Colectia de toamna-iarna 2005 (126)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Hildegard spune:

Stefan zilnic se scoala la 7 dimnineata. Asta nu stiu cat va tine...ca io nu pot sa-i schimb programul asa cum nici somnul de la 10 nu-l pot scoate ca asa bine doarme.
M-am uitata in gatul lui, e asa de furmos, nu mai este rosu.
E plin de energie.....

Tati aseara mi-a adus trandadir si parfum de la C. Dior. Ce m-am bucurat!
-----------------------------------------------------------------

Azi vreau sa merg sa-i cumpar ceva de incalta sport, gen adidas sau nike.
Am si de calcat spalat pe jos....si ce mai este.

votati-ne aici la www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=10" target="_blank">"dintii astia"

de-ale gurii

Veronica, mama lui Stefan Peter 1 an si 4 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Hai ca-s de coma...m-am ouat o mega-editare la mesajul precedent, crezand ca nu a mai scris nimeni de atunci si acum nu o sa mai citeasca nimeni in urma...

Pisi- saptamanal il spal cu Pronto cu smotrul. Se depune praf, normal, dar asta este. Mai dau in timpul saptamanii cu aspiratorul o data.

Poze cu Sarah si mami
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 si www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4
Varsta Sarah

Poza participanta la CONCURS: www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=2006%20in%20imagini&page=13" target="_blank"> Gata am ajuns pe calorifer!!!

Everything matures...eventually!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-si-boscu spune:

Noki, ti-am citit eu mesajul, ai mare dreptate cu sentimentele astea...
Sa vezi ce acut o sa le simti mai tarziu; de ex. in ziua cand trebuie sa depui dosarul pt gradi sau mai rau, pt scoala; sau cand o sa te roage candid: mami, imi dai aparatul nitel sa ii fac o poza iubitei mele? ( o cheama Maria si e uratica.......)
Dar nu ai ce face, te bucuri de fiecare moment atunci cand se intampla.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Alexandrina, ganduri bune de la noi![bi]

Ile 20 si Victor ( 22 dec 2005)
www.onetruemedia.com/shared?p=249f1383b4fbe02ba8eea5&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Noutati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Noki, am citit si eu in urma, m-a distrat faza cu bagatu in burtica la loc

Eu ma uit uneori la Ana si ma sochez cat a crescut, ce chestii face... parca nu cuplez ca este copilul meu, care a inceput de la un mic spermishor nazbatios peste un outz de-al meu.... Dar uite ca este si creste si azi-maine ma intreaba cum se fac copiii, ii cumpar tampoane, o ascund cu prostiile de tac'so, e mersul vietii, ce sa-i facem. Ei cresc si noi imbatranim

Vad la nepotii mei ce fac, baiatu' s-a ascuns ieri de bona juma de ora cand a mers dupa el la scoala (si are 8 ani doar) de era saraca sa faca atac de cord de spaima ca l-a furat cineva. Pai io la o faza din asta as muri de 5 ori si cred ca as scoate cureaua sa se sature de glume izbutite....

Sa vedeti mai ales fetitele cand se vor manji cu fardurile noastre si vor trece la papuci cu toc de 2 ori cat piciorul lor si hainele noastre.... io abia astept perioada aia, ca stiu ce faceam io cu ale mamei si cum am rupt tocurile cui la 2 perechi de pantofi de gala de Guban....

Ripley 8+ mazarica (DPN 17.10.2007) si Ana Ecaterina(10.11.2005)

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.point.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

Feli, sa ii porti sanatoasa!pune o poza sa vdm si noi1

Ile 20 si Victor ( 22 dec 2005)
www.onetruemedia.com/shared?p=249f1383b4fbe02ba8eea5&skin_id=0&&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Noutati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

quote:
Originally posted by Noki_Lara
Dar poate tocmai asta ma gandesc eu ca e mai bine in colectivitate, ca va intelege ca nu ea buricul pamantului, cum crede acuma.

Sunt inca zeci de nucunoscute si la mine in suflet si nu sunt hotarata 100% pentru nicio varianta inca. Oricum pe mine simpla idee ca am juns la level-ul in care discut deja de gradinitza, educatie etc, ma sperie ingrozitor. Inseamna ca am deja copilas mare...iar eu nu stiu daca sunt pregatita psihic pentru asa ceva...Atata doar ca nu am incotro...Dar daca as putea s-o bag putintel la loc in burtica sau sa revin la vartsa aia...cateva luni sau imediat dupa nascare....tare bine ar fi! Dar si sa fie mare si sa o vad ca fuge prin casa si vorbeste si interactioneaza cu mine e tare frumos!

Of, hai ca v-am impuiat capul cu prostii...Am fugit!

Noki, tu vorbesti de parca ai vrea al doilea bebe, dar inca nu sti!!!! Si cu "galeria" pe care o ai in bunicul... parca vad ca o sa-l si faci.

Alexandrina, de la noi felicitari si, bineinteles, un gand bun din suflet. Eu v-am mai zis ca fiind prima care a dat drumul la urmatoarea runda de sarcini, ma bucur ca un copil de fiecare veste de genul asta.

Pisi, ai dreptate cu emotiile la fiecare noutate prin care trece copilul nostru. Nu stiu cum Dumnezeu de suntem capabile sa avem emotii, auzi, EMOTII!! cand dam copilul la scoala, de parca pana atunci n-ar fi fost la cresa, gradinita etc! Am doua prietene care toamna trecuta si-au dat fetele la scoala si au avut emotii mai mari decat copiii. Dar stiti voi toate care e antidotul sa nu mai treciem prin asta? Al doilea copil!!! Cu el nu mai avem atatea emotii, am mai fost acolo, am mai facut asta... stim cum se simt toate si cum se fac. Suntem mult mai relaxate. Experienta, bat-o vina! Acum nu ma gandesc ca de asta le-o fi usor mamelor care au deja doi sa mai faca unul! Aviz amatoarelor!

Lui Bogdan i-au dat maselele binisor de tot, adica nu numai colturile... Mai sunt cateva de iesit, dar parca si cu astea e cam la fel... m-am obisnuit deja. Urla, asta este, mai iese inca una! Ce, n-au mai fost alte 4 inaintea ei?!

Astazi a plans cand l-au luat la sala, mai mult ca in zilele trecute. Ce-i drept ca si ieri a plans dupa mine seara, cand a vrut sa-l duca tati la culcare. Aproape adormise, dar nu voia sa se dezlipeasca de mine.

Noi alte noutati nu avem, decat ca de ceva vreme incoace sunt aproape 100% convinsa ca voi naste de Pasti! Si imi e o teama de asta, de nu pot sa va explic!

Pup toate mamele. Iar astazi, de ziua Barbatului, pupati voi toti barbatii dragi!

Gandacel 33+ si Bogdanel (14.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Wow, super veste de 8 martie!!!
Alexandrina, numai bine samburelului si mamicutei!

quote:
Originally posted by ionikka
Maria: dar cat de rar se da nurofen?? Ca eu cand face rosu in gat aia ii dau si a cam facut odata la 2, 3 luni. SI ii dadeam 3 zile de 2 ori pe zi. Fara altceva? E prea mult?

Si am uitat ceva: oare de ce nu a functionat tratamentul cu oscilo la noi? Sa fie faptul ca nu le/a tinut in gurita sa se dizolve? Soanso a zis ca medicul ei i/a recomandat sa le dilueze. Eu stiam ca homeopatele se sug. Altfel...? Nurofenul in schimb si/a facut treaba. Nu mai e racit deloc!

Ionikka, la Nurofen retin ca nu se depasesc 3 doze pe zi, daca e nevoie de mai mult se alterneaza cu ceva pe baza de paracetamol (Panadol, Calpol, sup cu paracetamol).

Cu Oscillo am vazut si eu ca nici Cristi n-a putut sa le tina in gurita sa se topeasca, a fost prea lacom la 'bobo' ... Dar scrie si pe ele ca la bebelusi se poate da dizolvat in putin lichid. Ideea ar fi sa se absoarba prin mucoasa bucala, nu sa ajunga in stomac, dupa cum spunea si Ripley.

Ideea mea despre tratamente alopate / homeopate / naturiste e cam asa:
daca copilul e in mod clar bolnav, trebuie actionat rapid si atunci apelam la medicamente, daca spune doctorul. Homeopatele actioneaza mai subtil, ajuta organismul sa lupte singur, dar asta ia mai mult timp. Naturistele mi se pare ca actioneaza mai de departe, ajuta sa se imbunatateasca starea generala.

Si mie mi-e o oarecare teama de medicam. din plante si anume:
- plantele nu sunt suficient de bine cunoscute. In fiecare e un complex intreg de substantele, unele stiute, altele nu, cu efecte uneori doar banuite
- dozele nu sunt deloc controlate si nici controlabile
- un medicament trece prin serii intregi de teste inainte sa fie pus pe piata, e un sistem tare sever, cu plantele e muult mai simplu sa injghebi un preparat pe care sa-l vinzi. Pe de alta parte, dozele de substanta activa sunt mai mici, deci raul nu poate fi prea mare...
Cam asta a fost predica mea , sper sa nu-si puna Silvia mainile in cap .

Apropos, Silvia, ce mai faceti voi? Banuiesc ca esti mult mai ocupata de cand cu serviciul, dar poate mai intri si pe-aici sa ne povestesti...

Maria & Cristian (22 dec 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Revin, cu scuze.

Tot vreau sa va intreb ceva si uit: ai vostri copii sunt mai toata ziua nervosi, tipa mereu, de cand se scoala pana se culca, cer tot soiul de chestii despre care stiu ca nu e voie si apoi se zvarcolesc pe jos? Ca Bogdan a inceput de vreo saptamana-doua sa urle foarte ascutit si foarte tare incontinuu aproape si nu ii lipseste nimic, nici atentia. Se tot lupta sa faca niste chestii, nu mai are rabdare, se enerveaza instant si incepe sa urle, ba ca nu ajunge la ceva, ba ca nu poate baga un obiect undeva anume, ba ca vrea ceva care e la 30 de cm de el, dar nu vrea sa se intinda sa-l ia... si de nervi se zvarcoleste pe jos, nu se ma tavaleste ori arunca, asa ca inainte, pur si simplu se arunca, dupa care incepe si izbeste tare cu picioarele de podea si se suceste stanga/dreapta urland! NU prea ma pricep la descrieri.

Mai pateste careva dintre voi asa?

A fost o vreme in care intelesese ce nu e voie si ce este voie si ma asculta. Eram tare fericita ca depasisem momentul cu incercarile si invatase. Acum insa face toate lucrurile care stie ca sunt interzise. Nu inteleg de ce. Asa ca dupa o ora de la trezire sunt deja terminata de oboseala, abia mai respir si deja nervoasa: cat timp ii fac laptele, imi fac cafeaua, beau cafeaua, spal vasele... a scos totul de prin dulapuri, sertare, gunoi etc, cu mare viteza, mare furie, parca sunt urgent de facut toate si neaparat sa nu-i scape vreuna. Stau alerg si strang, nu atat de repede pe cat le scoate el! Ii zic NU si pentru ce deja a facut si pentru urmatoarea miscare, insa pur si simplu nu fac fata. E o lupta contra cronometru la care ma bate de fiecare data!!!! Cand il duc la gradinita sunt deja obosita moarta!

Intrebarea este serioasa: mai e cineva intre mamici care pateste asa ceva cu copilul?

Gandacel 33+ si Bogdanel (14.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Gandacel, Cristi face asa ca sa ceara atentie.
Cred asta pentru ca se intampla intotdeauna cand am treaba, mai precis cand am mai multa treaba!
Si trece doar cu atentie maxima pentru el si dragaleala multa...

Editez: chiar vroiam sa va spun o chestie (= cum am descoperit eu roata): nu merge deloc sa-i interzic ceva pur si simplu, se lasa cu scandal mare si va tot incerca sa faca ce nu e voie.
Mult mai eficient e sa-i arat cum trebuie sa faca sau sa-i schimb interesul in alt punct.
Adica nu-i spun "nu mai lovi cu lingurita in scaunel" ci ii arat "nu asa facem cu lingurita, uite asa facem, o punem in papa si apoi in gurita". E tare incantat sa invete cum se folosesc obiectele "cum trebuie" si scapam si de scenele de frustrare cand ii interzic ceva .

Mergi la inceput