Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (23)
Raspunsuri - Pagina 25
Dbunny spune:
Na ca ne-am facut si noi poza cu capu-n sus...
Cucu
Dbunny cu bb Daniel(23.11.2006)
poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu
kokorina spune:
multumesc pt informatii....de fapt nu era pt mine informatia,era pt alta mamica ce se confrunta cu o constipatie la bebe de nerezolvat.....i-am transmis de la voi(si sa stiti ca nu mi-am insusit informatiile,i-am spus ca de voi stiu)reteta "ceaiului"....se foloseste cuvantul,am scris eu cam anapoda......si sa speram ca-i face bine la bebe.
mai,fetelor,mie azi mi s-a facut rau dintr-o data,o greata la stomac,lesinata de-abinelea,o stare aiurea pe care nu mi-o explic.ma gandesc ca am facut o indigestie......dar nu ma las...uite-asa cum ma vedeti,nu ma dau pe 5 baieti!
noi am fost saptamana trecuta,marti,la un control in clinica pt verificarea miscarilor locomotorii,si totul e super ok....mai avem inca un termin in clinica,prin mai la inimioara(nu stiu daca v-am spus,dar SOPHIA s-a nascut cu o gaurica mica mica cat o furnica la inimioara......m-au asigurat ca e absolut normal la copii nascuti prematur si ca va disparea cu siguranta).....am totusi emotii,sant sigura ca totul e bine,ca de nu ar fi fost,ar fi ramas in clinica de cand eram deja cu ei amandoi,ii baga vreun aparat ceva sa o ajute.....plus ca asta fiind de la nastere,ea dupa ce s-a nascut, a si fost bagata la monitorizat si legata de toate firele din toate partiele......"tragea" un aparat dupa ea parca era la NASA,plus furtunasul care o ajuta sa respire.insa ea de a doua zi nu a mai avut nevoie de el.......Doamn,cand imi aduc aminte prin cate am trecut cu amandoi.de cand coborasem la alt etaj de mi-l daduse pe PASCAL,si cum alergam ca nebuna in alta clinica sa o vad pe inimioara lui mama,sa-i dau san,sau sa-i vorbesc....mereu o lasam dormind cand plecam de la ea....singura zi(pe care nu o pot uita deloc niciodata in viata mea).....cand mi-l daduse pe PASCAL acasa si normal ca inainte de a pleca am trecut pe la SOPHIA.ea dormea cand am ajuns totitrei(eu sotul si PASCAL).doctorita ce avea grija de ea,mi-a spus ca n-ar fi rau sa raman sa-i dau san putin,sa mai suga,sa nu uite sanul,sa-i dau laptic de mama.....ea a dormit intotdeauna mai mult decat PASCAL,recupera saracuta....am asteptat vreo 4 ore sa se trezeasca...sotul cu PASCAL stateau pe holurile de afara,eu eram inauntru cu ea.i se vedea pe fat,ca se incalzise bine la pieptul meu si vroia sa-si prelungeasca placerea....pana s-a trezit inimioara lu mama,l-am hranit si pe PASCAL,ca in 4 ore i se facuse foame iar.....laptele din sani mi-l rezervasem pt SOPHIA....asa m-am bucurat cand s-a trezit si s-a uitat in ochii mei...dar cu jind...parca stia....sigur simtea.....mi-am scos primul san,i l-am bagat in gura....nu tragea(desi inainte o facea cu sarg)....se uita in ochii mei pur si simplu....am incercat si cu al doilea....iar nu tragea....m-am chinuit pana a supt ceva,dar asa obligatoriu,timp in care se uita numai la mine(nu ma vedea,dar....se uita la mine)....de obicei tragea cate 20 ml si apoi adormea....de data asta,a supt pana la urma tot cam 20(o cantaream dupa fiecare supt,acolo unde era ea)....o tineam in brate,ii vorbeam,ii cantam si ea nu-si mai lua ochii de pe mine......il aud pe PASCAL cum iar plange si sotul disperat imi facea semne prin geam ca are nevoie de un biberon czu lapte iar(precizez ca PASCAL nu a avut voie inauntru unde erau numai copii la incubatot...nu stiu...nu a avut voie)cer un bibero cu lapte,mi se aduce,sotul il hraneste pe PASCAL....eu nu ma mai dadeam dus ae la SOPHIA.imi zice doctorita,ca e bine ca i-am bagta sanul in gurita,ca l-a simtit,ca a tras ceva din el....si nu ar fi rau sa vin maine,sa o alaptez iar.a ramas PASCAL afar pe ol in maxi cosi,a venit si sotul sa-si ia ramas bun de la sophia(ea statea in "cutiuta" ei,cu ochii mari umezi si zgaiti pe gemuletul inchis,pe burtica cu gernunchii adusi sub burta si mainile sub ea....nu va pot exprima in cuvinte,ce-am simtit cand i-am vazut privirea....ne implora pur si simplu,sa nu plecam si sa o lasam acolo....acolo unde ii era foarte bine,insa nu era cu mamica,taticul si fratiorul ei....unde poate fi mai bine?eu si sotul stateam langa "cutuita",plangeam ca niste copii,chiar ne sareau hainele de pe noi,de plans,si parca nu ne mai dadeam dusi....PASCAL urla in maxi cosi,dar parca nici nu-l auzeam,eram cu SOPHIA care avea mult mai multa nevoie de noi.am plecat cu gaturile intoarse catre ea si ii vad si acum ochii care i se mareau din ce in ce mai tare si ne rugau...."NU PLECATI"!am mers catre usa cu gatul intors catre ea pana nu i-am mai vazut ochii....o sa ma urmareasca toata viata imaginea asta,si de cate ori imi amintesc plang...dar sant fericita ca a fost o luptatoare si a a invins multe.erau copii acolo,care acolo i-am gasit si tot acolo i-am lasat cand am plecat....deci e o luptatoare....stiti ca am plecat acasa cu PASCAL,care nu a mancat deloc,nu a dormit deloc si toata noaptea l-am supravegeat....a doua zi,mi-a stors sanii de dimineata...am zis ca pana ajung la sophia mi se mai face lapte si uite asa primeste si biberon cu laptele meu,dar ii mai dau sa si suga....vroiam sa-i dau toata puterea mea....am luat sticluta cu lapte in buzunar si am plecat.am luat autobuzul(sotul ramasese acasa cu pascal)....ma durea operatia de-mi venea sa pc in genunchi de durere,dar am alergat intr-un suflet,trebuia sa fiu la ora 12 la ea,ma dureau toate in mine dar alergam sa o prind treaza si nemancata sa o pun la san.cand am ajuns m-a lovit hemoragia pe loc,noroc ca eram undeva unde se puteau gasi tampoane....am alaptat-o...putin si a adormit cumva fericita....a vazut ca am venit si ca nu am lasat-o acolo.....am intrebat apoi doctorita ce sa fac cu PASCAL,ca nu mananca deloc.....ea mi-a facut imediat rezervarea inn clinica pt copii sfatuindu-ma sa stau cu amandoi internata,pt ca ei se simt ca sant despartiti,ca au nevoie sa se auda,sa se miroase unul pe altu,sa fie amandoi in preajma mamei si se va rezolva toate problemele.am snat acasa la sot de mi l-a adus si pe PASCAL...si ne-am internat toti trei.acolo aveam toate conditiile posibile,stateam intr-o camera numai noi trei,curat,atentie dinpartea tuturor,aveam fiecare pe camera pe cineva care ne ajuta la alaptat,la schimbat....la tot.si acolo au fost legati amandoi la niste aparate de-mi venea sa le trag cate un ciocan.cand piuiau aparatele,trebuia sa ma duc sa ma uit urgent la gurita lor sa vad daca se albastresc....nu va zic de cate ori piuiau...dar piuiau si din cauza miscarilor lor,pt ca electronii erau legati de piciorus....dar va da-ti seama ca eu aeram colo la primul piu.m-am chinuit mult si nu prea am acceptat ajutorul lor,nu pt ca nu as fi vrut,dar am vrut sa ma invat inca de la clinica cum imi va fi cu amandoi.ca daca m-as fi lasat ajutata prea mult...acasa ma trezeam ca nu stiu nimic sa fac....si asa am stat aproape o luna in clinic cu ei,si asa se scurgeau zilele care mai treceau cum mai treceau,noptile eara crunt de greu.ziua venea sotul si statea cu mine pana la ora 21 si ma ajuta si la hranit,schimbat,spalat....ma mai ajuta si pe mine,cu depresia pe care am avut-o....nu stiu de unde mai avea el putere pt toate....cand venea noaptea,ramaneam singura cu toate.o ora manca PASCAL,o juma de ora ne chinuiam sa ragaie,SOPHIA manca urmatoarea ora,juma de ora ne chinuiam sa dea aerul afara....dupa toate astea,ma puneam sa-mi storc sanii,care nici din astai nu iesea mare lucru,dar trebuia sa ma storc,sa le dau ce-i mai bun din mine si niciodata nu storceam prea mult...cand era mai putin,il pastram SOPHIEI pe tot...daca era mai mult imparteam in jumatate...sa dau la fiecare putere....de dormit nu mai aveam cand,ca atunci cand ei erau hraniti,schimbati,ragaiti,laptele stors....se facea ora ca se anunta iar primul care papapse.in fiecare zi luau in greutate si se dezvoltau minunat....SOPHIA inca mai avea sonda in stomacel,ca nu dovedea sa suga toata porti,si restul il administram cu seringa.....intr-o zi a venit o doctorita si a spus ca pe pielea ei,ii scoate sonda SOPHIEI si o lasa sa suga cat vrea ea si daca ia in greutate atunci totul este super ok.zis si facut.SOPHIA mea a inceput sa pape bine,lua in greutate,PASCAL nu mai spun si la trei zile,ne-a spus ca putem merge cu totii acasa.cred ca afost una din zilele cele mai minunate din viata mea....mergeam acasa toti 4,in formatie completa,in camera lor pregatita cu atata drag de noi....acasa....ca acasa....a inceput din ce in ce sa fie mai bine,multe nopti nu dormisem,pt ca ii supravegeam non-stop,plus ca era aceeasi situatie ca la spital....unul papa,ragaia...venea al doilea,papa,ragaia,lapte stors....eu in pat,cand?ma ajuta si sotul foarte mult,dar el merge la servici si ma sacrificam eu cu somnul....o faceam cu dragoste pt harbujeii mei,eram fericita ca-i vad in patutul lor,pe amandoi.......
sper sa nu va fi plictisit cu toata povestea mea,o mai scrisesem la un moment dat in alt capitol,dar mi-am adus aminte de aceste momente si am vrut sa vi le mai impartasesc si voua iar....
acum santem mari,voiosi,smecheri si lumina ochilor parintilor nostrii.apucasem sa va spun ca am fost la clinica pt verificarea miscarilor locomotorii.deci e totul ok,numai ca gemenii si in special copii nascuti prematur se iau in calcul in dezvoltarea lor,de la data cand ar fi trebuit sa se fi nascut...deci practic ei s-au nascut pe 27 octombrie si ar fi trebuit sa se nasca pe 9 decembrie....asa ca orice etapa de dezvoltare a lor eu nu trebuie sa calculez ca ei au 4 luni ci doar 3....asa va fi pana la varsta de un an cand totul va intra in normalitate avand in vedere dezvoltarea lor.....si ce?sandokan mananca cat un urs,si-a facut si niste labe de urs ca daca-ti trage una de la el din sat....ala esti.ladya SOPHIA papa ca o lady,mai putintel,chiar putin as putea spune,dar nu-mi fac probleme,atata timp cat ia in greutate,cateodata stagneaza,cateodata scade(noi avem cantar acasa) si daca doctorul lor spune ca ei arata foooooarte bine,nu ma stresez atunci cand imi papa numai 50 sau stiu eu cat....alta data papa ea mai mult decat sandokan....in orice caz,radem in hohote,dar hohote frate,ca ma lasa masca......tinem jucariile in mana,le studiem,radem la mami si la tati de fiecare data(plange in ultimul timp SOPHIA cand o vede pe soacramea......nu stiu de ce)...dar ea a si gasit motiv:gata,copilul trebuie invatat si cu alta lume,vin la tine de 3 ori pe saptamana sa se invete si cu mine

.....capul si-l tin foarte bine,iar cand stau pe burta pot spune ca SOPHIA e mai ambitioasa decat PASCAL....ea si-l tine drept si sus,sta pe coate si cateodata sta numai intr-o mana.....si doar e asa de mica....chiar ca-i fulgulet....PASCAL si el dar se plictiseste repede de stat pe burta,in schimb el vorbesteeeeeeee si vorbesteeeeeee(intelegeti ce vreau sa spun...ca vorbeste)si cateodata ma ceartaaaaa.vorbeste cu manutele amandoi,cu jucariile,cu lumea care vine la noi in vizita.....slava domnului ca mi-s vioi de cum se trezesc si nu-mi seamana mie,ca eu mi-s ciufuta rau dimineata,imi trebe juma de ora (cateodata mai mult)pana sa-mi intru in forma.....acu mai noi,le-am cumparat calac pt innot....arata misto tare...in mijloc unde ar trebui sa fie gol,are forma de chilotel,gauri unde sa-i intre picioarele,plus ca are si hamuri,deci legat bine...abia asteptam sa mergem la piscina.e fain ca e una in spatele blocului.abia astept sa bag in apa scorpionii.....
nu prea am timp sa mai scriu si sa fiu activa ca inainte....mama nu mai e la mine,de vreo saptamana PASCAL e si mai activ,vrea numai "in picioare",sta bat nu alta,nu mai este multumit cu pozitia orizontala....ii spun ca inca el este sugar si ca tre sa stea intins...si nu asa in poponet cum vrea el,dar nici asta nu-l mai multumeste,vrea sa mearga.il tin de subtiori si el sta cu picioarele pe burta mea si face pasi pana aproape de gatul meu.....asa da!ii place,dar nu pot toata ziua cu el sa faca asta,ca daca l-as avea numai pe el....dar SOPHIUTA e mereu dezavantajata.slava Domnului ca e mai rabdatoare si nu asa argint viu ca PASCAL si mai sper nici sa nu-si aduca aminte prea multe mai tarziu,sa nu ma urasca.dar ea stie ca eu nu fac intentionat,ca stau mai mult cu PASCAL in brate...si asa ea nu e prea mare fan tinutului in brate....ea isi gaseste de treaba cu jucariile ei,isi cere suzeta cand vrea da adoarma,papa fara miscari din toate incheieturile,cum face fratiorul ei.....cu sandokan imi sare biberonul din gura,am lapte pe fata,el la fel,curg siroaiele din gura lui,mainile zboar in toate directiile ca si picioarele de altfel,se inconvoaie....pana il doboara suptul din biberon,pe la jumatatea sticlei....sant e p u i z a t a dupa ce-l hranesc pe sandokan.deci,spuneam ca nu am timp,ma munceste si ma face cum vrea el sandokan,o am si pe SOPHIUTA care si ea are nevoi de ingrijire,jucat cu ea,vorbit....daca am timp sa mananac ceva....sant profesor.....cand vine sotul acasa e mai bine,ca ma ajuta foooooooarte mult si o face chiar bine.cateodata seara,dupa ce string jucariile dupa ei(ei sant deja in pat si dorm)....ma trantesc pe canapea si stau asa cam 5 minute sa-mi pun capul in ordine,ca sant cahuie rau,ce-i de mine?numai eu stiu....e greu singura,dar reusim noi mai departe cum am resusit si pana acum.
asteptam saptamana viitoare raspuns de la biserica si termin sa ne ducem sa stam de vorba c popa....n-am zis eu ca-i botez cand le-o creste par la....sa vedem cat o mai dura pana stabilim data botezului....mi-e rau,nu mai vreau sa mai vorbesc despre asta.cred ca santem ultimii de pe forum care santem nebotezati....
pupici din ciocolata la toti bebeii de la sandokanii mei!va pup si cum imi fac timp,intru la voi,ca nu pot fara!va mai multumesc si pt incurajari....va iubesc pe toate la fel!
Pascal si Sophia
www.youtube.com/watch?v=Zy3Izem5efM" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=Zy3Izem5efM
angi_m spune:
Nu am timp sa va citesc, ca ma pregatesc sa plec cu sotzul intr-un club, sa ne mai destindem si noi. 8 martie intarziat.
Dar trebuie sa va spun ca azi s-a intors si Iulia de pe spate pe burtica 

E clar, ne facem mari. 
site fulguleti
"Nu testa niciodata adancimea apei cu ambele picioare"
Angi poze
Iulia
- 3 noiembrie 2006 - luna 1 luna 2 luna 3 luna 4
www.youngnutrition.net/member/tickers/63865/ticker4.png[/img]" target="_blank">Varsta si greutatea Iuliei
doradora spune:
quote:
Originally posted by bebinuta
[
Sunt super obosita. Sa fie puseu de crestere? Am impresia ca de fapt vrea titi doar pt ca vrea sa suga ceva. Ea nu primeste suzeta, aproape vomita cand i-o dau.
Bebinutade
Ada(30 nov)
poze Ada
ai verificat pt ce varsta sunt suzetele? ca si noi aveam unele pt 6-12 luni si evident ca erau prea mult pt ea.
chris +
alexandra varsta alexandra
poze bebe alexandra
bebeii nostri
Dia1609 spune:
kokorino, mi-au dat lacrimile cand am citit postarea ta... doamne, ce ati mai tras si ce greu a fost cand ati last-o pe Sophiutza singurica in spital
... dar ce copii frumosi ai ca merita orice efort 
si sa stii ca nici noi n-am botezat-o pe Oana inca, asa ca nu esti ultima ![]()
si capul sus, ca sandokanii cresc si o sa-ti fie mai usor pe zi ce trece
angi, de pe spate pe burta? bravos.... ai o voinica! asta-i miscare le luna a sasea! 
Dia
de
Oana (29.11.2006)
poze OANA
luna 1
luna 2
luna 3
luna 4
bamboletta spune:
Salutare 
Ii iese dintisorul Antoniei mi-a plans ca din gura de sarpe
,eram cu nasii la plimbare si a inceput sa planga de se uita lumea ca la urs
nu o puteam linisti nici cum,am cumparat "Calgel"pt eruptii dentare intr-un final i-a trecut saracuta imi era asa mila de ea mai aveam un pic si
eu cu ea,acum doarme 
Dianocica-
tare frumos Dmic
si ce bine sta el pe burta se vede ca a facut ceva 
Desiree-scump grasunelul tau 
Dia1609-la 4 luni cred ca o sa fie si mai lunga Oana
multi
de la noi 
Kokorina-emotionant
prin cate a-ti mai trecut,multi multi multi 
Angi_m-felicitari pt intoarcerea pe burtica
distractie placuta in club 
M-am dus sa vad ce face printesa daca nu s-a trezit sa pape si am gasit-o dormind pe burta
eu o lasasem pe spate
are ceva daca doarme asa? oricum ea de acum se intoarce si degeaba o pun eu pe spate ca ea se intoarce cand vor muschii ei ![]()
Azi am avut parte si de o sedinta cosmetica
,nasa a face un curs de cosmeticiana si a venit sa-mi arate ce a invatat
mi-a facut masaje,exfoliere,masti cu argila,lapte miere de albine
a fost asa bine
Bamboletta
de
Antonia-Gabriela (1 noiembrie 2006)
poze
www.dropshots.com/bamboletta" target="_blank">video bebelina
poze Antonia -luna 1
luna 2
luna 3
luna 4
www.youngnutrition.net/member/tickers/61250/ticker4.png" target="_blank">varsta Antonia
botez Antonia
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Site Fulguleti
bebinuta spune:
quote:
Originally posted by chris80quote:
Originally posted by bebinuta
[
Sunt super obosita. Sa fie puseu de crestere? Am impresia ca de fapt vrea titi doar pt ca vrea sa suga ceva. Ea nu primeste suzeta, aproape vomita cand i-o dau.
Bebinutade
Ada(30 nov)
poze Ada
ai verificat pt ce varsta sunt suzetele? ca si noi aveam unele pt 6-12 luni si evident ca erau prea mult pt ea.
chris +alexandra
varsta alexandra
poze bebe alexandra
bebeii nostri
Am suzeta de la nuk pe care am cumparat-o cand s-a nascut si acum o saptamana i-am luat de la avent pe 3 -6 luni. Nu vrea si cu asta basta. Am reusit in cateva seri cand o puneam in patut, au fost si serile in care a adormit singura. Acum nu mai avem astfel de seri, pentru ca nu o mai vrea.
Bebinuta
de
Ada(30 nov)poze Ada
dandusa spune:
KOKORINA,
multi pooopici de la noi ,pentru voi...si un brat de floricele

,esti de departe o mama puternica si te admir ca reuseti sa faci fata...,Felicitari,pentru meseria de mamica ,pentru ca te descurci de minune...

DIANOCICA,
multumim de salut...,D...,ne-a terminat cu pozitiile lui si cu zimbetele smecheresti...,este un Don Juan...,il pooopam tare

BAMBO,
roag-o pe nasa sa treaca si pe la C-ta ,ca tare bine mi-ar prinde si mie un tratament...
Cind iese dintisorul sa ne aunti sa dam petrecere...,pina atunci tinme pumnii sa iasa repede si usor...
BEBINUTA,
nu te da batuta...,lasa ca nici noi n-am adormit singurele asa usor...,cadea suzi...,fugeam sa i-o bag in gurita...,mai miriia ,o luam in brate...si tot asa...,am tras si noi pina sa ajungem sa adormim singurele...,da nu te lasa,persevereaza...Cit stati afara?Ca mi se pare ca doarme putin la aer...,doar o ora?Pooopam tare sa mai faci putere sa treci pese puseeu asta ,daca o fi...
Ieri ca si azi...,am colindat C-ta ,in lung si-n lat...,Claudiu a fost liber,asa ca am exploatat fiecare secunda petrecuta cu el...,saracu' de el...,niciodata nu zice ca este obosit sau ca nu vrea sa faca ceva din ce propun eu...,vrea nu vrea...,in fiecare zi de liber,avem program...![]()
Virsta
Crinuta, 1, 2, 3, 4 5
Poze Dandusa
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Cei mai frumosi fulgi de nea
bebinuta spune:
Kokorina, eu tocmai ma plangeam ca sunt obosita, dar imi imaginez cum esti tu. Se pare ca ale mele probleme sunt minuscule pe langa ale tale, dar chiar daca uneori ne este greu si mai cedam, asa cum spui tu, faptul ca sunt copiii nostri te face sa uiti totul si sa poti rezista.
I-am citit si sotului ceea ce ai scris si am pierdut si cateva lacrimi; bine ca totul s-a terminat cu bine.
Pupici bebeilor Pascal si Sophia.
Bebinuta
de
Ada(30 nov)
poze Ada
dianocica spune:
of, intrasem si eu sa ma destind un pic dupa o seara f proasta, cu mult
, fara legatura cu dmic care doamre de zor...si dau peste mesajul kokorinei of, si dai si plangi iar...am niste ochi de abia mai vad sa scriu...mi am adus aminte si de d, de noaptea in care l au luat la lampa...el sugea de rupea la san si in dimineata aia la 6 cand m am dus sa i dau laptic, cum l am luat in brate si l am pus la piept a adormit...si vaca aia de asistenta imi zicea nu mai vorbiti doamna cu el(ii vorbeam si il rugam sa se trezeasca si ii cantam) puneti l la san sa manance ca pana acum a plans de foame...si el mititelu', cum m a simtit, a adormit....iar azi, dupa un moment nasol si plans tare m am dus la el care dormea in patutz si l am pupat rau si i am promis ca ii mai fac un fratior sau o surioara sa nu se simta niciodata singur pe lumea asta. hai ca va las, ma duc sa incerc sa mi dau doua palme....
va
pe toate si mai ales pe supermamica kokorina
_
diana
(03.12.06)
david 1 2 3 4 www.youtube.com/watch?v=qEEYWGhUS7Y" target="_blank"> f1 fulguleti