Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (23)
Raspunsuri - Pagina 16
anateo2004 spune:
dunnby,in dezvoltarea neuromotorie a sugarului exista trei periade importante:la 3luni copilul isi tine caplul,la 6luni sta in fund si la 1an merge.bineinteles ca exista variatii,unii stau in fund la 5luni altii la 7.ideea e ca nu trebuie fortati,o sa stea toata viata in fund.fiecare cu ritmul lui.
ruxandra_sb spune:
Vreau sa zic inca o data: n-am vrut sa fac pe desteapta si in nici un caz n-am vrut s-o supar pe Dorsilia. Mai ales ca ma lupt si eu cu aceiasi demoni. Cu toate ca stiu ca nu e bine sa insist cu biberonul, cu toate ca stiu ca nu e bine sa socotesc ml, cu toate ca stiu ca nu e bine sa-l cantaresc des... TENTATIA e enorma. Incerc sa rezist ispitei, dar nu reusesc mereu.
Deci cum mai ziceam.. la teorie sunt brici.. in schimb practica ma omoaraaaaa!
Mayaione, Anamaria e superba. E clar ca va fi intelectuala fulguletzilor. Imi place mult si chestia aia pt stat in fund la baie. I-am luat si noi una, da nu-i asa haioasa.
Chinico, felicitari pt botez. .. cine incepe armata? Bea cumva ??
Carla, urata faza cu vaccinul expirat. Vai de noi!
Dianocica, chiar ca dmic are o mutritza mortala, dansand tango cu prima lui iubire.
..plange, revin.
Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore
Dia1609 spune:
hellou fetele ... apropos de ridicatul copilului in fund: stiti ca Oana are mancarici de vreo 3 saptamani v-am pove eu ca tot se ridica, la inceput se tragea de ce apuca, de bluza mea, de jucariile de bouncer, de tzitzi meu etc ca sa se ridice in funduletz... de la o vreme ii e suficient sa se traga de pantalonii proprii ca se se ridice si chiar sta cateva secunde dupa care pica pe o parte ... si azi stateam noi frumos pe canapea in sufragerie, eu la 2 cm de ea si ea facea abdomenele respective tragandu-se de pantaloni, sta cateva secunde in funduletz si pica intr-o parte cu un avant de mama focului si imi pica de pe canapea ... da' reusesc sa o prind de pijama in picaj si nu ajunge pe jos, am prins-o chiar cu 3 cm inainte sa ajunga jos ... am bagat o spaima de zile mari, s-a speriat si ea de toata miscarea si a inceput sa sughite... slava Domnului ca nu a ajuns jos, am avut un reflex fenomenal si am apucat-o ... m-am tot gandit ca daca era imbracata altfel, de ex cu bluza si pantaloni nu reuseam s-o apuc, dar cum era in pijamaluta am prins-o exact de turul pantalonilor si n-a ajuns jos deloc ... ma si mir ca n-a varsat de la toata miscarea asta, ca tocmai mancase 160 ml ... da' mie mi-a venit sa vars de spaima dupa ce m-am vazut cu ea in brate!
offfffffff ... va doresc sa nu treceti prin ce-am trecut eu azi ... si cand ma gandesc ca n-o las nesupravegheata nici macar o secunda, si cu mine langa ea si uite ce patesc!
Dia de Oana (29.11.2006)
poze OANA
luna 1
luna 2
luna 3
chinico spune:
Gata, a papat shefa un bibe de 150, a vomitat in vreo 5 ture vreo 50..am mai ras, am mai facut un kk maaaareee,acum e ostenita si sforaie sub carusel.
Kokorinule care-i baiul? Esti necajita? Ti-a plecat mama inapoi acasa sau mai e la tine? Sper sa te distrezi diseara la concert.
Ruxandra a inceput flacaul nr. 2 direct cu pireul? Nu se incepe cu suc? Ca o fi supa sau suc de morcov, fiecare cum il doare, da' nu zeama tre sa fie?..ca daca se poate incep si eu la Beoaca cu legume pisate. Pisate cu s nu sh.....iar ma baut prea multa cafa.
Laura..putza sus sau putza jos...daca as fi avut baiat as fi lasat-o jos.
Mi-a spus nu de mult cineva ca exista pampersi speciali pt. baietei, conceputi in asa fel incat parte anterioara sus sa fie mai absorbanta decat intre picioare. Adevarat? Si daca da inseamna ca putza tre sa fie sus??
Dbunny te stresezi? Nu e bine. Fiecare copil are propriul ritm, comparatiile continue (de genul a lu`' Filofteia recita poezii si face ecuatii de gradul 2, a meu de ce nu??) nu fac decat sa iti zdruncine convingerea ca al tau cupchil se dezvolta normal si sa iti adauge fire albe in podoaba capilara. Nu toti copii vor sa se ridice in fund la 2 luni, nu toti pot sa manance 180 ml la o masa, nu toti au ochi albastrii si degete de pianist.
Tema zilei
In mare, Bea face ce vrea ea si numai daca are chef.
- a inceput sa faca abdomene, ar vrea ea....
- boxeaza cu jucariile atarnate de carusel
- isi molfaie in disperare pumnii, incearca sa ii bage deodata pe amandoi in gura si se infurie ca nu poate
- se ratoie/ii zambeste bebelului din oglinda
- a inceput sa isi traga paturica peste nas, spre marea mea disperare...
- vomita
- vomita
- vomita
Dianocica mai aveti colici? of. Teoretic mai e putin si scapati. Ca de, acusi suntem bebei mari...
La multi ani sarbatoritilor de azi, Leon, Calin si David!!
chinico de Bea (13.12.2006) shefa
Dia1609 spune:
la tema zilei:
ce facem noi la 3 luni si 10 zile:
- ne ridicam intruna in funduletz de parca avem limbrici, apucandu-ne de panatlonii proprii, stam cateva secunde si picam pe o parte ... eu una n-o incurajez si nici n-o sprijin sa stea in fund, mi se pare muuult prea devreme;
- apucam tot - de la jucarii pana la hainele oamenilor la care stam in brate (parca e o maimutzica agatatoare), parul lui mami;
- zornaim jucarile si le balosim incontinuu, ducem absolut orice la gura si incercam sa indesam in gurita cat mai multe deodata;
- ne moflaim pumnii de regula pe amandoi deodata;
- stam pe burta fooaaret ridicati, pe antebrate, cu spatele complet arcuit, asta dupa ce nu demult urlam la pozitia pe burta ... de cateva ori ne-am ridicat complet in maini din pozitia pe burta;
- ne rasucim de pe burta pe spate prin trantire pe o parte ... de pe spate pe burta nu cred ca o sa ne rasucim prea curand, ca pe spate ne place mult
- gangurim toata ziulica si mai ales cand cand biberonul in gura;
- gangurim la fetitza din oglinda, uneori ne suparatm pe ea, de vreo 2 zile incearca s-o apuce pe fetitza din oglinda si am oglinda plina de labutze;
- radem in hohote dar numai la mami si la tati, dar zambim la toata lumea;
- chicotim cu jucariile de la carusel si ne jucam singurica cu ele chiar si jumate de ora;
- seara adormim singurica la noi in camera, ziua ne trebuie de regula 'asistenta' ... dar exista si exceptii, de ex. acum
- apucam biberonul cu ambele maini si vrem sa-l bagam in gura, si cand nu ne mai trebuie ii dam o paleta de zboara pe jos spre disperarea lui mami ... apropos de biberoanele bfree ma enerveaza la maxim ca e tetina f moale si cand nu mai are chef o scoate indoita din gura, oricat i-as tine eu bibele in gura
- mai nou cand dormim ziua ne acoperim ochii cu ceva (mana, bluza) ca ne deranjeaza tare lumina ( trebuie sa iau draperii in camera ei, ca nu am decat perdea ca nu m-am gandit ca va fi fata ca mine, sa nu poate dormi pe lumina )
Dia de Oana (29.11.2006)
poze OANA
luna 1
luna 2
luna 3
ruxandra_sb spune:
quote:
Originally posted by Dbunny
mai fetelor..ma puneti pe ganduri. noi avem 3 luni jumate si nici nu ne ridicam in fund nici nu ne intoarcem pe burtica sau pe spate.
DE LA CE VARSTA TRE SA STEA COPILUL SINGUR IN FUND ?
Tu sper ca glumesti, nu-i asa?? Cum god help sa stea un bb in fund la 3,5 luni?????? Vai de coloana lui! Un bb n-are ce cauta in fund decat dupa cel putin 5 luni, preferabil dupa 6 luni.
Unii bb mai precoci incep mai devreme de cele 6 luni, dar in general de abia dupa 7-8 luni stau in fund nesustinuti.
Iar de intors.. unii nu se-ntorc deloc, mai ales daca sunt mai dolofani, mai lenesi, daca nu prea au fost pusi pe burta sau daca nu vrea muschii lor. Stiu o bebelina de 8 luni, perfect sanatoasa, care mai tb sa fie sustinuta cand sta in popou, altfel se tranteste pe spate. I se pare nostim s-o prinda mama-sa. Iar de intors de pe-o parte pe alta nu s-a-ntors in viata ei.
Dbunny, de acum incolo o sa tot auzi de la diversi ca ce MINUNI fac plozii lor de abia ouati, si ce precoci sunt si lalalalala. Incearca sa nu-i baga in seama. In primul rand multi au tendintza sa exagereze. Apoi e f nesanatos sa-ti tot compari bb cu ai altora. Stiu ca e practic imposibil sa n-o faci si ca ai vrea ca al tau sa fie PRIMUL in toate. Numai ca nu se poate. Unii recita poezii de la 2 ani, dar nu rezista la 1 ora de mers... altii adorm singuri da nu mananca decat cu spectacol.. si tot asa. Ideea= unii sunt codasi unde altii sunt fruntasi. Si invers.
doradora spune:
quote:
Originally posted by chinico
- vomita
- vomita
chinico de Bea (13.12.2006) shefa
eiii, ce bine ai descris situatia...dar chiar daca suntem campioni la varsat si babeticile si hainutele nu maqi fac fata, tot am ras cand am citit postarea ta.
chris + alexandra
varsta alexandra
poze bebe alexandra
bebeii nostri
Dia1609 spune:
of mai am o problema : cand e pe masa de infasat mai nou se impinge tare cu picioarele in incercarea de a se izbi cu capul de perete ... am pus un prosop acolo de tampon, dar nu sta o secunda, mereu e cu funduletzul pe sus si spatele arcuit, de abia ii pun pampersul.... si asta reusesc punandu-l cu o mana si cu cealalta tinand-o pe ea de 1 picior ... ma stiti alta metoda, ca poate-s io batuta in cap ... de vina ar putea fi desenele de pe pereti de deasupra mesei de infasat, ca spre ele cred ca se duce gangurindu-le ... oare sa le iau jos? s-ar potoli sau pe toti ii apuca asta la un moment dat?
sper sa apuc sa pun si niste poze ca am facut unele mortale ... numa' sa mearga netu' bine ca altfel le uploadez in juma de zi
am uita sa va zic ca sper ca am scapat de tipetele de la plimbare: ieir a tipat numai cand am pus-o in carucior si s-a calmat dupa cateva hurducaieli si azi la fel si am stat 3 ore ... de' ce urlete am avut acasa ca era lihnita de foame... parca si-a adus aminte cand am intrat pe usa ... am facut biberonul imbracat ... si a ras 160 ml
Dia de Oana (29.11.2006)
poze OANA
luna 1
luna 2
luna 3
ruxandra_sb spune:
quote:
Originally posted by chinico
Tema zilei
In mare, Bea face ce vrea ea si numai daca are chef.
- a inceput sa faca abdomene, ar vrea ea....
- boxeaza cu jucariile atarnate de carusel
- isi molfaie in disperare pumnii, incearca sa ii bage deodata pe amandoi in gura si se infurie ca nu poate
- se ratoie/ii zambeste bebelului din oglinda
- a inceput sa isi traga paturica peste nas, spre marea mea disperare...
- vomita
- vomita
- vomita
Scuze, nu vreau sa torn sare pe rana.. da nu m-am putut abtine sa nu zambesc.. de fapt pot spune ca am ras un pic.. da nu prea tare.
Ma ??
.. oricum e un semn bun ca faci haz de necaz.
Nu, nu am inceput cu zeama, ci cu un piuree fff diluat. Si cred ca mi-a scapat prea mult lapte praf, da rezultatul a fost f gustos, c-am lins eu castronelu... yamy, yamy.
4 luni