Mamici de martie - aprilie 2007 (27)
Raspunsuri - Pagina 5
Sori1980 spune:
Imi traduc notitele de la cursul de alaptat in dimineata asta si am sa le pun pe odisee.
Pupici,
Sori 33+ cu
diana_jors spune:
Salut,
cred ca intreba cineva la un moment dat de salariul oferit pentru nastere... ei, cautand azi altceva, am ajuns sa citesc Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National 2007-2010...
unde la art. 51 alin. c) spune ca salariatii vor beneficia de: c) un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate;
Deci: oriunde lucrati, intrebati oricare ar fi contractul colectiv de munca acolo, nu are cum sa contravina celui national
Daca aveti rabdare puteti sa-l cititi tot (il gasiti si pe net), sunt mai multe chestii interesante acolo...
Diana 33+ cu Mihai-Alexandru
sherbi spune:
ziua buna, mamici, burtici si bebici!
CARMEN, iti urez "La multi ani!", sa ai o nastere usoara, un bb sanatos si frumos!
ELENAGIULIA - draga mea, nu stiu daca te consoleaza in vreun fel, dar si eu am avut parte de o perioada mai grea alaturi de sotul meu, asta acum vreo cateva saptamani. ma facea sa sufar si sa plang, desi eu nu sunt tocmai o plangacioasa, dar se stie ca in sarcina toate devenim mai sensibile. sotul meu, sunt convinsa, a fost speriat de venirea lui bb in ideea ca eu nu o sa fac fata in cresterea si ingrijirea lui si ca o sa-l solicit pe el prea tare. deja isi imagina ca nu mai poate merge la munca si ca o sa-l terorizez cu telefoane sa vina repede acasa, dar cel mai mult i-a fost frica ca nu va mai putea iesi in oras cu prietenii. avand in vedere ca sotul meu a fost burlac pana la 36 de ani si i-a placut fff mult sa se distreze si sa calatoreasca, ii este greu sa se imagineze legat casa si cu restrictii pe deasupra.
pana la urma, eu am schimbat strategia, si l-am facut sa creada ca va fi ca inainte si ca voi fi o mama model, si acum ma iubeste mai mult ca niciodata.
sfatul meu este urmatorul: fa-i pe plac si fii de acord cu el in tot ceea ce zice si sunt convinsa ca lucrurile se vor schimba in bine. probabil ca se simte neglijat, datorita faptului ca atentia ta se concentreaza in principal asupra sarcinii, si se comporta ca un copil care vrea sa fie in centrul atentiei.
imi cer scuze daca interpretarea mea a fost gresita, tu stii cel mai bine care este situatia, dar sunt convinsa ca totul va fi bine pana la urma, chiar daca e nevoie de sacrificiu din partea ta sau a lui.
tind sa cred ca sarcina unei femei are mari repercusiuni si asupra partenerului de viata, cel putin asa am explicat eu comportamentul sotului meu.
iti urez numai bine, si fii convinsa ca asa va fi!
violeta patrichi
http://pg.photos.yahoo.com/ph/vioserban_79/album
ioanaradu spune:
m-am intors si eu de la "plimbarea" pe la piata. din pacate n-am mai ajuns sa platesc toate facturile din cauza de oboseala ... ce sa-i faci ... si n-am apucat nici sa cumpar tot ce mi-am propus ca s-au ingreunat sacosele prea mult ... of ... of. DAR ... am luat cel mai important lucru: MUCENICI!! deh, lenea s-a cam instalat si pentru ca nu prea am chef sa fac anul asta, am cumparat, ca ma gandesc de 2 luni la momentul asta .
tzuna vroiam sa te intreb ... de ce ii dai bebelinei lapticul cu lingurita si nu i-l dai cu biberonul? are vreo explicatie "stiintifica"?
39+ Matei Stefan
poze
dallina spune:
Carmen94multa sanatate iti doresc si sa ai parte numai de lucruri frumoase in viata.La multi ani!
Elena imi pare ff rau ca treci prin asemena momente mai ales acum, e greu sa ai probleme in casnicie si fara sa fi insarcinata si cu un copil mic darmite asa... nu dispera, eu am o vorba:nimic nu e intamplator, poate ca aceasta problema este cauzata de lipsa comunicarii si apropierii dintre voi,si a iesit acum la iveala cand presiunea este foarte mare iar tu esti mai constienta de ea decat sotul tau fiindca acum esti mai sensibila.Incearca sa te gandesti ca poate daca nu erai insarcinata si erai preocupata cu alte lucruri nu iti daceai seama ca aveti o problema si asta ar fi dus numai la o lipsa de comunicare si mai mare.Nu cunosc situatia ta si nu as vrea sa ma aventurez in indicatii dar eu sunt si am fost intotdeauna de parere ca totul se poate rezolva cu vorba buna si cu comunicarea intre oameni, cu cat ne feim mai mult sa ne exprimam frustrarile si sentimentele cu atat pierdem mai mult si e mai greu de reconstruit o relatie.Fruntea sus si multa incredere in tine iti doresc sunt sigura ca intr-un fel sau altul totul va fi bine, mai ales ca o sa ai doi copilasi pt. care merita sa faci totul.Te pup si ai grija de tine.
Eu pun majoretele la lucru pentru fete:
32+cu bb
ionelac spune:
buna fetelor,La multi ani Carmen.
ma bucur tzuna ca mai ai timp si de noi si ne povestesti cum a fost asa ne mai trece ingrijorarea.
un sfat sstiu ca mama mea se trateaza cu diferite unguente de la farmacie,si se spala numai cu sapun cu miere si glicerina de la Amuway.nu sunt chiar asa scumpe dar trebuie sa gasesti un reprezentant.eu le comand de la servici de la mine este un baioat care este reprezentant,si eu folosesc acest sapun si sunt foarte multumita,dar eu nu am hemoroizi.
am als ca si la bebel sa folosesc acest sapun,stiu sigur ca nu cpntine nimic chimic,chiar trebuie sa-l ti separat de alte sapunuri caci altfel se topeste.
eu am acum,dar nu stiu cum sa-ti dau.esti din buc?macar ai folosi si daca ti-ar fi bun ti-ai cumpara bdupa aceeia.
cam atat caci m-am lungit.pupici
ionelac spune:
sper ca intelegi tzuna caci m-am grbit si am scris aiurea.nu prea pot sa stau pe scaun.
Karra 80 spune-mi si mie unde ai gasit lenjerie de patut.eu am cautat peste tot,si in afara de cora n-am gasit.si alea mi se par oribile niste culori.....
am gasit ceva dar au cearceaful mic,dimensiunile patutului sunt 700x1400.
poate ma poti ajuta.
tzuna vroiam sa te intreb crezi ca cea sringa nu este buna?
am gasit tip seringa si ma incanta...nu am vazut asa cum zici tu,dar nici nu am fost unde zici tu ca ti-a luat sotul.
gata
Ionela 34s
madybulancea spune:
Buna fetele...dar ce harnicute mia sunteti...
Cria_bv mersi mult ptr sfatul tau de a sta in patut dar simt cum la un moment o iau razna in pat,dar ne chinuim si stam dam si o fuga pe la calc dar apoi in patut....
ElenaGiulia in primul rand ar trebui sa te calmezi pt ca face rau tare la bb din burtik...si eu am avut probl cu sotul (din alte motive) si ma consumam pana mi-am dat seama ca toate astea fac rau la bebe...stiu k e greu sa fii indiferenta,dar ptr bb macar nu te mai consuma si scoateti gandurile alea negre din cap...eu mereu am crezut ca comunicarea rezolva orice probl,dar o discutie de aia fara urlete,tipete...noi cand ne certam si tre sa rezolvam problema eu ma duc la el si ii vorbesc frumos intai despre alt subiect si apoi despre ce ma intereseaza,si chiar il iau si in brate.
mada_rozz spune:
Buna fetelor,
La multi ani,Mihaela si Carmen.Sa va dea Dumnezeu nasteri usoara si bebei frumosi si sanatosi.
Noi am fost ieri la doctor cu bebe.Se tot chinuia sa faca kk si nu reusea.Se pare ca nu se satura cu lapticul de la san si nu a luat in greutate pana acum decat 200 de grame in 10 zile si ne-a bagat Humana1.La sfatul lui Roxanici am luat Galactogil pentru lactatie...sa vedem ce efect o avea.Nu as vrea sa renunt la alaptat.Bebe saracutzul nu prea stie sa suga din biberon si ne chinuim putin,dar sa speram ca o sa fie bine.Am cumparat toate marcile de biberoane,si vad ca cele mai bune sunt cele de la chicco pentru colici si cele de la avent,micutze.
Despre alaptat,eu zic sa nu va stresati prea tare pentru ca o sa vina totul de la sine.Indiferent de cum nasteti,colustrul apare imediat,trebuie doar sa va indrume o moasa,sa va arate ce si cum.Singura problema care ar putea aparea,si care nu depinde de noi,este cat de satios este laptele de la san.
Bebe cand papa numai de la san doarme cam 2 ore si daca ii dau si san si completare doarme cam 3 ore.Baitza o facem seara pe la 9,ii dau sa pape si se trezeste pe la 2 sau 3 si dupa aia pe la 5.A avut nopti cand a dormit de la 10 seara pana dimineata la 6.
Si o sa continui povestea cu cezariana,dar pe scurt.La cateva ore dupa ce am nascut,mi l-a adus pe bebe si l-am pus sa pape la san.Uiti de toate durerile,e un sentiment asa de frumos....A doua zi m-a obligat sa ma ridic din pat.A fost greu dar cu putin ajutor am reusit.Mai pe seara m-a mutat in salon unde erau 2 paturi.Acolo m-am mai ridicat singura din pat si incet incet am reusit sa imi revin.Conteaza foarte mult sa te misti,chiar daca doare putin.Pentru fetele care nasc la Municipal,sunt conditii foarte bune si toata lumea s-a purtat frumos.Am dat la asistente cate 50.000 si la cele care se ocupau de bebe le dadeam 100.000.
Acum sunt putin dezorientata cu mancarea...nu stiu ce sa mai mananc sa nu il deranjeze pe bebe...am mancat la supa de mi s-a acrit si gratare la fel.
Va pup si mai revin.
Bafta multa fetelor care trebuie sa nasca si felicitari proaspetelor mamici.
Mada si bebe Mark (22.02.2007)
http://image.lafemmebonita.com/c/f137647.jpg
madybulancea spune:
Continuarea pt ElenaGiulia:......asta e parerea mea si sper sa iti fie de folos,dar mai intai tre sa te calmezi