Stelute de ianuarie-februarie 2007 (4)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adinush spune:

Lore daca fornaie si nu are muci nu-i mai aspira degeaba.Mie pediatrami-a zis din primele zile ca mucoasa nasucului e obisnuita sa stea in umezeala dupa 9 luni in lichid amniotic si mucii din primele zile sunt ca sa ramana mucoasa umeda ca doar nu e racit din burtik.Si daca in fiecare dimineata ii pun cate 2 picaturi de ser i-o umezesc eu si nu mai e nevoie sa produca mucisori sa o pastreze umeda.Si vreau sa zic ca Ayleen in 2 luni nu a avut niciodata muci.In afara de primele 4-5 zile din viata.Si ai grija cu umiditatea din aer.Eu mai uit cateodata sa verific apa de pe calorifer(nu am umidificatoir,am niste banale castronele de aluminiu cu apa) si se avapora toata..imediat incepe bebe sa fornaie.
Nu sunt muci,pur si simplu e mucoasa uscata si se aude zgomotul ala cand trece aerul pe acolo

Adinush cu Ayleen-Alexandra *09.01.2007*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

La cat mai multe luni bebelusilor Ella Marie si Matei.

Noi desfundam nasul tot cu batista bb. Aseara tati a considerat ca bb nu are nevoie si din cauza asta toata noaptea a respirat greu. Si mananca tata nu se joaca!
Sunt speriata de cate aud cu virozele. Bb meu doar stranuta si are mucisori dar care nu curg. Nu tuseste. E sub tratament deci nu ar trebui sa fie ceva grav nu? Imi e frica e complicatii gen pneumonie.

mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Adinush are dreptate

precizez ca nu-i pun batistutza decat cand vad mucushori albi uscati in nasuc, iar inaite si dupa ii administrez ser fiziologic de asemenea

Pana acum l-am aspirat de trei ori
(si de doua ori a fost cu cateva minute inainte de miezul noptii)

Alinuk si bb Teo 10/01/2007
poveste de bb
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi de viata
................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Anis, bravo pt kk. sa o tineti tot asa si sa nu se mai chinuie.

mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

Fetele

hai s-o punem de-o plimbarica!!

pe la 13h30-14..

care se inscrie si unde???

Alinuk si bb Teo 10/01/2007
poveste de bb
nasterea - una dintre minunile lumii
franturi de viata
................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marybell spune:

Loredana si eu sunt de aceasi parere, adica sa nu ii faci nimic daca vezi ca respira destul de bine si mananca, insa preventiv ar fi bine sa iti achizitionezi, batista bebelusului. e super buna. si noi ne-am chinuit prima data cu pompita de la chicco, dupa care crezand ca nu e buna am mai luat si una de la avent si nici cu asta nu reuseam decat sa il facem sa planga, defapt sa urle. apoi am auzit de la fete pe forum de batista bebelusului, cum ca ar fi extraordinar de buna si am luat-o si noi. de atunci vreau sa spun ca doarme si copilul meu mai bine, mananca si respira normal. important este sa nu exageram sa o folosim decat in extrema urgenta fiindca ii sensibilizeaza sinusurile lui bebe.

gio parerea mea este ca daca micutza ta a fost operata de polipi sa o mai lasi inca vreo 2 luni macar fara sa folosesti nimic de genul pompita, batista bebelusului sau alte obiecte care pot "agresa" mucoasa chiar si foarte putin. imi pare rau pentru ea mititica ca trebuie sa suporte de pe acum asemenea neplaceri. eu stiu ce inseamna fiindca si eu am avut probleme de genul asta, cand am fost mica si nu mai scap de ele nici acum mare, cand am ajuns sa ma lupt cu o sinuzita cronica de care nu mai scap.

va pup

Marybell si bb Erik (23 dec 2006)
poze bb
poze Botez

varsta Erik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marybell spune:

alinuk ce bine ca Teo rade cand ii scoti mucisorii, la noi Erik la inceput e atent, apoi se incrunta si dupa care incepe sa planga.

dana de azi incerc si eu sa il tin fara ceai, sper sa reusesc sa lungesc pauza intre mese de la 2 ore la 3.
si apropo de dieta WW am reusit de cand ai trimis-o pe mail-ul comun sa mai dau 3 kg jos.

Marybell si bb Erik (23 dec 2006)
poze bb
poze Botez

varsta Erik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli1977 spune:

aaa, sa va spun ce surpriza draguta am avut aseara...
ma uitam asa la el si tot mi se parea ca ii sta ciudat salopeta pe el.L-am pus jos, i-am asezat-o mai bine, ce sa asez, ca daca i-a trageam de sus ramanea cu gatul gol, daca i-a ridicam, il strangea rau la putulica...ma uit eu mai bine..ce sa vezi, ii era mica, dar mica, nu asa...daca tot era treaz si linistit , m-am apucat si l-am probat cu lucrurile pe care le-a tot purtat de 2 sapt incoace, ca sa constat ca toate, absolut toate erau mici si il strangeau..asa ca am trecut la lucrusoarele pregatite pentru 3 luni, asa scrie pe toate, (care mi se pareau mari pt acum)si ...surpriza: ii vin la fix, unele chiar fix-fix, altele sunt un piiicutz mari, dar cred ca in 2 sapt in ritmul asta iar le schimbam.Acum nu stiu, poate au mai si intrat la apa, a mai crescut si el...dar m-am bucurat, parca am trecut asa intr-o alta etapa..

Alinuk, si eu ies, daca nu te-ai plictisit de Moghioros si de imprejurimi,te asteptam cu drag.

ELI si bb Andrei(27.01.2007)
http://good-times.webshots.com/album/557941071SwfqgY

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

NEATA
VA PUPAM SALUTAM
noi santem bine, domnisoara mea a invatat ora de baie, deci aseara de la ora 5 pana la 8 a stat treaza, m-a disperat complect, credeam ca ma apuca toate alea, pana m-am hotarat sa-i fac baie- pai sta ca mielul in apa, apoi mananca si doarme scrofita vreo 8 ore. pai asta inseamna sa-i fac baie in fiecare zi? e bine in fiacare seara? Nu cred! Voi ce zicet? Cum faceti!
la fel imi face si la 12-13 ziua cand e ora de plimbare- mananca si nu mai doarme neam, se screme, se foieste, numai linistita nu sta! Asta pana o imbrac ca daca o imbrac si o scot afara adoarme lemn frate! Deci noi cu baia si plimbarea aveam de furca, nu le putem sari nici daca cade casa peste noi!
in rest stiti - santem fericiti ca am scapat de alergie, mancam Humana HA, nu prea ne place ca nu e dulcic ca celalalt lapte, dar de foame o mancam si pe asta!
Vad ca scriti de batista bebelusului - e o stralucire de aparat. Fara el asi fi moarta, mata mea cand aude aspiratorul deja zambeste, sant foarte multumita!
ca idee noi dormim acum doar in patut, nu ne mai place carutul asa ca carutul il las in masina insa cea mai nasoala veste e ca ma duc sa cumpar alt carut - asta e bun, super bun, si nu stiu ce dar e greu mama! Mor cu el, daca va zic ca nu incape in portbagajul pasatului.... il bag in salon dar la fel cu chin mare, inafara ca e greu, mai si incape la milimetru asa ca il bag mai cu picioarele ca sa pot sa inchid portiera! ma... kk pe el de carut bun, ma duc sa cumpar un jaf de 2-3 mil care e usor sa fie doar din plastic si basta frate ca ma sugrum cu asta
fetili va scriu mai tarziu
va pupacesc

Va pupic pe buric.

Liuda si papusica Diana Maria 18.01.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura ionescu spune:

Buna dimineata,

O sa incerc si eu sa raspund la cat mai multe chestiuni care vad ca au aparut pe aici

Lili - copila mea a avut bubite albe ca niste cosuri pe barbita, tot de la lapte. Au trecut cu ser fiziologic si cu crema TRIXERA - de care vorbea si GIO - care este foarte buna. Costa cam mult, dar cum EVa a avut pielea sensibila si toate tipurile de dermatite (cred!) asta i-a mers cel mai bine. Acum are pielicica ca satinul, ma uit la ea dimineata si sunt geloasa. Am zis ca ma dau si eu pe fata cu Trixera asta.

Lore - tocmai ce am trecut week-endul asta printr-un cosmar cu nasucul. Noi l-am curatat in fiecare seara cu ser fiziologic, dar se pare ca nu a fost suficient. Vineri cand a venit dr a vazut ca e fornaita si ne-a zis sa il curatam mai des. Bai, nu stiu cum naiba dar din ziua aia copila a inceput sa aibe probleme cu respiratia, parca ca sa ii dea dreptare doctoritei ca nu am curat-o suficient. A fost o noapte de cosmar, nu putea sa adoarma ca nu stia sa respire pe gura si atipea si se trezea plangand. Asa a tinut-o pana duminica dimineata cand ne-am dus si i-am cumparat batista bebelusului (cu care am ars aspiratorul. ne-am umplut de draci ca nu puteam sa desfundam nasul copilului. pune-te pe dat tel si pana la urma am imprumutat aspiratorul de la nasi care sunt plecati in italia!) Sa revin.. Cu batista asta am reusit si i-am curatat nasucul. Nu va puteti imagina cati muci avea in fundul capului!!! Acum respira bine, e linistita ( ca sta in port bebe) si s-a obisnuit si cu batista asta ca sta cuminte la curatat. A vazut ca ii face bine.

Cleo - eu folosesc port-bebe vertical de la nastere. Este comod pt mine si foarte placut pt pitica mea care acolo se simte in brate, asa cum ii place ei. Am invatat de la sor-mea care asa si-a crescut baietii, are unul de 2 ani si unul face 1 an in mai, sunt mari si voinici si n-au avut nici o problema cu coloana. Am mai scris eu o data despre asta. Tarancile pe vremuri isi cresteau copiii intr-o carpa pe post de port-bebe si nu suntem o natie de cocosati, dupa cum se vede.

vineri am facut si noi vaccinul. din fericire nu a avut nici o reactie, in schimb cred ca a ramas copilul traumatizat. eu am fost varza de frica si din cauza asta cred ca si copilul a fost ingrozit. in fine, problema e ca acum se trezeste din somn tipand, ca si cum ar fi visat urat sau e speriata de moarte si nu le linisteste decat dupa ce o iau in brate si vb cu ea si ea mai suspina vreun minut. DAr tipete de groaza nene, cum nu am mai auzit-o pana acum! E un plans complet diferit. Din cauza asta nici nu am mai lasat-o singura in patut ca imediat se sperie si incepe sa urle. Si doarme cu noi de vineri... A mai tecut cineva prin asa ceva?! Nu stiu ce sa-i fac ca mi-e mila de ea cand vad cum se trezeste ingrozita

Multumim de urari pt ieri. Am facut si noi 2 luni. Avem 4500 g si 57 cm.

Laura si Eva (11.ian.2007)
poze cu Eva

Mergi la inceput