Mamici de septembrie - octombrie 2007 (11)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ancasilv spune:

quote:
Originally posted by printze

Va multumesc din suflet tuturor pentru incurajari si compasiune.

Da, voi fi puternica in continuare si recunoscatoare lui Dumnezeu pentru puiuta mea de acasa, care imi lumineaza zilele si ma face sa mai uit de durere.
Fetelor care ati mai trecut prin asa ceva (sarcina oprita in evolutie) ce analize trebuie sa-mi fac, deocamdata sunt debusolata?

Pupici

Pai prima data trebuie sa afli de ce s-a oprit din evolutie, un motiv. Totusi, sa nu cauti un raspuns f clar, mie cel putin nu au putut sa mi-l dea. Mi s-a spus ca nu ii batea inimioara si cam atit. Dar de ce s-a intimplat asta ...nimeni nu stie. Mi-au spus din rezultatul de la biopsie ca a fost o cauza genetica si ca bine ca "nu a fost boala" ( asa s-a exprimat dr, intelege si tu ce vrei). Eu alte analize nu am facut. Stiu ca am asteptat cam 5 luni pina am avut voie sa ramin iar insarcinata.Si cam asta a fost tot. Cred ca te mai poti ghida dupa valorile BHCG (daca le-ai facut).
Ai grija de tine in continuare si continua sa speri.

Poze nunta...
anca +8

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomasa spune:

Fetelor care ati fost la eco la Iosup la Fortis in jur de 13 sapt. de sarcina imi spuneti si mie va rog daca v-a facut eco normala sau intravaginala?

mama de BAIAT (9 ian. 2005)
10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandarinutza spune:

Printze imi pare tare rau pentru tine. Trebuie sa fii puternica si sa ai incredere in Dumnezeu.

Referitor la investigatii, si eu am pierdut o sarcina anul trecut, la 16 saptamani s-a descoperit la eco ca era oprita in evolutie si bebe nu mai avea ritm cardiac si arata cu cateva saptamani mai mic. Eu aveam toate analizele bune si cele din timpul sarcinii si cele care mi le-au facut in spital cand m-am internat pt chiuretaj, deci nu am avut vreo infectie, toxoplasmoza saul altceva. Am asteptat rezultatul de la anatomie patologica (normal la orice sarcina pierduta se face aceasta analiza in spital) care a venit dupa 2 saptamani. La rezultat a iesit ca a fost partial o sarcina molara dar beningna, si a trebuit sa imi urmaresc nivelul Beta HCG timp de cateva luni pana a ajuns aproape de 0. Sarcinile molare sunt destul de rare din ce am citit pe internet si se recomanda o perioada de 6-12 luni pauza pana la un nou bebe, cand am aflat rezultatul m-am simtit groaznic ma gandeam de ce mi se intampla mie toate astea. Am asteptat 6 luni cu avizul doctorului si dupa aceea am incercat din nou.

Am mai facut ica o eco vaginala la cateva saptamani dupa chiuretaj ca sa fim siguri ca s-a eliminat tot(este f important). Si de asemenea am facut o histeroscopie fara interventii chirurgicale, din care a rezultat ca uterul si mucoasa uterina sunt perfect normale si nu ar trebui sa am probleme la viitoarea sarcina.

Tin sa precizez ca am facut toate aceste investigatii si datorita sarcinii pierdute care era partial molara si am vrut sa fiu sigura ca data viitoare o sa fie in regula. Si acum mi-e frica pana trec de 16 saptamani.

Printze sa fii puternica, stiu ca este greu

14+ Mandarinutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina85ss spune:

Berarpiri mie doctorita mi-a dat pana cum sa iau numai fier si acid folic,miercuri parca are sa-mi dea niste suplimente de vitamine.O sa-ti spun dupa,cum se numesc.Parerea mea este ca ar trebui sa mai cumper tu in continuare vitaminele,daca ea ti-a dat asa de putine,oricum nu au sa-ti faca rau.

Cristina 12+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witchy_witch spune:

Devylla, daca ai par mai mult pe burtica, inseamna ca ai un bebe baietel, si din cauza hormonilor masculini iti creste mai mult par pe burtica. Nu te speria, dupa nastere la cateva saptamani va disparea in totalitate, vei fi exact ca inainte (am citit si eu la fetele care au nascut deja, multe au patit acelasi lucru, avand baietei in burtici).

Greturile - greturile in general vin acompaniate de suc gastric f mult (acela galben pe care il varsati si voi daca nu ati mancat inca nimic) si care are un gust acrisor...si de arsuri/gaze in stomac. PAINE, BISCUITI, BLAT, COZONAC, CHEC acestea sunt chestiuni care va pot usura mult greturile. Inainte sa va dati jos din pat fortati-va sa luati un biscuit sau si mai bine o felie de paine, chiar daca il bagati cu forta pe gat. Veti vedea ca are efect, pentru ca absoarbe sucul gastric si reduce greata. Chiar si in timpul zilei daca simtiti, e acelasi lucru. Sa va feriti de alimente care cresc aciditatea si secretia de suc gastric, si anume: DULCIURI (in orice forma, chiar si suc de fructe, chec, inghetata, etc), si FRUCTE (chiar si lamaia, de fapt MAI ALES lamaia creste aciditatea si deci amplifica starea de greata). Cine scapa de greturi cu lamaie, inseamna ca de fapt se cam auto-sugestioneaza, si e f ok si asa (daca merge).

De scapat de greturi, din ce am tot citit, fiecare scapa in alte perioade, am prietene care au varsat pana in 17 sapt., dar si unele care au scapat ieftin (2-3 sapt de greturi si atat). Eu, de exemplu, am varsat zilnic de 2-3 ori din saptamana 6/7 pana in a 11a. In a 12a nu prea am mai varsat, poate doar o data, in schimb in a 13a si a 14a mi-au cam revenit (dar nu chiar zilnic, si maxim 1 data pe zi). Din a 14a spre sfarsit s-au oprit definitiv, acum nu mai tin minte deloc cum era.... E bine sa mancati chiar daca varsati imediat ce ati bagat in gurita, dar mai ales tineti minte cand varsati si aveti greturi sa nu mancati alimente care cresc aciditatea, asa cum spuneam mai sus (dulce, fructe, chiar si cruditati - salate, ciorbe, etc), si sa incercati cu paine (chiar si painea e bine sa nu fie alba, ca se face cocoloase si nu absoarbe bine sucul gastric, mai bine neagra, sau de seacara, de graham, etc, care se faramiteaza foarte bine) sau biscuiti, mamaliga, etc (painea e pe primul loc, credeti-ma! luati paine de graham multa in casa, si folositi=o la greu, ca va ajuta mult la greturi).

Greutatea din cate stiu eu poate fi tinuta in frau daca respecti niste reguli impuse, foarte sanatoase de altfel, si anume: Respectati pe cat puteti regula zilnica:

3 portii de carbohidrati (paine, biscuiti, paste, etc),
5 portii de fructe/legume,
2 portii de carne
2 de lactate

O portie nu inseamna o farfurie, ci de ex: o felie de paine sau 2 biscuiti sunt considerati o portie. 100g de carne sunt o portie (deci dintr-o friptura de 200g ati atins necesarul pe o zi), un mar este o portie de fructe/legume, la fel un morcov mare sau un cartof fiert, un pahar cu lapte sau un iaurt mic sau 2 felii de branza sunt o portie de lactate, etc.

Deci exemple ideale ar fi:

Exemplul 1)
Mic dejun - lapte cu cereale (1 portie lactate + 1 portie carbohidrati)
Gustare 1 - 1 mar/capsuni/banana/para/etc (1 portie de fructe/legume)
Pranz - ciorbita cu paine (1 portie legume, 1/2 portie carne, 1 portie carbohidrati)
- friptura media (sau peste) cu sote de legume ( 1 si 1/2 portie carne, 2 portii legume)
Gustare 2 - Din nou un fruct (1 portie legume), 2-3 biscuiti (1 portie carbohidrati)
Cina - 1 iaurt (1 portie lactate)

Exemplul 2:
Mic dejun: Fructe si suc de fructe neindulcit (daca nu mai aveti greturi ) (2 portii fructe/legume)
Gustare: Biscuiti sau saratele, etc (1 portie carbohidrati)
Pranz: Mamaliguta cu branza si smantana (2 portii carbohidrati, 2 portii lactate)
Friptura Mare cu 1 Salata asortata (2 portii legume, 2 portii carne)
Seara: Un fruct (1 portie fructe/legume)

Alte reguli f sanatoase pentru voi si bebe:
-Seara impuneti=va sa bagati numai fructe sau iaurt, nimic altceva, chiar daca aveti o prajitura buna, o inghetata sau orice altceva, puneti-o bine in frigider si dormiti cu gandul ca o veti manca la prima ora, cum va treziti (daca nu aveti inca greturi, ca atunci am mai stabilit ca dulcele va amplifica starea)
-vine vara si odata cu ea f multe fructe si legume. Faceti niste salate imense, intr-un vas mare de sticla, f frumos colorate (salata verde, ridichi, ceapa, branza, sunca, rosii, sau poate ton si porumb, ardei gras, altadaca cu mazare, cartofi si morcovi fierti si un pic de maioneza)... va vor face pofta toata ziua si a doua zi, sunt extrem de sanatoase si hranitoare, si puteti pune in ele necesarul pe o zi de legume si carne si lactate (branza, eventual iaurt). O salata super buna este cea de castraveti sau castraveti si rosii cu iaurt.... este extraordinara, am mancat in turcia, ei combina cam toate salatele cu mult iaurt (adica ingredientele plutesc in iaurt). Sunt extremd e hranitoare, sunt si pansament pentru stomacul cuprins de arsuri/gaze/greturi.... si nu ingrasa!
-intre mese, daca vreti o gustare mergeti pe iaurturi sau fructe, eventual taiati fructele si puneti-le in iaurt, sau pe dulceata in iaurt (yummy yummy, cea de capsuni in iaurt e delicioasa, mai buna ca cele din comert). Sunt mult mai sanatoase decat prajituri sau ciocolate cu E=uri si zahar pana la refuz.
-faceti sucuri naturale acasa, storcand portocale, grefuri si lamai, si indulciti=le cu miere, hranitoare si sanatoase.

Cam astea imi vin in cap acuma, dar sa stiti ca sunt extrem de bune sfaturile. Eu nu sunt o slabuta de felul meu, dar in stilul asta am luat doar 2,5 kg si sunt aproape de saptamana 17.

SUCCES, sa imi spuneti daca va ajuta ideile de mancare.

sapt. 16 cu maricel in burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

terrapin poate ai mai zis da mi-a scapat mie cat ai dat pe costumas? ma bate si pe mine gandul sa trag o fuga pana acolo.

13+

http://bd.lilypie.com/DHjip2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns slippers76 spune:

Prinze, imi pare sincer rau. Sa te ajute Dumnezeu sa treci peste asta si sa revii repede repejor printre noi.

Alehiam, La multi ani si tot ce iti doresti sa se implineasca.

Griji imi fac si eu pentru BB, poate prea multe. Dupa cum ati vazut, am devenit paranoica cu TT-ul asta. Si ma tot gandesc ce-o fi mai departe. Sincer, abia astept sa trec de echo de maine, sa-mi spuna ca e ok, si sa mai respir putin. Cu Miruna nu mi-am facut atatea griji. Am facut doar dozarea de AFP, a fost OK si am trecut senina mai departe. Acum sunt deja doua saptamani de cand ma dau de ceasul mortii si nu mai dorm noaptea de grija lui BB. Asta poate si pentru ca am auzit si am vazut destule grozavii in ultimul timp cat sa ma puna pe jar.

In ceea ce priveste faptul ca vor fi doi, si implicit responsabilitati duble, nu-mi fac probleme. Sunt constienta ca o sa fie greu, dar tati ne ajuta mult. Deja i-am pasat-o pe Miruna cu spalat si culcat seara. Eu imi fac griji mai mult de cum o sa reactioneze Miruna, daca nu cumva o sa se simta exclusa in momentul in care o sa vada ca ii dam mai multa atentie lui BB. Deocamdata e foarte incantata. De cate ori vorbeste de BB vorbeste de surioara ei. I-a pus deja si vreo trei nume, ma intreaba mereu ce face, cand doarme, cand mananca, daca nu ii e frig, si asa mai departe. Dar imi cunosc marfa si nu pot sa stau linistita in privinta reactiei ei.

In ceea ce-l priveste pe tati, iar nu-mi fac mari probleme, pentru ca, odata trecuti prin situatia asta, avem amandoi pretentia ca suntem mai "intelepti". Si ma linisteste foarte mult si faptul ca s-a bucurat imens de mult pentru al doilea copil, parca mai mult decat mine chiar. Cu Miruna a avut o reactie neasteptata. Desi ne doream un copil, cand a aflat a intrat intr-o stare de perplexitate care a durat destul de mult. Nu era in stare sa reactioneze in nici un fel. Abia dupa ce a tinut-o in brate l-am simtit cu adevarat impacat cu gandul ca are un copil. Acum lucrurile stau cu totul altfel. Cel putin asa imi place mie sa cred.

Ana 13+ si Mirunica (16.05.2003)
Miruna
BB din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witchy_witch spune:

Ah, si uitasem: am citit pe site-urile medicale (evident straine, ca in romaneste nu prea gasesti) ca bebe fiind mic nu isi poate adapta temperatura corpului asa repede si bine ca noi, si mai ales la CALDURA. De aceea trebuie sa ne ferim si sa il ferim de bauturi prea calde, bai prea calde, aer prea cald, sa nu stam la soare, etc. In schimb este f bine sa bem (mai ales vara) bauturi reci, inghetata, etc.... ca scadem temperatura corpului si il ajutam si pe el sa ii fie mai bine. Evident ca aici intervine chestiunea cu inghetatele din lapte nepasteurizat sau ou crud, etc. Dar.... putem face NOI ACASA inghetata, cu lapte pasteurizat si ce ingrediente dorim. In orice caz, bauturi reci si inghetata sunt bune pt bebe, bauturi fierbiti, bai fierbinti, aer cald, soare - NU sunt bune pt bebe!

sapt. 16 cu maricel in burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Happiness_4_us spune:

Deci, dupa pete pe fata, asa cum spune Roxali, e baiat. Dupa mai mult par pe burta, linia aceea pana la buric si peste, cum spune Witchy-witch, este tot baiat, dupa inceputul meu de burtica, exact de sus, pare a fi tot baiat, dupa acriturile si mancarurile super acre, acrite numai cu otzet, tot baiat.
Moamaaaaaaaa, parca vad ca fac ditamai fata.
Ce-o fi, sanatos sa fie si sa se indure de mami sa se simta un pic mai bine.

Nana, 13+
In asteptarea lui
Bubu la 12 sapt si 3 zile.
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marushka spune:

ancasilv nici eu nu prea am gasit remediu pentru petele rosii ce imi apar dupa baie. Le ajut sa treaca mai repede cu crema.

witchy_witch ce bine ai descris tu greturile si cum sa le combatem. Subscriu si eu la ceea ce ai zis tu despre biscuiti, paine etc. Si pe mine ma ajuta foarte mult cand mi-e greata daca mananc biscuiti imi trece parca.
Referitor la apa calda, eu stiu ca nici asa nu prea e bine sa facem baie in apa foarte calda din cauza circulatiei sangvine care devine mai intensa.
Oricum, ar trebui sa tinem cont de dietele tale

Taniusha 12+

http://bd.lilypie.com/EzQqp2.png

Mergi la inceput