Stelute de ianuarie-februarie 2007 (4)
Raspunsuri - Pagina 22
Catalina spune:
Cleo, eu ii pun ceai de musetel in lapte. La primul biberon din zi 20/25 de ml. Vad ca functioneaza, face kk si nu se mai chinuie asa.
Succes!
Albinutzza spune:
Biribu, la noi chestia cu programul a durat 2 zile. Dar rabdare multa, si nu ceda. Exact cum a zis Dana, asa am procedat si noi. Si aucm papa si la 4-5 ore
Apropos de asta cu 4-5 ore. Mie mi se pare ok. Atata timp cat ia bine in greutate nu cred ca e o problema
Albinutzza
&
Luca bondarelu'
07 Iulie 2005 &
Albimik Maria Antonia
1 Februarie 2007The piano keys are black and white, but they sound like million colours in your mind (Katie Melua)
roandre spune:
Mama ce bine e doar cu un copil acasa (mandra mea a fost in deplasare azi la soacra-mea)...am dormit la pranz, am stat pe net cat n-am mai stat de multa vreme, nu m-a frecat nimeni la cap ca vrea la baie, ca vrea sa pape, ca vrea sa stau pe jos sa ma jos si alte cele.
Dar de maine se duce boieria...pleaca socrii din bucuresti si vom ramane singure asa ca incepe adevarata aventura.
Maria72, pune fata pe umar sa scoata aerul chiar dc adoarme la san. Refluxul gastroesofagian se pune ca diagnostic dupa un set de analize inclusiv o radiografie la stomacel-esofag. Fetita mea a vomitat pana pe la vreo 8 luni f mult, dupa fiecare masa, in jet si pe nas si pe gura inclusiv mesele semisolide (piureurile, cerealele). Atata timp cat a crescut in greutate mie mi s-a spus s-o las in pace desi era tare greu caci cum o miscam putin cum vomita.
Amaya, multumesc mult...am notat numele dr-ei in caz de nevoie. Noi avem toata familia abonament la Medicover dar nu l-am folosit mai deloc.
Alinuk, si mandrul meu are distante mari intre mese. Ieri de exemplu a mancat la ora 16.30 si apoi la 23.30....deci dupa 7h!!! Eu una nu-l trezesc sa pape, il las sa-si faca propriul program. Dc ii e foame stie sa ceara, nu-mi fac griji. Noaptea papa cam la 4-5 ore.
Eu zic sa te bucuri ca are asa un program. Mai bine sa pape mai rar si mai mult decat des si putin!
Liuda, ufff cat te inteleg cu luatul unei noi bone...sa stai sa-i explici, sa-i arati. E tare urata perioada asta!
Bine ca totusi ai scapat de vechea bona caci e clar ca nu avea ce sa mai caute la tine in casa. iti doresc ca noua bona sa fie pe masura asteptarilor, sa fie corecta si de incredere!
Marinar, s-a bronzat fata?...hehehe, sa vezi ce dulci sunt cand se bronzeaza cu urma de la suzeta...hihihi.
Al meu ieri cand am intrat in casa avea toata fata numai pete rosii de la praf (cred). L-am spalat pe fata si pana seara i-au disparut petele caci era ca un dalmatian.
Crishtinutza, incearca sa-i dai suzeta cand se agita la o ora jumate dupa masa ca sa mai amani putin momentul. Al meu se frichine de nu se poate dar dc ii bag suzeta imediat se linisteste (dc ii dau sa suga incepe sa se enerveze si plange cu sanul in gura semn ca nu-i e foame dar simte nevoie sa molfaie ceva in gura). Dc ii dai cu biberonul e posibil ca treptat sa inceapa sa renunte la san. Eu una sunt patita la primul copil. Las-o sa pape la san!
Dc are colici plange urland, sfasietor, se inroseste, isi strange piciorusele la piept. Dc e asa incearca sa-i pui ceva cald pe burtica (un prosopel incalzit) si da-i ceai pt colici si picaturi anticolici.
loremunteanu, eu "ma inund" imediat dc renunt la sutien. Si ziua si noaptea stau cu el. La primul bb am purtat 6 luni sutienul zi de zi...acum cred ca la fel va fi pt ca altfel nu se poate...ud tot ce prind...inclusiv pe bb cand il alaptez dc nu am sutien si il tin in brate. Problema cu spatele-picorul drept ti-a mai trecut? La mine e ceva mai bine acum dupa 7 sapt jumate de la nastere...mai rar raman intepenita.
ghibuadina, bine ai venit si felicitari pt micuta grabita!
cleopiciu spune:
DACONST, CATALINA VA MULTUMESC PT. RASPUNSURI!!!!!!!!
CATALINA ,I-AM pus Dariei 50 ceai +70 apa si am facut 120 ml lapte...,oare am pus prea mult ceai?sper ca nu are nimic....
CLEO SI BEBE DARIA (24.1206)
AM MAI PUS POZE!!!
http://new.photos.yahoo.com/mamicile_ianfebr2007/album/576460762386910260
kateryna spune:
cleo, nu ai facut albumul public.
Kateryna si
Anelin-George (7 ian 2007)
www.dropshots.com/extazis" target="_blank">Poze Anelin-George
Crishtinutza spune:
Daconst, Roandre, multumesc
de raspunsuri. O sa incerc! Si-asa am impresia ca s-a cam lenevit la suptul la san, ca mananca mai putin ca timp ca inainte si nu o mai simt eu sugand cu "furie".
Si mai am o intrebare: la voi cum tin bebeii manutele? Le intind 100% sau mai raman putin indoite? (si picioarele la fel). Adica, le intind ca de ex. atunci cand tinem noi mana intinsa ca sa ne ia sange... e bratul intins intins (drept) sau putin indoit? Doctora a zis ca e ok, dar eu tot sunt putin circumspecta (zicea ceva de hipertonus?!)
,
Cristina
cleopiciu spune:
KATERINA ,SPER CA AM REUSIT SI L-AM FACUT PUBLIC....,nu ma prea descurc..
http://new.photos.yahoo.com/mamicile_ianfebr2007/album/576460762386910260
loremunteanu spune:
Roandre, cu piciorul e mai bine. In casa nu mai am probleme ca nu stau mult in picioare si nici activitati casnice prea mari nu fac (gen curatenie; de asta se ocupa tati in timp ce eu stau cu bebe sau fac chestii mai usoare) etc... Cand iesim la plimbare ma resimt; dupa o ora-doua de plimbat, incepe sa ma doara - am senzatia ca-s sfarcurile de la oase... Oricum e mult mai bine. Ma mai apuca la baita lu' bebe... dupa baita, masajul plus imbracatul... ma ia dar mai mult cu totul nu numai la bazin/picior...
Loredana
Roni-Cristian
08.02.2007
http://new.photos.yahoo.com/loremunteanu/albums/
Messa spune:
maria72 si maryela, smacul miraculos se cheama LovePlus, se gaseste in supermarketuri la iesire, printre rafturile cu guma de mestecat si prezervative si vine in doua variante - Tingle (tub verde, cu miros de menta si care da o senzatie mistoooo de parca ti-ar lua foc toata "pasa", dar care se curata mai greu, ramane "unsa" cateva ore si dupa ce te speli) si obisnuit (tub bleu, fara miros, mai bun ca lubrefiant pentru ca este solubil in apa si il speli imediat dupa aia). Eu le folosesc de mult, nu ca as avea nevoie, dar imi place efectul
- cred ca o sa va rezolve problema si dupa aia o sa aveti mereu in casa asa ceva 
Crishtinutza, la 3 saptamani e jale dar vestea buna e ca daca ai rabdare trece si asta. A mea cam pe la 5 saptamani a inceput sa doarma mai bine si sa manance mai rar. Hai, curaj, nu poate sa tina o vesnicie lipsa de program a lui bebe!
Bine ai venit, ghibuadina, fa-te comoda
e loc, berechet! Ylilimic e de prin zona ta ![]()
Dano, daca vrei sa-mi dai o bere, e una la o crasma in Wiessbaden, o fac aia acolo la beciul propriu, o nebunie... tu prin ce parte de Germanie stai?
--------------------
Aici e un ticker cu Bebe Arianna ca sa stiti exact cat de maaaaare suntem!
roandre spune:
Crishtinutza, cu timpul bb termina masa mai repede. Dc la inceput bb statea cam 40 minute la o masa (20 min la un san si 20 la celalalt) acum termina de papat in 10-15 minute maxim (si de cele mai multe ori doar de la un san). Pe la 3-6 sapt au niste perioade de crestere in care cer mai des sa pape de ai impresia ca nu ii ajunge lapticul tau. Nu trebuie cedatm, trebuie pus la san bb ca sa stimuleze lactatia ca sa ai mai mult laptic adaptat cerintei lui...poti chiar sa te si mulgi dupa ce papa ca sa mai stimulezi lactatia.
Cu cat se scoate mai mult laptic din sani (fie ca papa bb, fie ca e muls cu mana/pompa) cu atat se face si mai mult laptic in sani.
Cu manutele/piciorusele perfect intinse...stai linistita, se rezolva de la sine.
loremunteanu, eu am fost la 4 medici pt problema asta si concluzia a fost ca va trece in timp si ca tine mai mult pt ca nu pot lua antiinflamatoare cat alaptez. Si la mine tot la stat prelungit in picioare sau efort mai apare durerea...dar e muuultt mai bine acum!
Gata, s-a terminat distractia pt mine...vine mandra acasa asa ca tre sa stau sa pazesc una bucata copil mic de uraganul Alexia!
Pupici!