aiba toate papusele ? Nu va ajunge scump? Lui Nick ii dai suzeta si in timpul zilei sau numai inainte de somn?
Ciuf m-am delectat si cu pozicile voastre. Eva are "mutrita" de sefa. Tare ma tem ca o sa preia dansa conducerea si Luca o sa cam fie tinut sub papuc. Pozele facute afara sunt superbe. E asa de cald la voi de iesiti la tricou? Si imi place ca Eva e tare cocheta are palarii multe si asortate. Si pijamaluta roz imi place la nebunie.
Noelitza soferitza FELICITARI! Tre sa uzi carnetul ala mai. Mie vinu-mi place sa stii. Vazui si pozele voastre de la zoo. Imi pare rau ca n-au mai avut custi... na... vb ta data viitoare... I-au placut Biei anumalutele? C-o asa papusa nu intoarce lumea capul dupa voi?
Mihaser vazut si pozele voastre! E bestial Cristi cel cret, mai ales in poza in costum de Pooh. De revista ce mai. Si alea muncitoresti cu pamant pe fata is tari. Si aia cu telefonul... de jmecher... eu zic sa nu-l tunzi pe bune... poate doar ajustat asa un pic ca-i pacat.... Cat despre faza cu hikikomori ... orice padure are uscaciunile ei. Iti dai seama ca asa ar spune si sotul meu despre Romania daca ar vedea stirile de la ora 5. Eu drept sa-ti spun desi sunt de aproape 6 ani aici am aflat de ei abia anul trecut de pe forum... http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=76271&whichpage=1 Probabil femomenul e mai raspandit in orasele mari. Aici la tara unde stau eu daca vezi un ciudat o data pe an... Cat despre atomica, mai avem mult pana s-o ajungem din urma. La alea bune ca la rele ii facem concurenta cu succes cred. Hai ca poate dupa ce o sa vezi pozele de le ziua ei o sa ne dai si ceva sanse cu baletul... macar la aspect daca la caracter nu.... Tinem pumnii sa treaca febra si sa nu fiti bolnaviori la petrecere.
Micaalsa sa fie o lipsa de vitamine ceva, anemia de primavara... sa stii ca ai dreptate cu masurile in Romania sunt croite aiurea rau. Insa cu o haina facuta in strainatate nu o sa iei teapa niciodata. Trebuie sa fie trecut la masuri pt cate kilograme e fiecare si in felul acesta iti dai seama ce i se potriveste. Sunt croite atat de bine incat o sa-i vina ca turnate. Ai incredere. Iulia are hainute tare frumoase, costumasul roz din poze e super simpatic si ce i-a crescut parul... nu la peruca ma refer, chiar pe bune. Ma bucur ca sunteti pe drumul cel bun cu somnul. Yeeah Iulia tot asa s-o tii ca mami are nevoie de odihna!!!
Catrinel oare de la ce o fi facut Oana febra? Toata lumea pe aici zice ca asa fac copii nu-i problema dar nu poti sa nu-ti faci griji ca mama. Ce mare a crescut Oana! Ce-mi plac "mutritele" ei din poze!
Andreea ce bine ca Bubu nu a racit niciodata! Tot asa s-o tina. Insa de acum se incalzeste si sunt sase mai mici ca bebeii sa raceasca. Imi pare rau ca ati dat chix cu bona, te inteleg. Eu nu mai am rabdare cu astfel de oameni si evit sa am de-a face cu ei... bine ca nici nu am prea multe sanse pe aici... In Romania nu sunt crese, gradinite unde sa o poti da? Ca de obicei Bubu e o dule dulce in poze. Imi plac moatzele ei.
Delia asteptam pozici! Imi pare rau pt mama ta. Acum se simte mai bine? Cica blueberries in combinatie cu banana face minuni in astfel de situatii.
Catrinutzule eu incerc sa-i vorbesc numai in romaneste desi nu sunt prea optimista ca o sa invete si romana.... e destul de greu atunci cand singurul contact cu limba sunt doar eu. Vreau sa fiu realista si sa nu ma imbat cu apa plata... stiu cazuri de ambii parinti romani si copii care vorbesc doar japoneza. Inteleg ce li se zice dar raspund in japoneza. Aaaa si Maria nu "stie" cuvintele care le spune, e doar coincidenta ca au un inteles in limba japoneza. In romaneste zice apa si caca. Apa stie ce e dar caca nu.... Saru mana pt pontul cu pedeapsa ca sa stiu ce am de facut pe mai tarziu. La faza cu aratatul nu prea tine ca se enerveaza numai la ce nu-i de aratat, cum ar fi suitul pe aeroterma, bagatul in cosul de rufe, de gunoi, deschis sertare , securizate mai nou...O lasam sa imprasie tot ce voia dansa ca asa mai aveam si eu putina liniste dar cand am gasit cuburi de branza in sertarul cu chiloti si sosete in dulapul cu oale am zis ca nu se mai poate si am legat cu sfoara tot. Tot referitor la aratat sa-ti spun o chestie care mi-a placut mie si am retinut-o de la un curs de pedagogie mai de demult. Zicea nenea respectiv, un englez, ca un dascal bun nu e cel care-i invata pe elevi ci cel care lasa elevii sa intete singuri, nu le prezinta lectia pur si simplu ci ii lasa pe elevi sa descopere ce trebuie invatat si cand acestia au descoperit, lectia e deja invatata. El doar le faciliteaza din umbra procesul de invatare. Si a dat drept exemplu un bebelus cu o jucarie in care trebuiesc bagate niste forme (cubul in gaura patrata, sfera in cerc etc) Daca mama vine si ii arata se face asa si asa, hai acum fa si tu, ii ia manuta si i-o duce la locul potrivit, bebeul nu parcurge procesul invatarii, el doar imita ceea ce i s-a aratat, si isi creeaza dependenta de adult de a fi indrumat si de a i se arata de fiecare data si nu va fi capabil sa gandeasca de unul singur pe viitor. De asta se intampla de multe ori ca unii copii de care parintii s-au ocupat in mod excesiv sa fie caractere slabe si sa nu aiba puterea de a se rupe de ei, si cei care-au fost lasati mai liberi (aici eu deja imi imaginam de izbeliste cu cheia de gat prin fata blocului) sa devina caractere puternice independente, capabili sa se descurce singuri. Normal e doar o teorie si e cu multe taisuri dar mie mi-a placut...
Aida cool faza cu Forest Gump! Tare si filmuletul, am ametit eu de cate ture de fotoliu a facut.... Mi-a placut mult si montajul cu poze ! Ai tai cat mai stau? Le place? In Japonia au fost vreodata?
Aloreea imi pare rau ca ati avut problemute. Off ce griji cred ca ti-ai facut.
Claudia imi pare rau ca nu v-a iesit petrecerea de 15 ani... poate cea de 16... Si acum pentru Vladut de la Maria: "Draga Vladut esti tare chipes si in kimono si-n boxeri
. Daca tu esti dispus sa astepti poate ne vedem la vara. "
rocsana si bebe maria (3 martie 2006)
kim spune:
La multi ani! 
20.03
Andreea Giulia - - Luizax
Ioana Timeea - - Val77
Mihai Dan - - Batentian Dana
Markus Erik -- Diana Forisch
21.03
Keane Peter -- AlinaMizzi
Polixeni, ti-am admirat invitatiile de nunta si de botez,foarte delicate, cea de botez cu bebeul e deosebit de frumoasa. Nick a avut o aniversare pe cinste. Pacat ca nu-si vor aminti de momentele astea, poate doar in subconstient...
Alicia mea are doar 2 dintisori, dar tot asa roade, saliveaza, gingiile umflate de parca tot tb sa iasaa ceva, si de fapt nimic, suzeta i-o dau numai la culcare.
Ciuf, am vazut-o pe mamzel pe bicicleta, e bestiala cu costumasul ei rosu cu alb. Se tine bine, si ea merge deja?
Alinaalex pfuai ce baiat mare ai! ti-am vazut pozele, m-am tot uitat la acelea pe fundal de primavara... cu iarba verde (ce nu avem noi inca aici), de asemenea mi-a placut aceea cu ligheanul.
Catrinel, de cand n-am vazut-o pe Oana, chiar mi-era dor de ea, atat de frumusica s-a facut, si ce de dinti are ea acolo, 8???
(noi suntem tot la 2), imi place mult "heee...."
Mihaser, Cristian e frumos ca o fetita, mi-a placut si mie la nebunie poza in care pare ca danseaza (cu pooh bineinteles).
AndreeaGeorgiana, mersi, nu stiu daca chiar ma "afirm", ideea e ca nu ma simt "straina" deloc si asta e bine.
HaioasaThea cu finutii ei la joaca.
MP, bine v-ati intors acasa! home sweet home? asteptam vesti vesele de la voi.
Catrinutza, f bune sfaturile tale cu privire la momentele de isterii ale bebeilor, si eu incep sa le aplic ca altfel ma mananca cu totul asta mica. Cat depsre pozitia la masa, eu o leg cu centura de la scaun, altfel imi pleaca si mie...
Noe, felicitari soferito! ai scapat de o grija, ai dat de alta... glumesc.
Stefanna, ok, ok, atunci floarea albastra era de 8 martie? nu mi-a picat fisa. Pupam sanatoasa Nicola cu obrajorii ei.
Aida, precoce Alex a ta, asa frumos merge (cat timp se invarte asa prin casa?), n-ai treaba cu ea, nu cade, nu se loveste? dar ce par mult si des are!
Laura, frumoase fete mai ai, pe deasupra stiu sa pozeze, cred ca cea mare ti-e de mare ajutor.
Claudia, super zambaret Vlad al tau. Felicitari pentru cei 15 ani, multi inainte!
Nshiro, ai dreptate in legatura cu procesul invatarii la copii, e f complex si strategiile cu multe taisuri, tb gasit un echilibru. Nu toti copiii sunt la fel, unii invata prin descoperire, altii prin imitare, altii prin joc s.a.m.d., strategia tb adaptata la fiecare, iar educatorul tb sa fie consecvent, dupa parerea mea e bine ca parintii sa se inteleaga si sa aiba aceleasi reguli stricte, poate unul dintre ei sa fie mai flexibil, adica mai afectuos, dar fara concesii.
Despre noi pe scurt, mie nu-mi sta capul deloc la scoala, terminat lucrari etc., cat e ziua de lunga ma ocup de Alicia, i-am amenajat un nou loc de joaca, am inceput sa pregatesc decorurile pt ziua ei (unele facute de mine, altele cumparate)ca sa nu ramana pe ultma clipa cand vreau sa ma ocup de mancaruri si alte detalii. Mi-am propus sa organizez diverse activitati distractive, jocuri pacaleli premii -petrecerea picand tocmai de Pacalici (1 aprilie). Asta in afara de taiatul motului, a turtei, ales de pe tavita, tortul etc. Voi ati taiat turta la fete, tb sa fac/comand colac, cozonac?
KIM & printesa ALICIA (29 martie 2006)
photos
alorea16 spune:

Andreea Giulia - - Luizax

Ioana Timeea - - Val77

Mihai Dan - - Batentian Dana

Markus Erik -- Diana Forisch

Da am vorbit cu doctorul si mi-a spus sa nu-mi fac griji atata timp cat nu scade in greutate, nu face febra si diaree. Eu am incercat sa-i dau mancarea pasata cu furculita si cred ca aceasta este problema.
Eu asa sper .
ANA si CRISTIAN
UITE CUM CRESC
GALUSCA MEA
alinaalex spune:

Nshiro, ma bucur ca Maria e un pic mai bine, draga de ea! Sper sa nu mai faca febra! multa sanatate!
Aida, am vazut filmuletzul, ce harnicutza e Alex si ce frumos merge ea! super! pai e cea mai tanara dintre ghiocei si tare precoce!!! 
Poli, ce fain chef ati avut, tortul foarte frumos, Nik bestial, iar tu ai aratat super, rochia aia te prinde foarte bine!
Mihaser, ce-mi place poza aia cu Tzumpininu' dansand!
deci asa, Tcelen e cu bilanturile, precis are mult de lucru, ca altfel tot ne mai scria si ea cateva randuri!
din pacate tripletii nu vor veni la party pt. ca au plecat duminica la TM, aviz voua, ei sunt de fapt timisoreni, bunicii lor sunt vecinii nostri...au stat aici mai bine de sase luni si probabil se vor intoarce pt. ca parintii lor vor sa cumpere apart. in Oradea. Pana atunci, poate va intalniti voi cu ei ![]()
Kim, multumim. Iarba verde am impresia ca a fost cam toata iarna, carenumai iarna nu s-a putut numi. La voi e tot asa frig si acuma? vara cum e acolo?
Stefanna,oau, felicitari pt. primii pasi ai Nicolei!!! bravo! uite ca nu prea o sa mai avem concurenta, oricum cred ca Marc va fi printre ultimii care va merge singurel, daca nu chiar ultimul. Prefera deocamdata sa fie mai mult patruped ![]()
Noe, felicitari pt. permis!!! a fost greu? cum te-ai descurcat prin oras?
Catrinele, Oana sper ca e mai bine! chiar, de la ce o fi facut febra aia?
Claudia, incearca cu compot. La noi nu a fost cazul, Marc topea si topeste acum si mai abitir sticlele de ceai (numai noaptea cam 500-600 ml!), dar intr-un timp ii faceam si compoturi (pe langa ceai) de mere, pere, gutui, citrice si combinatii intre ele, imposibil sa nu-i placa! mai adaugi si un pic de zahar si chiar e bun. E foarte important sa fie hidratat copilul. Noi suntem in extrema cealalta: pisu, kk la greu pe chestia cu bautul...beutura, bat-o vina! la care se adauga mancare cat cuprinde...
bafta la pregatirile de party de duminica!
Ciuf, felicitari pt. job! lasa ca te descurci tu, primul pas a fost facut deja, te-au angajat! succes!
Mey, nu va mai luati de Adar cu impletitul! are si ea un hobby! Bravo ei ca mai poate face si cate un pulover sau o vestuta printre Maia, prajiturelisi alte treburi!
btw, eu am terminat al doilea pulover, dovada aici
si acum cate ceva despre noi:
avem 3 dintisori!!! al patrulea pe vine! in sfarsit. e vorba de aia doi de sus, frontali. Si fara tam-tam.
Vineri dimineatza facem vaccinul de 1 anisor.
Aseara am fost in vecini la un party de 1 an, la David, care e mai mare cu 8 zile decat Marc. A fost frumos, multe baloane, musafiri nu au fost multi, dar ne-am simtit f. bine. Marc a papat tort, a stat cuminte langa tortul lui David, nu si-a infipt manutzele, desi ii sclipeau ochisorii
Am pus si poze (la Marc & friends - in albumul de la semnatura)
Alina si bb Marc Alexandru (28.03.2006)
poze
ursuletul meu
Delia21 spune:
Na,ca de acum incepe distractia de una singura cu Rudy.Mama a plecat ieri si dupa ceva peripetii a ajuns cu bine.Stiu ca nu imi va fi usor dar nu vreau sa ma plang......doar ca eu am maine embriotransferul si tare mi-ar fi fost de ajutor daca ar fi fost de acord sa-i prelungim sederea macar cu 2-3 saptamani,dar asa ....va trebui sa-mi fac singura injectiile plus ca Rudy inca se cere cam multisor in brate,dar daca cel de sus vrea ca eu anul asta sa mai am un bebe sunt sigura ca se va prinde si daca nu nu.Va rog enorm sa nu va suparati pe mine,promit sa recuperez zilele astea la capitolul citit din urma si vreau neaparat sa vad si pozicile noi.Eu am pus deocamdata doar pozele facute cu aparatul meu si s-ar putea sa completez zilele astea cu poze facute cu aparatul lui mandru la Disney http://family.webshots.com/photo/2595840620072337911VnbscO
adar spune:
LA MULTI ANI !!!
bebeilor care au sarbatorit zilele astea. Sper sa revin maine cu detalii ...
Pana maine insa, nu ma rabda inima ... uitati acilea ;))
Fatza
Verso
Acum ... aplauze va rog !!!!! :))))))))
Va pupam cu drag, acum fug la nani, ca-s terminata!
_
adar si MAIA
(30 martie 2006)
''cel mai iubit copil ...
''
MAIA
minunea cu ochi mari
adar spune:
AIDA - 

m-am indragostit de Alex ... ne-a impresionat la maxim cu mersul ei. Cat de sigur calca ... mi-a placut la nebunie!
ALINA - am vazut opera dungata si mi-a placut tare mult. Eu lucrez acum la rochitica de vara din bumabac, asa ca FETELOR NU MA MAI CERTATI!!! ;)
Ma duc sa fac repde o poza la rochita (partial rochita!), o pun pe yahoo si apoi chiar ma culc :))
_
adar si MAIA
(30 martie 2006)
''cel mai iubit copil ...
''
MAIA
minunea cu ochi mari