Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (23)
Raspunsuri - Pagina 13
anateo2004 spune:
stiam eu ca am uitat ceva.eu nu ii pun puta in pampers intr-un mod anume,si cred ca nici nu e posibil pt ca isi modifica volumul si apoi datorita miscarilor copilului si scutecul se largeste nu e fix.
ce face seba la aproape 3luni?pai gangureste,zambeste la noi,e interesat de carusel,lustra si ursuletii de pe asternut cu care se cearta la greu.e intr-o continua agitare-da din maini si piciare,iar la baie se distreaza stropindu-ne.si cam atat.
dorsila,ai putea sa-i mai faci si coproparazitologic si coprobacteriologic
lavyada spune:
buna dimineata.m-am trezit foarte prost dispusa, mie tare dor de ingerasul meu din ceruri, astazi imi fac timp si trebuie sa ajung la cimitir, cum ar fi fost oare sa fie si ea alaturi de noi....cred ca si la o saptamana ada facea mai multe decat a facut iry la 2 anisori....scuzati-ma.nu vreau sa va intristez.
danita spune:
dragelor,
multumesc pentru gandurile bune ! piciorutzele sunt spre bine, chirurgul a zis ca deocamdata nu e nevoie decat de masaj si ne mai vedem la 6 luni sa vedem cu evolueaza .
azi avem o zi super-speciala -sarbatorim un an de cand suntem impreuna :) . va doresc sa aveti o zi frumoasa alaturi de noi !
asizoiiii nu stii ce sunt mucenicii ??? vai de capul tau !! ai pierdut o juma din placerile vietii :)) Eu sunt la cura de slabire dar altfel m-am indopat cu mucenici asa ca no-chance sa slabesc vreun gram:) uite aici ceva gasit pe net (sursa clopotel.ro) legat de mucenici :
Ultima zi a Babelor, 9 martie, coincide cu o mare sarbatoare crestina: cei 40 de mucenici de la Sevastia. Romancele coc in aceste zile mucenici, prajituri simbolice, din faina de grau, nuca si miere.
Se fac doua feluri de mucenici: in sudul tarii ei se prezinta ca un sos de nuca pisata si indulcita, in care se fierbe aluat sub forma de colacei sau opturi. In Moldova, aluatul de cozonac se rasuceste in forma de opt, se coace, se stropeste din plin cu miere de albine si se presara cu multa nuca. Se numesc optari moldovenesti.
Este interesanta forma care se da acestor prajituri, din punct de vedere simbolistic. Unii cred ca este o esentializare a formei umane (reminescenta a unor sacrificii pagane), altii se gandesc ca reprezinta ziua in care ei se fac, 8 martie, ajunul zilei de 9 Martie. Altii cred ca este un simbol arhaic, care a ajuns pana la noi si este folosit in matematica ca semn al infinitului...
pupici & enjoyyyyyyyy with us !
D
BeBelusca
lavyada spune:
sa va spun ce face ada la 4 luni si o saptamana:gangureste, sta in fundulet dreapta, sustinuta, si apoi se ridica in picioare si paseste, se rasuceste pe toate partile, intinde mana dupa obiecte, insa cu teama, tot ce prinde duce la gurita,se rusineaza si se gheia o pauzaste la pieptul meu, a inceput sa diferentieze persoanele, devine foarte atenta si seroiasa la cele pe care nu le cunoaste
dianocica spune:
quote:
Originally posted by flore26
fetele din tmo mare rugaminte am. recomandati/mi un pediatru bun. eu am auzit de Malai din balcescu.Pai mai astept sa vad si alt doctor. Cred ca undeva gresesc si eu. Alessia doarme si ziua, destul de mult, mai ales afara.Uneori ,mananca la 12 si apoi la 17. o sa/i dau mai des. Sa vedem.merci de raspunsuri.
Poze printesuca marmaluca
te rog eu mult nu te mai stresa asa tare, la dr si gata...e foarte bine ca doarme mult, si in timpul zilei.la varsta asta somnul e la fel de important ca si mancarea pt crestere...bucura-te ca nu mananca la trei ore, ca atunci ar fi fost semn ca nu ii ajunge...nu o trezi din somn sub nici o forma. daca vrei, incearca sa o bati dupa ce se opreste din mancat si dupa ce ragaie sa o mai pui iar la san, poate mai vrea...mai mult decat atat...eu zic sa nu faci...
laura deci mai intaii raspunzi si dupa pui intrebarile...hmmm...istet...
1.am auzit si eu de aia cu putza in sus dar sincer nu imi mai amintesc de ce...nu mi s a parut relevant la momentul acela..plus ca daca o pun in sus...numai afara din pampersi face pipi...
2. cu ochii intredeschisi mai sta cateodata, cateodata doarme...eu ii plimb ceva prin fata ochilor.daca etreaz urmareste, daca nu...tuleo...sa mi fac treaba...
3. si noi la fel.nu te mai uita la el, baga televizor, ceva... si anateozicea la fel, parca
bulisor imi pare tare rau dar d are prietena.. si pe langa asta mai tot vorbeste si cu amica lui crinutza...deci oana ar gasi motive de scandal daca ar cauta...sa mai si dea lectii de tango...eu zic ca e prea mult...
donia de bucurie ca m ai iertat am pana...
cadou de 8martie v am zis ca eu sunt mai contra la toate sarbatorelele astea...si alex stie si nu se streseaza....un ghiocel e arhisuficient....in aceste conditii si dupa i am plans pe mess toata ziua de ce vaca sunt...uitati ce imi aduce el aseara...o ciocolata toblerone alba....in prima secunda am salivat si in a doua am zis ca l bat...si, dupa, fastacit de nu mai stia cum sa zica...ca daca ma supar el o duce inapoi...dar sa nu ma supar...ca nu inseamna nimic raui...ca el vrea sa ma sustina...deci, ce era? ala eu ala eu... o crema anticelulita... pe care am si folosit o dimineata..
quote:
Originally posted by carla2005
vaccinul antipoliomielita a fost expirat, au informat astia de la sanepid toti medicii de familie ca lotul nu a fost tinut in conditiile corespunzatoare si a expirat de aceea toti copii au facut reactiile alea asa urate!!!
nu pot sa cred...luni vine dr de familie...si voiam sa i zic ca eu nu ii mai dau anti polio pe gura orice ar fi...cumpar orice alt vaccin dar pe gura nu i mai dau...pai i au trebuit 3 saptamani sa manance dinnou...vai, daca e asa, ii dau in judecata...pe cuvant... ce cretini...
dorsilia dupa cum am zis mai sus, lui d i au trebuit vreo 3 sapt dupa vaccin ca sa manance iar bine..nu ca inainte dar...satisfacator... a luat antipolio oral?si mie mi se pare ca esti un pic cam stresata...e greu sa spui, intre 'exagerata' si 'stie cel mai bine'. dar incearca sa te linistesti...daca fetitza e vioaie, se joaca, rade...uite...ce frumos ne ai povestit de ei...nu te ai mai linistit si tu...? uite o pt tine...
dandusala cat de mult o iubesti pe crinutza si la cum i te dedici poti sa fi sigura ca va un copil cum visam toate... eu sunt sigura de asta
revin
_
diana (03.12.06) david 1 2 3 4 www.youtube.com/watch?v=qEEYWGhUS7Y" target="_blank"> f1 fulguleti
OanaCat spune:
La multi ani sarbatoritilor
La multi ani mamicilor de 8 martie
Revin dupa cateva zile bune de lipsa din cauza de colici.Nu mai scapam de nenorocitii astia de colici.De cateva zile este maraita in continuu nu mai doarme noaptea.Scapam noi si de astia.
Noutati avem ceva, scoatem limbuta la oamenii pe care nu ii consideram interesanti, il batem pe elefantul dumbo ii scoatem limba, si cateodata radem la el cand suntem bine dispusa.
Dolores imi pare rau ca esti suparata sper sa-ti treaca si sa te intorci pe forum.
Ma duc sa am ramas in urma rau..
Avem si pozici noi.
Poze Nicole
Nicole Oana Cat
carla2005 spune:
La 3 luni si 3 saptamani:
- chiuim toata ziua,
-radem in hohote, radem la persoanele straine,
- ne intoarcem de pe spate pe burta(asta de la 2 luni),
- ne ridicam in manute cand stam pe burta,
-incercam sa ne ridicam in fundulet si ne tragem ca sa ne ajutam de pantalonasi de paturica de bluza si parul lu mami de ce apucam,
-tinem bine jucaria in mana si o ducem in gurita,
-tinem o jucarie cu doua maini,
-scoatem suzeta din gura si o analizam apoi o aruncam si bagam amandoua manutele in gura pe care le certam ca nu au loc decat pe rand,
- bagam in gura cate un degetel pe rand si gadilam limba si cerul gurii uneori ajungem si mai jos pe gat si ne vine sa vomitam, preferam degetul mare de la mana dreapta care s-a pus in pozitie de supt,
-recunoastem chit chitul si vacuta, tragem catelusu de pantalonasi sa vedem daca are pampers,
-am gasit-o cu capul in partea cealalta a patului adica eu am pus-o cu capul la N si cand m-am uitat la ea era cu capul la S,
-la baie e delir ne intindem cand stam pe spate si radem,iar cand stam pe burta sarim ca broasca dupa pestisor...dabea ne mai tine tati,
-plangem din ce in ce mai rar si doar din motive intemeiate: ne e foame, somn sau ne speriem,
-adormim singurica seara in patut!
-radem la bebelu din oglinda si ii facem oki dulci,
-suntem fericita cand ne ajuta mami sa ne ridicam in fundulet, apucam mainile lu mami si ne ridicam in fundulet,
Daca imi mai aduc aminte va mai spun!
carla2005 de Alexandra Maria 16.11.2006
botez...si altele
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=15" target="_blank">Poza Alexutei din concurs se numeste INGERAS , votezi si tu?
"Doar doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. In legatura cu universul nu sunt sigur."
madaluta spune:
Dorsilia:Si parerea mea este sa nu te impacientezi k nu a luat decat putin in greutate. Naparstocul meu( na ca am zis-o -desi numele asta de alint il foloseam asa doar in particular , k sa nu rada lumea de noi) chiar a scazut intr-una din saptamani 200g, dar atunci ma apucase pe mine sa nu ii mai dau supliment , ci doar san. Doctorita mi-a spus sa stau linistita , dar sa continui cu sulimentul atat cat are el nevoie, dat nici sa nu-l indop mai des de 3 ore...L-am cantarit si saptamana asta, dar pe un alt cantar si se pare k tot in scadere este, dar tot nu-mi fac griji.El prefera sanul si mananca supliment din ce in ce mai putin...dar ce sa fac dc laptele meu nu il ingrasa...Nu mananca mai mult de 90 la o masa .Cel mult seara, dupa baita papa 120...Eu cred k fiecare copil are un titm propriu de crestere si daca este vioi si nu da semne de boala nu tebuie sa disperi.
Dandusa: ne-ai dat sapt trecuta reteta de "copil cuminte" si vreau sa-ti multumesc.Cam asa faceam si eu, exceptand scosul la plimbare zilnic si cat mai mult.Am facut-o si pe-asta si bb al meu este acum model de cumintenie...(aoleu sa nu vorbesc intr-un ceas rau).Nu credeam k aerul curat poate schimba atat de mult comportamentul unui copil...Ziua nu dormea delo si era f agitat si miorlait....De cand il scot 2-3 ore..doarme si 5-6 ore adica toata plimbarea si apoi inca 1-2 in casa.
a deju: Cum te simti? a functionat tratamentul prescris de mine? Imi pare rau insa k nu l-ai luat complet..atunci sa fi vazut miracol..Nu-i asa fetelor, k aspirina saracului vindeca cel mai bine raceala?
Madalina +Darius Cristian ( 14.12.2006 )
poze Darius
www.rockyou.com/show_my_gallery.php?instanceid=54197687" target="_blank">Slideshow Darius,
Slideshow botez Darius,
SITE FULGULETI,
OanaCat spune:
Dandusa pe tot timpul sarcinii mama m-a inebunit cu chestia ca daca vad un copil rau sau bolnav sa spun tu sa fi asa nu copilul meu, si daca vad unul frumos, cuminte, si sanatos sa spun asa sa fie si copilul meu, sincer eu nu cred in prostiile astea.Pe BB il da DD si prostiile astea nu au nici o valoare in fata lui.
Fetelor bb vostri fac balonase la gurita?
Poze Nicole
Nicole Oana Cat
Laura13 spune:
quote:
Originally posted by dianocica
laura deci mai intaii raspunzi si dupa pui intrebarile...hmmm...istet...
diana (03.12.06) david 1 2 3 4 www.youtube.com/watch?v=qEEYWGhUS7Y" target="_blank"> f1 fulguleti
sunt o smechera, nu? sa nu zica lumea ca intru numai ca sa intreb!
deci la tema zilei la 4 luni fara 5 zile:
-sta pe burta fff bine, gangureste cand e e burta, mai nou isi ridica coatele de pe masa... sta cumva numai pe piept, cand e pe burta da din fundulet si picioare parca ar vrea sa se tarasca (mami tot ii zice ca e prea mic dar nu prea o asculta)
- studiaza jucariile cu mare atentie, dupa care gangureste la ele si apoi le baga in gurita
- sta singurel si se joaca la "centrul de activitati"
- rade in hohote cu tati, iar cu mami numai cand face cucu-bau
- vrea sa se rostogoleasca pe burta... dar inca nu poate sa isi traga si funduletul
- daca il las singur vreo 3-4 min pe masa de infasat il gasesc cu capul la picioare... se invarte in loc
- suge mainile, le linge, suge vreo 3-4 degete deodata, le baga pana in fundul gatului, se trage de buzite cu degetele si cand il doare plange
- inca ii mai place in balansoar... se joaca cu niste ursuleti atarnati acolo
- cel mai mult ii place vorba.... si gangureste.... iar daca are companie la conversatie e de neoprit
- cel mai important - e lumina vietii pt mami si tati!
Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel
slideshow Daniel
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006