Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (23)
Raspunsuri - Pagina 12
carla2005 spune:
Gaurile i le-dat asistenta cu acul, saracutul copil nu a plans decat cand a incercat sa-i inchida cerceii fiindca sunt din aia gen inel si trebuia un pic fortat sa-i inchida atunci a urlat de mi s-a facut rau...am visat azi noapte numai ace!In final i-am lasat cerceii deschisi si dabea asi dimineata am reusit sa inchid unul. Aici in Pitesti nu am aflat unde s-ar putea face gauri cu capsator! Sotul mai avea un pic si ne lua la bataie si pe mine si pe asistenta! Dupa prima ureke a inceput sa rada si sa gangureasca la asistenta...ma apucase o mila cand stiam ca mai are de suferit si la cealalta ureke...
De vaccin v-am zis ca au anuntat cei de la sanepid toti medicii de familie la care li s-a distribuit din lotul respectiv...ce e de facut...nu stiu intreb pediatra peste o saptamana cand mergem la vaccinul nr.2! Oricum felicit fetele care au cumparat vaccinul este cea mai buna alegere!
Doarme goanga si ma duc sa fac mucenici ca am primit ordin!!
carla2005 de Alexandra Maria 16.11.2006
botez...si altele
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=15" target="_blank">Poza Alexutei din concurs se numeste INGERAS , votezi si tu?
"Doar doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. In legatura cu universul nu sunt sigur."
Ralumat spune:
Buna dimineata! David si-a facut unobicei din a se trezi de la 6, asa ca pe la 8 imi da si mie liber sa va citesc....cred ca e mai bine asa, in sfarsit imi beau si eu cafeaua calda.
Uite ce zice Auras, ca iar am luat-o pe de laturi.....maaaaai, dar cine zicea ca, daca V. Babes imi este la indemana, inseamna ca suntem vecine? In afara de Ruxmaxcare va fi urmatoarea la biciuit ca nu vrea sa se plimbe cu noi.....
A_deju, te simti mai bine azi? Offf, ce ti-e si cu racelile astea...
Dianocica, hai ca asta a fost tare...cu pastarnacul si patrunjelul. Esti la fel ca mine.....eu merg la piata si zic : 'dati-mi si patrunjel, si pastarnac, si etc.....dar de deosebit nu sunt in stare. Cateodata o dau in bara, ca n-are tanti aia pet araba si se uita la mine ca la masini straine.Dar macar de cand m-am maritat am invatat sa deosebesc patrunjelul de leustean.....nu ca le-as folosi prea des.
Laura, eu nu as incerca sa-i orientez penisul in sus in pampers...iti dai seama ca ar trebui sa-l schimb de haine dupa fiecare pipi? In schimb absolut toate prietenele mele mame de baieti ridica un pic "outele" atunci cand pun pampersul....nu stiu de ce, cert e ca pediatra nu face astfel de miscari cand ii pune scutecul, asa ca nici eu.....
Dandusica, tare bine mi-ar face o tura de Lia Manoliu....mai ales ca de azi am intrat la foame. Tocmai am aflat ca pe 2 iunie sunt nasa...cununam 2 prieteni....si nu vreau ca eu sa nu incap in poze. NUmai ca eu mai am o problema....trebuie sa alerg cu marsupiul, iti amintesti? Si apropo de marsupiu - ieri am fost 2 ore in parc- cel mai cuminte bebelus, a dormit non-stop, cu mici strambaturi cand il batea vantul. In rest, nici macar pas.
Hai ca am tot zis ca sa nu uit.....ar trebui sa-mi fac un nod la batista (dar nu am ) - Chris, si eu vreau pe lista cu contributia pentru site!!!!
Carla, nu pot sa cred! Vaccin expirat???????Si nu face nimeni scandal? Nu se sesizeaza nimeni? Mai are efect daca a fost expirat? Ce zic medicii????????
Apropo de cadoul de 8 martie- eu am primit ieri ras in hohote pentru prima data iar de la tatic, normal - prajituri pentru nehalita de mami. Atat, ca incep sa strang cureaua- vine Baby Expo...
Dorsilia, urocultura neaparat...lipsa de pofta de mancare si neluarea in greutate pot fi simptome ale unei infectii urinare. Iar fetitele fac mult mai usor, pentru ca au nu stiu ce tract mai scurt. Spal-o bine cu apa si sapun, sterge cu compresa sterila, recolteaza in punguta pediatrica....fa-i si analiza asta ca sa stai linistita!
Offf, mai am doua pagini si s-a trezit...oare ma lasa sa termin?
Oau, Mayaione, ce de chestii face printesa....e adevarat ca fetele sunt mai precoce....noi avem un mic prieten de 4 luni jumate si nu face asa ceva....
Gata, am terminat...merg la ordine. Pupici!
Raluca lui David Calin (28.11.2006)
luna a treia
bulisor spune:
Dorsilia ai niste copii tare frumosi, se vede ca fratiorul isi iubeste mult surioara, m-am indragostit de ei.In legatura cu mancarea eu zic sa ai rabdare caci totul o sa fie bine.In legatura cu tema zilei, noi la 2 luni si 1 sapt gangurim si ne bucuram cand mami si tati ne baga in seama, ne bucuram cand ne uitam la carusel si la codita omidei.Iar dc sunt luata in brate imi place mult sa studiez si sa mai observ una alta prin casa, imi place mult de tot un tablou de care mami si tati nu sunt f incantati asa ca au promis ca mi-l fac cadou cand o sa mai cresc.Iar cand imi este somn scot un sunet mai ciudat si mami stie ca-mi este somn si rade de mine caci ii place mult cum fac.A era sa uit cand ma ia mami in brate si ma tine pe umar imi place sa-i mananc umarul, ce mai imi place sa fiu iubita si bagata in seama.toti bebeii sa crestem mari si sa ne facem parintii fericitiBulisor de Mara (28.12.2006)Mara
Donia spune:
Am mai bagat un ochi mic si somnoros ca mai vroiam sa raspund cate ceva.
Yagmur, mmmm, arata tare bine ce ati facut voi acolo. S-a gasit tot ce era necesar in Romania? Iar dragalasul de Luca... se pare ca a apreciat la nebunie toata munca aia, sigur in somn numai asta a visat. Pe umarul cui dormea?
chris, linia de pe burta e aproape intacta. Dupa nasterea Roxanei a disparut la fel de greu, catre 6-8 luni daca nu ma insel. In orice caz la 1 an n-o mai aveam.
Iar vergeturi nu am, adica nu am proaspete, ca le am pe cele vechi de la prima sarcina. Norocul meu ca n-am facut altele noi, iar cele vechi se vad cu greu, trebuie sa le caut ca sa le vad.
asiza, nici eu n-am mancat sushi cu peste crud, dar cele cu somon afumat sunt foarte bune! Daca ai ocazia gusta macar.
bebinuta "Stiti voi ce face fiica-mea acum???/ Isi suge cu sarg degetul in pozitie corecta ca pana acum nu stia si se uita in oglinda de la locul de activitati." - ce mi-a placut! Se mai si admira in oglinda!
Laura13, multumesc!
1. Cuculetul la noi sta asezat in jos, n-am auzit de altceva.
2. La inceput se intampla mai des, dar mai nou rar l-am mai vazut cu ochii intredeschisi. De cele mai multe ori e somnul REM si mi s-a parut si mie ca e treaz cateodata.
3. Sa-ti spun cum e la noi. La unele mese a reinceput sa adoarma la san, cum facea cand era bebe mic. La altele suge cat suge si apoi incepe sa se joace cu mamelonul, mai trage de 2 ori, se mai joaca putin, imi zambeste, mai suge, mai gangureste... si stam asa vreo 15 minute, asta se intampla cam o data pe zi. Acum ce sa zic, masa e un mijloc de socializare, de comunicare in familie... dar nu stiam ca e valabil si la sugari. Sincer, nici eu nu cred ca a mai luat in greutate la fel de spectaculos ca inainte, dar el pare fericit, asa ca deocamdata la fel sunt si eu.
marani, e greu sa-ti pierzi parintii, dar probabil ca micuta voastra a mai alinat din durere. Oricum, grele momente.
Si mai departe ai scris ca sunteti fericiti, gratie pisicii... si eu m-am gandit cu multumire, ia uite, au si o pisica:)... mi-au trebuit vreo 3-4 secunde sa realizez ca vorbeai de fetita.
angi, ai postat intentionat la sfarsitul capitolului trecut, la 5 ore dupa ce se inchisese?
ruxandra, mi-a placut biciul de la inceputul de capitol e mai graitor decat o mie de cuvinte.
a_deju "mucii incepusera sa-mi curga de-aseara, da' am zis c-o fi vreo alergie la soacra-mea.... " m-ai terminat, rad de cate ori citesc... Sanatate!
dianocica, e mortal tangoul vostru! dmic are alura de cuceritor
desiree, e o minune Octavian, o sa fie un tip fain de tot . Pozele in prosop sunt super!
aelita, o sa formulez altfel. Tu ai o fata care e numai fibra, e toata numai muschi. De ce tii neaparat sa aiba si grasime? O dai la inot si vrei sa pluteasca mai bine? Nu ai bani de haine si vrei sa-i tina grasimea de cald?
Deci asa vad eu lucrurile in cazul vostru: laptele tau si muschii Sofiei versus lapte praf si potentiala grasime a Sofiei. Ce te face pe tine fericita? Sau mai corect, ce crezi ca e mai bine pentru fata ta? Hm?
Ia mai baga si tu vreo doua poze sa-i vedem muschii Sofiei.
Iar cu soacra, nu-i mai spun nimic, n-am cu cine discuta. I-am mai spus la inceput dar s-a ofensat peste masura, asa ca am preferat sa o las sa faca ce vrea. Mai am 2 saptamani...
Dorsilia, tu cantaresti fetita pe acelasi cantar mereu? E important, altfel nu ai etalon.
Ai niste copii superbi, fetita arata foarte bine, in nici un caz nu arata a copil bolnav.
Fratii pot sa fie foarte diferiti, nu-i mai compara. Si eu am doi copii si ce mergea foarte usor la prima fetita nu se potriveste deloc la baiat. Ce au in comun e ca amandoi au dormit destul de repede toata noaptea si cu toate astea au luat in greutate. Un somn bun si profund e foarte important, pentru ca hormonul de crestere e secretat in somn. Asa ca somnul lung de noapte e un lucru bun, nu te ingrijora din cauza asta. Expresia "copiii cresc si in somn" are mult adevar in ea.
Iar din ce ne-ai povestit pare un copil perfect normal, chiar m-a emotionat ce ne-ai povestit despre amandoi.
Incearca sa gasesti calea de mijloc, draga mea, pentru ca starea ta de panica se transmite foarte usor, si fetita e prima care resimte asta, ea inca e acordata la tine in mare masura.
danita, sper sa mearga totul bine maine. Nu stiu ce se intampla, insa am inteles ca e ceva important. Da-ne de stire ca totul a fost bine.
dandusa, tare fain ai scris si tu! Esti deja o mama minunata, iar Crinuta o sa infloreasca!
Tema zilei: eu nu prea cred ca e adevarat.
De altfel aelita te-a lamurit foarte transant
mayaione, tu deja te-ai trezit, eu de abia acum ma culc.
Mai ce papusica frumoasa ai! Dulce mai e micuta cititoare, asteptam poze in scaunel.
Pana nu adorm raspund pe scurt la tema ta. Pana acum Cristi a invatat sa manance si sa doarma. Bine, nici nu i-a fost greu, are un talent innascut . A mai invatat sa isi suga degetele si sa gangureasca, sa zambeasca si sa faca un zgomot amuzant din limbuta, sa stea de vorba cu maimutoii, sa se uite fascinat la carusel, sa se bucure cand aude 3-4 note din melodia caruselului, sa freamate cand ii e foame si ma duc sa-l iau in brate, sa cante cu mine (se pare ca genul preferat e muzica populara ardeleneasca). Se forteaza sa se ridice cand e putin ridicat, icneste si se enerveaza ca nu poate, si are tentative sa hohoteasca de ras. De abia astept sa-l aud. Daca imi mai aduc aminte ceva revin maine, deocamdata mi-e somn tare.
Pup you all si sa ne citim sanatoase!
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
doradora spune:
quote:
Originally posted by Dorsilia
Bine mai fetelor, haideti ca nu va mai scriu de nici o problema, poftim, o sa intru numai sa va povestesc atunci cand am vesti bune si foarte bune:
Ruxandra nu suntem in listuta nu stiu de ce, eu datele le-am trimis.
Andreea se numeste fetita mea, s-a nascut natural, fara anestezie, cu apgar 9, la 5 minute 10, a avut 3710 grame. 17 decembrie 2006 este ziua minunata cand am adus-o pe lume
Saptamana viitoare sambata vrem sa o crestinam si pe ea, nasul ei va fi fratele meu, care este cel mai bun sprijin si prieten al meu dupa sot.
Andreea e o scumpa, e delicata ca o floare, cumintica foc, are un zambet ce-i lumineaza toata fetisoara si ochisori verzui, rade aproape cu glas uneori chiar. Gangureste cate putin cand e fratiorul ei aproape. El e extrem de afectuos si tandru cu ea, nu o bruscheaza niciodata, o mangaie pe capusor, pe manute, ii pupa talpitele, are grija sa miste caruciorul sa o adoarma daca-l rog. O pupa intruna daca e langa ea si il las. Chiar si crizele lui de gelozie si le infraneaza cand o vede necajita. Nu e deloc plangareata, nu e isterica, nu am auzit-o urland asa neostoita decat cand avea colici, de cand a scapat de colici toata noaptea doarme linistita, se mai descopera doar. Cand se trezeste nu se trezeste tipand, se uita in jur, si asteapta sa fie bagata in seama. Cand o scot afara la aer adoarme imediat. Desi are o multime de hainute primite si alta multime de hainute ramase de la fratiorul ei, de cate ori am ocazia si ies in oras ii cumpar, le cumpar amandurora cate ceva, este marea mea placere sa le cumpar tot ce cred ca au nevoie. Dani ma intreaba cum am intrat pe usa, daca i-am adus ceva din oras asa ca niciodata nu ma intorc cu mana goala de dragul ochisorilor lui jucausi in asteptarea cadoului. el se bucura si pentru o bombonica, nu si-a aratat dezamagirea niciodata cu privire la ce reprezinta cadoul, important este sa fie CEVA pentru el, orice. Bineinteles ca o masinuta noua e ceva extraordinar sau o hainuta deosebita. Andreuta inca nu are cum sa isi manifeste entuziasmul dar abia astept s-o faca.
Ei sunt viata mea, cat timp ei sunt sanatosi si zambesc, pentru mine fiecare secunda e primavara chiar si cea mai plumburie si geroasa zi de iarna sau cea mai ploioasa zi de toamna, nu conteaza, ei aduc soarele in viata mea, ei sunt motorul meu, tot ce am si tot ce sunt.
va doresc tuturor o primavara frumoasa, sanatate multa voua si copilutilor si sa auzim numai de bine!
si scuzati-mi cele n-spe mesaje disperate, exagerate si repetitive cu privire la sanatatea copilasilor mei, stiu ca ma intelegeti unele dintre voi, si stiu ca ma ajutati cum puteti, va multumesc pt sfaturi si complimente la adresa puilor mei, si eu ma uit in fiecare seara cand am putin timp la pozele puilor vostri, chiar impreuna cu sotul, cand ai nostri dorm. si nu pot decat sa-i laud pe toti, sunt unul ca altul de dragalasi si speciali toti
Lia
3,700 si fetita?!?! mama mama! e posibil ca unii copii care se nasc mai Marice's sa bata pasul pe loc cu luatul in greutate, iar ea a fost maricica pt o fetita.
dar vorba fetelor, varifica si cantarul, pune o sticla de apa pe el si vezi ce iti spune. sticla mea de 2 l avea 1,600, cu baterii noi.imi venea sa il arunc pe fereastra, ca m-a bagat in boale!am schimbat nu stiu cate baterii pana ce sticla respectiva avea 2,010, cum era si normal, ca atarna si plasticul, nu e doar continutul de 2 l.
nu e problema ca nu ne plac noua mesajele in care te framanti, ci ca nu e bine pt tine si pt bebe sa fii atat de ingrijorata, ca bebe simte
chris + alexandra
varsta alexandra
poze bebe alexandra
bebeii nostri
asiza spune:
Marcela!!! Sa fii fericita si santoasa alturi de cei dragi!!! Pe unde mia umbli, draga mea? Ce face micuta Ana? Mai da semne de viata!
Danita, sper sa fie totul bine azi la spital...noi ne gendim la voi...
Mayaione, ai o fetita minunata...ce frumos stie ea aprecia cartile inca de la varsta asta!
Dorsilia, si tu ai niste copii absolut superbi...iar fetita arata sanatoasa tun...fa o urocultura, daca deja analiza sangelui ai facut-o si totul e ok...iar apoi te rog si eu nu te mai stresa, ca transmiti starea ta copilului!
Dandusa, nu cred o iota din chestiunea aceea!
Lamuriti-ma!!!Ce mucenici faceti toate acolo? Ca e prima data in viata mea cand aud astfel de lucruri!
Desiree, pup tare bb Octavian! E un scump!!!!
Moaamaaaa, Dianocica, ce gagica beton!!! ...si acuma esti la fel, doar ca trebuie sa-ti faci ceva cu parul!
Carla, asadar avem fetita cu cercei in urechiuse.....in leg cu vaccinul ala expirat, cred ca i-as impusca si eu pe toti incepand din varful ierarhiei, vorba Dandusei! Cum e posibil????????????????
Kokorina, ce mai faceti? Hai cu vesti ca deja incep sa ma ingrijorez...stiu ca esti trista, dar poate reusim noi sa te mai invioram!
Nu mai stiu ce si cui mai vroiam sa raspund...ca ati scris 10 pagini de ieri pana azi...toate gandurile mele buna catre voi!!!!
Oana cu Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti si mamici
anateo2004 spune:
Dorsila,ai niste copii superbi,iar Andreea arata ff bine.nu mi s-a parut slaba.nu mai compara copii intre ei.(si la mine e o diferenta clara intre fata si baiat,fimea la aceeasi varsta era mai devoltata din punct de vedere neuromotor,fimea sugea calma si linistita,fimu da o intreaca lupta la san si insiruirea poate continua).cred ca ai avut "nesansa" ca primul copil sa fie mancator,iar acum ai vrea ca si Andreea sa fie cel putin la fel.eu cred ca daca ai exclus alte cauze-iai facut analize -trebuie sa o accepti asa cum e,si sa nu o mai compari cu nici un alt copil.intradevar,anemia poate da inapetenta.faptul ca doarme noaptea e ff bine,hormonul de crestere se secreta noaptea,deci nu o trezi.cred ca ai intrat intr-un cerc vicios,e monetul sa il rupi.incerca sa o cantaresti mai rar,doar o data pe sapt-as zice chiar la doua-,si nu mai nota ml,stiu ca o sa zici ca sunt nebuna sau poate ca nu te inteleg,dar eu cred ca daca tu ai fii mai linistita o sa vezi partea plina a paharului,ai doi copii minunati si bucurate de ei.si ascult-o pe ruxandra e a avut o experienta asemanatoare si stie ce vorbeste.pupici si iti tin puminii.
Dia1609 spune:
dorsilia, ai niste copii superbi, sa-ti traiasca! se vede clar din poze ca baietelul isi iubeste taaare surioara .... iar fetita arata grasunica si vlajgana, eu zic sa nu-ti faci probleme... noi am hotarat sa cantarim ata doar o data pe luna, sa nu o mai cantarim saptamanal, si parca e mai bine deja ... eu zic sa incerci sa fai cum zice Ruxandra, sa te mai relaxezi ca se streseaza copilul si dupa aia mai gre o sa tragi cu ea... si poate ne vedem si noi in parc intr-o zi
Ruxandra, multumim de reteta
angi, am vazut eu bine? vergeturi de loc? lasa ca mai ai timp
laura, si Oana gangurea la san, dar acum la biberon e ceva de groaza... mor de dragul ei cand vad ca mananca ea un timp si dupa aia incepe sa-mi povesteasca toata un zambet cu bibberonul in gura ... si are asa o voce cristalina ca-mi vine sa o mananc si sa o smotocesc toata .... of, acuma m-as duce sa o pup tare-tare, dar doarme
aelita, asa e mama, in saptamana cand Oana a luat doar 20 grame a crescut ca iarba... in 3 zile mi-a iesit din toate hainutzele
Dia de Oana (29.11.2006)
poze OANA
luna 1
luna 2
luna 3
adinazot spune:
DORSILIA,eu te inteleg perfect,si eu ma panichez cand e cate ceva ce nu-mi convine!!!Sa-ti traiasca puiutii,sunt ff frumosi si micuta e chiar bine,nu te ingrijora,si au dreptate fetele cand spun ca nu trebuie cantarit copilul prea des,o data pe luna e suficient.Si a mea a luat intr o luna doar 590 g,dar e ok,recupereaza pe urma.Ei nu cresc matematic,si atata timp cat papa bine,nu ar fii motiv de ingrijorare.Ai povestit f frumos despre puiutii tai!!!
KOKORINA,si eu imi procur carum carvi din Germania,aici nu se gasesc...din cate stiu eu.
Adina si Alessia Maria(30.10.2006)
Alessia luna 4
asiza spune:
Tema zilei: Denis are 2 luni si aproape 3 saptamani si rade cu gura pana la urechi cand ii vorbesc, se uita foarte atent, concentrat si ridica din sparnaceana daca-i povestesc ceva, se uita la bb din oglinda, dar inca nu a decis cum trebuie sa reactioneze la asta, are o omida de care sunt atarnate o albinuta si un fluturas si a invata sa dea cu manutele in ei sa-i miste, dupa care se uita incantat la ele, se uita si gangureste la carusel, rade tare tare cand priveste desenele de pe peretii camerei lui si chiuie cand il dezbrac in putza goala...cam asta e tot ce face...bine...mai stie si sa urle foarte foarte tare...
In legatura cu putulica in pampers...noua ne-a zis la Scoala Mamei sa o punem in jos ca sa nu se pateze mereu cand face pisu (oricat ai strnge pampersul, doar nu e inchis ermetic sa nu treaca pisu)...dar eu va spun drept ca nu am fost atenta la asta deloc!
Mai era o tema a zile...de ieri...dar am uitat......
Ar trebui sa ma duc sa gatesc ceva ca deja nu se mai poate, dar n-aaaammm cheeeeef....
Oana cu Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis
www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti si mamici