Copiluti de mai-iunie 2005 (27)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Daca aveti timp cititi ceva interesant, zic eu:

"Unul dintre cliseele care inca se mai vehiculeaza pe la noi e acela ca romanii muncesc putin. Desigur ca afirmatia e adevarata pentru multi dintre noi. Dar nicidecum pentru toti. Adeseori ea e infirmata masiv de realitate. Exista foarte multi romani, am cunoscut chiar eu o multime, care muncesc mult mai mult decit majoritatea europenilor. Si numarul lor e in crestere. Acum ceva vreme ma aflam la sediul unui client din Viena, unde aveam o misiune de consultanta. Am iesit la un moment dat din biroul pe care mi-l alocasera ca sa cer secretarei sa-mi caute un document si am constatat cu stupoare ca in sediu nu mai era nimeni. M-am uitat la ceas si era sase seara. Si nu mai era absolut nimeni. Doar intr-un colt, ratacit, am mai vazut un baiat maruntel care scria ceva la un calculator. M-am dus sa-l intreb ce s-a intimplat cu restul lumii si am constatat cu surprindere ca era roman. Mi-a explicat ca austriecii nu lucreaza dupa ora 17.30 nici un minut. O vreme mi-am amintit acest episod ca pe o dovada ca noi nu sintem asa de lenesi si ingalati cum ne crede lumea. In ultima vreme insa am inceput sa-mi reconsider opinia pentru ca constat ca se accelereaza o spirala furibunda a devenirii, a succesului. Oamenii par sa se fi angrenat intr-o cursa catre nimic, dar care a devenit brusc mai importanta decit orice altceva. In vara asta a avut loc un festival al filmelor de superamatori in care au fost invitati sa concureze oameni obisnuiti din companii. Tema era sa faca o parodie de 15 minute despre un film celebru. Cam jumatate dintre ei au ales ca parodia sa fie despre firmele sau produsele lor. Atit de preocupati sint despre ceea ce fac incit nici atunci cind se distreaza nu se mai pot distra decit in modelul corporatiei. Au aparut jargoane de corporatie, in romgleza, de o barbarie infioratoare pe care oamenii le folosesc fara nici cel mai mic sentiment de stinghereala. Pe scurt, toata viata lor a ajuns sa graviteze in jurul unei firme sau al unui produs pe care firma respectiva il fabrica sau il vinde. Iertat fie-mi sexismul, dar constat ca fenomenul e de-a dreptul ingrijorator la femei. Probabil din cauza presiunii puse asupra lor de o cultura care a considerat multi ani femeile inferioare in afaceri, acum simt nevoia sa demonstreze, inca in plus fata de barbati, cit sint de dedicate si de capabile. Am cunoscut mame care au venit la serviciu pina cu doua saptamini inainte de nastere si apoi si-au lasat copiii in seama bonelor si s-au intors dupa trei luni. Daca le intrebi ce le mina, spun ca se plictisesc acasa, ca nu se implinesc si ca au nevoie sa faca ceva important. Ce fel de societate sintem pe cale sa cream in care mamele cred ca e important sa vinzi detergent la gospodine si neimportant sa-ti cresti copiii? Asa ca, din ce in ce mai des, am inceput sa ma gindesc ca austriecii aia nu erau chiar prosti. Sa nu uitam, totusi, ca munca e o servitute al carei rol este sa ne asigure traiul. Sigur ca, de vreme ce sintem acolo, e bine si energizant si pentru noi sa o facem cit mai bine si sa avem cit mai mult succes. Dar viata noastra cea de toate zilele incepe, totusi, o data ce am inchis in urma noastra poarta pravaliei. In mod paradoxal, o astfel de atitudine ajuta chiar institutia in care lucram. Vom fi mai relaxati, mai productivi, mai putin predispusi la conflicte si rivalitati interne, mai echilibrati si, mai presus decit orice, mai umani."

Eli cu Andreas (17.08.1998) Bianca (13.06.2005)

www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank"> foto 1, foto 2

"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Ciao.
am o intrebare tampita: copiii vostri plang isteric? eu am ajuns la capatul puterilor pentru ca Alyssa urla efectiv ore intregi, nici nu mi-as fi imaginat ca poate sa scoata asemenea sunete, cred ca pe mine daca m-ar arde cineva cu fierul rosu si mi-ar smulge unghiile cu clestele tot n-as reusi sa plang in asa hal! nu mai stiu ce sa-i fac...o s-o duc iar la doctor, chit ca o sa par nebuna satului. nu cred ca aiba ceva bube, am palpat-o peste tot cand se joaca si e calma si nu o doare nimic. de multe ori cand urla si-i arat o pisica de exemplu se opreste instantaneu. plange mai ales cand trebuie sa doarma, nu vrea sau nu poate sa adoarma...habar n-am. stiti la ce ora s-a culcat azi noapte? la 03.55!...dupa 2 ore in care a urlat cum v-am descris mai sus de am crezut ca innebunim...iar de la 8.30 dimineata e in picioare si inca n-am reusit s-o adorm de pranz.
sotzul e in drum spre Turcia in delegatie, se intoarce joi seara, imi pare tare rau ca a trebuit sa plece dar vin acelasi timp ma bucur ca poate asa se odihneste putin si el.
revin.

Album Alyssa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Tdi, si Alexia tipa isteric si la fel cand trebuie sa doarma seara. Daca inainte tipa ca nu vroia in patut acum tipa pentru ca nu ii fac pe plac cu apa sau cu altceva. Si cand e f obosita in timpul zilei si nu ii convine ceva tipa isteric de imi vine sa ma arunc... Deci sunt mofturi si bazdaci. Nu au nimic fizic. Doar bazdaci in fundulet.

mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissu spune:

De doua zile ma chinui sa scriu doua cuvinte si nu reusesc in schimb am citit tot.
Noi suntem bine, am iesit afara la soare, la pranz, si acum deja si-a facut somnicul. Apropo ca vorbeati de ora de somn Iulia adoarme intre 13 si 14 si doarme o ora si jumatate sau doua.
Teddy cum se mai simte Aly?
Daniela dar voi cum sunteti? Ma gandesc la copilutii bolnavori ca e tare greu si pentru ei si pentru mamici si tatici.
Sanatate pentru toti bolnaviorii.
Eli nu m-am suparat deloc cu faza aia cu kg in loc de km ba chiar am ras de mi-a sarit camasa de pe mine. De mult nu am mai ras asa cu o pofta. Scuze ca m-am prins asa de greu.
Cat despre masaj nici nu poate fi vorba. Daca ma vezi cum alerg dupa ea sa o imbrac in pijamale dupa baie ai rade cu gura pana la urechi. Eu burticoasa care abia ma misc si asa leganat si miezul asta mic care fuge in curul gol de-i scapara picioarele. Gabitza cam vad ca stie ce zic.
Intreba cineva cum o sa o cheme pe fetitza mea din burtica dar mii de scuze ca am uitat cine intreba exact dar o sa o cheme Amalia si ne mai gandim la un nume de sfant dar nu prea gasim unul care sa mearga cu Amalia si cu numele de familie, daca cumva aveti voi ideei va rog.
incerc sa revin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mygirl spune:

O saptamana buna si insorita!

Aurasa, felicitari si refacere rapida! Si ptr bb multa sanatate si noroc in viata!

Noi am fost plecate in weekend la o matusa in Eforie Nord, ca doar asa ne-am obisnuit, pe drumuri. Alex a avut parte de distractie maxima, a fost superalintata de 6 persoane care se puneau la mintea ei. Asa ca azi baga recuperare la somn ca nu s-a culcat in nici o noapte mai devreme de ora 12. Si eu am profitat de ocazie si am mai pus pe net, in sfarsit, poze din calatoria noastra. Daca aveti timp sa va uitati, http://www.dropshots.com/oanarules1 Ultimele poze cu masini sunt facute ieri de sotul meu la Salonul Auto de la Geneva.

Oana,de Alexandra-Elena (18 mai 2005)

Mergi la inceput

Tdi tu intrebi de plansul isteric eu intreb de bataie.....adica Iuliei daca nu-i convine ceva nu numai ca tipa dar vine la mine si ma bate, da cu palmele cu piciorele cu ce apuca. Si nu stiu de unde are acest obicei ca eu mereu o invat sa fie blanda, sa mangaie copii ba chiar si jucariile, sa fie prietenoasa sau cel putin incerc sa fac asta.
Am observat ca uneori ma paleste in joaca dar mie nu-mi place deloc. Degeaba imi racesc gura ca nu ajung la nici un rezultat....oare nu intelege o fi prea mica.
La Babyexpo ma inscriu si eu chiar daca sunt cu burta la gura, sper doar sa fac si rost de bani pana atunci. Cand ziceati ca incepe pe 22 martie?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

BabyExpo este intre 22 si 25 martie, asta vine nu weekendul asta, ci celalalt.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Mickyy tinem pumnii stransi sa iei examenul!!!
Oana tare plimbarete sunteti bravo voua..............superbe pozele!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mygirl spune:

Am intrerupt brusc ca s-a trezit Alex. Asa ca nu pot sa ma lungesc prea mult.

Sanatate multa micutilor bolnaviori!

Tdi, si Alexandra are momente de tipete isterice, uneori ma sperie. In general dc nu fac cum vrea ea, atunci cand o pun la colt sau cand e f obosita. Ieri de exemplu a urlat aproape o ora inainte de culcare, ma speriasem ca nu stiam ce sa-i mai fac. Si are niste inalte de-mi sparge urechile. De multe ori ma intreb daca nu cumva o doare ceva si nu stie sa-mi spuna. Dar cand reusesc sa gasesc ceva care sa o intereseze, tace ca prin minune, de parca nimic nu s-ar fi intamplat. Mofturi si bazdaci, cum bine zice Monu.

Gabitza, super locul de joaca, noi avem unul in Tomis(cica Mall dar nu prea seamana), dar e f mic si inghesuit, destul de murdar...dar dc Alex se simte bine acolo inchid ochii si mergem.

Beatrice, nasoala faza cu dintele, 100 mil??!!un implant?? Sper sa gasesti o solutie mai ieftina pana veiti in tara. Asigurarile nu deconteaza nimik?

Elisor, mi-e tare dor de voi, de ochii albastri ai Biancai. Chiar azi dimineata ne uitam la pozele de la Brasov, sper sa repetam cat mai curand experienta.

Oana,de Alexandra-Elena (18 mai 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Am citit ce ati mai scris, am vazut pozele Oanei si ale lui Elisor, mai am de vazut citeva...

Loreen, dar tu pe unde umbli, chiar nu mai scrii deloc!?! Nu mai spun de OlgaT, Adina... Si mai sint fete pe care nu le-am mai vazut de mult timp.

Plins isteric - si Tudora plinge si urla cind nu-i convine ceva, dar daca plinge noaptea asa si mult, intodeauna s-a dovedit ca o durea ceva (la noi urechile). Dar ziua urla din toti rarunchii, de-mi vine pur si simplu sa-i scap cite una peste gura. Citeodata nici nu plinge, doar urla...

Intilnire - o idee supeeer! Mi-ar placea sa fim si noi acolo, dar daca venim, nu ajungem inainte de 27 iunie, ci undeva in saptamina de dupa. Poate nu va grabiti cu ea, ca taaareee mi-ar placea sa va cunosc pe toate.

Ieri am fost la Disney on Ice si a fost foarte frumos. Din pacate, nu am luat aparatul cu noi pentru ca stiam ca nu se fotografiaza/filmeaza. Ei bine, nu a fost asa de data asta... si mi-e o ciuda de mor. Am fericit-o pe Agata, care a fost fascinata de spectacol, dar si mai mult pentru ca i-am luat-o pe Ariel (sirena papusa). Le-am mai luat doua cani cu capac, una in forma de peste si alta de Stich, doua linguri, o palarie haioasa... Daca ar fi fost dupa mine, as mai fi luat... ca erau atitea figurine din desenele lor preferate, dar totul era scump. O sa fac poze macar la obiectele aducatoare de fericire, daca de la spectacol nu am cum sa va arat.

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput