Mamici de martie - aprilie 2007 (27)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns absoluta spune:

Fetele care ati nascut .....cate kg ati pierdut odata cu sarcina?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arissa spune:

absoluta, exact asta ma gandeam sa intreb azi, cand am vazut ca au revenit in forta mamicile!

Deci, cat?

38 + Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

Fetelor, nu mi se pare ca-i a buna!
M-am trezit pe la 6 sa merg la baie si numai am somn deloc. Cu siguranta o sa ma apuce somnule mai tarziu, eventual la sedinta la care trebuie sa ajung azi la servici. Cred ca am sa-mi fac o baie ca ieri am fost prea obosita pentru asa ceva.
Si ieri am avut ceva dureri, tot asa dupa mers pe jos, pe la cumparaturi, etc. Cred ca e vorba de acele sageti sau intepaturi de care ziceati si voi dar la mine durerea e mai dispersata si o simt mai rau prin abdomen la nivelul colului, decat "intr-insa" cum ziceati voi. E inconfundabila, cum am simtit-o cum mi-am adus aminte, numai ca la prima sarcina nu am experimentat asemenea dureri pana la nastere. Ce mai, ma rablagesc! Tare mi-e teama ca se va deschide colul, ma duc azi la ecograf si saptamana viitoare la medic sa vad ce zic.
Karra sunt asa uituca incat nu stiu daca nu cumva te-am felicitat deja, dar nu strica sa o spun din nou, deci: felicitari si refacere grabnica, te asteptam cu vesti proaspete!!!
Absoluta eu la prima nastere am luat 17 kg (aveam 56), la nastere am dat jos doar vreo 7-8 cu tot cu bb, placenta, etc., apoi in primele trei luni, alaptand exclusiv, am dat jos constant cate 2 kg pe luna. La patru luni am facut o injectie contraceptiva pe care nu o recomand la nimeni si nu am mai dat jos nimic, ba cred ca am mai pus vreo doua kg, astfel incat acum la a doua sarcina, cand am ramas insarcinata aveam deja 64 kg. Am luat vreo 10-11 pana acum si ma astept sa mai iau vreo doua sau mai mult, ca tocmai am dat in patima dulciurilor.
Cantaritul bb nu e bine sa se faca asa des, doar va stresati si va speriati degeaba. Am citit ca e bine sa se faca o data pe saptamana desi mie si asa mi se pare des. Eu pe printesica nu am cantarit-o vreo sase luni dupa nastere .
Abia atunci m-am dus cu ea la pediatru pentru ca mi s-a parut mie ca avea ceva la coloana (o exagerare de-a mea) si m-a certat doamna doctor ca m-am dus asa tarziu si a spus ca medicul de familie are nota 4 ca nu mi-o cantarise pana atunci.
Nici pe bb2 n-o s-o duc la cantarit decat pe la vreo doua luni daca vad ca se dezvolta normal. Sau poate o mai cantaresc eu acasa pe cantarul de bucatarie .
A, stai ca mint, am mai cantarit-o pe printesica si inainte sa ajung cu ea la pediatru, pe cantarul nostru, adica, intai ma urcam eu sau sotul si vedeam cat aveam noi, si apoi ne urcam si cu bb in brate si faceam diferenta. Doamne ce idei ne mai veneau.
Copiii se dezvolta in ritm diferit. Unii spun ca trebuie sa isi dubleze greutatea de la nastere la trei luni, altii ca la sase luni. La trei luni mi se pare si mie prea devreme. Asa ca daca bb e sanatos, mananca bine si se simte bine nu are rost sa va stresati cu greutatea.
Va si va invit la un capucino cu fursecuri.

Diana 32+, mami de Julie , 14.11.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabdyd spune:

Precizez: aveam 56 cand am ramas insarcinata ... of ce vremuri

Diana 32+, mami de Julie , 14.11.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madybulancea spune:

Neatza fetele...mie mi-e pofta de o cafea, cine vine???
Care stie ce efecte secundare are epidurala???

Mady 31+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cria_bv spune:

Mady vin si eu la cafea cu lapte.

Majorete pentru fete.

Cria32+ cu Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martutza spune:

Cu o zi intarziere vreau sa va fac si eu o urare de ziua femeii:
Sa va dea Dumnezeu puterea de a invinge orice obstacol; curajul de a merge mai departe indiferent de piedici; sanatate ca sa va bucurati de o viata lunga alaturi de cei dragi si copii sanatosi care sa va umple inima de iubire.
FELICITARI MAMICILOR : SA VA TRAIASCA COPILASII SI SA VA BUCURATI DE EI.
LA MULTI ANI SARBATORITELOR DE LUNA ASTA
Ela multumesc ca ai transmis mesajul dar se pare ca nu se mai ocupa nimeni de actualizarea listei cu programari.Nu-I nimic noi tot pe 12.03 avem marea intalnire.
Phili eu masor tensiunea zilnic cu un tensiometru electronic; dr a zis sa nu ma panichez dar oricand pot aparea surprize neplacute; la TA > 14/9 fuga la spital; eu am edeme de 3 luni si analizele nu au iesit tocmai bine(proteine in urina, densitatea urinara mare si anemie).Ai grija de tine in continuare;nu te lasa pe ultima suta de metri.
Mada_rozz nu te mai stresa cu cantaritul ca-I transmiti si copilului starea ta (vb aici ca o fosta asistenta medicala); cantarirea frecventa nu e necesara; e suficient o data pe luna, adica la 30 zile; imi pare rau sa-o spun dar dr.ta s-a grabit cu Humana;nu era cazul.Laptele matern e de neinlocuit; am doua nepoate una de 11 luni si alta de 20 de luni si au fost hranite la san: una manca la ore fixe, cealalta la cerere dar amandoua s-au dezvoltat ff bine dar fiecare in ritmul ei dar incadrandu-se ambele in limitele normale. Le poti vedea in albumul meu; am o poza cu ele.I-a exmplu de la Tzuna si nu ceda; renunta la biberon si la lapte praf in prima faza.Mult succes si sanatate si muuulta rabdare.
Aurasa tu ai emotii pt luni?? Ca eu nu mai pot de emotie.Stau cu ochii pe burta sa vad ca misca bebe si cand misca ma linistesc ca e totul ok cu el dar incep nelinistile legate de operatie.
Dr meu a zis sa vin luni dimineata la ora 07.00 nemancata si fara sa beau apa; a zis ca voi face anestezie generala (sau rahianaestezie daca prefer) dar asta o voi stabili in acea dimineata cu anestezistul.Trebuie sa am la mine rezulatatele la analize, EKG si recomandarea de la oftamolog. Sper sa fie totul bine.
Pana atunci va pup pe toate: Mamici si viitoare mamici sa aveti o primavara minunata si copii sanatosi si ascultatori.
Cu emotie in glas va anunt ca urmatorul mesaj il voi transmite in calitate de proaspata mamica.
Marta 38 s+4zile si [baiat] Victor Mihai

marta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madybulancea spune:

Mai fetele dar liniste mare pe aici...nu vati trezit???
Eu nu pot sa stau locului...park am bazdici...

Mady31&6

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns suzy78 spune:

Buna dimineata -utelor si mamici,

MADA_ROZ - nu mai fi nelinistita....ca il agiti pe Mark......in legatura cu cantaritul .....mie mi s-a spus sa-l cantaresc o data pe saptamana....zilnic nu-i relevant pt ca el nu are alcelasi ritm de supt.....al meu e cand se trezeste la 3,4,2 ore ziua si ii dau s apapape cat vrea el....si deja are falcute.....de ex asta noapte a dormit ds ela 10 pqana la 6 dimineata.....l-am schimbat de 2 ori dar nu s-a trezit nicicum sa papaceasqca.....in schimb a supt 1 jumate ieri seara dupa baita.....

In legatura cu iesitul afara eu mai astept pana pe la sf lunii....caci luna asta de obicei oamnii sunt virusati si nu vreau s araceasca.....

TZUNA - ma bucur ca ai gasit medic pediatru .....ce ma mira ca te-a chemat pt un cantarit la cabinet.....daca ai cantar se poate cantari si acasa....eu am unul electronic./....si asunt ff multumita....

ABSOLUTA - in legatura cu greutatea difera d efiecare persoana.....eu am pus 16 kg....7 am dat jos la nastere....(probabil mai mult, dar sunt tzitzi plini cu lapte) am ramas cu 9 kg care nici nu se vad.....burta mi se trage d ela o zi la alta.....si mananc inclusiv noaptea.....dupa fiecare alaptat motr de foame....dupa fiecare muls la fel.....

Va pe toate si revin mai tarziu.....

Suzy78, mami de Nicolas Mihai, azi avem 10 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paxela spune:

neata mamici si burtici

noi raportam o noapte cam alba, m-am culcat f tarziu, am adormit spre ziua ca la 5 sa fiu in picioare , si nu am mai reusit sa adorm
gaza mea mare a racit si a dat-o in febra , exact acum cand eu mai am atat de putin, si asa eram ingrijorata ce o sa faca cum o sa se descurce 3 zile fara mine, de parca ar fi prima oara cand ar dormi la mamaie, dar 3 zile nu a mai stat niciodata departe de mine, de fapt de mine cred ca imi fac eu griji nu de el, ca el... daca o are pe mamaie.... eu nici nu mai exist

Alexa38+ Ana Deliasi Silviu Ionut( 27.11.2004).......poze, poze2006

Mergi la inceput