Stelute de ianuarie-februarie 2007 (4)
Raspunsuri - Pagina 25
R_MARCE spune:
Buna fetelor... pup pe toata lumea!
In sfirsit am reusit si eu sa imi fac curaj si sa mai intru pe forum, pe la voi. Pina acum, tot timpul liber l-am folosit k sa dorm cit pot, sa incerc sa mai scap de oboseala cronica care m-a cuprins.
Eu sint singura-singurica cu fii'mea, fara absolut nici un ajutor in casa. "Tati" al nostru nu e in tara, ai mei sint inca tineri si lucreaza, eu stau singura, bona nu am ...deci e f f greu! Dar..facem fatza... k nu avem incotro, nu?
Sincer, va invidiez k aveti inca atita timp sa forumati, sa vorbiti despre fiecare bubitza care apare pe bebe...etc, desi, nu mi-o luati in nume de rau, dar nu e bine sa ne panicam la fiecare mica kestie.
Eu nu m-am gasit in lista de pe pagina 1 desi am trimis sms fetelor cind am nascut. Incerc sa tin pasul, sa va citesc kiar dak iarasi nu scriu asa mult asa k, nu ma scoateti din listutza, please.
Am nascut pe 19 febr, la ora 9:15, cezariana cu anestezie gen, iar fetitza mea Lara a avut 3.800 kg si 51 cm.
Noi avem 3 sapt si doua zile deja. Eu m-am refacut super bine dupa ceza, a3a zi deja nu mai aveam nimic iar dupa 5 zile, cind am ajuns acasa, am condus masina si am facut treaba normal. Inafara de faptul k am un semn pe burta si inca 20 kile in plus...nu simt k as fi nascut, asa de bine ma simt. In depresie nu am cazut, desi s fi avut motive, si in spital (mici probleme cu fii'mea) si acasa (fiind singurica si cu toate pe cap). Ce ma supara inca e k nu am asa mult lapte...de fapt kiar am f putin. Nu scot mai mult de 50 ml la o masa din ambii sini. Asta e ...ii dau completare de formula si se satura copilul. Un lucru e sigur ...nu am vrut sa ma stresez sa o pun sa suga din ora in ora sau mai des si sa o vad k nici ea nu se satura si nici nu apucam sa ne odihnim mai deloc. Mai insist o perioada cu suptul, poate se mai imbunatateste "productia". Oricum, macar 6 sapt sa suga cit poate de la mine ...dupa aia ...mai vedem ...
Cind esti singurel fiecare minut liber conteaza mai ales in perioada asta, cind toata noaptea avem program de colici iar ziua sta destul de mult timp treaza, deci ma tine ocupata mai tot timpul... pe bune k de abia ajung sa fac pipi. Cind doarme, nu mai stiu ce sa fac mai intii... sa spal bibe, sa bag rufe la spalat, sa fac si eu un dush, sa papa ceva, sa string prin casa sau sa fac un pic de ordine sau seara, sa string baitza ei etc....ahhhh si sa ajung sa prind si un pic de somn, k sa fac fatza in continuare.
Pt colici la noi merge destul de bine siropul "Colic baby". E din plante si are si efect linistitor. In rest, avem alte 6 produse contra colicilor dar nu prea merge nici unul.
Cristinutza, stiu cum te simti... Curaj ..cica scapam curind de probleme si o sa treaca si colicile. Eu iti sugerez ceva, cu riscul de a-mi sari in cap o parte din fete. Da-i totusi completare seara si noaptea in mod constant si incearca sa te odihnesti cit timp ea doarme noaptea k sa faci fatza ziua. Iar ziua, da-i numai sin.
Mie imi accepta acum si sin si bibe. Uneori e mai lenesa la sin, si atunci am doua variante: prima - am protectoare de silicon pt mameloane si le pun si suge f bine, k are impresia k e tot bibe... si a doua - dak kiar nu are kef sa suga, o las in pace, ii dau completarea si ma mulg si pastrez pt masa urmatoare sa aiba mai mult laptic de la sin. Cum am zis ..imi accepta si sin si bibe... si mentin ordinea asta, adik intii o pun la ambii sini, pe rind, dupa care ii dau bibe cu completare. (la inceput ii dadeam cu seringa sau cu linguritza ...dar eu fiind singura, nu mai faceam fatza oboselii si cu riscul de a o face lenesa, am bagat bibe...Uite k totusi nu are probleme ...suge si una si alta).
Va las acum, ma duc in urma sa mai citesc si revin.
va pup mult,
Marce
www.dropshots.com/year.php?userid=216010&cdate=20051229&cimg=0" target="_blank">Poooozeeee 2005-2006
www.dropshots.com/R_MARCE" target="_blank">Poze cu buburuza mea, LARA IOANA
aelita spune:
pt prima data am pus-o in patutul ei !ea doarme in coshulet,de cand s-a nascut,si va sta in le cat va mai incapea.
camera ei,gata echipata a fost ocpuata de tata,stiti ca a fost la mine...
patutul l-am acoperit sa nu s epuna praf,una alta,ca era tpotul pregatit,si el a venit in decembrie inainte sa nasc eu.
deci nu am pus-o nici macar o zi in patut,nici macar de proba!!
abia acum am pus-o si i-am dat drumul la carusel,sa cante si sa se invarta jucariile alea atarnate.a ras continuu la ele siii jucau ochii in cap dupa toate! cand se oprea muzica,plangea,a trebuit sa fac ture la ea sa dau iar de smekeria aia invartitoare.
mi-a parut rau ca pana acum nu am pus-o...dar nu aveam cum,nu am vrut sa o bag in camera aia ...a trebuit sa deratizez intai..
mediterana cat de lejer e imbracat?a mea cand transpira o dezbrac cat pot.mai ales daca o tii in brate stans si se incalzeste mult de tine,o poti dezbraca si pune o paturica doar pe picioare,restul e la tine in brate.
anis,mai,dar ptin cate mai treci si tu !!! parca nu se mai termina oadata!! si cu Ingrid ce faci,sta sotul cu ea?
imi imaginez cat de obosita esti..
sper sa nu fie nimic rau ,si sa nu va mai tina in spital.
cu trasul ala de cap,la mine in spital nu se facea asa ceva.asa ca nu fac nici eu.eu cred ca e manevra babeasca asta.
anis ,felicitari pt cele doua lunisoare !!
laura popy se zice ca dupa 6 saptamani copilul se mai linisteste.eu zic ca nu are nimic,dinmoment ce manaca 120 la 3-4 ore.daac avea ceva,si era somnolenta,nu manca atat.si a mea are ritmul asta cand nu o doare burta.
livia,hai,mai,asa mica a luat varicela?? vai,si cum e?? e vreun risc?
pako,decat sa mori de pofta...NU LA TOATA LUMEA ARE BEBE PROBLEME CAND MANCAM NOI CEVA.DEPINDE ..
fetele cu intalnirea!! va invidiez!
laura haha ce misto staaaaaa Eva!
biribu as ao fi ritmul..nu stiu..eu nu i-am facut nimic,doarme cam cum zici tu,dar invers,noaptea manca la 3 ore de cand incepe,deci doarme cam doua ore.ziua cere la 2 ore.
seara are o repriza de 4 ore.
incearca sa dormi ziua cand doarme ea.
mihacarm,da,mai,imiamintesc cand ti-a spus ca o sa aiba peste 4 kg la nastere...ce doctorita!!
eli,am vazut pozelecu frumuselul! a mea rade la carusel,si cand se termina muzica ,plange.
cleopiciu,nu numai ca mi-a placut poza aia,bestiala de altfel,cu Anelin Cel Frumos,dar SUNT INNEBUNITA PUR SI SIMPLU DUPA DARIA.Si mi se pare ca seamana mult cu a mea,parca sunt surori.
livia,acumc itesc ca nu are Irinuca varicela.ah,ce bine!! ar fi periculos pt ei asa mici?
si stafilococul ala,de unde naiba??
ghibuadina,bine ai venit! poti sta si la noi,si la fetele de dincolo![]()
kateryna dupa ce am vazut poza aia BESTIALA cu el cu cravata,langa Daria,unde e un minunat si un frumos !!! acum moooorrr de ras cu fesul lui cu tot !
www.dropshots.com/day.php?userid=239028&cdate=20070313" target="_blank">bebe Anelin si fesul magic 
eu cu utza utza ,nimic,si de ce trece timpul parca nu imi vine sa ma apuc.am si uitat,dracu...
S.
ylilimic spune:
Salutare de la mare, unde vremea e jalnica: sufla un vant de te darama si e rece ca in iarna, cica-s "moshii"...
Ca tot vb de program de hranire - ei bine, Adam e genul disperat la 3 ore ziua, desi cateodata prinde si 4-4:30 h la pranz. Totusi noaptea are un episod de 5 ore, tot cateodata. De cateva zile de cand mi-am propus "progam" parca stie si cere insistent la 3 ore.Mai rau e ca il aude Matei si vine si imi spune "mami, peie (plange) bebe, la'te!"
stie si el ca cu lapte de mami o rezolvam cu galagia!
r_marce - bine ai revenit! Am mai intrebat de tine, dar stim ca la inceput de drum sunt probleme si e bine sa avem rabdare cu noi insine. Ma tot gandesc ca maine-poimaine fac bebelusii 2 luni si apoi 3 si colicii or sa fie un vis urat. Nu mai e mult!
Am o rugaminte la voi! Cunosc o mamica de 2004 al carui baietel (fotografia) a fost clasata in concursul de poze 2006 intre primele 100. Acum se afla la pag 30, foto se intituleaza "un moment de fericire" - daca vreti sa ii acordati macar un punct, pun mai jos un link la pagina cu pricina. Asta daca tot nu avem noi concurente acolo/nu s-au anuntat. Multumesc anticipat!
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=30" target="_blank">un vot pentru pitic
Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond
Luca Matei - 05.11.2004
Liliana
cu
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15c3fccea103d6e25e31e4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Adam Cristian- 15.01.2007
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
Catalina spune:
Neata fetele. Am intrat si eu sa zic buna dimineata desi sunt cam cu dorsalu in sus. Bineinteles ca ieri cum am zis ca ma duc direct la dentist m-a lasat maseaua de ziceai ca nu am avut nimic si azi noapte m-a chinuit ca pe hotii de cai. Azi nu mai scapa. Sper sa ma primeasca cu bebe dupa mine ca alta sansa nu am.
Eu nu mai inteleg nimic mai: Matei are nopti cand nu se trezeste pana la 5 dimineata si nopti (ca azi noapte de ex) cand la 2 jumate plange. Desi mancare primeste seara la aceeasi ora si cam in aceeasi cantitate. Nu stiu ... felicitari celor care reusesc cu program ca noi il cam bulim de fiecare data cand zic ca s-a stabilizat.
Nimic deosebit azi, ma bucur ca e frumos afara sa iesim, poate imi revine si mie dorsalul intr-o pozitie mai buna.
Hai va pup si va doresc o zi splendida
Pupici
tzuchi spune:
in gasca mamicilor
. Am citit pe bucatele in tot acest timp de cand suntem acasa cu bebelina; e tare greu si la noi, ca o alaptez la cerere si noaptea doarme cate 2 ore, timp in care se frichineste, se screme de se inroseste tare la fata, iar caca a devenit si la noi o problema, nu mai face singura de 2 zile; oboseala acumulta plus problemele pe care le avem cu actele fetei m-au adus la depresie. De astazi suntem fara tati acasa, mama ma ajuta cu mancarea, insa uneori asa imi vine sa-i fac bagajul si sa o trimit in tara ca tare mofturoasa mai este! Noi incercam sa tinem temp in camera undeva in jur de 21 de grade iar ea vine din urma noastra si da drumul la calorifer ca raceste fata. Ieri am iesit sa ne luam ramas bun de la colegi la universitate si cand ne-am intors era asa o caldura in casa, ea in loc sa aeriseasca apartamentul cred ca a forjat caldura. Nu intelege ca copilului nu-i este frig, ea sta bine merci in casa in capot de vara, iar copilul trebuie sa stea infofolit cum stateam si noi
. Iar cand ii spun ca copilul se simte bine si la 18 grade in casa imi zice: da ce noi (ea si soacra) nu v-am crescut bine in caldura? Offf, de astazi cred ca ma urc pe pereti singura cu ea. Si cand ii spun ca iesim cu fata incepe: ca tare frig e la voi, ce asta e vreme de iesit afara si toata ziua se plinge de cat de frig e in Anglia. Cat a stat tati cu noi ii mai spunea si el si nu comenta, dar a ajuns sa-l dispere si pe sot care imi tot spune ca tare mofturoasa soacra are, ii pune copilui paturici sub cap, ii mai pune si o patura peste ea cand nu o vad eu si altele pe care le face in spatele nostru.
Ivona am vazut ca intrebai de certificatul romanesc de nastere; intr-adevar se face cu procura in Ro, dureaza 2 luni, din cauza ca nu mai au personal la ambasada, certificat de deces fac insa cele de nastere nu. Noi am fost cand avea fata o saptamina la consulat, cu toate actele in brate plus fata si ne-au inteles situatia ca noi ne mutam la sfarsitul lunii martie in Germania si l-au facut intr-o saptamina. Apoi alt drum la consulat, iar cu fata la drum de 300 km, sa facem procura sa-i facem pasaport in Ro la urgenta si de aici a inceput balciul cu pasaportul fetei ca na, fata nu a stat la o saptamina cu ochii deschisi la poza, nu am putut sa-i facem poze cu ochii deschisi, ea cand se trezea plingea la studio; iar domnii de la pasapoarte din Buzau ne-au spus ca ei nu fac pasaport in acest caz
.
Drumurile astea la Londra m-au terminat si cand am aflat ca trebuie sa o luam de la capat cu procura cand avem poze cu ochii deschisi, am dat in depresie. Noi timp de umblat la Londra nu mai avem, sotul a plecat azi in Gemania ca de maine incepe munca, si ii trebuia pasaportul sa plece din UK, iar intre timp sunam ca disperatii in Ro, si am reusit sa vorbim cu seful de la pasapoarte din Buc care ne-a spus ca cine ne-a spus ca nu se face in acest caz pasaport la un copil asa de mic, ca se face, ca oricum fizionomia se schimba, ca si culoarea ochilor. A ramas sa trimitem actele asa cum le avem si daca astia de la Buzau ne resping actele sa incepem iar cu telefoanele.
Si fata mea are bubite mici rosii de fata, cica e acnea bebelusului, apare intre 3-5 sapt si tine pina la 3-4 luni si trece de la sine. Sunt mai evidente cand se inroseste bebelusul la fata sau cand ii este cald. E de la hormonii mamei care i-au fost transferati la nastere ca si scurgerile vaginale pe care le-a avut in primele 3-4 zile de viata. Noi nu dam cu nimic pe fata, asteptam sa treaca. Fata maninca bine la san, isi respecta graficul de crestere, avea la 18 zile 4.700 kg, asistenta ne-a felicitat ca o hranesc asa de bine ca ea e maricica si maninca si multisor, statea si cate o ora la san, e obositor dar sper ca in curand sa-si faca si ea un program de masa. In schimb patutul are ghimpi si tare-i mai place in brate, asa ca ne chinuim asa cu ea, ca inca mai sangereaza buricul si nu o lasam sa plinga.
Gata, ma duc ca vad ca se frichineste iar, semn ca trezirea e aproape. Va pup pe toate
marinar spune:
neata
noi dupa concertul de aseara am avut o noapte super linistita, emmi deja nu mai urla de foame cum facea pana acum ci asteapta cat de cat linistita sa-i dau papa. din pacate azi m-am trezit cu sanii cam goi, asa am simtit eu pt ca nu prea erau tari, nici macar ca in dimineata in care am scos la pompa 100 ml din amandoi. asta e...
cine sa baga azi la o plimbare??????? dupa ce-i dau emmei sa pape, pe la 11 si ceva plec pana la banca la iancului si apoi avem program de voie. deci????????
Marina mami de Emma Ioana(16.01.2007)
ghibuadina spune:
Buna fetelor,
Multumesc mult pt primire..Ma bucur ca la voi am gasit ceva mai multe fete din C-Ta.Am vazut ca voi deja v-ati scos bb-ii la plimbare(ma refer la bb-ii de feb).Eu n-am scos-o pe Alexia inca.Astept sa treaca o luna ca si asa ea a fost mai micuta la nastere.
Am si eu ceva intrebari.
Ce temperatura aveti voi in camera la bb?Eu am cam 25 de grade si am inteles ca e mult, dar nu prea am ce faca.daca opresc caloriferul, mi se pare ca se face prea frig.
Eu ii dau preventiv SAB SIMPLEX pt colici.Voi ati dat copiilor preventiv picaturi sau ceai?Daca da, cat timp?
Eu am nascut prin cezariana.Fetele care ati nascut la fel spuneti-mi si mie dupa cat tp putem sa facem ceva gimnastica acasa(aerobic sau pedalare pe bicicleta?)
Va multumesc!!Multa sanatate pt voi si bebici!!!
adina, proaspata mamica si printesa ALEXIA
cristiana70 spune:
R MARCE, sunt bucuroasa ca te-ai reintors printre noi, sunt convinsa ca ai toata ziua ocupata singura fiind cu bebelina Lara. Sa-ti traiasca si sa-ti aduca bucurii! Sunt trista pe de alta parte, chiar la capitolul trecut intrebam de tine, parca urmai sa nasti odata cu ALINATXA, dar nimeni nu mi-a raspuns nimic. Am presupus ca nu ai tinut legatura cu nimeni, dar asa... Sunt sigut=ra ca fetele pricepute la butonat o sa te puna pe lista.
GHIBUADINA, bine ai venit printre noi, in primul rand. Si eu sunt mamica de bebe prematur, nascut la 32-33 saptamani, eu il tin la 19-20 grade si il scot din ziua in care l-am adus acasa, cand avea trei saptamani jumate si 2300 grame. E posibil ca o protectie exagerata sa o faca sensibila pe micuta ta, acum tu hotarasti.
cristiana mamica de
David (21.12.2006)
ylilimic spune:
La multi ani simkat - pentru buburuzul tau, pe care nu stim cum il cheama
Daca receptionezi mesajul, poate ne aduci si noua completarile in listuta.
Am reusit sa votez pt sertarul bebelusilor si ma simt tare bine, ca macar cu atat am putut ajuta.
Sa strigam prezenta:
megbeng, mariana, aiska, bits, flavia, dianarus, romaria, haricleea, alydummy, dianamizzi, salina, criss68, a.alina, ralu74, ioana N, oana_bucur, laura popy, rali, jordash, aventura, shine, wannajo, pitilache, nadiutapam, amaya, helenutza, belle_vue - sunt doar cateva din cele care intra periodic 
Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond
Luca Matei - 05.11.2004
Liliana
cu
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15c3fccea103d6e25e31e4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Adam Cristian- 15.01.2007
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
cristiana70 spune:
AELITA, inteleg ca a plecat acasa tatal tau? Ei, a trecut si asta, acum poate Sofia sa se bucure de camera pe care i-ai pregatit-o cu atata drag!
LILISOR, si noi suntem la program de 3 ore, de zici ca are ceas la buric asta micu'! Ce sanse am sa lungesc ontervalele astea? Azi noapte m-a disperaaaaat, a dormit de la 22 la 2, dupa care a mancat si a dat din maini si picioare pana la 5, iar a mancat si iar foiala... de la ce se foieste atat? Plus ca, cu atata agitatie, s-a si udat de doua ori pana la gat!
cristiana mamica de
David (21.12.2006)