Mamici de martie - aprilie 2007 (27)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LuizaS spune:

La multi ani Carmen !!!
Sa fii sanatoasa, fericita si iubita iar bebelul sa va aduca numai bucurii!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crina_mio spune:

Buna -telor

FLOPICI - felicitari!!! Sa-ti traiasca fetita, sa fie sanatoasa, mancacioasa si sa va bucurati de ea.
Ionelac - ti-am trimis un mail cu ce am auzit eu de preturile de la Giulesti, sper sa-l fi primit. Crezi ca nu ar fi etic sa discutam direct pe forum de aceste preturi??? Toata lumea stie ca asta e mersul in Romania, indiferent in ce maternitate si cu ce medic urmeaza sa nasti. Oricum, daca vrei sa fim mai discrete, adresa mea este: cbucur2000@yahoo.com

Sori - vrem si noi bineinteles sa stim ce v-a invatat la curs. Cred ca fiecare dintre noi vrea sa afle cat mai multe despre alaptare (tehnici, probleme, solutii)
Faina ideea absolutei de a numii grupul nostru " Florile primaverii 2007". Colegele mele chiar au fost contrariate ca nu am ales pentru bebelusul nostru un nume de floare, avand in vedere ca pe mine ma chiama Crina iar pe sotul meu Crinu. Dar cand ne-am hotarat la nume nu ne-am gandit la asta. Pana sa citesc mesajul Ammei nu m-am gandit ca in aceasta denumire se inscriu mai bine fetitele, considerand ca toti puiutii nostri sunt niste flori. Ideea lui roxanici cu floricele si bondari, e chiar haiosa, asa ca subscriu la ea.

ElenaGiulia - inceraca sa te linistesti. Pana la urma o sa vezi ca DD o sa aibe grija de bebelusul tau.
Imi pare rau de situatia dintre tine si sotul tau, dar si sfatul meu este sa-l ingnori si sa te concentrezi asupra fetitei tale, ea nu trebuie sa simta. Important e sa nu te agiti tu mai tare din cauza comportamentului lui si ingnorandu-l sigur si sotul tau o sa-si dea seama ca e absurd comportamentul lui.

Laina si tu ar trebui sa te linistesti. Face rau bebelinei. Nu toti copii se nasc la fel de mari sau de grasuni. Nu cred ca e o pb. diferenta de 2 saptamani. Stiu ca la mine era tot timpul mai mare cu cate o saptamana si cand l-am intrebat pe medic mi-a zis ca + sau - 1-2 saptamani fata de medie e OK. Asa ca stai linistita.

Despre mine nu prea am noutati. Noaptea trecuta am dormit ceva mai bine (adica m-am trezit doar de 3 ori sa merg la toaleta, ceea ce e un record). La serv. am avut toata dimineata ocupata asa ca a trecut ceva mai usor decat ieri. Mai am putin pana la 3:30 si gata, s-a dus inca o zi.

pupici la toate burticutele, mamicile si puiutzii lor.
Crina33+Maria Stefania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karra80 spune:

Gata am terminat de aranjat si patutzul bebelinei....acuma poate sa vina linistita ca totul e gata....poate asta mai astepta mititica mea .....sa vedem ...acuma o sa ies la o plimbarica pe jos ca cica face bine miscarea...sa mai ne dezmortim putzin......

Karra 39 fix MARIA CRISTINA
http://pg.photos.yahoo.com/ph/carminutzaa/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danuta_t spune:

Flopici, felicitari si refacere grabnica. Sa va aduca bebelina doar bucurii si veselie in casa, sa fie sanatoasa si papacioasa.

ElenaGiulia, imi pare rau ca trebuie sa treci acum prin astfel de momente, nu-s placute nici cand sunteti doar in 2, daramite cu o fetita si un bebe pe drum. Sper totusi ca aceasta criza sa fie doar o acumulare a stresului venit de la servici, si familia in crestere. Poate are nevoie si sotul sa se descarce si n-are prieteni in apropiere, poate chiar are ceva pb la servici si se vede cu mainile legate in aceasta perioada mai delicata, nu stiu care poate fi cauza, tu-l cunosti mai bine. Eu as zice sa-l ignori cateva zile, dar apoi cred ca o discutie calma e binevenita, poate nici nu-si da seama de consecintele comportamentului lui asupra fetitei si asupra ta. Vor veni vremuri si mai dificile dupa nastere si cred ca e bine sa va calmati amandoi inainte. Poate o iesire in doi va va oferi suficient timp pentru a avea discutia asta, ca-mi dau seama ca e cam greu cu un copil de 3 ani in preajma.
La cateva luni dupa ce-am nascut mi-a reprosat si mie sotul ca toata ziua sunt cu gura pe el, ca nimic din ce face nu e bine, etc, etc. A fost bine ca mi-a zis, efectiv nu mi-am dat seama ca fac toate aceste lucruri la adevaratul volum, apoi m-am controlat mai bine, am inceput sa-mi exprim si eu mai bine asteptarile si lucrurile s-au reparat.
Fruntea sus, optimism, diplomatie si lucrurile o sa se rezolve.

Dana 35+ si Mihai (20.04.2005)
http://community.webshots.com/user/danuta_t

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramar spune:

BUNA FETELOR!!!

FELICITARI FLOPICI

LA MULTI ANI CARMEN 94

ELENAGIULIA ti-am trimis un PM,nu uita ca ne ai pe noi chiar daca fizic suntem departe una de cealalta ,noi te sustinem.

Fetelor am si eu o problema de vreo doua zile ma doare ca si ovarul cand stangul,cand dreptul apoi durerea coboara pe picior a mai patit cineva?
Am fost acum o luna la medic cand s-a intamplat la fel si a zis ca nu e nimik,ca e de la sarcina dar parca acum nu ma mai lasa durerea doar f. putin.....

laura34+arianna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Buna fetelor!

Suntem f bine.Legat de medici banii i-am dat dr meu care se va descurca cu cealalta. Asa m-a sfatuit moasa sa fac si apoi am vb si cu medicul meu. Oricum sunt colege si se ajuta in chestii de astea. Plus ca a doua zi m-a vazut medicul de garda si m-a intrebat cum ma simt... I-am dat flori si o cutie de ciocolata. Mi s-a parut ok. Adica nu s-a uitat urat la mine.

Ieri am fost la scos firele. S-a circulat ingrozitor si am lipsit 3 ore de acasa. In acest timp mama soacra i-a dat sa pape cu lingurita laptic de-al meu ce credeti ca a facut grasunica? Nu a vrut sa adoarma pana cand nu am ajuns aacsa si a papat si la san. Deci e o smechera. Daca-i dam numai san nu se satura si asteapta completarea cu lingurita, daca-i da numai cu lingurita vrea la san sa se alinte si sa adoarma. In schimb daca e hranita bine doarme 3 ore, chiar 3.5 ore fara sa se trezeasca. Sunt si exceptii (mai ales noaptea) dar cand o vad cum zambeste imi trece supararea pe ea.
Aseara i-am facut si prima baita in cadita (pana aseara am spalat-o numai la chiuveta , chiar si pe cap tot asa). I-a placut mult baita. Nu a plans deloc. E cam greu cu buricutul dar va cadea el pana la urma.
Voi celelalte mamici cu bebei cum va descurcati cu ei acasa?

Si am si eu nevoie de un MEDIC PEDIATRU care sa fie in zona Titan. Imi puteti recomanda pe cineva va rog? Va multumesc.

DIANIANA- pompa de san mi-a luat-o sotul din Auchan. Nu e tip seringa ci are o palnie si un mecanism ca la o pompa de apa. Mie mi se pare f usor de folosit (mai greu cu sterilizatul) si eficienta. Plus pretul - 300.000 lei.

Pentru fetele care m-au intrebat de bani:

Doctor- 6 milioane
Moase - 500.000 lei desi meritau mai mult dar au fost 3 asa ca ....
Medic neonatolog - 500.000 lei

Asistente pt toaleta etc. - cate 50.000-100.000 lei

Asistente bebe - la fel in functie de cat de dragute sau scarboase erau.

Una de exemplu nu m-a lasat sa o alaptez pe Maria la masa de ora 21 (in seara cand nascusem) pe motiv ca fetita doarme si sa nu o trezesc. Ba mai mult mi-a spus sa ma uit la ea si sa nu o ating. Sa plec si sa vin a doua zi. Eu nu am asteptat chiar asa si la masa de 12 noaptea m-am dus din nou. I-am dat si bani, am insistat si m-a lasat.Dar pentru ca nu i-am dat bani imediat porobabil, Maria, nu a fost spalata pana a doua zi. O controlam dupa o mica pata de sange de la ureche. Dar asta este.... Bine ca suntem sanatoase acasa.

La infirmiere- carat bagaj, clisma etc. -50.000 lei.

Plus bani pe flori, bomboane... Dar ne-am incadrat in ce am avut deci a fost bine. Plus ca nu am dat in toate partile. Ca ma si enervau. Veneau si se prezentau unele de parca iti faceau nu stiu c efavor si cand colo ma trezeam ca-i dadeam 50.000 pentru un calmant si ele imi dadeau o fiola de algocalmin ca sa o beau.... Trebuia sa-mi iau eu de acasa.

Oricum am avut noroc cu Doamne-Doamne si cu moasele.

Acum marea mea problema e un hemoroid urias care a iesit afara in travaliu si ma doare ingrozitor. Altfel as fi fff bine. Daca stiti remedii pentru asa ceva astept sfaturi. E groaznic. As mai naste o data numai sa dispara complet de acolo. Si sa stiti ca nu glumesc. Indiferent cat de tare doare, dupa ce nasteti nu mai simtiti nimic. Ramane numai cusatura si eventual hemoroizii. Astea sunt problema.

Aveti grija de voi. Nasteri usoare si bebei sanatosi tuturor. Fiti curajoase.

Bebe - Maria-Teodora 6 zile la ora 16.20

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ElenaGiulia spune:

Va multumesc mult fetelor ca santeti alaturi de mine chiar ma simt mai bine m-am mai linistit imi sunteti de mare ajutor,ce m-as face fara voi va dulce pe toate sa va dea D-zeu sanatate!!!
34+ARTHUR

Wolf Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaelaaa spune:

LA MULTI ANI, CARMEN!
Sa ai parte de o nastere usoara,un bebel sanatos si frumusel si numai bucurii in viata!

Laina,deja ti-a explicat KARRA,ca si eu am fost in aceeasi situatie.
Si eu zic sa nu-ti faci griji.
Bebele meu era si el mai mic cu 2 sapt,(dar asta nu mi-a zis dr,ci am vazut eu ca pe poza erau si masuratorile,si fiecare masuratoare in ce sapt se incadra),
M-am agitat si eu ca si tine ,asa ca te inteleg perfect,mai ales ca o masura era mai mica cu 3 saptamani,iar restul cu 2.
Eu eram in sapt 32 si eco arata ca as fi in 30....
Dupa 10 zile am facut DOPPLER (pt ca vreo 6-7 sapt nu m-am ingrasat nici un gram,si nu pt ca bb era mic,de fapt dr nu a zis nimik despre asta,si cred ca zicea daca el credea ca este o problema)
Asa...dupa 10 zile am facut Doppler-ul asta si masuratorile erau aproape la zi.
Asa ca eu zic sa nu-ti faci griji,asteapta sa vezi cum se prezinta bb la urmatoarele eco...ca uite ca si eu m-am stresat degeaba!

Mihaela35+

Poze-Concediu cu burtika de 24 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karra80 spune:

Multumesc de raspuns TZUNA......ma bucur ac sunteti bine si tu bebelusa ta....dar apropo de ce-i dai cu linguritza si nu cu biberonul laptic cand nu esti acasa sau completarea?

Ne-am format o parere despre spaga ce si cum vom da.......cam atat deocamdata...va si revin mai incolo

Karra 39 fix MARIA CRISTINA
http://pg.photos.yahoo.com/ph/carminutzaa/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laina spune:

gata, m-am linistit si eu, am fost la o plimbarica pe soare si frumosul de afara, asta mica m-o fi simtit ca-s oarecum ingrijorata si s-a apucat sa-mi traga niste suturi, probabil voia sa-mi spuna ca nu conteaza ca-i mai mica, e destul de voinica :D
maine ma duc la analizele la sange...rezultatele o sa le am poimaine. nu-mi fac prea mari griji la astea, cele dinainte au iesit ff bine, asa ca...

astept acu sa vad si cum o sa fie cu doctorita noua...:P

Elena 32+ cu bb Antonia

http://bd.lilypie.com/Q79Zp2.png

Mergi la inceput