Colectia de toamna-iarna 2005 (126)
Raspunsuri - Pagina 27
joy04 spune:
neata
SIMINAF ne dai si noua cateva grade din alea muulte de la tine???
ca la noi anunta astia vreme cica "buna". vb FELICIEI unde-i soarele ca nu-l vad.
ca sa numai zic ca am iesit o zi cu piti afara cam subtirel imbracat si i-a fost frigut.
asa ca urmatoatrea zi, am baga tla greu pe el. si cand ies..caaaald, chiar daca era innorat, mai iesea soarele dar era caldut si el prea gros imbracat.
SILVIA felicitari pt nepotei. sa aiba grija de ea.
ai vazut ca pan la urma face Stef urat si ca plecati voi???
nasa lui piticu cand a nascut a doua oara a stat aproape o saptamana in spital si cand a venit acasa, baietelul niici nu vroia sa se duca la ea.
nu-l vazuse deloc - ca nu l-au dus la spital - si el nici nu vroia sa se uite macar la ea.
saraca....plangea.
SOANSO nu va trebui sa lucrezi 1 an pt ca CIC-ul este perioada asimilata. ori intri in prenatal - si ve ifi platita 85% din CIC-ul actual. adica din 600 lei - ori te angajezi cateva luni pana vei putea intra in prenatal.
DORDIA la fel si pt tine. nasa asa a fost platita in post natal (cele 42 zile) ca terminase cic1.
acum am inteles ca pre si post-natalele se platesc de CAS si nu de pensii cum era cand eram noi in postnatal.
si cam acolo trebuie cautat daca si daca fiind in CIC esti asigurat.
dar eu cred ca da, ca de altfel beneficiez de medic de familie si de retete compensate.
cand am timp caut si eu pe pagina lui Marius la legi.
HILDE cred ca tu o cauti rau cu lumanarea....pai cum faci tiramisu si nu ne dai si noua???

ma duc sa fac mazarica.
editez pt ca am citit acum pe la legislative ca s-au modificat legile si nu stiu daca mai sunt aceleasi criterii.
deci trebuie cautat in legi.
http://www.romleas.ro/ pagina lui Marius
Hildegard spune:
Buna,
Ai intrat sa va pupicesc pe toti.
O zi buna si linistita!
votati-ne aici la www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=10" target="_blank">"dintii astia"
de-ale gurii
Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 4 luni
Hildegard spune:
inapoi pe pagina 1...ce de acitivitate pe aci!!!!![]()
votati-ne aici la www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=10" target="_blank">"dintii astia"
de-ale gurii
Noki_Lara spune:
Hello si de la noi, dupa 2 zile de cursuri la facultate, am bele terminate muuult inaintea orarului, gratie chefului de predare-explicatii ale profilor!![]()
![]()
Noi suntem ok, doar ca ne ies 2 masele simultan-stereo, ca sa urlam mai tare dimineatza pe la 5 cand dam trezirea la cartier...

Si bad news: Sarah a escaladat masa de infasat de la capatul patului. 

Mi-a povestit Adila cu care a stat de dimineatza pitica atata timp cat eu am fost la facultate ca la 10 cand a intrat la ea in camera era cocotata pe masa si vesela statea un fundic si citea o carte. Distantza pana jos e fff mare, vreun metru si ceva, deci nu vreau sa ma gandesc ce se putea intampla daca pica. Acuma, io cred ca are deja incet-incet conturat simtul pericolului, dar pot oare sa ma bazez pe asta??? Nu...asa ca maine in regim de urgentza trebuie sa modific patutul...si inca nu stiu cum...
O istorioara haioasa e de vineri seara cand cei 2 vecini de palier cu mine 2 baietei - unul de 7, celallat de 2 ani si ceva au dat buzna la mare lor iubire, fii-mea.
Pur si simplu m-am trezit cu cel mic batand in usa cu putere. Evident ca am raspuns si i-am chemat in cas ape amandoi, cu mama lor cu tot. E fost dragutza vizita, Sarah usor coplesita de ei 2 - ea nu are treaba cu copilasii pe care-i cunoaste bine si sunt de varsta cu e,a dar fatza de cei mari, mai ales vadit mari e putin stinghera. DAR! Nu va puteti imagina cum arata casa mea dupa ce au inceput ei 3 sa se joace! Horror!
Mi-a luat o gramada sa strans. Dar cea mai tare faza a fost cand io si mamica stand in bucatarie si povestind, cand ne-am intors in camera mancau toti 3 alunele cu condimente si sare etc care erau pe birou...
Apoi am intrebat-o pe Sarah: mami, sunt bune alunele La care ea: Hmmmmmmm! 
M-a bufnit rasul instantaneu...
Si inca ceva haios: uite cum m-a imbracat tati! Body invers is strampii asemenea!!!![]()
Am citit pe mega-diagonala, dar din ce am retinut:
Lavi- misto la serbare si ai erfecta dreptate cu modul in care faci cu daruire ceea ce-ti place. ![]()
Feli- hmm..vad ca Sarah are concurentza acerba cu Ili! M-am teminat d eras la relatarea cu coco!
Felicitari pentru pisu la olitza. Noi nu avem asemenea realizari. o singura data a facut, asta ca a fost bunul dumnezeu bun cu mine si a pus-o sa faca pipi ca-mi trebuia la urocultura!![]()
Camelia- saru mana de aprecieri! Nu l-am vopsit, e culoarea mea naturala! Ma gandeam la niste suvitze, dar acuma nu mai sunt sigura.
Frumoasa foc manechina de palarii!![]()
Silvia- ce ma bucur ca Stef s-a adaptat! Si ma bucur ca iti merge bine la noul serviciu! Si felicitari la viitorii nepotei!
Pischi- pozele cu mine sunt jos, la semnatura, la albumul de martie 2007!![]()
As fi vrut sa mai continui cu raspunsul...dar tocmai s-a trezit Sarah si noroc ca am intrat rapid in camera la ea - nu ca alte datzi cand o mai lasat desi se trezea, ca ea se joaca cuminte cu ale ei...- si evident am vazut cu ochii mei de mi s-a facut rau: sarah era sus pe masa de infasat!

Poze cu Sarah si mami 
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 si www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4
Varsta Sarah
Poza participanta la CONCURS: www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=13" target="_blank"> Gata am ajuns pe calorifer!!!
Everything matures...eventually!
alexandrina spune:
Vineri n-am avut net si de ieri am fost plecati la Bistrita si doar acum pot sa va multumesc pentru avalansa de ganduri si randuri. Tare mult imi place sustinerea de pe forum. Am hotarat ca deocamdata sa nu mai imprastiem vestea ca e prea devreme.
Am niste stresuri de care sper ca o sa ma debarasez cat mai usor. De exemplu mi-e teama ca incep dintr-o zi in alta greturile si nu-s obisnuita, mi-a fost bine data trecuta.
Apropos de varsta parintilor, si eu de aceea am cerut bb2 (de la al meu sot), pentru ca si eu am avut parinti trecuti de prima tinerete si in plus am vrut ca si copiii mei sa fie apropiati de varsta, pentru ca eu cu sora-mea suntem la 11 ani diferenta si nu suntem tare apropiate.
Gandacel, din punctul meu de vedere agitatia poate fi de la dinti. Lui Mihai ii iese cate un canin pe luna si-l cam intoarce pe dos.
Incerc si eu ori sa-i captez atentia in alt fel, ori sa-l ignor dar cred ca psihologic cel mai important este sa nu o iau personal. Adica nu face agitatie doar sa ma intarate pe mine ci experimenteaza, iar si iar si iar. E foarte obositor cateodata.
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.
felicia74 spune:
Noki clar trebuie sa fii cu ochii pe ea. Mama a fost acum un an la Bagdasar ca aveam o ruda internata acolo si a vazut un caz dramatic: un copil cazuse la vasrta de 2 ani (nu stiu de unde si cum, ca n-a apucat sa intre in detalii), si s-a lovit destul de rau, ca doctorii nu i-au mai dat nicio sansa sa mearga. Asta se intampla in urma cu 2 ani, cand l-a vazut mama copilul era mult mai bine, facuse gimnastica de recuperare, se mirau dr ca ar fi un miracol. Of, si mie mi-e frica atunci cand se trezeste Ilinca, ca deja ridica un picior peste patut. Deci cum se trezeste trebuie sa fug la ea, iar dimineata mi-e asa de greu... Asta e, doar sunt maica-sa, cine sa aiba grija de ea decat eu?
Pa, fetele, am plecat in vizite.
Felicia si Ilinca Teodora "duracell" (15 noiembrie 2005)
roxisialexia spune:

ce mai faceti mamici dragi? sanatate tuturor si sper ca toti copilasii sunt bine.
Vreau sa va povestesc despre alexia care de vreo 2 saptamani incoace nu mai pridideste cu cataratul se urca pe orice, am ramas fara grai cand am gasit-o sus pe biblioteca( sa cumpar baterii pentru aparat ca sa va arat pana unde s-a putut urca), se urca pe patututl ei, pe scaune, la baie cand o pun pe masina de spalat care ne foloseste drept masa se catara imediat de bara pentru prosop si incepe sa urce cu picioarele pe faianta.Ieri am trecut prin cele mai multe experiente de rau, dupa ce dis de dimineata si-a spart buza iesim afara si cade direct in gura i s-a umplut gura de sange( s-a lovit rau de tot la gingie), dupa amiaza si-a prins degetul in usita de la TV care ascunde niste butoane.... nu pot sa va descriu in ce panica am intrat cand fii-mea urla ca din gura de sarpe si eu nu puteam sa ii scot degetul sub nici o forma( stateam 3 oameni pe linga ea si nu puteam sa ii scoatem degetul), intr-un final a reusit sa il scoata singura.Si ca sa terminam in acelasi ton, seara a tras de ceva de pe o comoda si i-a cazut pe nas cana de apa(alte urlete alta buba).
In rest am copil cuminte nu plinge decat de 10 ori pe zi nu se tavaleste pe jos decat de cate ori nu se face ca ea
, afara e ingeras cand e in carut nu e bine vrea jos cand e in nisip..dar nu oricum ci asa ca rata se balaceste in nisip.
Merge ca Napoleon, vorbeste toata ziua pe limba ei..fuge cand o cert, ma striga toata ziua, vrea sa manance numai singura si la final musai ajunge in cada la spalat, a inceput sa isi tina cana cu apa, in schimb NU VREA SA ISI TINA BIBERONUL, fetelor cand ii dau sa il tina singura il arunca cat colo.
Deja am scris un roman, scuze.
noki, am ras cu lacrimi la vedrea micutei imbracata de tati.Observ ca si sarah a inceput escaladarile masive(caloriferul a fost un mic obstacol
)Pupici de la alexia 
gandacel, ma bucur sa aud ca bogdan este bine la gradi va
si multa sanatate tie si micutei din burtica.
Roxana si Alexia Maria( 21 octombrie 2005 )
- Copiii fac ce vad, apara inocenta copilului tau! -
Hildegard spune:
-Am uitat sa zic ca stefan bea de 4 zile 120 ml ceqai cand se trezeste noaptea si nu mai bea lapte....ce bine!!!!

Ceaiul il bea dintr-un bibe de 120 ml cu tetina de latex baby nova...cu gaura facuta de mine![]()
-200 ml lapte bea la ora 6-7 din bibe tigex cu tetina tigex![]()
-la ora 15 cand ce culca mai bea 120 ml ceai. vreau sa spun ca daca ceaiul este la tempt camerei, nu-l bea...dac il incalzesc asa ca laptele il bea linistit.
Deci avem asa: lapte dimineata la 6-7 200 ml, lapte la ora 10 cand facem nani 140 ml, si seara 250 ml, uneori chiar 300 ml.
de-ale gurii
madau spune:

Noi ieri am avut o zi plina, am fost afara, apoi am papat de pranz, am facut nani si am plecat in Plaza, ne-am benoclat in toate magazinele, am luat masa la fast food si apoi ne-am oprit la niste prieteni de unde am ajuns acasa pe la 12
. Miruna a fost super, a avut o rabdare fantastica sa mearga in toate magazinele, apoi a stat super cuminte cat am mancat noi (bineinteles contra unei rasplate sub forma de 2 cartofi prajiti si o bucatica de porumb fiert
), tare m-am bucurat ca n-a facut scandal. 
Noki singura varianta ptr voi e ori sa-i scoti masa de infasat de pe pat, ori sa-i modifici patul sa-l faci din ala normal, de copil, eventual sa-i modifici cumva grilajul ala sa fie mai jos.
Nasol oricum, Miruna vad ca inca nu are valentze de alpinista...ea e mai apropiata de tehnologia moderna...deschide TV, schimba programele, scoate bateriile de la telecomanda, isi face singura filmulete si poze cu telefonul...mai rau e cand mai "scapa" prin agenda si mai suna un client pe la 11 noaptea
Si zi asa...bune alunele cu condimente...daca ar mai fi fost si niste bere pe acolo....
![]()
Roxi n-am mai apucat aseara sa te prind pe mess, pana a venit Marius si mi-a zis tu iesisei deja, dar ti-am scris ceva pe offline, sper sa fi primit. Cat despre catzaratoarea Alexia...pupam dulce pe cucuie, si sper sa nu-si mai faca altele noi
Soanso nu-ti mai face griji ca poti intra din CIC1 in prenatal si apoi in CIC2. Nu-ti mai trebuie nici o durata minima de munca intre ele, trebuie doar sa nu existe nici o zi de intrerupere..adica iesi din CIC1 si apoi ori intri direct in prenatal daca se poate, ori incepi serviciul si apoi prenatal..CIC2 si asta e. Spor la bb2!
Ioana
Ma duc sa culc pupaza ca am fost afara si a cam luat-o aerul de nas...
Madau si
Alexia Miruna (15 dec 2005)
poze pana la 1 an, de la 1 la 2 ani
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar 
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
camelia_daniela spune:
Seara buna!
Noki, am ras sa mor cand am vazut poza cu Sarah imbracata de tati !!! Si al nostru tati tot cam asa face !
Nasol cu cataratul peste tot !
Roxi, ati avut o zi grea !!!
Bine ca nu a patit Alexia nimik!! 
Soanso, spor la treaba cu bb2!!! 
Hilde, bravo pentru voinicul papacios, care nu mai cere lapte noaptea!
Madau, si voua bravo pentru Mirunica, care a stat cumintzica !
Si ca sa ne laudam un pic pe final... Daria zice
"nate" = noapte
"peea" =pielea (si imi ridica tricoul sa gaseasca pielea ca pielea e numai pe burta
)
"cheta"= bi/tricicleta
"antu"= elefantul
"pada"= zapada = Alba ca Zapada
"aia"= aceea, indicand cu degetul ce vrea
Cami mami & Daria 
Dariuca creste si iar ... creste!
Mami si
Dariuca (02.01.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04cfdc1cfe02b5824f0c&skin_id=7" target="_blank">Primul anisor din viata Dariei!
www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=22" target="_blank">
... Si noi participam la concurs - poza "ochimari"!
Fii sincer fata de tine insuti si atunci nu vei putea fi fals fata de ceilalti! (Shakespeare)